De Lichtpuntjes van Nouska

Lieve lezer van deze blog. Deze week geen Plog van mij, maar een ‘Lichtpuntjes’. Net even anders, maar net zo persoonlijk en ook met foto’s. In deze blog laat ik je zien wat de afgelopen maand voor mij hoogtepuntjes waren. Waar ik van genoten heb, wat ik mooi vond, leuk vond of waar ik me op verheug. Kleine fijn dingen zijn zo ontzettend belangrijk in het leven en het is goed om je daar op te richten. Daarom deel ik graag die van mij met jou. Ik vertel ook wat meer over mijn persoonlijke leven en waar ik mee bezig ben de laatste tijd! 

♥ Lichtpuntje 1
Voor onze bruiloft hadden Sim en ik een cadeaubon voor een overnachting in een hotel in Utrecht gekregen van Sim zijn zus en haar man. Deze hebben we een paar weken geleden ‘ingewisseld’. We hebben 1 nachtje gelogeerd in een luxe hotel, maar het voelde als een heel weekendje weg. Het heeft ons echt heel erg goed gedaan en we hebben er volop van genoten. Het hotel was het Maliehotel in Witte Vrouwen. Een leuke buurt en een rustig en fijn hotelletje.

In het hotel zat ook een bad, waar ik heerlijk van genoten heb. Het bed was ook heerlijk; zo’n echt hoog hotel-bed. We hebben lekker uitgeslapen en zijn de volgende dag de stad even in gegaan. We hebben ontbeten bij De Keuken van Thijs, heel leuk tentje. Daarna zijn we vooral in de straatjes net buiten het winkelcentrum gebleven. We kwamen leuke boutiques tegen, hebben ergens wat gedronken en hebben een fijne dag gehad. We hebben wat gedronken bij Rabarber.

Dit weekend was extra fijn omdat Sim en ik een drukke tijd in gaan met een verhuizing en Sim een weekje op vakantie ging daarna met zijn vader. Even samen weg is dan wel heel fijn. We willen dit ook zeker vaker blijven doen. Je bent dan even weg van huis en alle gewone dingen en tussen vakanties door, kan het heel leuk zijn om dan even echt ‘weg’ te zijn samen.

♥ Lichtpuntje 2
Die verhuizing is een bron van gezonde stress en een lichtpuntje tegelijk. We zijn al best lang aan het kijken naar een ander huis, al voor ons trouwen, dus zijn er echt aan toe om groter te gaan wonen. We woonden namelijk in een heel klein vissershuisje van 35 m2. Een beetje zoals Tiny House Living. Sim woonde daar al en ik ben bij hem ingetrokken. Het is een geweldig schattig huisje, maar we zijn bij dat we het hebben kunnen verkopen, omdat we ook echt wel toe zijn aan een iets groter huis en een eigen tuin. Dat huisje hebben we gevonden en daar kijken we dus ook erg naar huis.

Bij zo’n verhuizing komt natuurlijk van alles kijken. Behalve het inpakken en verplaatsen van je spullen, moet er vaak ook wat gebeuren in het nieuwe huis. Ook bij ons. We moeten onder andere vloeren vervangen, een nieuwe keuken en wat schilderwerk doen. Geen reusachtige verbouwing dus, maar toch wel wat keuzes te maken en werk te verzetten. Gelukkig krijgen we daarbij wel wat hulp van familie en vrienden. De keuzes moeten we echter wel gewoon zelf maken, maar daar hebben we ook wel plezier in.

♥ Lichtpuntje 3
De grootste keuzes hebben we gemaakt rondom de keuken. Die moet helemaal vernieuwd worden, maar dat vinden we ook wel heel erg leuk om te doen. Het wordt heel mooi, denken we! Toch is dat wel even een puzzel. Want waar wil je welk kastje, hoe breed, wat voor lades of deurtjes? Hoe wil je dat het eruit ziet en welke apparatuur willen we graag?

Na wat gepuzzel op de Ikea keukenplanner zijn we uiteindelijk ook onze keuken gaan bestellen afgelopen weekend. Het wordt een basic keuken, zodat we met het tegelwerk ‘los’ kunnen gaan met mosgroen en misschien iets van Portugese/Marokkaanse tegeltjes. Ook komt er zo’n leuke retro Smeg koelkast in de keuken.

In de Ikea zag ik ook allerlei leuke nieuwe stijlen. Ikea heeft niet meer enkel het Zweedse design, maar ook wat tropische inspiratie opgedaan en veel kleurige items aan de collectie toegevoegd. We hebben echt heel veel leuke, nieuwe dingen gezien. Ook in het restaurant zijn wat dingen veranderd.

