Video: De controle loslaten

 

Het is alweer tijd voor een nieuwe video! In de video van vandaag vertelt Nouska je meer over controle. Als je lijdt aan een eetstoornis spelen er allerlei gevoelens die je onder controle probeert te houden. Dit doe je bijvoorbeeld door heel weinig te eten, door eetbuien te houden, door te compenseren of door je obsessief te wegen. Het zijn allemaal manieren om voor jouw gevoel de controle te houden over je emoties. Is dit controle wel echt en hoe kan je op een andere, gezondere manier controle houden? Nouska vertelt je hier meer over en geeft je wat handige tips. 

Zijn er onderwerpen die jij graag besproken zou hebben? Laat je vraag of onderwerp dan even achter in de reacties onder de video. Nouska zal een aantal hiervan meenemen in een nieuwe video. Wil je de video van vorige week nog even zien? Check: Gevoelens toelaten

Hoe ga jij om met controle?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ronja - Dinsdag 26 januari 2016 14:09
Ik heb denk ik eerst houvast in mezelf nodig voor ik die controle los kan laten.
Ik probeer het wel hoor met variëren en zo, maar het wordt er niet beter op.
Hoe krijg je meer zelfgevoel? Een soort van basis in jezelf.
Liefs Ronja
P - Dinsdag 26 januari 2016 14:35
Ik vind het echt superleuk dat jullie tegenwoordig zoveel video's posten ! :) Keep it up! ♥ ♥
Juul01 - Dinsdag 26 januari 2016 15:08
Dankjewel voor de video Nouska!

Ik heb ook nog twee vraagjes: hoe krijg je een beter zelfbeeld/zelfreflectie
daisey - Dinsdag 26 januari 2016 15:35
heeel herkenbaar .
obsessief alles wegen , calorieen tellen , wegen en helemaal van slag zijn als je bent bijgekomen , en dat allemaal , omdat je bang bent voor alles.. ( voor mij,)
Anoniempje - Dinsdag 26 januari 2016 17:14
Lieve Nouska, bedankt voor je mooie video's. Zou je misschien ook een keer een video over verwerken en loslaten kunnen maken?
Tamara - Dinsdag 26 januari 2016 17:33
Dank je voor deze leuke video en leuk dat knor ook nog ff in beeld was vind het zo'n poepie
Anoniem - Dinsdag 26 januari 2016 17:34
Hoi Nouska, ik vind je video's altijd heel inspirerend. Misschien kunnen jullie ook een keer iets doen met tips voor liefdesverdriet?
Julia - Dinsdag 26 januari 2016 20:27
Heeeele fijne tips, dank je wel! Kun je het misschien eens hebben over het loslaten van de eetlijst en naar eigen gevoel eten? Ik blijf namelijk altijd mijn eetlijst in mijn hoofd houden en ga veel te streng minderen na 'te veel'.
M. - Woensdag 27 januari 2016 07:58
Mooie video, bedankt Nouska.
Floppie - Woensdag 27 januari 2016 09:27
Inspirerend doordenkertje: "met je armen open heb je je handen vrij"
Mootje - Woensdag 27 januari 2016 19:10
Hele goeie en mooie video! Ik heb zelf ontdekt dat ik pas meer dingen in mijn leven kon loslaten, als ik ook meer zelfvertrouwen had en me dus veel minder druk ging maken over wat andere mensen van me vinden. Dat ik zoals jij al zegt, gewoon veel meer schijt heb aan dingen die gebeuren. Ook hoef ik nu ook niet altijd maar aardig en vrolijk te zijn bij anderen. Ik heb mezelf gewoon veel meer geaccepteerd, en dat is echt iets wat heel belangrijk is voordat je pas echt dingen los kunt laten! Dus misschien een idee voor een volgende video: Hoe accepteer je jezelf/ hoe krijg je meer zelfvertrouwen en hoe leer je om gewoon jezelf te zijn!
Laura - Donderdag 28 januari 2016 13:37
Dankje Nouska voor deze prachtige video. Ik heb hem al meerdere keren bekeken sinds hij gepost is. Het is exact de soort motivatie en oprechte tips waar ik nood aan heb. Ontzettend bedankt! Ik kijk al uit naar de volgende blog. Groetjes,
Laura
Anoniempje - Vrijdag 29 januari 2016 18:07
Ik las net een reactie over verwerken en loslaten. Dat vind ik een hele goede topic voor een volgende video want daar heb ik zelf ook enorm veel moeite mee! Bedankt voor deze video over controle, heel herkenbaar en nog steeds erg moeilijk om de touwtjes uit handen te geven (zelfs nu ik zo goed als genezen ben van mijn eetstoornis). En dat hangt natuurlijk samen met verwerken en loslaten. Doorgaan met je leven na moeilijke gebeurtenissen en gevoelens. Hoe laat je los? Hoe ga je door? Zo moeilijk vind ik dat...
hadassa - Vrijdag 29 januari 2016 19:14
Heel erg fijn deze video's!! :)
Zou je een video kunnen maken over een combinatie van de volgende vragen: hoe kun je cold-turkey van je es afkicken? Door je aan een eetlijst te houden? Veel te variëren? Spontane traktaties gewoon aangaan? Aandacht aan andere dingen besteden? Hoe kun je proberen te focussen op andere dingen, zodat je es niet teveel aandacht krijgt? Hoe bouw je weer een normaal leven op, terwijl je ook je herstel in de gaten moet houden?
mire - Maandag 8 februari 2016 21:06
Beste Nouska, heel erg bedankt voor de moeite en de goeie video!
je zet me stil bij bepaalde gewoonten die ik heb wbt controle en loslaten...Dank! ( en oh wat is knor cool!!)