Jurkjes van Top Vintage & Winactie

Je eigen kledingstijl ontdekken is een hele zoektocht voor sommige mensen, maar als je eenmaal een beetje weet wat je leuk vindt is kiezen niet meer zo moeilijk. Over je stijl ontdekken hebben we al eerder geschreven. In dit blog hebben we het over een hele duidelijke eigen stijl van de webshop Top Vintage. Een webshop vol leuke jurkjes met een uitgesproken, ouderwets vrolijke stijl. Typische jurkjes uit jaren de jaren ’20 bijvoorbeeld, maar dan nieuw. 

De webshop Top Vintage kende ik al een tijdje. Ik vond de webshop opvallen door de vrolijke kleuren en uitgesproken stijl. Ik vind de jaren ’70 zelf altijd erg leuk, maar ook kledingstukken uit de jaren ’50, ’20 en ’60 vind ik erg schattig. Kleding voor dames was toen heel vrouwelijk en gekleurd. Daarom vind je vooral jurkjes in deze webshop. Ook zijn er veel typische ouderwetse sieraden, handtasjes, schoenen en bijpassende accesoires te krijgen.

Top Vintage staat ook stil bij het doorbreken van het schoonheidsideaal. Je vindt dan ook modellen in verschillende soorten en maten. En daarbij vertelde Nienke, van Top Vintage. ”Onze eigen modellen worden nauwelijks gephotoshopt door onze fotografen. Alle kleding wordt wel kleurcorrect gemaakt met photoshop en sterke oneffenheden zoals blauwe plekken worden weggewerkt maar ze worden zeker niet slanker gemaakt.” En dat vinden wij natuurlijk al een mooi statement!

Wij mochten alle vier een item uitkiezen en zullen hier onder laten zien wat we kozen en wat we ervan vinden. We hebben niet gekozen voor zo’n uitgesproken stijl als de jurkjes die je ook veel in de webshop ziet met bijvoorbeeld een pettycoat of opvallende prints. We hebben alle vier iets gekozen dat past bij onze eigen kledingstijl en wat we graag zouden dragen. Laura was op vakantie, dus laat ik haar jurkje zien op de foto’s.

♥ Mijn jurkje
Ik heb gekozen voor een jurkje met een hoge taille en een printje dat ik herkende van een blouseje dat ik vroeger had. Die had precies dezelfde herfstblaadjes en dat vond ik wel leuk aan dit jurkje. Het is een zwart jurkje, wat ik normaal niet zo snel zou dragen vanwege de witte haren van mijn kat. Maar door de blaadjes erop denk ik dat zijn witte haren minder snel opvallen en ik hem dus niet de hele tijd schoon hoef te rollen met een kleding roller.

In tegenstelling tot een jurkje van een van de bekendere winkels, voelt dit jurkje redelijk zwaar aan. Ik kreeg het in handen en merkte meteen dat het van goede kwaliteit was. En dat zeg ik echt niet omdat ik dit jurkje heel lief heb gehad van Top Vintage. De stof is dik en rekt mee. Het jurkje zit dan ook super comfortabel. Door de lange mouwen kan ik hem nog lang door dragen en hoef ik er geen jasje bij te zoeken. Ook de lengte vind ik fijn. Ik voel me soms wat ongemakkelijk in kortere rokjes of jurkjes, maar deze lengte is precies goed.

♥ Het jurkje van Scarlet
Ik bestelde dit superleuke jurkje met stippen. Ik vind de kleurencombinatie zwart/rood sowieso mooi, maar als er dan nog eens grote stippen bijzitten, kan het helemaal niet meer stuk. Ik was in eerste instantie bang dat de rok wat te lang zou zijn, maar dat viel reuze mee! Ik wilde een jurkje dat tot nét boven mijn knieen, kwam en dat komt deze. Hij zit helemaal perfect.

Het jurkje heeft verder een open rug en een riempje dat net onder je borsten vastgaat. Een mooi, vintage model, wat ik niet zo snel zou durven bestellen, maar nu ik hem eenmaal heb, helemaal geweldig vind. Ik ga dit jurkje zeker dragen, ik moet er alleen nog even mooi, bijpassende schoenen bij vinden. Het jurkje kost 79.95 euro en is hier te vinden in de webshop.

