Mannen met een eetstoornis | Proud Podcast

 

Veel mensen zullen bij een eetstoornis nog denken aan een heel dun meisje met anorexia. Maar eetstoornissen zijn veel diverser dan dat en gaat een eetstoornis uiteindelijk wel over eten? Ook overkomt een eetstoornis niet alleen jonge meisjes. Een eetstoornis kan iedereen overkomen. Om zowel elkaar als onszelf beter te leren begrijpen is de Eating Disorders Awareness Week in het leven geroepen. Dit jaar vraagt initiatiefnemer Beat UK aandacht voor jongens en mannen met een eetstoornis. Veel organisaties in Nederland sluiten zich bij deze week aan en ook wij bespreken de week en dit onderwerp in onze podcast.

Luister (en praat, als je wilt) gezellig mee! Wil je meer lezen en bekijken over eetstoornissen bij mannen? Klik hier.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en Anchor.fm ♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Frida - Vrijdag 3 maart 2023 18:44
wauw, Anne, wat herken ik wat je zei over je jeugd en dat je mensen zag met een es en dat je dacht: dat krijg ik nooit! Ik herkende me vaak ook niet in hoe er in de kliniek en mensen in mijn omgeving omgingen met hun es. Ik vond dun ook niet mooi en haatte eten ook niet. Ik werd juist ook eetgestoorder van mijn opnames omdat ik daar de es-dingen leerde. Ik at bijv. tijdens mijn es 'gewoon' kaas en leerde in de kliniek dat dat fout was en je mager beleg 'moest' eten, omdat dat bij een es hoorde. Fijn dat ik daarin dus niet de enige was.

Hebben jullie Ricky bij Op1 gezien maandag ook?