Video: Wat zouden wij over willen doen?

 

Als wij iets over zouden kunnen doen, wat zou dat dan zijn? In deze video delen we het met jullie. We hopen dat je er wellicht iets aan hebt. Dat het je motiveert om bepaalde dingen anders te gaan doen, dingen waar wij nu achteraf wel spijt van hebben. Bovendien horen we graag wat jij op dit moment graag over zou willen doen? Laat je reactie achter onder deze blog of onder de video op YouTube.

We plaatsen iedere dinsdag een nieuwe video. Deze vind je als eerste op ons YouTube kanaal waar je je eenvoudig op kunt abonneren zodat je iedere week automatisch melding krijgt van een nieuwe video.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nynesxx - Dinsdag 23 augustus 2016 13:48
Leuke video!
Odette - Dinsdag 23 augustus 2016 14:54
Mooie video, bedankt voor jullie openheid! x
Nikki - Dinsdag 23 augustus 2016 15:16
Wat een ontzettend waardevolle video.
En wat een goede schop onder mn komt.

Nadat ik op vakantie in t buitenland erg vrij ben omgegaan met eten (lees: (voor mijn gevoel) te veel en te veel "zoetigheden" gegeten) ben ik deze week thuis erg in mn eetstoornis gedoken en alweer afgevallen. Terwijl ik juist zo goed richting herstel bezig was (ik durfde ook voor het eerst sinds lang weer zo te genieten van echt lekkere dingen).
Ik moet niet (verder) terugvallen anders zou ik later willen dat ik dit niet gedaan had. Nu heb ik de kans om ervoor te zorgen dat ik deze situatie niet later over wil doen.
Ik moet nu ff alle zeilen bijzetten en me uit de greep bevrijden. Ik voel de eetstoornis zo trekken en er in mee gaan gaat zo makkelijk (en is zo fijn).

Oeps, sorry voor dit lange verhaal. Het kwam er allemaal in een keer uit. Jullie video maakte dit los.
Ik heb de video opgeslagen bij favorieten, ik hoop dat als ik het de komende dagen nog vaker kijk het me lukt de goede weg weer in te slaan (ik was echt zó zó goed op weg).
maar pfff het genoeg eten weer oppakken is zo moeilijk.
xxxm - Dinsdag 23 augustus 2016 16:07
Ik zou mezelf meer pushen om te blijven autorijden nadat ik mijn rijbewijs haalde. Ik vond het tijdens mijn rijlessen al erg spannend, en toen ik mijn rijbewijs haalde en alleen moest rijden vond ik het steeds enger worden. Nu heb ik al drie jaar mijn rijbewijs en durf ik nog bijna niet (alleen) te rijden. Dus ik moet het nu weer oppakken, maar hoe langer ik wacht, hoe lastiger dat wordt.

En ik was op de middelbare school ook alleen maar bezig met goede cijfers halen, terwijl dat inderdaad niet het belangrijkste is.
Miekio - Dinsdag 23 augustus 2016 16:37
Ik zou heel veel over willen doen, maar aan de andere kant, als ik alle nare dingen zou wegschrappen, dan was ik misschien niet de persoon die ik nu was. Dat weet ik wel zeker. Of dat beter of slechter is dat weet ik niet, maar het voelt raar om belangrijkende, vormende dingen anders te willen doen. Als dat logisch is.

healthy happy plant based - Dinsdag 23 augustus 2016 16:53
Aan de ene kant wil de tijd waarin ik heel obsessief met eten bezig was schrappen. Ik voelde mij toen erg down enzo dus dat was geen fijne tijd. Maar aan de andere kant had ik dan wrs nooit veganisme ontdekt en dat zou ik echt niet willen missen
wietje - Dinsdag 23 augustus 2016 18:07
leuke video

ik zo heel veel over willen doen.
vooral de afgelopen 2 jaar omdat er zoveel is gebeurd, en dat zou ik over willen doen voor mezelf maar ook voor men omgeving
vanAnaarB - Dinsdag 23 augustus 2016 18:13
Ik zou graag willen dat ik uit een nare seksuele relatie was gestapt, zodat ik er geen eetstoornis en trauma aan overgehouden zou hebben.
Daarnaast had ik een andere studiekeuze gemaakt.
Thesunwillrise - Dinsdag 23 augustus 2016 18:27
Ik zou eerder echt zijn gaan vechten tegen mijn es, in plaats van schijnvechten, en ontkennen dat er een probleem was.
Daarnaast zou ik mezelf laten horen, in plaats van letterlijk alles binnen houden. Ook zou ik gaan staan voor mijn eigen keuzes.
Spike - Dinsdag 23 augustus 2016 18:45
Dan zou ik meer keuzes gemaakt hebben die bij mij pasten, dan keuzes om te voldoen aan andermans verwachtingen.
Anoniem - Dinsdag 23 augustus 2016 20:20
Dan zou ik mezelf niet zo hebben beschadigt, dat mijn hulpverleners mij gedwongen hebben laten opnemen en ik uiteindelijk al ruim een jaar in gesloten instellingen zit.
Ik heb zoveel spijt van deze fout en hierdoor ook `verloren tijd`. Gelukkig heb ik van mijn fout geleerd en zorg ik nu wel goed voor mezelf (en blijf ik dit ook doen) en ga ik volgende week met ontslag. Ik krijg weer een nieuwe kans om wat van mijn leven te gaan maken en grijp deze met beide handen aan!
kiekeboe - Dinsdag 23 augustus 2016 22:49
in het filmpje zeggen jullie allemaal eigenlijk dat jullie eerder hulp hadden willen gaan zoeken... dit klinkt misschien heel raar wat ik nu ga zeggen maar als ik iets over zou willen doen zou ik minder snel hulp zijn gaan zoeken/krijgen (ik was mijn eetstoornis nog aan het ontwikkelen en was ook helemaal niet bezig met een eetstoornis hebben of überhaupt een eetprobleem, maar omdat er op een gegeven moment ter sprake kwam dat dit in een andere manier is voor de meeste meisjes om controle te hebben ben ik er over na gaan denken en is het er langzaam toch in geslopen, ik vraag me ook af of dit zo had geweest als ik nog geen hulp had gehad... of dat ik dit zeg omdat ik de eetstoornis lang ontkende... ik weet het eigenlijk niet maar ik weet wel dat ik graag later hulp had gehad en zeker niet zo vroeg, ik heb nu heel mijn eetstoornis niet zelf mogen ontdekken maar is hij voor mij ontdekt...)
Flux - Woensdag 24 augustus 2016 21:26
Kiekeboe, wat jij zegt heb ik ook, en juist door te vroeg te intensieve hulp ontvangen hebben heeft het naar mijn idee veel langer geduurd dan nodig. Eerst vond ik dit 'ondankbaar' lijken, maar het is volgens mij echt zoals het is (en later is dit ook zo bevestigd).
Cristina6 - Vrijdag 26 augustus 2016 19:45
oh help, als ik deze zou moeten beantwoorden, begin ik al te huilen. Ik zou naar China gegaan zijn, toen ik de kans had om een beurs te hebben om daar te studeren en ik zou onmiddellijk hulp hebben gezocht! En als ik er nu bij stilsta, had ik al veeeeeeeeeeeeeeel langer (nog voor de ES) naar een deftige psych moeten gegaan zijn voor mijn laag zelfvertrouwen!