Top 5 kant en klaar maaltijden van Scarlet
De afgelopen maanden heb ik het veelal erg druk. Hierdoor heb ik niet altijd voldoende tijd om uitgebreid te koken. In het weekend koop ik daarom nogal eens een kant-en-klare maaltijd. Het is zo nu en dan best handig en lekker om even iets kant-en-klaars te kopen. Gelukkig is het aanbod in dit soort maaltijden steeds uitgebreider, ook op het gebied van vegetarische maaltijden. In deze blog deel ik graag mijn top 5 kant & klare maaltijden. Ik ben benieuwd of jullie weleens zo'n maaltijd kopen en waarom wel/niet.
Ik heb trouwens alle maaltijden bij de Albert Heijn gekocht. Je kunt soortgelijke maaltijden ook prima vinden bij Jumbo of andere supermarkten.
1. Pasta Pesto
Mijn favoriete kant-en-klaar maaltijd is absoluut de pesto pasta van Albert Heijn. Deze is supersnel klaar, ik geloof 6 minuutjes in de magnetron, en echt overheerlijk. Er zit lekker veel groente in en de pestosaus met de kaasstukjes is erg goed. Natuurlijk mag er nog best een beetje groente bij, maar op zich vind ik dit een perfecte combi! Zeker het proberen waard als je hem nog niet geproefd hebt. De maaltijd bevat o.a. spinazie, courgette, zogedroogde tomaten en cherry tomaatjes. De maaltijd kost 4,49 euro
2. MaaltijdSalade Tonijn
Op nummertje twee heb ik een maaltijdsalade met tonijn gezet. Deze bevat logischerwijs lekker veel groentes, waaronder haricoverts, kappertjes, olijven en sla. Er zit veel tonijn in en onderop zitten gekookte krieltjes. Ook bevat de salade nog een gekookt eitje. Echt heerlijk, vooral op warme dagen. Op onderstaande foto had ik de salade meegenomen in de auto omdat ik ergens een afspraak had en geen tijd meer had om rustig thuis te eten. De salade kost 3 euro.
3. Panga vispannetje & Rode bietensalade
Onderstaande twee maaltijden at ik samen met mijn vriendin. We namen allebei de helft zodat we lekker gevarieerd konden eten. Het panga vispannetje smaakte goed en de rode bietensalade smaakte nog beter. Bij de vis zaten aardappeltjes in schil en gele wortel. Bij de rode bietensalade zat rucola en fetakaas, echt een perfecte combinatie die laatste. De prijs van deze maaltijden lag rond de 4,50 euro.
4. Couscous
Ik maak graag couscous, maar ben er niet zo goed in. Deze couscous van 'Samhoud' vond ik laatst bij de Appie. Hij was wel flink prijzig, namelijk 6,99 euro. Ik besloot hem toch te kopen, want ik was benieuwd hoe hij smaakte! Ik vind dat er voor dit bedrag wel net wat meer groente in had gemogen (145 gr), maar de couscous was ondanks dit kleine puntje absoluut ontzettend lekker! De balletjes bestaan trouwens uit tomatengehakt, dat is wel even wennen.
5. Maaltijdsalade gerookte zalm
Wie mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op zalm. Als ik in een restaurant ben, bestel ik dit dus ook meestal Bij een kant-en-klaar maaltijd mag ik ook graag iets kiezen met zalm. Deze maaltijdsalade met zal ik erg lekker! De salade bevat naast zalm, radicchio, bleekselderij, kappertjes en een dille-mieriksworteldressing. De salade kost trouwens 4,19 euro.
Er zijn nog veel meer kant-en-klare maaltijden die ik erg lekker vind. Laat ik zeker de pizza tonno uit de diepvries niet vergeten. De top 5 hierboven zijn in ieder geval de maaltijden die ik met regelmaat koop. Ik ben benieuwd welke maaltijden jou lekker lijken én welke kant-en-klaar maaltijden jij weleens eet. Let me know! ♥
Liefs, Scarlet ♥
Gerelateerde blogposts
Reacties
Eerder, toen ik nog enorm veel geld had (not..) at ik ook weleens die met tonijn :) Die vond ik altijd wel lekker (mits de krieltjes wel goed doorbakken waren).
