Healthspo black & white

 

Het vorige Healthspo-filmpje is ontzettend goed bekeken (ruim 360 views) en ik heb lieve reacties ontvangen. Leuk om te zien en nog meer reden voor een volgend filmpje! Net als Thinspo heeft Healthspo ook haar onderwerpen en thema's. Deze keer is het thema 'Black and white'; Prachtige zwartwit foto's van ons... vrouwen.

healthspo   beautiful   healthspo

Laat je inspireren, aamoedigen of kijk 'm gewoon omdat je het leuk vindt. En, schroom niet om een reactie achter te laten!

Nouska

--

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Layla - Zondag 12 juni 2011 11:54
Ik vind dit een heel goed filmpje! Eindelijk een "middenweg": thinspo is natuurlijk ontzettend ongezond en afgrijselijk, maar tegenwoordig hoor je ook steeds meer over "volle vrouwen", en moeten ineens alle modellen overgewicht hebben of in die trant. Alsof er geen gezonde middenweg meer is. Maar dit filmpje laat wel duidelijk zien dat die middenweg er daadwerkelijk is en dat het niet gaat om te weinig of te veel eten, maar om gezond en gebalanceerd te eten en van je lijf te houden. Heel goed gedaan!
S. - Zondag 12 juni 2011 12:08
De meeste van deze vrouwen vind ik weer net iets te mollig eerlijk gezegd... Sommige zijn wel normaal, maar de meeste echt niet.
.. - Zondag 12 juni 2011 12:22
Ik vind 360 views weinig eigenlijk,die filmpjes kan je nooit vinden als je de zoekfunctie van youtube gebruikt en healthspo intikt... Dat is best jammer als je veel meiden wil bereiken..

verder vind ik het beetje onzin, want dan gaan bijvoorbeeld meiden die van nature gewoon heel duin zijn weer continu vergelijken met deze vrouwen..ik ben echt zat van de spo-filmpjes in de trend van foto's van andere vrouwen... Ik heb meer met motiverende teksten..en daarom vind ik de recovery filmpjes van 'hold on' op youtube zo mooi...
Amber - Zondag 12 juni 2011 12:45
Op zich vind ik health-spo niet slecht, maar ik vind niet dat je dan met andere figuurtypes moet komen aanzetten. Ik vind eigenlijk dat de boodschap zou moeten zijn dat je lichaam juist méér is dan een vormpje. Want door figuren te benadrukken, leg je hoe dan ook weer de focus op het figuur.

Wat ik onder healthspo zou verstaan is bijvoorbeeld mensen die bijvoorbeeld kunnen sporten, een kind kunnen dragen, andere mensen helpen of gewoon heel gelukkig er uit zien.
Rachel - Zondag 12 juni 2011 13:09
Ik vind die eerste foto zo leuk :') niet in het filmpje, maar gewoon hierboven!
lizzy - Zondag 12 juni 2011 13:39
perfect deze middenweg alhoewel ik sommige toch wat dun vind lijken
Amy - Zondag 12 juni 2011 14:55
Ik vind het een heel inspirenend en mooi filmpje! Ik snap de reacties van hierboven wel maar het is niet zo dat iedereen zo MOET zijn. En er zit ook een motiverend liedje met soms de uitgeschreven de tekst achter: i feel alive vind ik bijvoorbeeld heel erg mooi. En ik vind dat er een grote verschijdenheid in zit qua figuur, sommigen zijn nog best dun en anderen hebben duidelijk overgewicht maar het gaat erom dat ze allemaal van hun lichaam houden en allemaal stralen. Hoe ze er ook uitzien en hoe imperfect ze ook zijn. Want ze hebben allemaal niet het perfecte figuurtje wat de media je steeds laat zien maar ze hebben allemaal een eigen figuur en ze zijn allemaal anders gebouwd. Zo lang verhaal :P
Maar bedankt voor dit filmpje nouska!xxx
Lot1995 - Zondag 12 juni 2011 15:25
Ik vind dat dit gezien mag worden.
Wees trots op hoe je eruit ziet.
Al ben je iets voller, als je maar gelukkig bent.
Dan is het leven een stuk makkelijker en geniet je er ook van.
En so what, sommige mensen hebben nou eenmaal een steviger bouw en sommige een slankere.
Maar ik ben het niet eens met S. Ik vind ze niet iets te mollig, je moet mar eens opzoeken wat de gemiddelde maat van vrouwen hier is in Nl(en andere landen)
Die zullen dikker/ molliger zijn.

