Al eerder hebben jullie kunnen zien wat wij ‘s avonds eten als avondeten. Het is soms best lastig om iets te bedenken en het is toch wel leuk en lekker om hierin af te wisselen. We hebben op deze blog veel positieve reacties gehad dus wij hebben besloten om dit nog een keertje te doen. Laura, Nouska en ik hebben hiervoor een week lang ons avondeten op de foto gezet. Het is natuurlijk niet zo dat elke week er zo uit ziet. Zie het als inspiratie en motivatie om voor jezelf ook lekkere maaltijden te maken.
♥ Avondeten van Scarlet
Maandag: kokosprutje met cashewnoten
Vandaag eet ik één van mijn favoriete receptjes. Het zijn allerlei groentes (sperziebonen, courgette en prei) met rijs, kokosmelk en cashewnoten. Heel eenvoudig te maken, maar het smaakt geweldig.
Dinsdag: ‘vlees’, aardappelen en groente
Vandaag eet ik gebakken aardappeltjes met spinazie en een vegetarische schijf, volgens mij was het de kaas broccoli variant. Dat vind ik de lekkerste. De spinazie was niet helemaal de juiste. Normaal koop ik altijd spinazie a la creme in ministukjes, maar dit was een soort gesneden spinazie a la creme die heel waterig was. Het ziet er niet zo lekker uit 😉
Woensdag: Broodjes shoarma met salade
Vandaag eet ik twee vegetarische broodjes shoarma met knoflooksaus en salade. Er zit flink wat shoarma tussen want mijn vriendin had twee pakjes gekocht. De vegetarische shoarma is best lekker. Bovendien is het natuurlijk supersimpel om dit te maken en ben je binnen 15 minuutjes klaar met koken.
Donderdag: ‘Vlees’, aardappelen en groente
Vanavond eten we weer eenvoudig. Ik had ene pot doperwtjes en worteltjes gehaald. Dat vind ik altijd heel lekker, zelfs als het koud is! Daarbij eten we weer een vegetarische schijf en gebakken aardappel partjes met een beetje fritesaus. Ja, heel simpel, maar ik kan hier echt van genieten!
Vrijdag: Pastasalade met zalm
Vandaag waren we laat thuis en hadden we geen zin meer om te koken. Daarom kocht ik even snel een pastasalade met zalm bij de Appie. Je ziet op de foto vooral groentes en zalm, maar onderin zaten de pastaschelpjes. Ik vond het best een lekkere salade voor zo af en toe.
Zaterdag: Noodles bij La Place
Vanavond at ik met een aantal anderen bij La Place. We namen vegetarische noodles, maar de saus was zoooooo pittig! Dat vond ik een beetje jammer, want dan proef je het eten niet zo goed. Die beker pepsi kwam dus goed van pas. Volgende keer bestel ik weer iets anders.
Zondag: Pizza met een deuk
Vanavond waren we opnieuw laat thuis en hadden we niets in huis om te eten. Daarom besloten we maar weer eens een pizza te bestellen. Dat doen we niet zo vaak, maar als we het doen kan ik er erg van genieten! Ik heb een tonijn pizza besteld, maar volgens mij had de courier een beetje te hard geremd, want de pizza was flink in botsing gekomen met de doos.
♥ Avondeten van Nouska
Maandag: Lasagna
Ik had ineens trek in lasagna, dus heb ik die zelf gemaakt deze avond. Helaas was het een beetje mislukt omdat ik een half pakje wilde maken en de ovenschaal daardoor niet tot heel hoog gevuld was. Ik heb alles wat wel goed gaar was eruit geschept en opgegeten. Omdat ik geen vlees eet, gebruikte ik vega gehakt, courgette en tomaat.
Dinsdag: Broccoli met gebakken aardappeltjes
Vanavond at ik lekker Nederlands. Ik maakte een sausje bij de groenten en voor de frisheid at ik een tomaatje wat ik nog had liggen bij mijn eten. Ook dronk ik er een glas verse jus d’orange bij. De vega ‘cordon bleu’ is gevuld met satésaus.
Woensdag: Couscous met gegrilde courgette en feta
Vandaag at ik couscous, waar ik echt dol op ben. Ik doe er vaak gewoon in wat ik lekker vind en in huis heb. Zo zit hier feta, courgette, mais, tomaat, perzik en natuurlijk allerlei kruiden in.
