Yoga & Emotional Eating | Video

 

Toen wij door Revital Prisler werden uitgenodigd voor haar workshop 'Yoga & Emotional Eating' waren wij direct nieuwsgierig. We hebben allemaal wel een bepaald beeld van wat yoga inhoudt en dat het heel waardevol voor je zou kunnen zijn, zowel op lichamelijk als mentaal en emotioneel gebied. Hoe kan je dit direct toepassen op eetprobemen? Hoe kan yoga bijdragen aan een positief lichaamsbeeld en een betere relatie tot eten? We bezochten Revital bij Samana Yoga Center in Amsterdam en namen onze vlogcamera mee. 

Een positiever lichaamsbeeld, beter aanvoelen wat je nodig hebt, dankbaar zijn om wat je lichaam kan in plaats van hoe het eruit ziet, op een positieve manier met je lichaam bezig zijn, gedachten laten komen en gaan zonder direct te hoeven reageren, echt stilstaan bij wat je voelt zonder te oordelen, eerst kijken, dan doen. Een handje vol dingen die wij uit deze middag hebben weten te halen. 

Doe jij wel eens aan yoga of zou het iets voor jou kunnen zijn? Draagt het voor jou bij aan een positiever lichaamsbeeld en/of een betere relatie met eten en op wat voor manier? We zijn benieuwd wat je van de video vond. 

Liefs ♥


Samana Yoga Center organiseert een online yoga workshop: restorative yoga - nek en schouders.
Op vrijdag 12 februari: 09.30 - 11.30 uur. Klink hier voor meer informatie.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dragonfly1991 - Dinsdag 19 maart 2019 15:35
Wat een prachtige video
Team Proud2Bme - Woensdag 20 maart 2019 21:55
Dank je!
xMaya - Dinsdag 19 maart 2019 17:43
Mooie video!
Wat ik me trouwens afvraag: waarom doet Scarlet bijna nooit mee in video’s?

Liefs Maya
. - Woensdag 20 maart 2019 08:58
dat zou ik ook graag willen weten
Maya - Woensdag 20 maart 2019 21:15
Jammer dat er (nog) geen reactie is gekomen.
"Hier doen we liever geen uitspraak over" bijvoorbeeld kan ook gewoon een antwoord zijn.
Het is geen veroordeling, gewoon een vraag ;)

Liefs Maya
Team Proud2Bme - Woensdag 20 maart 2019 21:54
Scarlet is druk met andere zaken voor Proud, die zich wat meer achter de schermen bevinden.
Maya - Donderdag 21 maart 2019 20:25
Bedankt voor de reactie!
Judith - Woensdag 20 maart 2019 15:03
Yoga heeft mij heel erg geholpen bij het herstellen van mijn eetprobleem. Het heeft me geleerd mezelf te accepteren zoals ik ben, van mezelf te houden en ook gewoon geholpen mezelf te ontspannen. Ik kan het iedereen aanraden!
Er zijn wel heel verschillende soorten yoga, dus je moet wel voor jezelf uitvinden wat goed bij je past. Ook een fijne leraar/lerares kan het verschil maken.
Team Proud2Bme - Woensdag 20 maart 2019 21:54
Wat fijn en leuk om te lezen!
x - Donderdag 21 maart 2019 12:21
yoga en meditatie helpt mij echt heel erg! het heeft mij geleerd om veel neutraler in dingen te staan en me niet weg te laten sleuren door gedachten, maar ze gewoon te observeren en te laten voor wat ze zijn
ik heb mijzelf hierdoor ook veel beter leren accepteren, ik heb nog een lange weg te gaan, maar stapje voor stapje kom ik steeds verder