Kerst en een eetstoornis | Proud Podcast

 

De Proud-podcast is terug van weggeweest! Lonneke en ik pakken de microfoons weer op voor een extra lange video waarin we gezellig kletsen en serieuze vragen beantwoorden. En welk thema is passender in deze decembermaand dan de feestdagen die voor de deur staan? Kerst en een eetstoornis, het kan best een uitdaging zijn. Van verwachtingen tot eetbuien, van hulp vragen tot kerstwensen, en van goede voornemens tot kerst in de kliniek. 

Verder praten over de feestdagen en een eetstoornis? Dat kan in onze themachat op donderdag 21 december van 19:00 tot 21:00 uur.

Beluister deze podcast ook op Spotify.

Over welke onderwerpen zou jij graag een podcast willen horen?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Frida - Dinsdag 19 december 2023 19:56
dank voor jullie fijne gesprek. Niet per se voor de tips, maar gewoon ook voor de afleiding. Jullie hebben ook fijne rustige stemmen. Top als dit vaker komt met q and a's. Ik zie vooral tegen het social op en de verwachtingen van mee doen, vooral als mensen zich denken in te leven in jou en dingen in huis halen waarvan ze denken dat jij dat wel durft te eten, terwijl ik dat niet durf. Dan voel ik me dubbel opgelaten en schuldig! I want a tattoo for christmas!

podcast over terugkrijgen van hongergevoel en luisteren naar verzadigingsgevoel. Omgaan met schuldgevoelens als je je doelen niet behaalt of niet mee kan doen aan het draaien van de maatschappij/werk enz.
Sarah - Dinsdag 19 december 2023 20:02
Ik zou graag een video willen zien over dat je wat moet aankomen en mensen dan zeggen: O je hoeft er niet tegen op te zien want je moet toch aankomen terwijl je wel tegen de feestdagen opziet omdat het eten veel/onoverzichtelijk/niet gezond in mijn ogen is.
britneyangel - Vrijdag 22 december 2023 21:35
leuke video met goeie onderwerpen!
ik vond de tip goed van lonneke over een plan maken.

ik zou een goed onderwerp voor een podkast vinden dat we een eetstoornis mee vinden vallen, ik denk dat iedereen zich er in herkent.