Tavi: Inspirerend blogmeisje

 

Tavi GevinsonTavi Gevinson werd 16 jaar geleden geboren in Chicago, heeft een zeer succesvolle fashionblog, een super toffe website voor tieners, is overtuigd feminist en "is still figuring it out". Dit inspirerende meisje is op haar 13e Style Rookie gestart. In september 2011 lanceerde ze een online magazine voor tienermeisjes, genaamd Rookie Mag. Proud is groot fan van Tavi: ze heeft een eigen stijl, durft zich kwetsbaar op te stellen en inspireert andere jonge meiden met haar ontdekkingen over de wereld, mensen en zichzelf.

Tavi schrijft op haar webzite over fashion, beauty, muziek, boeken, liefde en de strubbelingen van het leven. Ze identificeert zichzelf als een feministe en is altijd op zoek naar inzicht in over vrouwen en wat vrouwen sterk maakt. Ze is kritisch over de invloed van de media op het (zelf)beeld van vrouwen. Tavi ervaart vrouwen als complexe, bijzondere & krachtige individuen.

Volgens Tavi is een sterke vrouw, een vrouw die haar 'flaws' durft te laten zien. Kwetsbaarheden en onzekerheden maken een vrouw krachtig. Een vrouw zit vol tegenstrijdigheden. Die tegenstrijdigheden erkennen en accepteren is volgens Tavi de sleutel.

De superblogger zegt dat de maatschappij weinig ruimte laat voor vrouwen om complex te zijn. Je mag, als vrouw in de huidige maatschappij, niet en slim én mooi zijn. Je kunt niet en een feminist zijn én van fahion houden. Je mag niet en onzeker zijn én krachtig. Tavi probeert jonge meiden te laten zien dat dat dergelijke contradicties wel degelijk samen kunnen gaan. Neem jezelf serieus, wees niet afhankelijk van wat anderen van je vinden en blijf onderzoeken: you are still figuring it out!

Super wijze woorden voor zo'n jonge meid. Inspirend, waardevol, eerlijk, oprecht en stoer: Tavi Gevinson is absoluut Proud-proof. Dus check haar website en blog en laat je inspireren!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Freekje - Maandag 4 juni 2012 20:50
Wat een ontzettend mooie en oprechte toespraak!
Wat een wijs meisje.
p - Maandag 4 juni 2012 23:04
Wat een wijze woorden van dit meisje.
(Er staat een fout in dit artikel: het laatste woord moet zijn 'inspireren' en niet 'inspiren'.)
Anoniem - Dinsdag 5 juni 2012 10:09
Wauw echt super!
Lianne - Dinsdag 5 juni 2012 10:42
Wow, wat super gaaf en wat een energie en zelfvertrouwen straalt ze uit!!!
Love the message
yune - Zaterdag 25 augustus 2012 12:27
wow... wat stoer!
Tofu - Zondag 16 september 2012 04:55
Ik heb niet echt een mening over haar, ik sluit me wel aan bij de rest.
Wat ik wél wil meegeven is dat als feminist je niets anders bent dan een geslachtswezen, geen respect voor de man, wél voor de vrouw omdat het een vrouw is. En naast dat, mannen zowel vrouwen beschikken over masculine en feminine energie, dus vrouwen hebben degelijk in hun binnenste iets weg van mannen en mannen hebben degelijk iets weg van vrouwen in hun binnenste.
En met het binnenste bedoel ik niks anders dan het geesteslichaam.
Nou jaa, ik ga er niet dieper op in.
Ik vind, leer jezelf gewoon kennen om je eigen vriendin/vriend te kunnen zijn, zodat je jezelf wel kan duidelijk maken of je wél onzeker kan zijn, maar niet van mode kan houden. Besides, onzekerheid is niemand mee geboren.
Volg jezelf, niet anderen!

Peace