Avondeten van de redactie 2

Al eerder hebben jullie kunnen zien wat wij ‘s avonds eten als avondeten. Het is soms best lastig om iets te bedenken en het is toch wel leuk en lekker om hierin af te wisselen. We hebben op deze blog veel positieve reacties gehad dus wij hebben besloten om dit nog een keertje te doen. Laura, Nouska en ik hebben hiervoor een week lang ons avondeten op de foto gezet. Het is natuurlijk niet zo dat elke week er zo uit ziet. Zie het als inspiratie en motivatie om voor jezelf ook lekkere maaltijden te maken.

♥ Avondeten van Scarlet

Maandag: kokosprutje met cashewnoten
Vandaag eet ik één van mijn favoriete receptjes. Het zijn allerlei groentes (sperziebonen, courgette en prei) met rijs, kokosmelk en cashewnoten. Heel eenvoudig te maken, maar het smaakt geweldig.

Dinsdag: ‘vlees’, aardappelen en groente
Vandaag eet ik gebakken aardappeltjes met spinazie en een vegetarische schijf, volgens mij was het de kaas broccoli variant. Dat vind ik de lekkerste. De spinazie was niet helemaal de juiste. Normaal koop ik altijd spinazie a la creme in ministukjes, maar dit was een soort gesneden spinazie a la creme die heel waterig was. Het ziet er niet zo lekker uit 😉

Woensdag: Broodjes shoarma met salade
Vandaag eet ik twee vegetarische broodjes shoarma met knoflooksaus en salade. Er zit flink wat shoarma tussen want mijn vriendin had twee pakjes gekocht. De vegetarische shoarma is best lekker. Bovendien is het natuurlijk supersimpel om dit te maken en ben je binnen 15 minuutjes klaar met koken.

Donderdag: ‘Vlees’, aardappelen en groente
Vanavond eten we weer eenvoudig. Ik had ene pot doperwtjes en worteltjes gehaald. Dat vind ik altijd heel lekker, zelfs als het koud is! Daarbij eten we weer een vegetarische schijf en gebakken aardappel partjes met een beetje fritesaus. Ja, heel simpel, maar ik kan hier echt van genieten!

Vrijdag: Pastasalade met zalm
Vandaag waren we laat thuis en hadden we geen zin meer om te koken. Daarom kocht ik even snel een pastasalade met zalm bij de Appie. Je ziet op de foto vooral groentes en zalm, maar onderin zaten de pastaschelpjes. Ik vond het best een lekkere salade voor zo af en toe.

Zaterdag: Noodles bij La Place
Vanavond at ik met een aantal anderen bij La Place. We namen vegetarische noodles, maar de saus was zoooooo pittig! Dat vond ik een beetje jammer, want dan proef je het eten niet zo goed. Die beker pepsi kwam dus goed van pas. Volgende keer bestel ik weer iets anders.

Zondag: Pizza met een deuk
Vanavond waren we opnieuw laat thuis en hadden we niets in huis om te eten. Daarom besloten we maar weer eens een pizza te bestellen. Dat doen we niet zo vaak, maar als we het doen kan ik er erg van genieten! Ik heb een tonijn pizza besteld, maar volgens mij had de courier een beetje te hard geremd, want de pizza was flink in botsing gekomen met de doos.

♥ Avondeten van Nouska

Maandag: Lasagna
Ik had ineens trek in lasagna, dus heb ik die zelf gemaakt deze avond. Helaas was het een beetje mislukt omdat ik een half pakje wilde maken en de ovenschaal daardoor niet tot heel hoog gevuld was. Ik heb alles wat wel goed gaar was eruit geschept en opgegeten. Omdat ik geen vlees eet, gebruikte ik vega gehakt, courgette en tomaat. 

Dinsdag: Broccoli met gebakken aardappeltjes
Vanavond at ik lekker Nederlands. Ik maakte een sausje bij de groenten en voor de frisheid at ik een tomaatje wat ik nog had liggen bij mijn eten. Ook dronk ik er een glas verse jus d’orange bij. De vega ‘cordon bleu’ is gevuld met satésaus. 

Woensdag: Couscous met gegrilde courgette en feta
Vandaag at ik couscous, waar ik echt dol op ben. Ik doe er vaak gewoon in wat ik lekker vind en in huis heb. Zo zit hier feta, courgette, mais, tomaat, perzik en natuurlijk allerlei kruiden in.  