Maar even over dit filmpje, ERG GOED!!!
Nouska - Zondag 12 juni 2011 22:58
Ten eerste, iedereen super bedankt voor het reageren! Gewoon blijven doen. Ik neem de reacties dan ook echt mee in de volgende filmpjes.
Ik zal hieronder even reageren en uitleg geven :)

@S.
Ik snap wat je bedoeld. Als je goed kijkt, zie je dat ik bij dit filmpje juist heb gekeken naar de verscheidenheid. Er zitten hele slanke meisjes tussen, maar inderdaad ook mollige. Ik vind het leuk dat er zoveel verschillende figuren bestaan. Ik heb bij dit filmpje er juist op gelet ook wat echt slanke meiden erin te zetten. Denk bijvoorbeeld aan Carice van Houten, de vrouw achter de piano, Christina Aguilera, het meisje dat een krant zit te lezen, het meisje in het korte broekje, tegen de muur. :) Hartstikke slank, en ook gewoon Healthy. Ik hoop dat je die ook kunt zien. En, natuurlijk moet je zoeken wat jou helpen kan. Dat is voor iedereen anders. Bedankt voor je reactie.

@ ..
Wanneer je Healthspo intypt bij Youtube krijg je alle filmpjes die ik tot nu toe gemaakt hebt. Misschien heb je een spelfoutje gemaakt? Ik was best tevreden met 360 views in 1 week. Het is opkomend, dus het mogen er inderdaad snel meer gaan worden :) Fijn dat jij zoveel hebt aan recovery filmpjes, gebruik het, zou ik zeggen. Super. Voor iedereen is iets anders fijn. Voor mij werkt dit onwijs :) Succes en bedankt voor je reactie.

@Amber
Helemaal met je eens! De binnenkant, daar is waar het om gaat. Daarom dacht ik ook de tekst:'' You're eyes are shining, you're beautiful'' erbij te zetten, zoals je ziet aan het begin. ''Als je straalt, ben je mooi, wat voor figuur je ook hebt.'' Ik wil met de verscheidenheid in figuren van vrouwen zeker laten zien dat het niet uit maakt hoe dik, dun, groot of klein je bent. Toch blijft de buitenkant een triggerende factor voor meisjes met eetstoornissen. En als ik daar iets positiefs aan bij kan dragen door middel van Healthspo, doe ik dat graag. Ik heb laatst inderdaad een idee opgeschreven over de gezondheid van het lichaam, zoals zwangere vrouwen verwerken in de filmpjes. Goed idee! Bedankt voor je reactie en succes!

@Lizzy
Wat grappig eigenlijk, dat jij sommige zelfs wat dun vind lijken :)
Dat is de verscheidenheid. Bedankt voor je reactie.

@Amy, Layla
Dankje! Hoop dat jullie blijven kijken naar volgende filmpjes!

@ Lot1995
Thanks! Snap helemaal wat je bedoeld. Idd, de gemiddelde vrouwenlichamen zitten hier zeker tussen :) Thanks

Liefs en bedankt allemaal!

Nouska


Hoshi - Zondag 12 juni 2011 23:40
Ik vind op zich het initiatief niet gek ofzo, maar ik vraag me af of het filmpje de naam 'healthspo' wel verdient... Bij Healthspo denk ik aan 'gezond', terwijl er in dit filmpje echt wel plaatjes staan van vrouwen die niet echt gezond zijn, omdat ze gewoon, sorry, een te hoog vetpercentage hebben. Met het gewicht zal niets mis zijn, maar ookal heb je een perfect gezond bmi, betekent dat niet zomaar dat je gezond bent... Ik zag ook een foto van beyonce, sorry, maar zij heeft echt wel wat rare dieten gevolgd en ik betwijfel ook wel of zij nou zo'n gezonde levensstijl heeft.

én, ik vind dat in dit filmpje een beetje teveel aandacht wordt gelegd op de 'curves'. Wat ik ook zal eten en sporten, ik zal nooit de brede heupen, smalle taille en grote borsten krijgen die de vrouwen in dit filmpje hebben, bij mij zal het vet zich ophopen op mijn schouders en armen en benen. En ik denk dat dit filmpje weer een schoonheidsideaal opdringt, dat voor de meeste mensen niet te behalen is. En ik zie ook wel wat variatie in die foto's, maar het had van mij wat meer gevarieerd gemogen en wat minder dames met zulke perfecte verhoudingen.
Promesse - Maandag 13 juni 2011 10:52
Ondanks de commentaar van sommigen, vind ik dit echt gewoon mooi gemaakt van je. Natuurlijk zullen er altijd discussies zijn: te dik, te dun, te ronde vormen... Waardoor er altijd andere mensen zich benadeeld voelen. Maar daar gaat het in dit filmpje toch net om, dat er allemaal verschillende lichaamstypes aan bod komen? Ik kan alleen maar zeggen dat ik het heel goed vind dat je dit doet, want je helpt er andere meiden sowieso heel erg mee :-)
Nouska - Maandag 13 juni 2011 11:33
Thank Promesse. Keep watching! :)
Ellebelle - Maandag 13 juni 2011 15:35
In dit filmpje zitten geen "dikke" vrouwen. Echt niet. Er zitten grote vrouwen in, volslanke vrouwen, curvy vrouwen, iets mollige vrouwen, maar niemand met écht overgewicht.

Heel veel vrouwen in dit filmpje hebben waarschijnlijk maat 42/44, en dat is dus absoluut niet dik.

gitaar - Maandag 13 juni 2011 16:47
lieve ellebelle,
bedankt voor je reactie,
Ik heb zelf maat 44 en ben daar
erg onzeker over.
ik hoop dat ik mezelf mooi kan vinden,
ook al heb ik overgewicht.
en ik hoop ook dat anderen geen vooroordeel
over me hebben omdat ik iets zwaarder ben.
Het filmpje vind ik erg moooi!
Chune - Maandag 13 juni 2011 16:50
@amy (en anderen ^^)

haha, laten we dan een luckspo filmpje maken, met plaatjes van gelukkige mensen! of gewoon dingen die je gelukkig maken
lekker tegen de figuur-hype in :D
Wie doet mee?
xx
Nouska - Maandag 13 juni 2011 18:03
@ Chune

Wat leuk dat het je inspireerd.
Vind wel dat je ook verdrietig mag zijn... zie
https://www.youtube.com/watch?v=JuB_hYmPYRU
In dit filmpje staat ook dat je nog steeds kwetsbaar mag zijn, of je dag niet mag hebben. Maar gezond leven brengt je dichter bij gelukkig zijn dan een eetstoornis.

Succes!

Liefs Nouska
Pukkiej - Maandag 13 juni 2011 20:51
Het gaat er niet om of deze vrouwen nou wel of niet dik zijn of dun zijn of te dik zijn.. t gaat erom dat je bij elke maat mooi bent! ook als je iets voller bent! (nu dat zelf nog inzien) maar het is voor mij een erge goeie inspiratie :)
Nouska - Maandag 13 juni 2011 21:01
En zo ist, Pukkiej...


Succes :)
E. - Donderdag 12 januari 2012 12:23
Sorry, maar wie deze vrouwen MOLLIG vind... pff ik vind deze vrouwen mooi! Ik ben zelf nog wat flinker.. maar ik ben 1,80 & weeg 71 kg. Dat is gewoon een gezond gewicht.. maar dan ben ik volgens een paar hier dus alsnog te dik ;)

Goed om te weten

Paula - Vrijdag 6 juli 2012 11:42
Die vrouwen hebben soms echt vet overgewicht. Alsof dat goed is. Je moet helemaal geen watdanook-spo maken