Don't Be Afraid To Be You | Proud2Bme

 

Don't Be Afraid To Be You. Dat is niet zonder reden de slogan van Proud2Bme. Jaren ben ik bang geweest om mijzelf te zijn. Ik was raar. Anders dan anderen. Moest maar normaal doen. Kon me beter aanpassen aan de rest. Beter mijn best doen. Harder werken. Meer presteren. Nooit was ik goed genoeg. Misschien had het uiteindelijk niet eens iets te maken met wat de omgeving van mij verwachtte. Dit was wat ik van mijzelf verwachtte. Mijn zelfbeeld was zo slecht dat het volledig afhing van wat ik presteerde. Wat ik ook deed, ik voldeed niet. Nooit goed genoeg. Nu is het genoeg. Ik neem de tijd voor mijzelf. Na 10 jaar Proud2Bme ben ik trots genoeg om een half jaar rust te nemen, tijd te besteden aan mijzelf... to not be afraid to be me.

Tien jaar geleden lanceerde ik Proud2Bme met het nummer en de videoclip Proud To Be Me. Vandaag neem ik na tien jaar pauze van Proud2Bme met het nummer en de videoclip Don't Be Afraid To Be You. Na een mooi aantal Krachtvoer video's en veel ervaringen verder... besef ik me dat nu het moment is om even afstand te nemen. Om tijd voor mijzelf én mijn zoontje te nemen. Het leven is nu en morgen kan alles veranderd zijn. 'Time flies when you're having an eating disorder' ...en ik wil niet dat het leven én het leven van onze Hunter aan ons voorbij gaat. Vandaag begint de rest van mijn leven en over een half jaar hoop ik jullie heel veel mooie, nieuwe, waardevolle levenslessen mee te kunnen geven.

Zorg goed voor jezelf. Stel herstel niet langer uit. 'Been there, done that' Je lichaam, je leven is zoveel meer waard dan een eetstoornis. Laat je niet langer tegenhouden door angst. Leef nu, voor het te laat is. Dank dat ik zo lang een voorbeeld, inspiratie en motivatie voor velen heb mogen zijn. Ik leef met jullie mee ♥

In samenwerking met: Sylvia Aimee

Dank aan het hele Proud Team

Merci et au revoir

Scarlet

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sharon - Zondag 2 juni 2019 07:10
Mooie clip. Mijn engels is vrij slecht, maar toch denk ik een beetje te weten waar het lied over gaat. Iedereen is goed zoals ie is. Scarlet, je hebt er weer een mooie clip van gemaakt.
Mijn complimenten
Indra - Zondag 2 juni 2019 07:10
WAUW! Geen woorden voor deze prachtige video, dank dat ik dit mocht meemaken! ❤️😃
Astrid - Zondag 2 juni 2019 07:36
Prachtig scarlet. Gun je al het moois en een prachtige tijd met je zoontje.
Em - Zondag 2 juni 2019 08:25
❤️❤️❤️
Tears88 - Zondag 2 juni 2019 08:48
Wauw al vanaf t begin dat proud begon was ik een stille lezer/volger. Op 1 van de slechtste momenten heb k ontzettend veel gehad om er toch weer boven op te komen met behulp van proud2beme (forum en dagboek)

Ben trots op jullie dat jullie mij en zoveel andere hebben kunnen helpen/steunen.
T maakt mij stiekem wel een heel klein beetje verdrietig want om deze geweldige 10 jaar verder te vieren betekend voor mij ook al meer dan 10 jaar t stomme gevecht met de eetstoornis die nog steeds mn leven beheerst.

Scarlett je hebt zo gelijk dat t leven niet voorbij moet laten gaan en je nu even voor je zelf kiest! Super trots op je!
Misschien moet ik dat vanaf vandaag nog extra meer gaan doen en genieten. Ook ik ben ondertusse mama van 2 kleine lieve meiden♡ ze houden me op de been en dat is waar k voor vecht en altijd zal blijven doen.... Nu t genieten proberen op te pakken ;)

♡ thanks proud voor de nieuwe clip!
Janneke - Zondag 2 juni 2019 08:54
Mooi.
Ik wens je een heel goede tijd Scarlet!
Samen met Joyce en Hunter. Juist sterk om er even uit te stappen en te kijken wat écht waardevol is.