Donderdag: Couscous met falafel balletjes
Vandaag at ik weer couscous. Ik eet wel vaker twee dagen hetzelfde, omdat ik alleen woon en dus niet steeds mijn groenten of overgebleven voedsel weg wil gooien. Vandaag at ik nog wat falafelballetjes bij mijn couscous en voegde ik rozijnen en cashewnoten toe. 

Vrijdag: Asperges met groentenburgers
Het is aspergetijd en dus eet ik deze regelmatig. Ik vind het zo lekker met een kaassausje en kaas. De burgers deluxe van Albert Heijn zijn trouwens ook erg lekker. Ook kookte ik er een ei bij en drink ik een glas cranberrysap. 

Zaterdag: Linzen-tomatensoep
Ik had de tijd, dus heb mijn lievelingssoep gemaakt; linzen-tomatensoep, een vullende maaltijdsoep. Het recept hiervoor vind je hier op onze website. Ik eet hierbij twee boterhammen met kruidenkaas waarbij ik er eentje extra heb belegd met zalm en komkommer. Ook had ik heerlijke knoflook olijven van de markt en een glas Roos Vice.

Zondag: Linzen-tomatensoep
Zoals ik eerder al schreef, eet ik vaker twee dagen hetzelfde. Zondag at ik dan ook weer linzen-tomatensoep, maar dan met boterhammen met kruidenroomkaas, avocado en tomaat. Ook had ik wat nootjes en olijven erbij. Ik dronk cranberry-frambozensap van Healthy People.  

♥ Avondeten van Laura

Maandag
Dit jaar heb ik alweer een aantal keer asperges gegeten en ik hou er echt van. Ik eet ze altijd (zoals het eigenlijk hoort) met ei en ham. Ik doe bij de asperges altijd een beetje roomboter en ik heb er nu twee keer gepofte aardappel bij gemaakt. Ik ben niet zo’n aardappeleter, maar gepofte aardappel vind ik wel heel lekker.  

Dinsdag 
Mijn vader had een nieuwe creatie gemaakt met pasta. Hij had grote paddenstoelen en panchetta gehaald en dit met zongedroogde tomaatjes, olijfolie en knoflook gebakken. Hier heeft hij de spaghetti in mee laten bakken en we hebben er wat verse pesto doorheen gedaan. Erg lekker! Daarbij aten we lekkere tomaatjes met basilicum.

Woensdag
Woensdag was mijn pizza dag. Ik had kant en klare bodems gehaald bij de Albert Heijn en verder zelf de verse ingrediënten er op gedaan. Ik hou van pizza’s met mozzarella, verse tomaat en basilicum maar ik had ook wel zin in salami dus ik heb dat ook op een helft gedaan.

Donderdag
Donderdag heb ik gado gado gegeten. Dit is een indonesisch gerecht van groenten met pindasaus. Ik heb dit gegeten met verschillende soorten groenten als kool, bloemkool, tauge en boontjes. Hierbij heb ik kipsate gegeten en rijst.

 

Vrijdag
Vrijdag heb ik weer pasta gegeten. Dit keer was het spaghetti met zelfgemaakte bolognese saus. Wij maken dit altijd met gehakt, verse tomaten en tomaten in blik, wortel en ui, bouillon, rode wijn en italiaanse kruiden. Bij pasta vind ik tomaat heel lekker, dus ik heb weer een lekkere tomatensalade gegeten. 

Zaterdag
Zaterdag ben ik bij Simonis in Scheveningen gaan eten. Het is er altijd enorm druk en ze hebben heel veel keus. Ik ben echt een visliefhebber dus ik word altijd wel blij als ik hier ben. Ondanks de drukte en dat ik het wel een beetje een ‘vreetschuur’ vind. Ik had lekkerbek met frietjes besteld. Ik schrik altijd wel even van de hoeveelheid vis als ik mijn bord krijg, ze zijn erg gul haha.