Is dit omdat je principieel tegen het eten van vlees bent of juist omdat je vlees als geheel gewoon niet lekker vindt? Daarnaast had ik ook een vraagje over gelatine, vermijdt je bijvoorbeeld snoepjes waar dit in verwerkt zit ook, omdat dit gemaakt is van dierlijke producten? Omdat ik hier zelf nogal mee worstel bij ik heel benieuwd!
Verder leuke blog! Kant-en-klaar maaltijden zijn zeker handig na een wat drukkere dag!
ik was ook nooit zo van kant en klaar, maar nu zijn de maaltijden echt veel beter. Ik ben ook veel kieskeuriger geworden maar met extra groenten vind ik de saus en kruiden echt een verrijking. Dit is echt pas de afgelopen maanden het geval.
Wel jammer dat het zo duur is.. maar ja wel begrijpelijk nu het beter geworden is.
Als je nog vragen hebt over vegetarisme kan je ook altijd bij mij terecht, ik vind het leuk om met vegetariërs ook te kunnen praten over de soms lastige kanten van vegetarisme. Ik ben nu tien jaar vegetariër, behoorlijk streng, ook geen gelatine en ik probeerde E-nummers met dierlijke achtergrond zo veel mogelijk te vermijden. Dit jaar eet ik weer af en toe vlees, ik houd niet van vis dat vind ik de 'zonde' niet waard. Ik kook graag en miste de smaak en textuur en eigenschappen van vlees, nu eet ik soms vlees, in kleine hoeveelheden en geniet er van. Wel twijfel ik om weer geheel vegetarisch te eten.
Twijfel hoort bij de keuze.. sterkte met kiezen en ik help je graag als je wil,
bellefleur
Maar ook ik vind het wel erg duur en dan denk ik dat ik beter zelf iets kan maken.
Hoewel ik meestal als ik tijd heb, een groot gerecht maak voor 4 personen en dit in porties in vries. Dit heeft iets meer mijn voorkeur, want ik wil bepaalde E-nummers liever mijden. Afhaal ( zoals pizza, shoarma ed ) vind ik een beetje zonde van mn geld.
Vrieger nam ik vaak een lekkere met o.a. aardappelen en pindasaus maar die wordt al jaren niet meer verkocht.
Dus nee, eigenlijk eet ik niet vaak een kant& klaar maaltijd. Soms een salade, maar dat is eerder uitzondering dan regel.
Maar desondanks vind ik dit er lekker uitzien. Ik zou haast overwegen om weer vis te gaan eten. (:
Wij krijgen iedere dag eten van de keuken van de afdeling.
echt iedereeen je moet eten wat je wil maar gebruik gewoon de juiste term. en vis is echt niet vegetarisch!!
sorry voor de off-topic
Echt best vaak moeite snel on the go iets te kopen.. maar door werk / beetje drukte soms wel nodig eigenlijk.. en dan draal je draal je - hoop je toch echt de julia's pasta's in te lopen.. eindig je bij de appie - bij je standaard salade.
Ik wil testen: de pasta pesto & rode bietjes.
Enige 'heuvel' bij zulk soort opwarm maaltijd is bij mij vaak: zit het niet boooordevol zout?
ik kan me er aan irriteren als die termen verkeerd gebruikt worden.. Want daardoor krijg je situaties dat je in een restaurant komt en vraagt of iets vega is dat ze zeggen "nee hoor" en vraag je verder naar wat ingredienten zijn dan blijkt er ineens zalm in te zitten of kip..l Dat is niet vega! En juist daarom zou het fijn zijn als iedereen gwn de juiste term gebruikt.
Pescotarisch = eet geen vlees, wel vis
Vegetarisch = waar geen dier voor gedood is (en vis en kip en insecten zijn ook dieren)
Veganistisch = waar helemaal geen dierlijke producten in verwerkt zijn.
Pfieuw. Dat dus ;)
@lill IK zou het vooral fijn vinden als mensen niet zo zeiken over etiketjes en namen en gewoon op zichzelf letten. Het lijkt wel een geloofsdiscussie dit. Wie is de beste vegetariër en wie overtreedt de regels? Kijk in een restaurant gewoon goed op de kaart, dan heb je nergens last van. Ik heb nog nooit problemen gehad met volledig vegetarische gerechten bestellen.
Pfieuw. Dat dus ;)
Nou dan denken we er allebei anders over. Zonder te zeiken aub.
Ook voor melk worden veel kalfjes gedood en gaan koeien 10 jaar eerder dood dan dat ze onder normale omstandigheden zouden leven (buiten het feit dat een koe verkrachten om haar zwanger te maken en vervolgens haar kind af te pakken zwaar onethisch is).
Maar ik ben het wel heel erg met jullie eens dat je geen vegetariër bent als je wel vis eet. Ik vind labels overigens niet echt belangrijk, maar vind het wel vaak raar dat mensen zich vegetariër noemen terwijl ze wel vis eten... Er is namelijk een groot probleem wat betreft overbevissing. Plus dat vissen ook dieren zijn en pijn en emoties voelen. Als ze gekweekt worden zitten ze overigens ook in veel te kleine ruimtes... Wat maakt vissen anders dan andere dieren? Dat snap ik nooit zo goed. Alleen omdat ze niet aaibaar zijn wil je ze wel eten?
Ja daar heb je helemaal gelijk in. fijn dat je dat hebt aangevuld! ik was te kort door de bocht met opschrijven.. ik bedoelde dat je als vegetariër niet direct letterlijk een dier op je bord hebt. indirect inderdaad wel. dat is ook precies de reden waarom ik inmiddels ook (voor mijn gevoel eindelijk) veganistisch ben gaan eten.
Anyway. Ik ben ook niet zo van de kant en klaar maaltijden (daar ging deze blog tenslotte over :p). Voor veganisten is er ook nauwelijks wat te krijgen behalve soep ofzo. Maar volgens mij is de nieuwe couscous-falafel maaltijdsalade van de AH wel veganistisch. Die had ik laatst (een van de weinige keren dat ik echt geen tijd en mogelijkheid meer zag om te koken en niet goed had gepland). Wat betreft de E-nummers weet ik het niet zo goed. Ik heb het mezelf maar gewoon toegestaan ;). Dat is voor mij altijd de afweging. Vind ik dit eten oké? Ben ik het er op dit moment mee eens hoe het geproduceerd wordt? Met name het gedeelte 'op dit moment' is denk ik belangrijk om jezelf geen schuldgevoel te geven.
Goed, dat is mijn verhaal. Er zullen vast mensen zijn die puur of deels vanuit hun redeneren, maar dat is voor mij heden ten dagen niet het geval.
Misschien nu gewoon weer inhoudelijk op de blog reageren? Dat maakt het allemaal ook wat vriendelijker en positiever hier.
en dan schrijft nouska zo'n mooie eerlijke blog, en eerder was er ook al een blog, en dan nog steeds discussies. Zo jammer.
en wat betreft het gesprek hierboven..
niemand zegt dat toch ook dat scarlet zegt dat vegetarisch viseten betekent. maar ik ben het wel eens dat het er wel verwarrend staat. en inderdaad vis = niet vegetarisch. en kaas niet veganistisch.
ik ben wel vegetarier maar niet vanwege es-redenen ofzo. vind het erg vervelend als mensen dat denken. als het voor het afvallen was zou ik juist vis vreten, lekker weinig zit erin en veel vitaminen en eiwitten. maar helaas.