Dus mocht je je vervelen, dan is Ikea misschien een leuk uitje! Wij gingen alleen voor de keuken naar Ikea, maar lekker rondkijken is ook wel heel erg leuk. We hebben er in ieder geval vast wat inspiratie op gedaan.

♥ Lichtpuntje 4
Verder heb ik deze maand erg genoten van ontbijtjes. We hebben een nieuwe citruspers gekocht, dus drinken nu vaak een glaasje sinaasappelsap bij het ontbijt of gewoon tussendoor. Ook kocht ik deze maand regelmatig blauwe bessen. Prijzig, maar op dit moment wel heel erg lekker. Omdat ik merkte dat mijn weerstand niet zo goed was de laatste weken, at ik zoveel mogelijk fruit. Ik houd heel erg van fruit, vooral van Kanzi appeltjes, blauwe bessen, grapefruit en kiwi. Ik kan heel blij worden van een uitgebreid ontbijtje met yoghurt, cruesli en wat fris fruit erbij. Ik schreef ook een blog waarin ik wat ontbijtjes liet zien van deze maand, die kun je hier bekijken. Maar natuurlijk pas na het lezen van deze blog πŸ˜‰

♥ Lichtpuntje 5
Waar ik verder heel blij mee ben is de zon. Ik ben zelf jarig deze maand en het geluid van de vogels en de temperatuur buiten doen mij ook altijd aan mijn verjaardag denken rond deze tijd. Een fijn gevoel van een nieuwe start; een nieuwe zomer! De lente komt er aan en dat vind ik wel heel erg fijn. Ik ben namelijk niet zo goed in de winter en donkere dagen, dus kijk uit naar mooier weer. Ik probeer dan ook volop te genieten van de straaltjes zon die er nu al zijn, door te wandelen, op bankjes uit de wind te zitten en de zon door de ramen lekker naar binnen te laten schijnen in huis. Wat voelt dat toch fijn, zon! Zeker die eerste stralen na de winter, vind je ook niet?

Dit zijn een aantal van de leuke dingen in mijn leven op dit moment. Geen spullen, maar situaties en dingen die mij bezighouden momenteel. Ik moet zeggen dat het mij ook goed doet om dit te schrijven. Want natuurlijk zit het ook wel eens tegen bij mij. Ook na het leven met een eetstoornis loop je nog wel eens tegen de muur op of ga je door een dal. Maar er zijn altijd mooie dingen te zien, klein of heel groot. Ik vind het zelf heel belangrijk daar op te letten en aandacht aan te besteden. In goede en minder goede tijden, allebei. Ook in Plogs en blogs. Ik hoop dat het besmettelijk werkt en dat jij ook jouw lichtpuntjes met ons wilt delen of voor jezelf eens op papier zet. Want ze zijn er, alleen moet je ze wel leren zien.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en te bekijken! Tot de volgende keer!

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

81 reacties op “De Lichtpuntjes van Nouska”

 1. Wat een leuke, nieuw soortige blog! We want more πŸ˜€

 2. Lichtpuntjes? Volgens mij zijn het behoorlijke stralen licht πŸ˜‰ sowieso leuk om te zien, maar het mag best ook wat kleiner denk ik πŸ™‚ Voor mij zouden lichtpuntjes zijn: iemand die de weg aan me vraagt en me bedankt en blij is omdat ik kan helpen, iemand die ik iemand anders zie helpen, de eendjes die met hun kuikentjes door het water zwemmen, de regen die net stopte zodra ik de deur uit moest, de trein die net een minuutje later vertrok waardoor ik nog mee kon, het laatste pak Griekse yoghurt dat er nog voor mij was πŸ™‚ een gratis broodje van m’n werkgever.. dat soort dingen πŸ™‚ die je in een dag kan vinden!

 3. Wat mooi en fijn om te zien nouska! Dankjewel voor het delen.

 4. Volgens mij is Nouska in verwachting. Ben ik de enige die het doorheeft? πŸ˜‰

 5. Ik denk dat ook al langer πŸ˜‰

 6. ik weet niet waarom, maar ik denk dit ook al een tijdje!!!

