Ik schaam me voor wie ik ben | Proud Podcast

 

Schaamte, het is eigenlijk een heel normaal en menselijk gevoel, maar wanneer je je te veel en te vaak schaamt, en je je heel onzeker voelt, kan het je leven behoorlijk in de weg zitten. Van totaal dichtklappen bij therapie tot niet durven kiezen wat je op je brood wilt in het bijzijn van anderen. Van je schamen voor je onhandigheid tot existentiele schaamte over het feit dat je bestaat en ruimte inneemt. In deze podcast bespreken we hoe dat voor ons is en was, waar onze Proudies zich voor schamen en kunnen we gelukkig ook lachen over onze en jullie geweldige blunders.

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de andere redactieleden bekijken, verschillende Q&A's, andere podcasts en meer.

Deze podcast is ook te beluisteren op Spotify.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Bas - Dinsdag 16 mei 2023 13:44

https://www.youtube.com/watch?v=Uw6JcLJGbSU&list=OLAK5uy_kJxFpCNIHxeAUoovlRmuOOTZGZAuE79yY&index=12

https://genius.com/Soundgarden-fresh-tendrils-lyrics

"Long to taste the shame, that bows down before you..."
Nicole1970 - Dinsdag 16 mei 2023 15:27
Oh zo herkenbaar wat jullie vertellen in de podcast.

Ik schaam me nog steeds voor mijn lichaam, had gehoopt dat als mijn gewicht omlaag gaat dat die schaamte ook minder zou worden, maar minder is waar, ik schaam me nu zelfs nog meer voor mijn lichaam.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 16 mei 2023 16:16
Hey Nicole,

Wat dat betreft zit een negatief zelfbeeld eigenlijk zo van binnen in plaats van van buiten. Ik hoop dat onze podcast ook een beetje heeft kunnen helpen ter motivatie, inspiratie en relativering, dat het je wat gerust heeft kunnen stellen dat je je niet hoeft te schamen, dat je goed bent zoals je bent en dat je er mag zijn. Maar het is ook een heel proces waar je stapje voor stapje aan werkt. Hopelijk draagt dit voor jou weer een steentje bij. Weet dat je niet alleen bent.

Liefs
britneyangel - Dinsdag 16 mei 2023 21:15
wat een leuke video zeg! ik moest wel lachen om jullie en jullie verhalen, was echt grappig, maar helaas ook herkenbaar. bij dream school hadden ze het pas ook over schaamte was intressant.
wat wel grappig is soms dan vertel ik me moeder iets en ze zegt dan bv ja terwijl het nee moet zijn of andersom, wel grappig dan.
wat leuk daniel dat je erbij bent!

ik kan me schamen als ik niet genoeg heb met eten heb en nog honger heb, dan durf ik het vaak niet te vragen voor meer eten.
Daniel - Woensdag 17 mei 2023 14:28
Dankjewel Britney!
Daniel -hoofdredacteur Proud2Bme - Dinsdag 16 mei 2023 21:36
Beste allemaal,

Ik heb zojuist een aantal reacties hierboven verwijderd.

Waarschijnlijk bedoelen jullie het goed, maar het is best onbeleefd om te lopen vissen naar het wel en wee van onze teamleden.

Zoals ik al eerder heb aangegeven: als er iets te melden is over het team, zullen we dat hier op de website en/of op het forum melden. De beschuldiging/insinuatie dat je ons zou moeten volgen op instagram om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes is dan ook onterecht.

Daarnaast, en ook dat heb ik al eerder aangegeven, is het niet de bedoeling om de reactieruimte hier onder de blogs te gebruiken voor vragen of opmerkingen die niet over de blogs gaan. De blogs worden met aandacht en liefde gemaakt, het is niet fijn om daar dan allerlei opmerkingen onder te moeten lezen die over heel andere dingen gaan.

Ik hoop dat jullie hier rekening mee willen houden en dat jullie onze privacy willen respecteren.

Wie hier nog iets over kwijt wil, kan daarvoor (uitsluitend) terecht op ons emailadres info@proud2Bme.nl

Lieve groet, Daniël

Maya - Dinsdag 16 mei 2023 21:56
Hoi Daniel,

Ik ben het met je eens, excuus. Fijn om deze duidelijkheid te krijgen. Leuk om jou ook eens in een podcast/video te zien. En mooi ook hoe je beschrijft hoe je gegroeid bent de afgelopen jaren. Schaamte is zo'n nare emotie. Mooi onderwerp!
Wellicht tot een volgende keer in een video!

Liefs Maya
Daniel - Woensdag 17 mei 2023 14:30
Bedankt voor je fijne reactie! Wie weet duik ik inderdaad nog eens op in een video. ;-)
patroklos - Woensdag 17 mei 2023 14:47
gezellig als je dat doet!! Miss een keer uit je comfortzone en ook een dagje mee eten filmen!
Daniel - Donderdag 18 mei 2023 14:37
Haha, dat is wel HEEL ver uit mijn comfortzone inderdaad. Vooral omdat ik niet goed kan filmen. Dus de kans dat dát ooit gebeurt acht ik wel erg klein - maar ik zeg nooit 'nooit', dus wie weet. ;-)
Patro - Vrijdag 19 mei 2023 18:53
Je hebt het nog nooit gedaan dus ik denk dat je het wel kan.
britneyangel - Vrijdag 19 mei 2023 13:15
zou leuk zijn idd, dagje mee met daniel!
F - Woensdag 17 mei 2023 00:23
Wat een herkenbare verhalen van Daniel en Irene. Ik blijf het erg vinden om me als 'oudje' nog zo vaak beschaamd te voelen en als 'teveel op dees aardkloot' te zien. Ik kan me nog steeds schamen voor dingen die soms wel veertig jaar hebben plaatsgevonden. Nooit verwerkt, nooit van me af te hebben kunnen schudden. De humor die jullie hebben is meesterlijk, ik zou willen dat het bij mij zo makkelijk ging.
F - Woensdag 17 mei 2023 00:24
Veertig jaar geleden, bedoel ik
Daniel - Woensdag 17 mei 2023 14:36
Bedankt voor je complimenten! Misschien is het wel de moeite waard om gebeurtenissen van tientallen jaren geleden alsnog te verwerken? Mij heeft het veel opgeleverd, al was het niet makkelijk en heb ik lang gedacht dat dat geen zin zou hebben, of 'gezeur' was.