The Happiness Project in Body Worlds en Win

 

Een paar weken geleden ontvingen we een uitnodiging voor Body Worlds in Amsterdam. Op dit moment is daar een expositie van Gunther von Hagens, de uitvinder van plastinatie, over geluk en anatomie: The Happiness Project. Sandra, Scarlet en Laura hadden er niet zoveel trek in. Het leek hen een beetje eng. Omdat ik wist dat mijn beste vriendin hier erg in geinteresseerd is, vroeg ik haar daarom mee. Zelf wilde ik het ook wel eens zien, al durfde ik niet in mijn eentje. Het is toch een raar idee om naar lichamen van mensen die ooit geleefd hebben te kijken. 

happiness

Nu ik er eenmaal een keer geweest ben kan ik beamen dat het een beetje griezelig is. Het was raar om te zien, maar ook wel heel erg mooi. Ik vond de gedachte wel vreemd dat mensen hun lichaam voor dit project speciaal hebben gedoneerd, maar het idee dat al zulke organen, spieren, weefsels en aderen ook in mijn lichaam zitten en ervoor zorgen dat ik alles kan doen wat ik doe, dat vind ik heel bijzonder. Een lichaam is echt een kunstwerk, ook al zet Gunther de beelden wel heel kunstzinnig neer. Het was heel leerzaam en ook erg leuk om dit met mijn beste vriendin te delen. In de video zie je onze ervaring in Body Worlds Amsterdam en let op, want je kunt toegangskaarten winnen!

Mocht je gevoelig zijn voor dit soort beelden, bekijk dan een van onze andere video's of blogs.

♥ Win gratis toegangskaartjes ♥ 
Wil jij ook naar The Happiness Project in Body Worlds, dan heb je geluk! Wij mogen drie keer twee tickets weggeven aan bezoekers, kijkers en lezeressen van onze website. Wil je kans maken, laat dan je reactie achter onder deze blog en stuur een e-mail met je adres, naam en leeftijd naar win@proud2Bme.nl. Wil je geen kaartjes winnen, dan zijn we alsnog heel benieuwd naar jouw reactie natuurlijk!

Wat vind jij van de video en Body Worlds?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

joya83 - Dinsdag 6 oktober 2015 13:15
wat een leuk filmpje! lijkt mij een interessante tentoonstelling om heen te gaan en is echt te kunnen zien hoe het 'er van binnen' allemaal uit ziet!
Stephanie - Dinsdag 6 oktober 2015 13:16
Wauw wat gaaf om te zien!
Ik zou daar echt graag heen willen gaan!
Nijntje475 - Dinsdag 6 oktober 2015 13:25
Wauw echt gaaf filmpje,lijkt mij ook heel erg stoer om daar heen te mogen gaan
Lotje9 - Dinsdag 6 oktober 2015 13:39
Jaaa, daar gaan we met school heen :D
Dorien - Dinsdag 6 oktober 2015 13:39
Gaaf! Ik ga een mailtje sturen!
Lijkt me echt heel interessant en indrukwekkend om te zien. Ik denk dat wel wat met me doet omdat ik mijn lichaam jaren zo slecht heb behandeld heb en soms voel ik me daar nog wel schuldig over, want je lichaam is zo waardevol en het doet zoveel voor je. Ook The Happiness Project lijkt me heel mooi want ik heb ook een hele tijd geen happiness gekend in mijn leven. Ik ben ontzettend blij dat ik dat nu weer terug heb.
Sanne - Dinsdag 6 oktober 2015 15:03
Wat een mooi project!

Begrijpelijk dat je zoiets met een dubbel gevoel tegemoet treed, maar tegelijk levert het denk ik ook heel veel eerbied op voor het menselijk lichaam en hoe het alle processen draaiende houdt, meteen ook een mooie kans om meer respect en begrip te krijgen voor je lichaam en er dus met meer liefde naar te leren kijken.

Dus ik ga zeker meedoen aan deze winactie!

Liefs,
Sanne
Juana - Dinsdag 6 oktober 2015 16:18
Woow!! Super gaaf!!
Ik zou er heel graag naartoe willen. Vroeger al vond ik het menselijk lichaam super interessant. Ik zag het voor het eerst in 2012. Het was toen in Guatemala.

Ik doe mee!
jessica - Dinsdag 6 oktober 2015 17:19
Ik zou heel graag heen willen met mijn 2 beste vriendinnen.
Alle drie zijn we verpleegkundigen en lijkt dit ons super leerzaam en interessant om een nog beter beeld te krijgen van het menselijk lichaaam.
Jessica K. - Dinsdag 6 oktober 2015 17:34
Het lijkt mij super leuk. Ik vind het menselijk erg interessant. Ik heb twee jaar de HBO V opleiding, helaas lukte het niet in de praktijk om over mijn onzekerheid heen te stappen. Alleen ik dat betekent nog niet dat ik het menselijk niet meer boeiend vind.

Ik zou super graag kaarten willen winnen.
Birdie - Dinsdag 6 oktober 2015 19:06
Het lijkt me ontzettend interessant en leerzaam om daar rond te lopen, nu pas het thema van nu bij The Body world perfect bij mijn studie.
Ik wilde eigenlijk al langere tijd heel graag heen, maar kwam/komt er steeds maar niet van. Ik zou echt super super super graag de prijs willen winnen en doe dus ook zeker weten mee!

Margo V. - Dinsdag 6 oktober 2015 19:25
Ik werk zelf in de gezondheidszorg. Daarom lijkt het mij super leuk en interessant om een kijkje te nemen bij bodyworlds.
C. - Dinsdag 6 oktober 2015 20:44
Super interessant.
Ik ben werkzaam in de zorg en wat is het leuk om dit eens te gaan bezoeken!
Marja - Dinsdag 6 oktober 2015 21:04
Ik ben 24 augustus nog naar Bodyworlds Amsterdam geweest, samen met klasgenoten. Was echt heel erg leerzaam en interessant!
Door bodyworlds ben ik het menselijk lichaam wel iets beter gaan begrijpen en is het voor mij echt duidelijker geworden hoe het lichaam in elkaar zit. Dit vind ik erg belangrijk voor mijzelf omdat ik verpleegkunde studeer en dus ook wel wat van het lichaam af moet weten.

Ik raad iedereen echt aan om een keertje een kijkje te nemen bij Bodyworlds!
Ook leuk trouwens dat jullie hier een filmpje van hebben gemaakt.

Groetjes,
Dominique - Dinsdag 6 oktober 2015 21:15
Lijkt mij ook wel greepy maar erg interessant. Zou er zeker een keer naartoe willen.
d - Dinsdag 6 oktober 2015 21:21
Wat interessant en knap gemaakt!
Kyra - Dinsdag 6 oktober 2015 21:31
Super leuke blog&filmpje! Ik doe de opleiding Verpleegkunde en vind dit echt heel erg interessant en wil er graag eens naartoe gaan. Heel erg leuk om via dit filmpje mee te kijken wat er te zien is.!!
Black Tiger - Woensdag 7 oktober 2015 14:09
Wauw! gaaf zeg!
Wel een beetje griezelig hoor :P
zou ik zeker een keer heen willen.
x
Ilseeeee - Woensdag 7 oktober 2015 17:12
Super leuke blog, Het lijkt me zo gaaf om naar Body Worlds te gaan!
ik vind het wel interessant om te zien en hou er ook wel van, Leuk om er wat van te leren.

X Ilse
anouk - Woensdag 7 oktober 2015 17:40
Het lijkt me ontzettend interessant en leerzaam. Zou graag de kaarten willen.
Ingrid - Vrijdag 9 oktober 2015 12:51
Best luguber, maar tevens ontzettend fascinerend en interessant! ik zou er best heen willen.
Kirsten - Vrijdag 9 oktober 2015 14:14
Oe......
Dit is echt super coool!!!!!
Ik zou hier echt heel graag naar toe gaan. Het is zo interressant om de lichamen op deze manier te bekijken, zo leerzaam!!!!!
Eigenlijk zou iedereen een kans moeten krijgen om daar te gaan kijken!!!!!:-)

Natuurlijk zou ik graag een keertje samen met mijn tante en oom een dagje een kijkje willen gaan nemen.....

Groetjes Kirsten;-)
Lara. - Vrijdag 9 oktober 2015 20:11
Wat ontzettend gaaf om een keer in het echt te zien! Super leuk dat jullie het voor ons gefilmd hebben, ik ben zo benieuwd om het een keer zelf te zien. Tot nu toe is Geneeskunde willen studeren altijd mijn grootste motivatie geweest, motivatie om vooral nooit op te geven, hoe slecht het ook ging en gaat. Die studie is mijn drijfveer, ik wil zo graag alles van het menselijk lichaam weten en later mensen kunnen helpen en bijstaan in hun ziekteproces. En ik realiseer mij dat ik daarvoor eerst zélf beter moet worden, op elk vlak. Ik ga zeker een keer bij Body Worlds kijken!

Bedankt voor het leuke filmpje! :)

aardbei - Vrijdag 16 oktober 2015 09:47
Wauw! Lijkt me heel gaaf om er een keer naar toe te gaan. Door het menselijk lichaam beter te begrijpen lijkt het me een goede stimulans om door te gaan met goed voor mezelf te zorgen! :)
Fabian - Donderdag 22 oktober 2015 00:19
Super leuk filmpje en erg interssant.
Lijkt me gaaf om zelf eens te gaan kijken!
jessica - Donderdag 22 oktober 2015 17:14
Ik vroeg me even af, wanneer worden de winaars bekend??
Proud2Bme - Donderdag 22 oktober 2015 17:49
@jessica
De winnaars zijn inmiddels al bekend gemaakt via onze Facebook pagina.