 7. Ik zit ook te wachten tot ze een berichtje plaatst dat ze zwanger is!

 8. Oh, wat leuk die nieuwe stijl bij de Ikea! Goede reden om daar nog eens langs te gaan en ondertussen zo’n stukje taart te gaan eten πŸ™‚

 9. @ de mensen hierboven mij
  Hihi toevallig moest ik daar ook aan denken bij het lezen van deze blog! Ik denk het (nog) niet maar hoop het wel en het zou wel super leuk zijn voor Nouska en Sim!! Maar dat ‘grotere huisje’ is natuurlijk niet voor niets… πŸ˜‰

 10. Leuke lichtpuntjes met mooie foto’s.

 11. Wat een fijne foto’s! Heel leuk om te lezen ook allemaal!

 12. Jaaa, haha dat denk ik ook al een tijdje.. En als je dan die foto ziet van Nouska en Sim, waar Sim een biertje heeft en Nouska (denk dat het) een (ijs)koffie met slagroom is heeft.. :p Zou het in ieder geval heel leuk voor ze vinden!!

 13. Dit zijn geen lichtpuntjes, maar zonnestralen! Wel leuk om te lezen. Elke dag heeft wel een lichtpuntje voor mij, hopelijk zelfs meerdere. En af en toe inderdaad zulke stralen!
  “Ik hoop dat het besmettelijk werkt en dat jij ook jouw lichtpuntjes met ons wilt delen” ehm…. waar? Een blog met lichtpuntjes van iemand die nog midden in een eetstoornis zit lijkt me ook leuk. Of van Maan, zij heeft zulke mooie dingen genoemd.
  En ja, zwanger…? Ik vroeg het me laatst ook al af! Wat een toeval dat we ons dat allemaal afvroegen. Maar het is wel heel pijnlijk als je niet zwanger bent, maar het wel wil zijn, en we het er allemaal over hebben nu…

 14. Die koffie ziet er uit als een irish coffee oid, daar zit dan wel alcohol in hoor. En waarom zou ze zwanger zijn, alleen omdat dat “de verwachting” is nadat je getrouwd bent? Wat een onzin. Vind het ook niet zo leuk om dat nu over iemand te raden die het ms helemaal niet is.

 15. Leuke blog, ik krijg altijd zo’n fijn huiselijk gevoel bij je verhalen πŸ™‚

 16. Lichtpuntjes van een sprankelende Nouska! Word ik vtolijk van en is hoopgevend voor mijn eigen (momenteel) uitzichtloze situatie. En over de uitgesproken “vermoedens”: je straalt heel krachtig, dat wordt geassocieerd met (zwangerschaps)hormonen/zwanger zijn (heeft niets te maken met gewicht o.i.d. :-)). Maar voor mij straal je gewoon, punt uit. Vind het ook een privΓ©-aangelegenheid eerlijk gezegd.

  Heel leuke nieuwe blog in ieder geval!

 17. Super leuk Neuska. Mijn lichtpuntjes van de afgelopen tijd zijn: het mooie weer en lekker in het bos wandelen in het zonnetje, ik heb een studio in Amsterdam waarvan ik deze week de sleutel ga ophalen en naar meubelwinkels ga om het in te richten, mijn ontbijt elke ochtend, lieve vrienden om mij heen waar ik leuke dingen mee heb gedaan, ik heb de tentamens van vorige week gehaald. πŸ™‚

 18. Nouska bedoel ik, stomme autocorrectie

 19. @Soof
  πŸ˜‰

  Lieve reacties allemaal, bedankt!

 20. Leuke, positieve blog!

 21. Oeh wat betekent die knipoog van Nouska? Is dat een bevestiging van onze vermoedens?

 22. Iedereen heeft het hier wel over een mogelijke zwangerschap van Nouska, maar zouden we niet benieuwd moeten zijn naar het kindje van Phoicai? Dat werd in februari verwacht toch?

 23. haha ja, nu vraag ik mij ook wel af of Nouska zwanger is. Anders had ze wel gezegd dat het niet zo was… :p

 24. @Elise: kan allebei toch? Een hoeft het ander niet uit te sluiten.

  Wat me opvalt is dat een aantal zeggen dat het iets privΓ©s is terwijl nouska hier haar halve privΓ©leven deelt, inclusief vakanties, etentjes, bruiloft, medische klachten, voorkeuren voor voorbehoedsmiddelen, dus zo raar is het niet om je af te vragen of ze zwanger is en dat hier hardop uit te spreken :)?

 25. Dat ze veel deelt betekent toch niet dat ze geen privacy meer mag hebben?

  Leuke blog trouwens!!!

 26. haha ik denk het ook al een tijdje inderdaad! zou leuk zijn!! πŸ™‚

 27. Oh wat een heerlijke blog weer Nouska!
  En wat een leuke nieuwe categorie: lichtpuntjes. πŸ™‚
  En zo leuk om je zo te zien stralen. πŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *