Een winter zonder eetstoornis | Video

 

Lekker dikke truien en wollen mutsen. Koffie met hazelnoot-smaak en slagroom. De hele avond Harry Potter kijken met een dekentje op de bank. En vergeet niet de feestdagen die voor de deur staan... De winter kan knus en gezellig zijn, maar wanneer je een eetstoornis hebt, is dat fijne gevoel veel minder vanzelfsprekend. 

Herstellen van onze eetstoornis hebben wij behoorlijk eng gevonden. Je levert een stukje (schijn)veiligheid in, maar wat krijg je ervoor terug? Ook zonder eetstoornis is het leven niet altijd makkelijk. Dat kan herstel best lastig maken. Toch hebben wij ervaren dat het leven zonder eetstoornis in ieder geval een stuk vrijer is. Daarom brengen wij de dingen voor jullie in kaart waar we nu veel meer van kunnen genieten nu we geen eetstoornis meer hebben. Juist om een beetje extra motivatie te bieden; om te blijven vechten voor een leven zonder eetstoornis. 

Hoe (eetstoornis-vrij) wordt jouw winter? ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ana - Dinsdag 3 december 2019 13:17
Toen ik helemaal hersteld was van mijn eetstoornis werd ik juist depressief doordat ik weer teveel voelde. Je weet nooit hoe het loopt
Anoniem - Dinsdag 3 december 2019 14:48
Oh ik zou dat zo graag willen met chocolademelk met slagroom en een filmpje op de bank lekker warm.. Maar mijn eetstoornis gunt mij geen chocolademelk… :/
ileana - Dinsdag 3 december 2019 16:31
lol ik was mijn naam vergeten. Maar dat van dat breien ben ik dus xD
stayy - Dinsdag 3 december 2019 16:51
hahaa echt een te leuke video :)
I. - Dinsdag 3 december 2019 17:15
Jullie zijn zó leuk!!!
L:) - Dinsdag 3 december 2019 17:19
Superleuke video! Dat einde ook :)
Wat ik vooral zo vrij vind aan een eetstoornisvrije winter, is het effect op de feestdagen. En dan vooral de lekkernij er omheen.
Het is nu niet meer erg om een hele chocoladeletter te eten. Of ik hoef niet meer de kerstdagen te compenseren. Ik hoef ook niet eetbuien te krijgen door het lekkere eten, een overdadige maaltijd vervangen door een eigenlijk normale maaltijd is niet erg. Ik moet niet, ik mag wel.

Er is geen spanning meer in de keuken, geen controle rondom de menu’s en geen tranen aan de eettafel.
Ik kan stoppen wanneer ik vol zit, en toch 2 uur later nog zonder schuldgevoel een extra toetje nemen.
Alles is zoveel vrijer, dat er ruimte is voor echte dingen. Zoals familie, vrienden, de aankleding, de lichtjes, de liedjes! De gezelligheid, knusheid, drukte of juist rust. Dat is voor mij het allergrootste verschil, en is me meer waard dan welke kledingmaat of kilo lichaamsgewicht ook.

Al ben ik ook wel heeeeeel blij dat ik niet meer 15 lagen kleding aan moet omdat ik mezelf nooit meer warm kreeg.
Floor - Dinsdag 3 december 2019 19:13
Mooi ♡♡
Lisasjourney - Dinsdag 3 december 2019 19:46
Krijg spontaan een lach op mijn gezicht! Echt een hele leuke video (en zo te zien hadden jullie ook wel plezier)
cindy - Dinsdag 3 december 2019 22:04
Alleen is daar ni veel leuk aan..pff
Floor - Woensdag 4 december 2019 10:28
Echt leuke video! Komt er aan het eind vh jaar nog een blog met daarin de best gelezen blogs? Dat vind ik altijd zo leuk en daar kijk ik dan naar uit. :) ♡♡
Little_Lilith - Woensdag 4 december 2019 12:57
Deze video heeft toch wel een glimlach op mijn gezicht getoverd. Zo veel respect voor jullie!
w - Donderdag 5 december 2019 00:47
Haha het donker aankunnen. Ik zat echt te wachten op wat er zou komen uit het stopcontact. Ben je helemaal verlicht Daphne, hihi. Leuk om te zien en belangrijk de winter zonder eetstoornis, leuk filmpje.