Zondag
Ik ben gek op ceasar salad, zeker als de parmazaanse kaas door de saus zit. Ik hou namelijk niet echt van kaas en die grote vlokken eet ik niet graag en vind ik ook erg overheersend. Als je het zelf maakt, kun je zelf bepalen hoeveel je er in doet. Dat vind ik wel fijn. De kip is ook zelf gepaneerd met ei en paneermeel en het broodje is in olijfolie met knoflook gebakken. Mmmmmm…

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om onze maaltijden weer een weekje te kunnen volgen
Bedankt voor het lezen ♥

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

38 reacties op “Avondeten van de redactie 2”

  1. Ik vind dit echt de meest motiverende blogs!

  2. Ziet er allemaal erg lekker uit!

  3. ah goede inspiratie weer! vind het altijd zo lastig om te bedenken wat ik ‘s avonds ga eten..

  4. Heel leuk en inspirerend! Bedankt weer.

  5. mmm… ziet er zo lekker eenvoudig uit.
    Vooral die pasta’s kunnen me wel bekoren.:)

  6. Geweldige blogs, ik heb weer leuke ideeën om te eten!

  7. Leuk en inspirerend dit! Ik ben momenteel een beetje zat van wat ik meestal als avondeten eet. Het is zo vaak hetzelfde, haha. Tijd voor iets nieuws! Ben ook gek op couscous, dus die ga ik zeker eens proberen en die luxe vegaburgers heb ik ook vaker voorbij zien komen, dus ben ik ook nieuwsgierig naar :D.

  8. Woooow, ik krijg hier gewoon honger van, haha. Ziet er allemaal ontzettend lekker uit!!! Super om te zien, lekker gevarieerd, gewoon toppie 😀

  9. echt super leuke blog om te lezen!!
    Heel inspirerend en helpend ook. ook goed om te zien dat als je beter bent je dus niet alleen maar mega veel hoeft te eten. Maar dat normaal, dus ook in verschillende varianten komt. Zoals bij jullie :).
    Ik houd ook echt heel veel van couscous, met perzik, groente en feta zoals Nouska lijkt me dus ook erg lekker! Maar hellaas woon ik nog thuis en lust niemand anders couscous dus ik eet het nooit..

    Want ik vind koken ook heel leuk (beetje obsessief ) ook al heb ik een eetstoornis. Alleen als ik begin met koken verlies ik mezelf er snel in en ben ik de hele dag er mee bezig. Ik heb dan geen idee meer hoe laat het is ofzo en ook geen contact meer met de buitenwereld, het is dan gewoon alleen ik en het eten.
    Ik weet niet of andere met een eetstoornis dit ook herkennen?
    Want wat dan begon als gewoon een poging om iets leuks (niet al te onveiligs) en lekkers te koken eindigt dan in een soort obsessieve eetgestoorde kip die totaal van de wereld is en alleen maar met eten de hele tijd bezig is.
    Misschien ook een idee om een keer een blogpost te maken over hoe je jezelf niet kunt verliezen in het eten?
    xx Karlijn

  10. Heerlijk! Zouden jullie ook de recepten willen prijsgeven?

  11. Wat eten jullie lekker zeg! Echt een goede blog, erg leuk om te zien hoe andere mensen eten.

  12. Scarlet:
    Ziet er echt heerlijk uit! Haha, die spinazie, die is gewoon zwart… Ik zou het gewoon niet meer opeten:)
    Fijn om te weten dat die vegetarische shoarma lekker is, die heb ik nog in de vriezer liggen namelijk, mits het dezelfde is. Welk merk is het?
    En je bent vegetariër, maar je eet wel vis? Ik ben ook vegetariër, maar vooral tonijn eet ik niet omdat dat een bedreigde vissoort is. Daarom vraag ik me af om welke redenen je vegetariër bent geworden?
    Nouska:
    Wat eet jij super lekker! Echt een inspiratie, vooral die couscous, dat is zo lekker! Maar bij jou dezelfde vraag, waarom wel vis en geen vlees?
    Laura:
    Jaaa, die pizza ga ik ook maken! Dat ziet er zo lekker uit! Maar dan zonder salami,.

  13. erg leuk om te zien wat jullie eten . ik vind het zelf heel moeilijk wat ik moet eten ik kan niet tegen soorten kool dat vind ik allemaal lekker maar blaas er helemaal van op nasie en macaronie hou ik niet van dus er blijft weinig over voor mij
    misschien kunnen jullie ook eens een blog maken zonder dat alles

  14. @haremaje: Dat is toch hun eigen keus? Vegetarisme heeft geen ‘regels’ waar je je aan moet houden zodra je vegetarier wordt. Iedereen doet het op zijn eigen manier.

