Praten over problemen met Proud2Bme 1

 

Een paar weken geleden kwam onze video 'Praten over problemen met Proud2Bme' online. Hierin stelden we voor om persoonlijke vragen van jullie via video's te gaan beantwoorden. We hebben een heel aantal vragen van jullie ontvangen. In onderstaande video zullen we drie van deze vragen kort, maar uitgebreid behandelen. We hopen dat jullie er iets aan hebben. Heb je zelf ook een leuke of interessante vraag waarbij je ons advies kunt gebruiken, laat je vraag dan achter onder deze blog of mail hem naar probleem@proud2Bme.nl

Heb jij nog een vraag die je door ons zou willen laten beantwoorden?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

*Esther* - Donderdag 5 februari 2015 13:32
Super fijn deze video!
Maanmeisje - Donderdag 5 februari 2015 13:53
Nice!
Ik ben wel benieuwd hoe jullie omgaan met kritiek, teleurstelling of afwijzing, en naar wat jullie helpt om iets niet te persoonlijk op te nemen/te veel op jezelf te betrekken. Er staat geen vraagteken, maar het is wel een vraag ;-). Wie weet krijg ik reactie.
XOXO - Donderdag 5 februari 2015 14:57
Ikik heb deze vragen neit ingestuurd, maar herken ze alle drie.
Erg fijn dat jullie tips hebben kunnen geven

Ik kijk uit naar het volgende filmpje en ga nog even nadenken over een eigen vraag
hadassa - Donderdag 5 februari 2015 16:25
Super fijn deze video's!
Mijn vraag is: Hoe merkte jullie dat de eetstoornis steeds minder werd? (Dus dat je op een steeds normalere manier met eten omging) En hoe lang duurde dat?
M. - Donderdag 5 februari 2015 17:22
Fijne rubriek, mooie aanvulling voor de site!
onzeker - Donderdag 5 februari 2015 19:01
ik heb een vraag over hoe je omgaat met snel afgeleid raken en te hoge eisen stellen aan jezelf. Daarnaast zou ik ook graag willen weten hoe je meer rust kan krijgen in je hoofd en hoe je het beste kan stoppen met vergelijken, want ik vind dat het gras altijd groener lijkt bij de buren.
*** - Donderdag 5 februari 2015 20:08
@Scarlet: bedankt om mijn vraag er uit te kiezen. Helpt me echt om even iemand anders haar ervaring hiermee te horen. En wat je zegt over die motivatie zal zeker waar zijn. Ondertussen gaat het trouwens goed met stappen zetten en eigenlijk merk ik dat, ondanks de angst die er eerst is, ik nadien trots kan zijn en dit gevoel de lange termijndoelen haalbaarder lijkt te maken. Bedankt!
sindy - Donderdag 5 februari 2015 20:33
Dezelfde vraag als maanmeisje: Hoe gaan jullie om met kritiek nu en hoe was dat tijdens de es?
Marie - Vrijdag 6 februari 2015 08:53
Ik zou heel graag weten hoe jullie omgaan met alcohol tijdens feestjes of het uitgaan, hoeveel drankjes er dan gemiddeld worden gedronken en hoe jullie dat combineren met eten (zowel de avond/nacht zelf als de dag erna met bijvoorbeeld uitslapen). Ik ben er eindelijk aan toe om weer eens een stapavondje uit te proberen, maar ik weet niet zo goed hoe. Advies zou enorm helpend zijn! :)
marie louise - Vrijdag 6 februari 2015 09:37
het helpt echt heel erg en vidio het geeft je steun!
Flower girl - Vrijdag 6 februari 2015 12:44
Ik ben wel heel erg benieuwd over het volgende:

Er wordt op de site vaak gezegd dat je kan kiezen voor geluk...
Ik denk dat iedereen uiteindelijk gelukkig wil zijn en dat wil ik ook eindelijk weer eens!!

Maar hoe kies je daarvoor? Wat moet je anders doen?
Telkens blijven nare herinneringen komen of heb ik een rot gevoel...Ben erg benieuwd hoe je dan voor geluk kan kiezen..
M. (andere) - Zaterdag 7 februari 2015 14:37
Ik ben ook benieuwd, net als maanmeisje en sindy hoe jullie omgaan met (negatieve) kritiek. Voor mij kan de kleinste op of aanmerking er al voor zorgen dat ik alle motivatie verlies, me kapot schaam, aan alles ga twijfelen en daardoor ook niet meer geloof in gezond eten en mijn motivaties. Meestal leidt dat dan tot een terugval in mijn es, dus ik voel me bij andere mensen vaak alsof ik in een mijnenveld loop, want een opmerking is zo gemaakt, ook al bedoeld die ander dat niet persé zo negatief als ik het opvat.
Jessica - Zondag 8 februari 2015 13:12
Ik heb me aangemeld bij psyq en begin over ongeveer een maand met groepstherapie. Mijn vraag is eigenlijk of jullie hier ervaring mee hebben omdat ik er best wel tegenop zie. Vind het namelijk heel spannend/eng om met vreemden mijn verhaal te delen.. en heb ook eigenlijk nog geen goed beeld van hoe het eruit gaat zien.

Isabelle - Vrijdag 13 februari 2015 10:04
Ik ben nu eigenlijk zo goed als hersteld van mijn ES sinds een paar weken, maar als ik van producten weet of zie op de verpakking hoeveel kcal erin zitten durf ik het vaak niet meer te eten. Ook wil ik het lieftst nog light of magere producten eten met zo min mogelijk kcal. Hebben jullie hier ervaring mee en tips voor?
Anne-Maria - Donderdag 6 augustus 2015 01:47
Zou er nog zo'n video kunnen komen?