Was ik maar extraverter! | Proud Podcast

 

Was ik maar extraverter... In een wereld waarin extraversie een voordeel lijkt te zijn, hebben velen van ons deze woorden misschien weleens gedacht. De gedachte dat extravert zijn beter is dan introvert zijn, dat extraverte mensen geliefder zijn en meer voor elkaar krijgen, is voor ons ook herkenbaar. Maar klopt die gedachte wel? Wat zegt het of je introvert of extravert bent? Hoe extravert en introvert zijn wijzelf en jullie, Proudies, eigenlijk en wat kun je met deze informatie? Daarover hebben wij het in de Proud-Podcast van vandaag! 

Onze opname-apparatuur heeft weer een upgrade gekregen. Hoe luistert dit voor jou weg? Via Instagram kan je reageren op de polls en vraagstickers die we in de podcasts behandelen. Laat gerust een reactie achter of een onderwerp weten waar jij graag een podcast van ons over zou luisteren.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en Anchor.fm ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Zaterdag 11 februari 2023 13:02
Wederom interessant onderwerp! Hier duidelijk heel erg introvert. Daar heb ik geen test voor nodig. :-)
Nieuwe mics zijn wat mij betreft beter, want de camera stelt nu niet meer de hele tijd bij. Een stuk rustiger dus om naar te kijken. Kijk alweer uit naar de volgende podcast.
Anne - Woensdag 15 februari 2023 12:50
Wat fijn om te horen! Liefs! x
Nicole1970 - Zaterdag 11 februari 2023 16:37
Mooi onderwerp, ik heb net ook de test even gedaan en ben 78% introvert.
Maar dat had ik ook wel gedacht
Anne - Woensdag 15 februari 2023 12:51
Mooi Nicole, dat je daarin ook jezelf zo herkent! Zo goed om van jezelf te weten zodat je ook weet wat jij nodig hebt om op te laden. Liefs!
D - Dinsdag 14 februari 2023 15:50
Ik studeer orthopedagogiek en voor veel psychische stoornissen geldt extraversie als een beschermende factor. Een eetstoornis wordt daarnaast gezien als internaliserende stoornis en internaliseert gedrag is weer gelinkt aan introversie. Zo heb ik het altijd geleerd, maar vind de verklaring dat de onzekerheid die je vaak voelt als je psychische problemen ervaart als verklaring voor introversie vind ik eigenlijk ook heel logisch klinken. En sluit ook aan bij mijn eigen ervaring :) terwijl ik ook weer bij mensen zie dat introversie wel iets vaststaands is door hun leven heen. Beetje kip of ei denk ik, en meerdere verklaringen mogelijk maar wel interessant!
Anne - Woensdag 15 februari 2023 12:52
Wat interessant wat je beschrijft, D. En bijzonder dat het ook zo aansluit bij je eigen ervaring. Liefs!
Anoniem - Maandag 20 februari 2023 02:47
Ik vind extraversie zeker niet altijd positief.
Sommige extraverte mensen die ik ken zijn zo afhankelijk van anderen en kunnen geen dag alleen doorbrengen zonder zich depressief te gaan voelen bijvoorbeeld. Ze kunnen echt zo aan anderen hangen, luisteren of zien niet goed wat er echt gebeurt, bijvoorbeeld in een gesprek.maken veel lawaai en ophef... Dat geeft allemaal niet, maar naast positieve kanten heeft extraversie ook best vervelende keerzijden. Net als introversie ook de goede en minder leuke kanten heeft.
We zijn allemaal nodig en hebben elkaar ook nodig met de kwaliteiten en mogelijkheden die wij gekregen hebben. De een vult de ander aan.

Irene - Team Proud2Bme - Maandag 20 februari 2023 08:06
Ook een heel interessante opmerking! Alles heeft z'n krachten en valkuilen en daarmee vullen we elkaar juist aan. Heel mooi! ♥