  15. Ik denk vaak als ik jullie porties zie: als ik zoveel at zou ik echt dik worden. Mijn warme maaltijd is altijd de helft van jullie en door de dag pas ik ook al op met wat ik allemaal naar binnen speel. Waarom kan ik maar zo weinig eten xs

  16. Wederom een hele inspirerende en leuke blog. Heel erg welkom;)
    Het laat zien hoe afwisselend en gevarieerd een week eruit kan zien. Het helpt mij zeker om zelf weer vooruit te gaan!!!!!!

  17. Leuk om te lezen en te zien:)
    @Scarlet: De spinazie is waterig dit kan je heel simpel oplossen een beetje maïzena in een glas beetje wat er erbij en roeren, dit door de spinazie en ze even laten koken, weg water:)

  18. als je dit veel vind, dan zou ik toch maar zorgen dat je nooit opgenomen hoeft te worden. daaar eet je een stuk meer namelijk (dan heb ik over versterkt/basis + ) , basis is ommenabij het zelfde. ik zou met deze porties en dan zo’n standaard eetlijst td/ontbijt/lunch afvallen. maar ik neem altijd grotere td’s of een keer wat meer brood of iets lekkers. en dat doen deze meiden ook, daarom vind ik het heerlijk inspirerend. gewoon ‘normaal’ zegmaar :D.. geen grote porties maar normaal

  19. (het was natuurlijk @lili)

  20. die gado gado van laura lijkt me heerlijk ! :D:D

  21. Ik heb hetzelfde lili. Maar zoals wordt gezegd: probeer naar je gevoel te luisteren. Sommiggen hebben meer eet momenten, anderen minder. Je ziet hier ook niet hun hele dag.
    Daarnaast verschilt het ook veel hoe actief je bent door de dag heen en wat je bouw is.
    Ikzelf ben bevoorbeeld klein en laatste tijd niet zo actief en eet een stuk minder (toen was ik super actief en schepte ik ook makkelijk twee keer op )

  22. Als je wel vis eet, ben je eigenlijk pescetariër, toch…?

  23. Als je minder eet gaat verbranding ook wat langzamer; dit zorgt er o.a voor dat je je langer vol voelt. Je lichaam “weet” dat er niet zoveel binnenkomt, dus moet die zuiniger met energie omgaan. Je stofwisseling gaat langzamer, dus je hebt ook minder “nodig”. Daarom “kan” je minder eten.

    Omdat zij grotere porties eten, moet hun lichaam harder werken om het te verbranden, dus gaat hun stofwisseling omhoog. Stofwisseling omhoog = lichaam gebruikt meer energie en heeft dus meer eten nodig.
    Zo kan je dus toch wat meer eten, zonder dat je aankomt.

    Als je het eng vindt om meer te eten kan je het misschien met kleine stapjes proberen bijv. kijken hoe het is om 1 appel meer te eten. Als je merkt dat dit goed voelt kan je steeds iets erbij doen. Wanneer je dit niet vertrouwd kan je vragen of iemand die je vertrouwd je gewicht kan bijhouden ; LET OP! LAAT DIEGENE JOU NOOIT HET GEWICHT VERTELLEN. geloof me, je wil daar geen obsessie van maken.
    Dit kan uitbouwen tot een eetpatroon dat meer op dat van hen lijkt. Bijvoorbeeld na een week naast die appel nog een koekje erbij. Een dietist kan je hierbij helpen.
    Je zult merken dat je meer energie en trek krijgt, minder snel vol zit, maar toch slank blijft! In het begin is dit misschien spannend, maar als je merkt dat het werkt geeft dat je veel vertrouwen. You can do it!

    Over dat stofwisselingsverhaal; misschien een onderwerp voor een Blog?

  24. Super bedankt noushka, laura en scarlet!! Het motiveert mij zoo erg in mijn strijd tegen mn eetstoornis! Nu zie ik weer wat n normale hoeveelheid is, soms ben ik grwoon blind voor de borden van mn familie aan tafel. Dit is toch weer anders.

