Tattoo tour met Irene

 

Bij mijn vorige 'dagje mee-eten' werd op YouTube de vraag gesteld of ik eens een 'tattoo tour'-video wilde maken. Al vaker heb ik vragen gekregen over mijn tattoos, maar ik heb lang getwijfeld in hoeverre ik het zelf passend vind op Proud2Bme. Het heeft voor mij persoonlijk niet heel veel te maken met mijn mentale gezondheid, dacht ik, maar nu ik er langer over nadenk heeft het wel degelijk te maken met sommige thema's die hier besproken worden. Namelijk het ontwikkelen van je eigen stijl, het durven laten zien van je lichaam, onzekerheid, stigmatiseren en omgaan met kritiek. Daarover meer in deze video! 

Vond je het een leuke video en zou je er meer over willen weten? Misschien heb jij ook wel te maken met de thema's die ik in het introtekstje benoem of vind jij het om een andere reden interessant om iets over te horen of lezen. Laat dan gerust je vragen achter! Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaalLiefs, Irene


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nicole1970 - Dinsdag 17 mei 2022 18:24
Leuke video Irene,

Ik heb zelf 2 tatoeages, mijn tatoeages hebben allebei een betekenis voor me.
Mijn 1e heb ik 5 jaar geleden laten zetten toen we ons hondje Casper moesten laten inslapen, het is een hartje met hondenpootje en dan zijn naam erin.
De 2e is de lievelingsbloem van mijn ouders met de woorden pap en mam.
Nu wil ik er nog 1 en dat zijn 2 hartjes in elkaar gevlochten met een N en een A erin en eronder het woord Twins.

Ik heb ze wel allemaal op een plek staan die ik goed kan bedekken met kleding omdat ik op mijn werk geen zichtbare tatoeages hebben.

Liefs Nicole
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 18 mei 2022 09:12
Wat mooi Nicole, dat je die betekenis zo met je mee kan dragen op een manier die voor jou goed voelt. ♥
Pien - Dinsdag 17 mei 2022 19:45
wauw, wat prachtig heb je het verwoordt over hoe je erin staat. Dat je ook mag/durft te denken in dingen als: 'Heb ik jou om je mening gevraagd?" Superidioot wel eigenlijk he, dat een wildvreemde dit tegen jou out of the blue zegt! Mooi ook wat je zegt: je hoeft het niet mooi te vinden. Het is maar een tattoo. Hier kan ik wat mee. Mijn ouders hebben nl ook een erg stellig mening over tattoo's en dat het voor domme mensen is. Ik vind dat nog wel lastig los te laten en voor mijzelf te kiezen en wat ik gaaf vind.

wat ben je toch een gaaaaf, mooi mensen. Ik mis de laatste tijd op Proud dit soort juist positieve video's en blogs van herstelde mods. Veel negativiteit de laatste tijd, dus kom maar door met dit soort video's vaker!
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 18 mei 2022 09:11
Hey Pien,

Bedankt voor je reactie en super fijn om te lezen dat je er iets aan hebt en uithaalt voor jezelf. Ik begrijp alleen niet zo goed wat je schrijft over veel negativiteit. Ik heb deze reactie vaker van je voorbij zien komen, dus volgens mij zegt dat juist dat er met enige regelmaat ook blogs voorbij komen die wel bij je aansluiten, of zie ik dat verkeerd? Dat niet elke blog van de dag bij je aansluit is denk ik niet gek, want we delen veel verschillende verhalen die allemaal op hun eigen manier iets toevoegen. Dat een onderwerp moeilijker of meer beladen is, wil niet zeggen dat de insteek of boodschap ook negatief is en we hebben de laatste tijd veel gastbloggers die hard hun best doen en mooie dingen schrijven en zich hier kwetsbaar opstellen door hun verhaal te delen. Dat hebben we altijd al zo gedaan. Het is tenslotte een website die ook over deze moeilijke onderwerpen gaat en het is waardevol dat dat er mag zijn en dat niemand zich daarin alleen hoeft te voelen als je daarmee worstelt.

Liefs
Pien - Woensdag 18 mei 2022 14:30
lieve Irene, je hebt gelijk hoor. Miss moet ik er wat minder zwaar aan tillen. Ik zit nu miss gewoon in een andere fase, waarin ik meer behoefte heb aan verhalen over het gewone leven los van een probleem. Om me daar aan op te trekken. Ik vind het juist ook wel fijn dat jullie echt alles proberen iedereen te bedienen en voor ieder wat helpends te posten! Ik ga het even loslaten!
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 18 mei 2022 15:10
Goed om het dan even los te laten. Is ook niet makkelijk altijd he? Kijk/lees gerust mee met wat bij je past, dat is alleen maar leuk en goed als je daar wat uithaalt, maar weet dat je de rest ook mag laten voor wat het is en je die behoefte misschien ook op andere manieren/plekken kan vervullen!

Take care ♥ x
Mit - Vrijdag 20 mei 2022 11:00
Hoi Irene,

Wat een leuke en interessante video.
Vond het heel herkenbaar dat je vertelde over je moeder die vroeger het liedje "Dona" zong.
Zelf ben ik ook opgegroeid met dat liedje en ken ik het in het Jiddisch. (Het heet dan "Dos kebl")

Groetjes, Myrthe