In opname voor boulimia | ProudPraat

 

Geen prietpraat, maar ProudPraat! In deze videoreeks spreken we over onderwerpen waar wij zelf mee hebben geworsteld. Zoals bijvoorbeeld de (voor)oordelen over klinische opnames voor eetstoornissen die anders zijn dan anorexia. (Voor)oordelen die ik zelf ook heb gehad, maar die lang niet allemaal waar bleken.

Al eerder schreef ik over mijn ervaringen in de kliniek, waar ik opgenomen was voor boulimia. In deze video vertel ik meer over de voordelen van een opname bij boulimia en hoe het helpend kan zijn in je herstelproces. Ook vertel ik over de afwegingen die je kunt maken wanneer een opname een optie is wanneer aan het herstellen bent.

 

Elke dinsdag komt er een nieuwe video online. Dus wil je meer ProudPraat? Meer dagjes mee of liever proefvideo's? Neem dan eens een kijkje op ons YouTube-kanaal.

 ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ellie-x - Dinsdag 22 oktober 2019 13:06
de video doet het niet! er staat dat ie prive is..
Team Proud2Bme - Dinsdag 22 oktober 2019 13:09
Opgelost! :-)
Beatingit123 - Dinsdag 22 oktober 2019 14:18
Waaw! Dankjewel voor deze video, echt! Momenteel zit ik een beetje in het dilemma dus deze video helpt echt, dikke dankje! x
A - Dinsdag 22 oktober 2019 14:27
Een opname, hoe moeilijk ook zal heel wenselijk zijn. Ik heb boulimia met kenmerken van anorexia. Een ambulante behandeling heeft niet tot resultaten geleidt en ook een deeltijd behandeling niet. Ik kom echter niet in aanmerking voor een opname, hoe graag ik ook wil herstellen... Mooie video, maar het is dus zeker niet altijd mogelijk...
Jelle - Dinsdag 22 oktober 2019 18:08
Mooie video, ik ben het helemaal eens met de boodschap. Helaas blijkt in de praktijk dat veel mensen met boulimia juist niet worden opgenomen. Terwijl het juist heel helpend kan zijn om die cyclus van eetbuien en braken te doorbreken.
Nina - Dinsdag 22 oktober 2019 18:16
Heel mooi. Er wordt erg veel ingezet op ambulante zorg omdat opnames gewoon echt heel duur zijn. En zoals in alle zorg- en onderwijstakken moet worden bezuinigd omdat de kosten niet meer op te brengen zijn op langere duur. Triest maar waar. Een opname zal steeds minder makkelijk worden.
britneyangel - Dinsdag 22 oktober 2019 20:31
intressante en goeie video
Liv - Dinsdag 22 oktober 2019 22:02
Goede video, erg fijn dat dit wordt belicht omdat er volgensmij zo veel mensen in deze situatie zitten en zich daar onzeker over voelen! Mijn ervaring is echter dat lang niet alle instanties bereid zijn om je op te nemen met boulimia. Toen ik anorexia had werd er meermaals aangedrongen op een opname. Nu, een paar jaar later, neig ik meer naar boulimia en willen ze echt niet meer voor me doen dan een uurtje in de week ambulant, terwijl ik zieker ben dan ooit en het mijn hele leven opslokt, veel meer dan de anorexia deed.
Lost girl - Dinsdag 22 oktober 2019 23:52
Ik heb helaas menigmaal dezelfde ervaring. Ik heb één keer bij gratie als proef een opname op eetbuistoornis diagnose mogen doen. Maar door heel Nederland geen enkele kliniek voor volwassenen die je opneemt met obesitas en eetbuien. Dan moet je het doen met ambulant en als je geluk hebt een deeltijd. Maar misschien dat het anders en in de jeugdpsychiatrie zoals de bascule.
Lisasjourney - Woensdag 23 oktober 2019 01:22
Wat een helpende en fijne video! Word echt verdrietig als ik hierboven alle reacties lees. Allemaal zo herkenbaar. Toen ik nog anorexia had werd ik continue gedwongen opgenomen maar zodra het omsloeg naar boulima viel alle hulp weg. Wat voor gevoel geef je dan aan iemand? Wat zou ik graag willen dat de zorg zou veranderen
verdriet - Woensdag 23 oktober 2019 05:34
Ik ben meerdere keren opgenomen geweest met boulimia. Het kan dus wel degelijk.
P. - Woensdag 23 oktober 2019 16:18
Wil ook graag opgenomen worden, maar helaas doen ze dat niet!! Mag 1x per week langskomen, maar zie ik zelf niet zitten. Dus ja... dik & dood ongelukkig .. :(..
Veerle - Vrijdag 25 oktober 2019 13:35
Waarom zie je dat zelf niet zitten?
Een opname gaat je niet ineens redden hoor het zal bij jezelf moeten beginnen.