Video: 10 tips voor meer zelfvertrouwen

 

Iedereen is wel eens onzeker. Toch heeft de een er meer last van dan de ander. Je kunt er verlegen van worden, je er rot door voelen of het lukt je niet om dingen te doen die je graag zou willen. Onzekerheid kan lastig zijn. Ik heb in onderstaand filmpje tien tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen om minder onzeker te zijn. De tips werken natuurlijk niet in één keer en zijn geen hapklare oplossing. Ook als je vrij zeker van jezelf bent, heb je nu eenmaal soms onzekere momenten. Dat geeft niks. Maar je kunt er wel aan werken om er zo goed mogelijk mee om te leren gaan en je niet de hele tijd onzeker te voelen. Bekijk de video voor de tips.

Heb jij wat aan de tips?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ikke - Dinsdag 7 oktober 2014 13:04
Leuk, ik ben best vaak onzeker dus ik hoop dat dit helpt. X
Lotte - Dinsdag 7 oktober 2014 13:13
Goede tips, dankjewel! Ik heb alleen 1 opmerking over de tip: "Stop met het vergelijken van jezelf met anderen"

Dit is een goedbedoelde tip die ik overal hoor. Het valt echter helaas niet bij iedereen simpelweg uit te zetten als een of ander lichtknopje. Ik ben me er grotendeels niet eens meer van bewust dat ik het doe, omdat het zo in mijn systeem zit om het te doen. Voor mij is het net zo normaal als het opstaan wanneer de wekker gaat, mijn jas aantrekken als ik naar buiten ga of het strikken van mijn veters.
Hoe moet ik hiermee stoppen als het voor mij iets volkomen normaals is en ik het soms zelfs doe zonder me ervan bewust te zijn?
Indra - Dinsdag 7 oktober 2014 13:22
Misschien een goeie om dat proberen om te buigen; niet vergelijken maar een beetje afkijken. Ik kijk graag naar interviews met van die heerlijk arrogante van zelfverzekerdheid blakende rocksterren, denk the rolling stones, patti smith, ... en kijk daar dan wat van af. Superleuk om die loopjes na te doen in de stad en dan iedereen te zien omkijken van 'whoo die is helemaal zichzelf' (...tot ik over een uitstekende straatsteen struikel, haha!).

Wat Nouska ook zegt; niemand weet hoe het moet, iedereen probeert maar wat in dit leven, ook al lijkt het nog zo alsof ze het helemaal op een rij hebben.

En, je koninklijk voelen. Ik las ergens zo'n typische tiener quote bij n foto van johnny depp met een kroon op z'n hoofd: 'Always were your invisable crown'. Voel je koninklijk, als je doet alsof dr een kroon op je hoofd staat moet je 'm ook wel fier rechtop houden, anders valt ie eraf! Fake it 'till you make it (dit sluit trouwens niet uit dat je, met die kroon op je kop, nog steeds kan uitspreken dat alles zo ENG is, al zijn er altijd wel situaties waarin je het beter enkel bij 'fake it till you make it' houdt, heb ik zelf gemerkt. Je kan daarna nog je hart luchten bij een vriendin, je hond, goudvis,...) Helpt mij wel.

EN HUMOR ja. Humor is the key.
Quirine - Dinsdag 7 oktober 2014 14:19
Wat een fijne tips! Komt zeker op het goede moment.
Dankjewel! :)

Liefs.
Cristina6 - Dinsdag 7 oktober 2014 17:02
Wat ik nu doe is dingen waarvoor ik bang ben, net bewust gaan DOEN! Vanaf dat ik van mezelf besef dat angst het enige is wat me tegenhoudt, ga ik het gewoon doen en probeer ik er zelfs niet bij na te denken... dat heeft me al heel veel geholpen.
Echt hele goede tips die echt helpen, heb er ook al enkele van uitgeprobeerd en 't lukt echt wel veel beter!
Simone - Dinsdag 7 oktober 2014 18:07
Superfijne blog dit, thanks weer!! :)
miri - Dinsdag 7 oktober 2014 19:23
mooi! En ook bedankt voor die ´bloopers´ dat je die ook laat zien!
kate02 - Dinsdag 7 oktober 2014 19:47
Dat muziekje stoort zeg, ik heb het na 1.20min maar afgezet.
sindy - Dinsdag 7 oktober 2014 20:45
Lieve Noushka, wat een mooi filmpje. Maar ik schrik wel hoe erg jij je aan het indekken bent voor negatieve comments (misschien heb je niet wat aan alle tips...., het is geen pasklare oplossing....). Natuurlijk is het geen pasklare oplossing en natuurlijk verwacht ik niet dat iedereen alle tips kan gebruiken. Mijn god, dat hoef je van mij echt niet allemaal in te dekken hoor!
Prue - Dinsdag 7 oktober 2014 21:01
Ik kom ook onzeker over in situaties waarin ik dat zelf minder voel, ben er ook heel vaak op afgerekend (en ontslagen) in mijn werk, dus het is niet zo dat het niets geeft...

Laat gelukkig niet mijn leven hierdoor bepalen, doe gewoon de dingen die ik wil!
Prue - Dinsdag 7 oktober 2014 21:03
Maar complimenten voor het filmpje Nouska! Als iemand humor heeft ben jij het wel.
@Sindy - Woensdag 8 oktober 2014 17:57
Hoi Sindy,
Eerder ontving ik een soortgelijke, bezorgde reactie van je op een video. Een niet kloppende conclusie over mijn houding of tekst. Ik nuanceer mijn tekst soms, omdat iedereen nu eenmaal verschillend is. Niet omdat ik bang ben of mij indek voor bepaalde reacties. Aan een korte video, mijn blogs of foto's kun je niet aflezen wat ik denk of voel.
Fijn dat je de video mooi vond. Ik hoop dat je door mijn reactie een volgende keer geen zorgen of schrik zult ervaren.

Groetjes Nouska
LIL - Donderdag 9 oktober 2014 17:07
fijne blog, maar dat muziekje is iets te hard ofzo.. weet niet, maar ik irriteer me er nogal aan. het voegt niet echt iets toe ook.. naar mijn mening dan :p
CrazyMissTeddyBear - Donderdag 9 oktober 2014 17:25
Ik ben het er mee eens dat het muziekje stoort, een achtergrond muziekje hoort op de achtergrond en daarvoor vond ik hem iets te hard.
Dus mss een tip om hem wat zachter te zetten de volgende keer ^_^
Groetjes
Joos - Vrijdag 10 oktober 2014 16:22
Hele goede tips!