Laura's wortelsoep met koriander

 

Dit recept is eigenlijk per toeval ontstaan. Ik ging naar de supermarkt met het idee om pompoensoep te gaan maken. Het was alweer een tijd geleden dat ik dat had gegeten en ik had er wel weer eens zin in. Helaas waren er geen pompoenen te bekennen en moest ik iets anders bedenken. Ik heb toen een grote zak wortels meegenomen en was van plan om wortelsoep te gaan maken. Ik had dit een keer ergens gegeten, geen idee hoe het gemaakt was, maar ik vond dat ook lekker en het heeft een beetje dezelfde substantie als pompoensoep.

soep

Thuis had ik nog een aantal dingen liggen zoals een paprika en een paar tomaten en door allerlei dingen toe te voegen heb ik een heerlijke soep gemaakt. Ik heb gelijk alle ingrediënten opgeschreven en er is een nieuw recept ontstaan wat ik inmiddels al een paar keer in korte tijd heb gemaakt. 

Wat heb je nodig?
De hoeveelheden hoef je niet precies af te wegen hoor.
Gewoon op gevoel doen :) 

♥ Ongeveer 3 of 4 winterpenen
♥ 4 (vlees) tomaten
♥ Een kleine rode paprika
♥ Een aantal takjes koriander
♥ Een aantal takjes peterselie
♥ Knoflook
♥ Een ui
♥ Een blokje groentebouillon
♥ Water
♥ Chili peper
♥ Creme fraiche
♥ Olijfolie 

soep

Bereiding
Wanneer je de soep gaat maken is het handig om alvast een soeppan en een staafmixer klaar te leggen. Je begint met het snijden van de ui en knoflook. Bak dit vervolgens samen met een bouillonblokje in een beetje olijfolie. Snijd vervolgens de wortel, tomaat en paprika en doe ze erbij in de pan. Voeg daarna een klein laagje water toe, zodat de groenten net bedekt zijn. Voeg vervolgens wat chilipeper toe. Let er wel op dat je niet te veel doet. Je kunt beter later nog wat toevoegen want als het eenmaal te heet is, is het heel moeilijk om het weer goed op smaak te krijgen. Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie takjes en voeg dit toe aan de soep met groenten. Voeg dan wat meer water toe. Hoeveel water je precies nodig hebt is lastig te zeggen. Dit moet je dus een beetje zelf inschatten. Je kunt later altijd nog wat water toevoegen. Prik af en toe met een vork in de wortel en wanneer deze zacht is, kun je van de groep een geheel maken door het in de blender te doen of met de staafmixer de groenten fijn te maken. Hierna kun je de soep gaan proeven. Voeg eventueel nog een bouillonblokje toe voor de smaak, nog wat extra peper, koriander of peterselie en voeg wat water toe om de soep wat dunner te maken. Roer het nog even goed door en dan is het klaar! Dien de soep op met een beetje creme fraiche en verse koriander. Dit is echt een toevoeging aan het gerecht dus don't forget!

Je kunt de soep eten met bijvoorbeeld brood met tapenades maar je kunt er ook nog iets bij maken. Iets wat ik er bijvoorbeeld een keer bij heb gemaakt, waren deze soort deeg stengels met parmaham. Echt een aanrader.

soep

Wat heb je nodig?
- Bladerdeeg
- Parmaham
- Ei
- Sesam zaadjes

Bereiding
Eigenlijk is het heel makkelijk. Laat de bladerdeeg vellen een beetje ontdooien en plak er daarna twee aan elkaar. Dit kun je doen door het randje met water in te smeren waardoor het wat beter plakt. Snijd het vervolgens in de lengte door waardoor je een soort lange repen krijgt. Leg er wat parmaham op en draai het om elkaar heen. Leg het op de bakplaat en smeer er wat geklopt ei overheen. Doe hier wat sesamzaadjes overheen en bak het vervolgens ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Eetsmakelijk :).

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of jullie zo'n soort soep al kennen en of dit recept jullie lekker lijkt. Maak het eens en deel hieronder je ervaring. Ik ben benieuwd! 

Wat is jouw lievelingssoep en wat eet je hier graag bij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Zaterdag 9 mei 2015 19:05
Wortelsoep, dat hadden ze altijd bij kabouter Plop en dat wilde ik toen ook altijd proberen haha! Leuk recept, ga ik vast een keer maken.
Bernice1991 - Zaterdag 9 mei 2015 21:21
Oh! Wortelsoep is zo lekker :-) ik maak het heel vaak! Deze variant ga ik ook een keer proberen :-)
tzipje - Zaterdag 9 mei 2015 22:23
Wat een prachtige kom!