Moederschap en een eetstoornis | Proud Podcast

 

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van de Proud Podcast! We zijn alweer aangekomen bij de zesde aflevering! Deze podcast is als audiobestand te luisteren op Spotify en Anchor.fm. Daarnaast kun je de opname ook via YouTube bekijken, zodat je kunt zien welke gezichten er achter onze podcast zitten. Iedere vijf tot zes weken zetten we een gloednieuwe aflevering voor je klaar. We zijn ontzettend benieuwd wat jullie van deze aflevering vinden en waar jullie graag nog iets over zouden willen horen! 

Proud Podcast | Aflevering 6: Moederschap na (of met) een eetstoornis.

In deze aflevering hebben Phoi Cai en Lonneke het over moederschap; een thema dat we ook regelmatig op het forum en in de chats terug zien komen. Want hoe ga je om met een lichaam dat verandert? De druk van buitenaf om weer 'in shape' te komen? Tegenstrijdige adviezen over eten en wanneer zegt je angst - bijvoorbeeld over wat jouw kinderen binnenkrijgen - iets over jouw eigen verleden? Dit en meer komt allemaal voorbij in deze podcast. Pak, net als wij, wat lekkers te drinken en dan wensen we je veel kijk- en luisterplezier!

 Herken jij bepaalde gedachtes of angsten? Of wil je iets toevoegen? Laat het ons vooral weten in de reacties. Veel liefs! ♥

Wil je de eerdere Proud Podcast afleveringen terugzien of beluisteren? Je vindt ze allemaal hier


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

L - Dinsdag 18 januari 2022 16:13
Interessante podcast! Ik ben zelf (nog) geen moeder. Wil wel graag kinderen en heb wel een beetje dezelfde angsten dus mooi om te horen.

Ik heb wel een suggestie voor een podcast / blog, namelijk; het omgaan met emoties, hoe voel je die, hoe ga je daar op een constructieve manier mee om en wat heb je eraan (zo ongeveer, met nog van alles erbij :P)
Lenty - Woensdag 19 januari 2022 18:31
Wat ontzettend waardevol en interessant om te beluisteren.
Nog geen moeder maar toch kon ik me heel goed vinden in wat er gezegd werd.
Mercedes1976 - Zaterdag 5 februari 2022 21:51
Moederschap en een eetstoornis zijn soms moeilijk te combineren door gebrek aan energie. Er waren dagen dat ik zo bezig was met de es dat ik vergat om mijn kinderen te genieten. Dat ging gewoon niet. Daarom ben ik in behandeling gegaan bij Human Concern. Ik zou nooooit meer terug willen naar hoe ik meteen voelde……