    Laura, die pasta creatie van je vader lijkt me echt heeeérlijk. Al vind ik pasta lastig om te eten omdat het voelt alsof het in mn maag nog eens een keer verdubbelt na een tijdje. K eet dan lekker (I love pasta) en na n halfuurtje heb k dan echt buikpijn 😉 maar k vind t ook gwn zo lekker hihihi dat ik elke keer weer te veel eet.

    Dit mogen jullie echt vaker doen, net als de ontbijtjes, lunches en tussendoortjes. Ook die dagjes mee met laura vind ik erg leuk om ye kijken! Misschien kunnen laura en scarlet dat ook eens doen? Ik ben benieuwd!

    Wel vraag ik me af of dit niet confronterend is voor jullie? Ik geloof namelijk niet dat n eetstoornis helemaal weg gaat, dat je de stem noooit meer zult horen of dat je ‘gezond’ eten nooit meer belangrijk zult vinden. Wel ben ik ervan overtuigd dat iedereen met een eetstoornis die kan overwinnen! Die stem, die gedachtes en die drang zijn er mis wel soms maar dat je die de baas bent en niet meer laat overheersen! Bij jullie kun je iig aan het uiterlijk en eten niet zien dat jullie er ook ooit een hebben gehad, zo knap! Heb echt heel veel respect die de strijd met zn eetstoornis is aangegaan! Zelf zit ik niet meer in de put maar ‘the way up’ wil NOG niet 🙂

    Lieefs, Elske

  25. Nouska* sorry verkeerd gespeld :sss

  26. Super motiverend!

    Inderdaad met dat van lili je stofwisseling versnelt als je meer gaat eten. Ik denk ook dat ik aankom als ik dit eet omdat ik overgeef en bang ben aan te komen als ik dat niet doe. Stofwisseling is dus laag maar ik wil veranderen. Hoop dat jullie hier nog een keer tips over kunnen geven.. thanks!! Xx

  27. Vegetariërs die wel vis eten heten inderdaad eigenlijk pescotariërs, maar bijna niemand kent die term, dus wordt het tegenwoordig volgensmij ook gewoon vegetariër genoemd als je wel vis eet. Het gaat er ook om waar je je zelf goed bij voelt toch?

    Ziet er echt lekker/gezond/gebalanceerd uit jullie weekjes! Ik voel me alleen altijd zo saai met mijn eten, maar geeft me ook wel motivatie om eens wat nieuws te proberen met koken!

  28. Dit vind ik denk ik de leukste blogs die er zijn! en ik ben jaloers op de asperges, die zijn zo lekker!

  29. Ik woon net op kamers, dus deze blogs zijn superhandig! 🙂 Ziet er super uit, bedankt!

  30. Deze blogs zijn echt een heel goed idee. Ik krijg ook weer zin om ‘gewoon lekker’ te eten, het geeft veel vertrouwen en moed om te zien dat anderen dit ook gewoon doen en meerdere keren per week pasta kunnen eten zonder doodongelukkig te zijn 🙂

  31. Het ziet er echt superlekker uit. Ik kreeg nu al zin een paar receptjes te proberen.

  32. Het ziet er allemaal erg lekker en gevarieerd uit, leuke blog! 🙂 Hihi ik doe ook altijd zo’n grote plens ketchup bij mn eten!

  33. Wederom weer een heel fijne blog, motiverend ook!! De asperges vind ik heerlijk zoals jullie ze eten lekker met een eitje en een sausje erbij. Ik ben geen vegetariër maar vind het soms juist wel heel lekker om eens voor een vega burger te kiezen.Mijn lievelingseten is pasta en in jullie week zie ik lekkere varianten, en altijd een salade erbij. Dank je wel weer lieve meiden!

  34. inspirerend en motiverend!! echt leuk!

  35. Ik vind dit ook hele fijne blogs,
    Het is gewoon fijn m te zien wat normaal is, jullie eten goed en toch slank.
    En ook nog goede ideeetjes

    Verder ben ik het eens met alle complimenten van hierboven.
    Hele positieve blog!!! Dankjulliewel

  36. leuk, motiverend en lekker!

  37. een echt hollands probleem. Daar kamp ik ook mee haha. Wat te eten vanavond. Moet men erg creatief in zijn 😛

  38. hele leuke blog en ook lekkeren recepten.het enige wat ik mis is of jullie een toetje eten
    bij al dat lekkere avondeten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *