Video: Wat betekent eten voor ons?

 

Wat betekent eten voor jou? Toen wij nog een eetstoornis hadden had eten een hele andere betekenis dan dat dit het nu heeft. In deze video delen we hoe wij vroeger dachten over eten en hoe we nu denken over eten. We zijn verder benieuwd naar wat eten voor jou betekent en we hopen natuurlijk dat het snel een positieve betekenis voor je mag krijgen. 

We plaatsen iedere dinsdag een nieuwe video. Deze vind je als eerste op ons YouTube kanaal waar je je eenvoudig op kunt abonneren zodat je iedere week automatisch melding krijgt van een nieuwe video.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Hyomin - Dinsdag 28 juni 2016 13:26
voor mij is beide op dit moment heel herkenbaar! de negatieve gedachtes spelen nog wel op, maar ook het genieten van het eten en mijzelf dat toestaan begint ook steeds meer en meer te komen - dit geeft echt een veel beter gevoel dan de negatieve gedachtes omtrend het eten en zorgt ook voor meer rust in mijn hoofd en lichaam
dit inspireerde me om mijn huidige pad te vervolgen, dankjewel! het is een lange weg, maar het kan zeker anders!
Manal - Dinsdag 28 juni 2016 13:58
Ik herken dit en dan vooral dat het slecht is dat je geniet. Je hebt tenslotte een eetstoornis... 🙄🙄🙄 *rollende ogen* WANT HET IS BULLSHIT!!! Ik geniet van chocolade en pizza en soms is het al laat en willen we niet meer koken en dan is de McDonald's ook gewoon lekker en leuk! Eten heeft niks met je probleem of problemen te maken! Eten is gewoon eten! Tuurlijk vind ik ook nog veel gewoon moeilijk, maar ik wil me leven niet laten leiden door deze eetstoornis! Ik ga vechten! 💪🏼
Tamara - Dinsdag 28 juni 2016 18:16
Ik ben trots op jullie!
Honeychild - Dinsdag 28 juni 2016 18:20
Als ik dit zo hoor, dan denk ik jeeeeeeeeeeeeeeej! I'm getting there!! Ik sta mezelf meer toe, geniet van eten, kijk oprecht uit naar m'n avondmaal wanneer het iets lekkers is, en vind het ook niet meer dan normaal om drie hoofdmaaltijden en meerdere td's te eten!! Natuurlijk heb ik nog een heleboel rare kronkels in mijn hoofd, en natuurlijk zijn er nog dingen die ik niet durf of moeilijk vind, maar ik kan soms al even 'proeven' van een eetstoornis-vrij leven, en dat smaakt naar meer!!
Lost girl - Dinsdag 28 juni 2016 19:06
Ik haat het en ik kan er niet zonder. Voor mij is het nog steeds drugs waar ik eigenlijk het liefste van af wil. Ben zo bezig met het scoren, maar niet willen eten de hele dag dat er weinig ruimte meer over is voor andere zaken in mijn hoofd. Ik zou (bijna) alles over hebben voor een paar uurtjes niet aan eten denken. Tegelijkertijd zou ik ook niet weten waarmee ik mezelf dan zou moeten vullen. Zonder eten is er zo'n gigantische leegte.
S. - Dinsdag 28 juni 2016 19:56
Tja, ik eet omdat het moet. Ik heb bijna nooit écht ergens trek in en vaak smaakt m'n eten me ook niet. Ik probeer het wel leuk te maken met lekkere dingetjes en zo, en van uit eten gaan kan ik ook best genieten, maar vaak vind ik het ook maar een gedoe. En als ik niet oplet eet ik dagen achtereen hetzelfde.

Ik heb er nu verder geen gedachten meer bij, dat is wel echt een verbetering t.o.v. m'n eetstoornisperiode, maar ik vind het wel eens jammer dat het eten me niet smaakt.
A. - Woensdag 29 juni 2016 07:33
Eten is voor mij een obstakel.Eén grote frustratie omdat ik het niet voor elkaar krijgt om normaal te eten hoe graag ik ook wil.

Sparkle1991 - Donderdag 30 juni 2016 03:19
Wat een goed filmpje! En wauw even in het bijzonder, mooi om te zien Nouska, hoe jij straalt wanneer je praat over eten maken, kruiden maken, en in de keuken staan. Heel mooi om te zien dat dat zo anders kan!