Our bodies are not an image | TED Talk

 

Al eerder deelde ik deze blog over Maryscupofteaa - ook wel bekend als Mary Jelkovsky. Vandaag deel ik nog een video van haar. Een video opgenomen van haar Ted Talk - in januari 2020 - over de hyperfocus die we kunnen hebben omtrent ons lichaam. Ze eindigt met een oefening die makkelijk thuis te doen is.

Waarschuwing: in het begin van het filmpje laat Mary een foto zien van hoe ze eruit zag tijdens haar dieptepunt tijdens haar eetstoornis en obsessie met fitness. Ben je hier gevoelig voor? Kijk het dan samen met iemand die je vertrouwt, of luister naar de talk zonder het beeld erbij.

"Our bodies are not an image. They are an experience, a beautiful experience. We can not let our body image ruin our life experience."

Wat vind jij van Mary's verhaal en boodschap?

Bron foto omslag


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Bree - Donderdag 6 augustus 2020 19:20
Ik vind het een mooi filmpje, maar ook makkelijker gezegd dan gedaan.. ik snap niet hoe ze van haar bewegingsdrang is afgekomen en toch een "Moca" kon drinken na xx (??) Jaar?
Lisz - Donderdag 6 augustus 2020 22:26
Ik vind het een inspirerende talk, maar wekt ook wel een beetje het idee dat bikinifitness atleten allemaal een eetstoornis hebben terwijl dat niet zo is.
Femke 🌈 - Vrijdag 7 augustus 2020 11:36
Niet alleen heel sterk van inhoud, maar ook ontzettend knap verteld. Spreken voor een groot publiek, je verhaal overbrengen en de aandacht van de luisteraars vast kunnen houden.... dat moet je maar kunnen. Zij doet het geweldig. Zo invoelbaar verteld ook. Mooie opbouw tevens. Echt een prestatie. Wat ze bereikt heeft vind ik dat eveneens. Werkelijk geweldig hoe zij leeft. Hoe ze gewoon als bron van leven haar leven ervaart ipv haar leven te laten beïnvloeden door wat ego’s (van zichzelf en anderen) vinden dan wel denken hoe iets of zij zou moeten zijn. En die ego’s zijn zo sterk dus als je die los kunt laten, dan heb je een behoorlijke weg bewandeld. In wat ze vertelt, zowel over vroeger en haar leven nu, daar kan ik me totaal in vinden en herkennen. Ik ben nog niet waar zij staat, maar ik zit in hetzelfde proces en.... ik leef weer.... En haar tranen van geluk daarbij en van het verdriet dat er ooit was, voel ik zo hard mee. Ik heb weer wat geleerd en meegenomen van haar vandaag en ik wil je bedanken voor het plaatsen Lonneke. Ik wens dit iedereen toe dus ik hoop dat velen er ook wat aan zullen hebben. Liefs! 😘
E - Vrijdag 7 augustus 2020 14:42
Ben zooo dol op Mary, volg haar met heel veel plezier op Instagram!
Lezeres - Zaterdag 8 augustus 2020 10:14
Indrukwekkend. Wow.
En zo waar.
Lezeres - Zondag 9 augustus 2020 18:34
De link naar de blog over Maryscupoftea werkt trouwens niet, die gaat naar de overzichtspagina van Proud2listen.