Donderdag: Couscous met falafel balletjes
Vandaag at ik weer couscous. Ik eet wel vaker twee dagen hetzelfde, omdat ik alleen woon en dus niet steeds mijn groenten of overgebleven voedsel weg wil gooien. Vandaag at ik nog wat falafelballetjes bij mijn couscous en voegde ik rozijnen en cashewnoten toe.
Vrijdag: Asperges met groentenburgers
Het is aspergetijd en dus eet ik deze regelmatig. Ik vind het zo lekker met een kaassausje en kaas. De burgers deluxe van Albert Heijn zijn trouwens ook erg lekker. Ook kookte ik er een ei bij en drink ik een glas cranberrysap.
Zaterdag: Linzen-tomatensoep
Ik had de tijd, dus heb mijn lievelingssoep gemaakt; linzen-tomatensoep, een vullende maaltijdsoep. Het recept hiervoor vind je hier op onze website. Ik eet hierbij twee boterhammen met kruidenkaas waarbij ik er eentje extra heb belegd met zalm en komkommer. Ook had ik heerlijke knoflook olijven van de markt en een glas Roos Vice.
Zondag: Linzen-tomatensoep
Zoals ik eerder al schreef, eet ik vaker twee dagen hetzelfde. Zondag at ik dan ook weer linzen-tomatensoep, maar dan met boterhammen met kruidenroomkaas, avocado en tomaat. Ook had ik wat nootjes en olijven erbij. Ik dronk cranberry-frambozensap van Healthy People.
♥ Avondeten van Laura
Maandag
Dit jaar heb ik alweer een aantal keer asperges gegeten en ik hou er echt van. Ik eet ze altijd (zoals het eigenlijk hoort) met ei en ham. Ik doe bij de asperges altijd een beetje roomboter en ik heb er nu twee keer gepofte aardappel bij gemaakt. Ik ben niet zo’n aardappeleter, maar gepofte aardappel vind ik wel heel lekker.
Dinsdag
Mijn vader had een nieuwe creatie gemaakt met pasta. Hij had grote paddenstoelen en panchetta gehaald en dit met zongedroogde tomaatjes, olijfolie en knoflook gebakken. Hier heeft hij de spaghetti in mee laten bakken en we hebben er wat verse pesto doorheen gedaan. Erg lekker! Daarbij aten we lekkere tomaatjes met basilicum.
Woensdag
Woensdag was mijn pizza dag. Ik had kant en klare bodems gehaald bij de Albert Heijn en verder zelf de verse ingrediënten er op gedaan. Ik hou van pizza’s met mozzarella, verse tomaat en basilicum maar ik had ook wel zin in salami dus ik heb dat ook op een helft gedaan.
Donderdag
Donderdag heb ik gado gado gegeten. Dit is een indonesisch gerecht van groenten met pindasaus. Ik heb dit gegeten met verschillende soorten groenten als kool, bloemkool, tauge en boontjes. Hierbij heb ik kipsate gegeten en rijst.
Vrijdag
Vrijdag heb ik weer pasta gegeten. Dit keer was het spaghetti met zelfgemaakte bolognese saus. Wij maken dit altijd met gehakt, verse tomaten en tomaten in blik, wortel en ui, bouillon, rode wijn en italiaanse kruiden. Bij pasta vind ik tomaat heel lekker, dus ik heb weer een lekkere tomatensalade gegeten.
Zaterdag
Zaterdag ben ik bij Simonis in Scheveningen gaan eten. Het is er altijd enorm druk en ze hebben heel veel keus. Ik ben echt een visliefhebber dus ik word altijd wel blij als ik hier ben. Ondanks de drukte en dat ik het wel een beetje een ‘vreetschuur’ vind. Ik had lekkerbek met frietjes besteld. Ik schrik altijd wel even van de hoeveelheid vis als ik mijn bord krijg, ze zijn erg gul haha.
Zondag
Ik ben gek op ceasar salad, zeker als de parmazaanse kaas door de saus zit. Ik hou namelijk niet echt van kaas en die grote vlokken eet ik niet graag en vind ik ook erg overheersend. Als je het zelf maakt, kun je zelf bepalen hoeveel je er in doet. Dat vind ik wel fijn. De kip is ook zelf gepaneerd met ei en paneermeel en het broodje is in olijfolie met knoflook gebakken. Mmmmmm…
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om onze maaltijden weer een weekje te kunnen volgen
Bedankt voor het lezen ♥
Geef een reactie