♥ Het jurkje van Laura
Omdat Laura op vakantie was toen we de jurkjes binnenkregen, heb ik hem aangetrokken voor de foto. Wat ik vooral merkte is dat hij behoorlijk strak zit. Echt grote stappen nemen kan niet zo goed, maar als je er hakken onder zou dragen, doe je dat ook niet gelukkig. Het jurkje is van stevige stof met een mooie structuur. Ook de rits voelt sterk aan. Dit is een ideaal jurkje voor als je netjes gekleed moet zijn of een feestje hebt. Hij is ook lekker lang, tot over de knie. Voor lange mensen kun je trouwens sowieso erg goed winkelen in deze webshop, want de jurkjes zijn eerder wat langer dan korter. Ik denk dat dit jurkje heel mooi zal staan bij Laura. De jurk kost 49,95 euro en is hier te vinden in de webshop.

♥ De Keds van Sandra
Top Vintage is een hele leuke webshop, maar wel met een uitgesproken stijl. Qua kleding zag ik daarom niet iets wat echt bij mij paste. Wel zag ik deze toffe sneakers van Keds die mij direct aanspraken. De afgelopen tijd zag ik al vaker dat witte sneakers erg hip zijn en zelf vind ik dit ook erg leuk. 

De sneakers van Keds zijn eenvoudig en dat maakt ze naar mijn mening zo leuk. Bij een zwarte outfit zoals hierboven vind ik het op de een of andere manier heel tof uitzien. Ze zijn laag en zitten mooi. Wel zijn ze vrij smal, dus als je brede voeten hebt is het goed om hier rekening mee te houden bij het bestellen. Een maatje groter is dan misschien handig, anders is de schoen al snel te krap. Ik ben in ieder geval heel blij met deze witte gympen van Keds en ga ze zeker vaak dragen! De sneakers kosten 59,95 euro.

♥ Een jurkje voor jou?
Ook jij maakt kans om een item uit te kiezen uit deze leuke webshop. Wil je kans maken op de 100,- shoptegoed die wij mogen weggeven, dan moet je het volgende doen:

 • Laat in de reacties achter waarom jij Top Vintage een leuke webshop vindt
 • Stuur een e-mail naar win@Proud2Bme.nl met een kort berichtje waarom jij graag wilt winnen en vergeet daarbij niet de naam waarmee je hebt gereageerd te vermelden en je echte naam en adres. 
 • Op onze Facebook wordt de winnares binnen twee weken bekendgemaakt. Ben jij dat, dan krijg je een e-mail met verdere informatie.
admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

48 reacties op “Jurkjes van Top Vintage & Winactie”

 1. Ik ben eens rond gaan snuffelen op de site en wat me opviel is dat er veel diversiteit is. Daarnaast, wat betreft kleding, is vintage een stijl die voor mijn gevoel steeds meer terug komt en bij elk lichaam wel past, omdat het altijd perfect lijkt te passen en de juiste dingen lijkt te benadrukken. De site is daarnaast ook echt leuk ingericht. Op het moment dat je op de startpagina komt, is het gelijk heel duidelijk vintage, maar op een leuke en schattige manier. Geweldig.

 2. Ik ben dol op vintage en zeker op jurkjes! Vanaf het moment dat ik deze site ontdekte eas ik helemaal verliefd! Ahh wat een leuke win actie ♥

 3. Ik vind Top vintage een hele leuke website omdat er zo veel keuze is, en bij iedereen eigenlijk wel past qua stijl. Het maakt niet uit wat voor smaak je hebt want je vind altijd wel iets leuks wat je graag zou willen dragen. Als ik de website van Top vintage bekijk, word ik al heel snel verliefd op al die superleuke kleding!

 4. Super leuke site! Jullie hebben weer wat moois uitgezocht!

 5. Ik vind Top Vintage omdat ze kledingstukken verkopen die lekker origineel en niet te “mainstream” zijn. Ik vind vintage jurkjes zooo leuk, en ben dus helemaal verliefd op deze site! Leuke winactie!

 6. Ik vind het super leuk, omdat de stijl behoorlijk mooi is, ontzettend veel diversiteit en ze verschillende maten verkopen, wat voor mij met een maatje meer heel erg fijn is om te zien. Helaas is het zo wel duur en heb ik niet het geld om daar een leuk jurkje te bestellen omdat ik ook nog een huishouden en een dochter heb, waarvoor het geld noodzakelijk is. Maar prachtig om heen te kijken en heel stiekem zou ik het heel erg willen dragen.

 7. Wauw wat een leuke webshop, die had ik nog helemaal niet ontdekt! Ik houd heel veel van jurkjes, en leuke jurkjes die niet zo ‘standaard’ zijn. Als ik al een oude film kijk met kleding van die tijd dan zijn de jurkjes altijd zoveel mooier dan die nu in de winkel hangen!
  En ik ben al heel lang op zoek naar het perfecte groene jurkje, ik geloof dat ik ‘m gevonden heb. Toffe winactie, ik doe graag mee 🙂

 8. Wat leuk! Het staat jullie allemaal heel goed!

 9. Ik vind topvintage helemaal top omdat ze ook grotere maten hebben. Vaak zie je in een grote maten collectie hele standaard items maar gelukkig bij topvintage niet!

 10. Ik vind Top Vintage een heel leuke webshop omdat er voor ieder wel wat wils is! Het is een hele diverse collectie en er zit voor elk lichaamstype wel kleding tussen. Ook word ik helemaal happy van vintage jurkjes als ik die bijvoorbeeld in een oude film of op een oude foto zie. Dit gevoel krijg ik ook als ik op de webshop rondkijk!

 11. Super leuk dit blog! Mijn zus heeft een pagina voor 50’s life style waar deze webshop ook vaak voorbij komt. Vind al jullie outfits mooi, maar scarlet, die van jou vind ik echt heel mooi! Staat je goed en is nét wat anders dan wat je meestal draagt.gaaf!

 12. Topvintage is qua stijl precies mijn ding! Eerst voelde ik mij al gauw overdressed als ik de jurkjes die ik heel gaaf vond gewoon zou dragen. Maar tegenwoordig vind ik dat het gewoon kan! Naar mijn werk, naar college, naar de kerk. Ik voel mij dan echt heel mooi, maar vooral heel zelfverzekerd. Als je je eigen stijl uitdraagt, dan straal je gewoon van binnen en van buiten. Daarom vind ik Topvintage zo geweldig, vanwege die uitgesproken en vrouwelijke kleding die precies bij mijn stijl passen!

 13. Wat zijn jullie toch allemaal prachtige vrouwen!! Ik vind het zwarte jurkje ook echt heel erg mooi staan bij Nouska, heel chique, maar denk dat hij ook zeker prachtig staat bij Laura.

 14. Ohjee, ik ben nooit zo goed met antwoorden van winvragen.
  Maar ik ben echt GEK op vintage, ik word er heel blij van, en sinds een tijdje durf ik weer jurkjes te dragen. Die combinatie zorgt ervoor dat ik wel even móet reageren. Ik zou het zo tof vinden om te winnen! Zoveel supergave kleding

 15. Ik houd van aparte spullen en dan niet alleen op het gebied van kleding, maar ook op het gebied van spulletjes voor in huis en cadeautjes die ik aan anderen geef. Ik neus dan ook graag rond in tweedehands winkeltjes op zoek naar leuke spullen.
  Ik kende topvintage nog niet en ben dan ook gelijk gaan kijken toen ik dit bericht zag en ik kan een ding zeggen: Geweldig! Voor ieder persoon zit er wel wat tussen.. opvallend/ niet opvallend. Ik koos zelf altijd voor niet opvallend om de aandacht niet te veel op mij te vestigen, maar nu ik mij weer beter in mijn vel voel en er steeds beter uit begin te zien, durf ik ook weer meer op te vallen. Ik zou daarom ook zo graag willen winnen en leuke dingen te shoppen. Met mooie en goed zittende kleding voel ik mij op mijn best.

 16. Ik kende Top Vintage nog niet, maar wat een leuke jurken hebben jullie uitgekozen! De website ziet er ook goed uit. Met zoveel diversiteit kan iedereen hier wel slagen. En ook belangrijk: de zoekfunctie/filters; zo vind je snel waar je naar op zoek bent en hoef je niet hele pagina’s door te spitten (wat bij sommige webshops wel het geval is). De items zijn niet heel goedkoop, maar daar krijg je wel iets unieks en een goede kwaliteit voor terug.
  Jarenlang heb ik mij verhuld in wijde skatebroeken, oversized truien en oude, versleten spullen, omdat ik vond dat ik er toch niet mooi uit kon zien en om maar niet gezien te worden. Eindelijk ben ik zover dat ik vind dat ik het ook verdien om goede, passende kleding te dragen. Ik ben nu aan het ontdekken wat écht mijn eigen stijl is, dus een shoptegoed is heel welkom!

 17. Ik hou van vintage en zeker van vintagekleedjes! Alleen is er in mijn buurt (ben een Belgje) maar 1 echte vintagewinkel. Het is dus leuk ol ook zo’n mooie vintagespulletjes te kunnen kopen zonder dat je het hele land moet doorkruisen. Echt heel hard bedankt om me deze site te leren ontdekken. Zo kan ik mijn collectie uitbreiden met nieuwe spulletjes want die ene vintagewinkel in de buurt en de sites die ik wel al kende, zijn al geheel geplunderd door mij 😉

 18. Ik houd van de vintage webshop, omdat ze ook veel vrolijker kleuren gebruiken in hun kleding. En leuke bloemtjes! Daarnaast is online shoppen lekker makkelijk voor als je dr deur niet uit wilt. En ze hebben mega leuke oorbellen!!!!

 19. Wat een prachtige jurkjes! Alleen al omdat ze stuk voor stuk een ode lijken te brengen aan het vrouwelijke lichaam (no matter what size)! Een heel herkenbare stijl, maar toch heel divers; van opvallende prints tot basics. Voor elk wat wils!

  In deze fase van mijn herstel weiger ik nog broeken te dragen. Ze zijn te confronterend… In jurkjes voel ik me vrij, vrouwelijk en ja, zelfs mooi. Of toch niet zo lelijk! 🙂

 20. Ik doe graag mee aan de winactie. Ik ben gek op die pin-up stijl van vroeger :D. Ik heb zelf een zandloperfiguur, wat ik vaak vervloek, maar dit type jurkjes is ideaal voor mijn figuur. Een vintage jurkje zou dus zeker welkom zijn in mijn kledingkast.

 21. Style is ageless
  -Audrey Hepburn-

 22. Ik vind dat vintage jurkjes vaak stuk voor stuk een kunstwerkje zijn. En dan vooral als je ze aanhebt natuurlijk. Ik houd zelf ook van leuke sieraden die ik dan precies probeer te matchen met kleding. Zo is het kunstwerk compleet. Vroeger kon ik mezelf of mijn kleding, en dan vooral het lichaam eronder, niet zien als mooi of kunstig. Nu gelukkig wel en vintage kleding past wel een beetje bij mij doordat ik van alternatief houd en leuke details en… gewoon net wat anders.
  Ik doe daarom mee met de win actie!

 23. Jaaaaaaa liefde voor deze site, en voorql voor dit soort jurkjes , vooral die van nouska. De jurkjes van top vintage zo’n speciaal gevoel, omdat ze origineel zijn maar niet ‘te’. Opvallend op een fijne manier ♡

 24. Wat een mooie jurkjes! Ik heb het afgelopen jaar al heel veel mooie jurken en rokken voorbij zien komen bij Top Vintage die heel goed aansluiten bij mijn eigen stijl. Voor de zomer heb ik al een mooi jaren ’50 jurkje, en inmiddels ben ik op zoek naar een mooi jurkje voor de winter. Super leuke kleding!

 25. Ik draag eigenlijk nooit jurken, maar in de webshop zie ik wel een paar hele mooie zwarte staan! Leuke webshop omdat het heel veel keuze heeft!

 26. Wat een leuke winactie! Ik heb al vaker dingen bij Top Vintage gekocht, maar vaak vind ik deze kleding prijzig, dus koop ik het eigenlijk alleen als ik echt iets nodig heb of als ik mezelf een keer wil verwennen met iets extra’s. Ik vind het echt een leuke winkel, want het is helemaal in mijn smaak, vooral de sailor kleding vind ik echt te gek!

 27. Ik vind top vintage een super webshop waar ruimte is voor iedereen! Super creatief ontworpen en natuurlijk een top uitgangspunt dat het figuur van de modellen niet wordt gefotoshopt! (:

 28. Wat gaaf! Mn oom verzameld oude kinderwagens en heeft ook een museum (mag in een leegstaand pand tot die weer verhuurd wordt). Ik loop dan ook regelmatig kinderwagenparades, maar het is natuurlijk pas compleet met de juiste outfit en hier zie ik al genoeg wat in die tijd van die oude kinderwagens past! En omdat die jurken niet goedkoop zijn en ik het slechts voor mn plezier doe, kan ik die investering niet maken. Ik zou dus super graag winnen!

  X Eilish

 29. Schattige jurkjes, echt wel mijn ding!
  Jullie hebben ook toffe dingen uitgekozen, staat heel leuk!

 30. Hele leuke dingen. Leuk om aparte jurkjes te hebben ipv standaard. Ik zou wel graag €100 willen uitgeven, of meer natuurlijk!

 31. Ik doe graag mee aan de winactie. Ik vind topvintage super gave winkel, met vrouwelijke, unieke kleding. Origineel en voor ieder wat leuks. Ik kijk er vaak even op, en verheug mij dan op die kleding. 🙂

 32. Die site is top! Ik kende ‘m al. Een aantal jaar geleden kocht ik veel vintage jurken, maar tegenwoordig niet meer. Het klinkt stom, maar ik denk dat de voornaamste reden is dat ik me niet leuk en mooi genoeg voel voor jurken. Al is mijn winkans klein, ik ga het proberen, want het zou een hele stap zijn om mijzelf weer mooie, vrouwelijke jurken te gunnen. Een positieve stap!

 33. O, en ik vind de website erg leuk vanwege de vintage uitstraling, de kleurtjes, de indeling, en de leuke jurken natuurlijk!

 34. Mooie kleren, goede kwaliteit, uniek én met een verhaal; dat is Top Vintage. Ik vind dit een hele fijne webshop omdat de kleding die je draagt niet door tig andere mensen gedragen wordt. Een shirtje van een H&M of Vero Moda aan? Dan heb je bijna garantie dat je iemand kent die hetzelfde shirtje heeft gekocht. Kleding is voor mij iets dat je mooi doet voelen, zelfs op slechtere dagen. Ik kan er vooral van genieten dat ik iets aan heb wat mooi, goed én eerlijk is, en dat is hier te vinden.
  Daarnaast vind ik het erg mooi dat de webshop nog zo persoonlijk is gebleven. De kennismaking met de ´mensen´ achter de schermen van Top Vintage, een kijkje in hun leven; dat is iets wat bij de meeste andere webshops mist. Deze webshop komt voort uit passie, en dat zie je aan alles!

 35. Eens wat anders, echt bijzonder en toch denk ik dat iedereen er wel door aangesproken kan worden. Een grote diversiteit aan kleding en zowel basic als gedurfde kleding. Hartstikke leuk!

 36. Ik heb ook even rondgesnuffeld op de website. En ik vind het onwijs toffe kleding, er is voor ieder wat wils. Niet één kledingstijl maar echt een divers en ruim aanbod. Daarnaast is alles heel uniek en daar houd ik wel van, je zal niet snel iemand vinden die het ook al draagt.
  Eigenlijk ben ook ik niet zo goed in het beantwoorden van winvragen, of waarom ik het echt zou moeten winnen.
  Ik vind de kleding erg tof en de winactie leuk, maar ook hierbij vind ik dat een ieder het winnen mag en dat ik daarin niet anders ben dan een ander.

 37. Ik vind de website heel leuk.Je kunt zo veel verschillende kleding vinden ,dus iedereen kan er wel vinden .Het is ook fijn dat er bijvoorbeeld accessoies en beautyproducten zijn zodat je in dezelfde stijl kan blijven.
  Het is echt een anders dan anders webshop en heel leuk om zo maar te bekijken en geinspireerd te worden.

