Q&A: Gezellig moeten doen met Sinterklaas | VLOGMAS

 

Oh help, ik moet gezellig doen met Sinterklaas, maar ik voel me helemaal niet gezellig! Wat nu? En... hoeveel pepernoten is nou normaal? Wat is eigenlijk 'een handje'? Op deze en meer prangende vragen geven wij antwoord in deze Sinterklaas-Q&A en tevens tweede Vlogmas-video. 

Wat is vlogmas? Vlogmas is inmiddels een ware YouTube-traditie waarmee de dagen tot en met kerst worden afgeteld door middel van vlogs. Een soort adventskalender van video's eigenlijk. Wij doen daar dit jaar gezellig aan mee. Van even zitten voor serieuze gesprekken, tot gezellig samen de dag doorkomen. 

(Hoe) vier jij Sinterklaas?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Vrijdag 2 december 2022 13:21
Ik krijg op de een of andere manier wel goede zin van jullie vrolijke Vlogmassen (is dat de juiste meervoud??).
Heb mezelf nog geen pepernoot toegestaan dit jaar eigenlijk. Misschien een mooie uitdaging voor de komende dagen.
Cindy - Vrijdag 2 december 2022 14:04
Fijn dat er elke dag zo een vlogmas komt!zeker in deze donkere dagen bedankt!super!
RunneR - Vrijdag 2 december 2022 14:36
Sluit me aan bij anoniem, feestje om naar te kijken. Bedankt voor de praktische tips.
Fijn dat jullie er deze dagen ook én extra voor ons zijn. (L)
Patroklos - Vrijdag 2 december 2022 18:35
aanvullende tip over een portie wat ik mezelf heb aangeleerd. Een keer afwegen, idd zoals jullie zeggen en dan in een bakje doen en dan even goed kijken hoeveel het ongeveer is en dan de volgende keer niet meer afwegen, maar vertrouwen op de herinnering en zo gewoon het bakje weer vullen. Doe ik momenteel met alles wat ik eet. Fijner dan steeds die stomme weegschaal erweer bij te pakken. OF is dat ook gek?
Irene - Team Proud2Bme - Zaterdag 3 december 2022 16:23
Zeker niet gek! Ik vind het juist een hele goede tip. :-)
Floor - Vrijdag 2 december 2022 19:00
Heel super leuk idee van Vlogmas! Ik kijk ernaar uit!
britneyangel - Vrijdag 2 december 2022 20:11
ik ben benieuwd naar de andere videos, ik vind het goed bedacht de vlogmas!
Anoniem - Zaterdag 3 december 2022 00:46
Ik vier nooit Sinterklaas. Ik ben er als kind niet mee opgegroeid en heb er helemaal niets mee.

Eigenlijk denk ik dat het zonde of jammer is om zoiets als pepernoten op de feestdag zelf niet meer speciaal te vinden. Want daar was het eigenlijk voor bedoeld.Dat je er als je ze anders nooit hebt, dan op gericht bent of naar uitkijkt is dan niet ook zo raar.Eigenlijk is het ze vanaf augustus al eten en al lang blase zijn vreemd. Maar het is zo verworden.
Ik vind dat jammer
Er is eigenlijk nooit "niets" we gaan van vakanties naar halloween en gelijk naar kerst en ook nog Sinterklaas en Oud en Nieuw en dan ligt alles al klaar voor Valentijn en Pasen , en dan vakanties en uitjes ertussendoor etc.
Het uikijken naar en je ergens op te mogen verheugen is zo verdwenen en niet alleen qua feestdagen en wat daarbij hoort. En dat is eigenlijk een recept voor ongelukkigheid.


Eva - Zondag 4 december 2022 07:21
Zo eens met jou. We leven zo erg in overvloed en worden steeds voortgestuwd van het ene (commerciële feest) in het andere.
Wat meer eenvoud zou de wereld fijner maken.