Vetten en olieHalvarine

Vetten en oliën staan er vooral bekend om veel energie (calorieën) te leveren. Veel mensen mijden deze producten ook om deze reden. Dit is niet slim om te doen. Vetten bevatten veel essentiële voedingsmiddelen, namelijk de in vet oplosbare vitamines A,D en E en essentiële vetzuren! Wat betreft de verschillende producten om in te bakken en braden hebben de oliën en vloeibare producten de voorkeur. Oliesoorten als zonnebloemolie, maïskiem olie, olijfolie en sojaolie bevatten veel onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor onze gezondheid.

Het niet besmeren van brood met halvarine of margarine is af te raden! Aan deze producten zijn vitamine A en D toegevoegd. Een te vetarme voeding kan overigens zorgen voor een tekort aan vitamine A, zeker als er ook nog te weinig groenten wordt gegeten! Zeker voor kinderen en jongeren is vitamine A erg belangrijk omdat het zorgt voor het vastleggen van calcium in het skelet en het gebit tijdens de groei!

Jong en oud dient zijn of haar boterhammen te besmeren met halvarine of margarine!
Voor bakken en braden kan u zich houden aan 15 gram vet om in te bereiden per persoon, dit is ongeveer 1 eetlepel.