Liefs
Brasiltjuhh - Zondag 2 juni 2019 09:15
Lieve Scarlet, Wat mag je TROTS zijn op de videoclip met al diegene waarmee die gemaakt is. 😚 Superr waar en Super mooi! Ga lekker van jullie kleine mannetje genieten samen met Joyce! Nja eigenlijk gewoon van je gezin, natuurlijk Sjors hoort er ook bij! Geniet ervan, Dik verdiend!! 💖🤗 Liefs 😘🙋🏾‍♀️❤️
anoniem.. - Zondag 2 juni 2019 09:20
echt heeel mooi❤❤
britneyangel - Zondag 2 juni 2019 09:43
het is een hele mooie clip geworden! scarlet veel plezier met hunter joyce en sjors.
Anna-Jet - Zondag 2 juni 2019 09:44
Bedankt dat ik deel mocht uitmaken van dit mooie project, het resultaat mag er wezen! De hele ervaring en het nummer zijn enorm waardevol voor mij♥️
E_sther - Zondag 2 juni 2019 10:02
Wat een super mooie serene video
Heel krachtig ook en wat een mooie dames zijn jullie respect voor jullie allemaal

Scarlet, wat een hoop gevechten heb je gehad maar wat mooi en des te sterker dat je nu kiest voor je gezin, voor jullie prachtige zoon en je vrouw. Maar even zo mooi dat je nu kiest voor jezelf
Heel veel moois en al het goeds gewenst

Groetjes Esther
Mentari - Zondag 2 juni 2019 10:12
Ik kreeg gewoon kippenvel om er naar te luisteren.
Geniet het komende halfjaar van je vrijheid en partner en jullie zoontje hunter.
Mooie worden van jouw.
En de mooie filmpjes van krachtvoer.
Het helpt mij om over herstel na te denken. Binnenkort heb ik intakegesprek en ga ik aan herstel werken
Tot over een halfjaar.😘😘😘
Noa - Zondag 2 juni 2019 10:55
De video is echt heel mooi geworden❤️
Manon H. - Zondag 2 juni 2019 10:55
Wat prachtig gedaan, allen!
En Scarlet, voor jou, Joyce en Hunter een ongelooflijk mooi en leerzaam half jaar toegewenst. (nouja; nog langer natuurlijk, maar voor nu nú!)

Lieve groet, Manon
Sterregoesforit - Zondag 2 juni 2019 11:30
Wauw ik ben geraakt! Moest er gewoon van huilen! En dat is oke :) Bedankt voor dit ♥ ♥ ♥ Proud op iedereen hier! En wat is het nummer en filmpje mooi geworden :)
Smurfieee - Zondag 2 juni 2019 11:48
Ouder - Zondag 2 juni 2019 12:00
Bedankt Het is prachtig.
Golden - Zondag 2 juni 2019 12:45
Wat een mooi lied en echt een hele mooie videoclip erbij! Zo leuk dat de leden en redactieleden het lied zingen (en af en toe in de lach schieten, leuk dat dat er ook in zit!), ontzettend mooi gemaakt!

En Scarlet, heel veel geluk gewenst het komende halfjaar, ik hoop dat je er heel erg van kan genieten ♥.
Me - Zondag 2 juni 2019 12:57
Zie dan maar je tranen eens in te houden bij deze tekst en videoclip!
Geniet ervan komend haljaar scarlet!
*** - Zondag 2 juni 2019 13:34
Wat een mooie manier om je XL-vakantie in te zetten :-) Geniet ervan! Je hebt dit méééér dan verdiend na al die jaren van inzet voor Proud2bme, na al die helpende reacties op het forum, al die waardevolle blogs, het delen van zoveel inzichten en je kwetsbaar durven opstellen.
xLotx - Zondag 2 juni 2019 13:36
Wauw Scarlet, echt prachtig!!
Heel erg veel plezier&geluk gewenst op jullie vakantie en met Hunter, je hebt helemaal gelijk!

Proud2KnowYou
Maya - Zondag 2 juni 2019 14:22
Hele mooie clip en songtekst!
Ik wens je het allerbeste Scarlet!
Is de songtekst ook apart ergens te lezen? Ben wel benieuwd naar wat er exact gezongen word.


Liefs x
Redactie Proud2Bme - Zondag 2 juni 2019 20:11
Deze vind je op onze Insta Stories x
xMx - Zondag 2 juni 2019 15:20
Zoveel sterke, verschillende vrouwen in deze video ♥ Heel mooi!

En geniet van de tijd voor jezelf, Scarlet xx
eenzaam-bloempje - Zondag 2 juni 2019 18:24
Wat een prachtige clip met zoveel mooie mensen die meededen.
Wat hebben jullie dit goed gedaan petje af.
Ik kreeg echt kippenvel.
joya - Zondag 2 juni 2019 19:13
Kanjer ben je. Punt.
sophie - Zondag 2 juni 2019 19:28
Lieve Scarlet,
Jij mag ONTZETTEND trots zijn op jezelf en op wat je allemaal hebt bereikt.
Je bent een prachtige en krachtige vrouw en echt een groot voorbeeld voor mij en ik denk ook voor vele anderen.
Ik hoop dat je kunt genieten van het komende half jaar en ik gun je al het geluk van de wereld.
En de clip is prachtig geworden!
Veel liefs
recoverygirl - Maandag 3 juni 2019 07:08
Super mooie video met een hele mooie boodschap ❤️
(Wel jammer dat de sync zo slecht loopt, dat had de video nóg krachtiger gemaakt)
R. - Maandag 3 juni 2019 11:06
Wat een mooie afsluiting na 10 jaar werken voor proud2beme. Hele goede keuze om na 10 jaar werken met en vanuit je eigen kwetsbaarheid, waar je kracht ligt, nu te kiezen voor een periode leven met en vanuit jezelf en je kracht.
Ik wens je het allerbeste en hopelijk tot ziens!!
Anne - Maandag 3 juni 2019 17:18
Heel mooi!
Lost girl - Maandag 3 juni 2019 17:27
Lieve Scarlet,

Prachtige mijlpaal. En nou even pauze. Tien jaar rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Letterlijk en figuurlijk. Fysiek en mentaal. Wat een topprestatie. Dit kind van je loopt al zonder hulp, fietst al zonder wieltjes en kan zijn eigen veters strikken. Proud begint een puber te worden en die moet je soms juist even los laten om van een afstandje trots op zijn. Voordat jullie kersverse mannetje dat ook allemaal kan zijn we alweer een aantal jaar verder maar die tijd is te mooi om maar half mee te maken. Ik wens je alles toe wat nodig is om te genieten van je gezin, vrije tijd en jezelf opnieuw te ontdekken.

Hele grote knuffel,
Lost girl
Leonie_06 - Maandag 3 juni 2019 18:03
Lieve Scarlet,

Wat heb jij (wat hebben jullie) er een prachtige videoclip van gemaakt! En je hebt gelijk, het is tijd om aan jezelf te denken en natuurlijk aan je mooie kereltje en lieve wederhelft.
Ik wil jou (en de rest van Proud) heel erg bedanken voor wat jij/jullie de afgelopen jaren voor mij hebben betekend. Hoeveel mooie woorden ik (en andere leden) kreeg(en), hoe warm en liefdevol ik werd opgevangen binnen het forum en de chat. En hoewel ik eerst dacht dat jullie alleen maar 'bemoeizuchtige' mensen waren, bleek dat al heel snel anders te zijn.
Toen ik jouw vlogs actief ben gaan volgen, merkte ik dat ik een totaal ander persoon zag. Je foto kan streng overkomen, maar in de vlogs ben je rustig, zachtaardig en krachtig. En ik denk dat dat heeft gemaakt dat deze site nog steeds bestaat, dat je een geweldig team om je heen hebt en dat veel mensen (en ik ook!) jullie zijn gaan waarderen en respecteren.

Ik heb veel bewondering voor het werk wat je doet Scarlet en dat al 10(!) jaar! Ik ben oprecht echt heel blij met deze site en hoop dat er nog heel veel mooie betekenisvolle jaren bij komen.

Dankjewel.

Liefs, Leonie
Sanne - Maandag 3 juni 2019 21:41
Wat een prachtige clip!! Om trots op te zijn.
En Scarlet, ik wens jouw een heel goed verlof. Tijd om te zorgen voor jullie zoon en voor jezelf. En tijd om te genieten!
sabien6 - Maandag 3 juni 2019 22:06
zo mooie video vind ik dit geworden, wauuw
Nicole - Maandag 3 juni 2019 22:39
Zoals vele anderen ben ik enorm blij met de website. Het heeft me op veel momenten er doorheen geholpen en weer een zetje in de goede richting gegeven. Ik wens je een fijn verlof!
Imke - Maandag 3 juni 2019 23:33
Wauw! Prachtige clip!
Geen woorden voor, maar het komt zeker wel even binnen bij mij.
xBente - Dinsdag 4 juni 2019 16:15
Dappere beslissing om een half jaar tijd voor jezelf en voor je gezin te nemen Scarlet! En dankjewel voor je jarenlange inzet voor Proud2Bme. Ik kan me het begin van Proud nog goed herinneren, in de tijd dat online contact met lotgenootjes alleen maar kon via pro-ana sites. En toen kwam Proud2Bme als gezonder alternatief. Het was door Proud dat ik als onzeker tienermeisje uiteindelijk de stap naar hulp durfde te zetten. Het was Proud waar ik vervolgens de jaren erna steun vond en waar ik hoop op herstel hield door de verhalen van het Proud team waaruit bleek dat herstel echt mogelijk was. Inmiddels ben ik gelukkig al een aantal jaar hersteld van mijn eetstoornis en andere problematiek en studeer ik nu zelf voor hulpverlener in de GGZ. Dankjewel voor het verschil dat jij en de rest van het Proud team hebben gemaakt in mijn leven en ongetwijfeld ook in dat van honderden anderen. Knap dat je nu even voor jezelf kiest. Geniet van de tijd samen met jullie mooie gezinnetje!
Lilianne - Maandag 2 september 2019 22:39
Hebben jullie ook songtekst ? Kan ik de tekst vertalen. Vind mooi nummer en wil graag begrijpen