 38. Ik ben bezig om mijn kast op te ruimen en afscheid te nemen van “eetstoorniskleren” die me niet meer passen. Om die gaten te vullen, ben ik op zoek naar mooie duurzame stukken in een stijl die bij me past. Deze webshop lijkt daar goed bij aan te sluiten en daarom hoop ik dat ik het shoptegoed mag winnen!

 39. Wauw dit is echt awesome! Ik kende de site niet, maar het doet me denken aan de serie Gossip Girl. Daar kleden ze zich ook classy en vrouwelijk. Bij de webshop lijkt het of je terug gaat in de tijd, echt leuk! Ik vind het ook goed dat ze normale modellen hebben gekozen, want zo zie je maar dat je er prachtig uit kan zien, ook al ben je niet heel dun.

 40. wauww, wat is dit een leuke site!

 41. De eigenheid van deze webshop vind ik tof. Dat uitstralen wat te zien is in de kleding. Vintage. Logisch natuurlijk 😉 Het heet niet voor niets zo, maar het komt overeen. Dat is fijn. En daarmee, ze hebben heel toffe jurkjes. En een leuke manier van ‘zoekfunctie’. Want hoe tof, zijn die vakjes waarop je een patroon kunt kiezen met alle toffe jurkjes. Ja ik word wel blij van deze site. En stiekem heb ik er ooit al heel veel opgekeken voor fijne jurkjes.

 42. Ik ken TopVintage wel, maar ik heb er nooit wat gekocht.
  De nieuwsbrief die ik in mijn inbox ontvang neem ik graag door, ik zie genoeg om mijn hart sneller te doen kloppen, maar ik heb nog nooit de stap gezet er iets aan te schaffen. Ik zou zo graag willen winnen, ik heb nog nooit meegedaan met een P2bM winactie maar dit kan ik toch niet laten liggen… Ik hoop het zo! X

 43. En dan vergeet ik het belangrijkste: waarom ik TopVintage leuk vind!
  TopVintage heeft allerlei verschillende jurkjes, voor iedere bouw is er iets te vinden wat de vrouwelijkheid benadrukt en de vormen omarmt. En verademing is het om te zien. Het is speels en vrouwelijk tegelijk, sexy zonder ordinair te zijn. En sommige vestjes zijn gewoon zo leuk! de accesoires zijn ook zo cool. Dan kan je met een klein ding je hele outfit ineens laten stralen, en daarmee jezelf.
  Dát vind ik nu leuk aan TopVintage: het is kleding die je een goed gevoel geeft over jezelf als je het draagt. Je voelt je er mooi in, zoals je bent.

 44. Wauw, wat een te gekke winactie! In mijn omgeving sta ik bekend als ‘het jurkenmeisje’, omdat ik eigenlijk alleen maar jurkjes en rokjes draag. De jurkjes van TopVintage zijn echt precies mijn stijl. Chique, elegant, vrouwelijk… Daarom vind ik het zo’n leuke winkel!
  Ik vind het de laatste tijd heel moeilijk om dingen voor mezelf te kopen, mede doordat ik me erg schuldig voel over de ophogingen die ik gedaan heb met eten. Zo’n shoptegoed zou dan ook geweldig goed van pas komen en zou een goede reden zijn om mezelf eens te verwennen met een paar prachtige jurkjes.

 45. Ik vind top vintage een hele leuke winkel omdat ze simpele jurken hebben maar ook classy kleding tonen die je bij diverse gelegenheden aan kan doen. De website is mooi ingericht en de modelen die de kleren tonen zijn REALISTISCH! Soms tenger, soms iets zwaarder maar altijd echt!

  De site is overzichtelijk, zo kan je kiezen wat voor kleding/schoenen/assecoires je zoekt maar ook in welk decinium of zelf patroon. Dit is origineel, het enige nadeel is dat de kleding soms best duur is en dat is jammer. 🙂

 46. Topvintage is classy en sassy!

 47. Wauw, wat staan er ontzettend mooie jurkjes op de website! Als ik er maar 1 zou mogen kiezen, dan zou ik gaan voor 50s Trixie Doll Swing Dress in Black.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *