De kracht van ADHD | ProudPraat

 

Geen prietpraat, maar ProudPraat. In deze videoreeks spreken we over onderwerpen waar wij zelf mee hebben geworsteld. Zo heb ik het in deze video over ADHD. Een diagnose die vaak als lastig gezien wordt, maar ook een hoop kracht met zich meebrengt! Wat die kracht is en hoe je die naar voren kan laten komen, bespreek ik in deze video. 

Heb jij ADHD? Wat vind je er lastig en wat vind je er juist leuk aan? Waar heb jij het meeste baat bij en wat draagt juist niet bij aan jouw geluk? Laat het weten in de reacties.

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- - Dinsdag 30 juli 2019 19:20
Irene, BEDANKT!! Wat raakt deze video mij. Over adhd wordt niet veel gesproken en als er over wordt gesproken is het vaak in de zin van een docu over hoe drukke jongetjes geen drukke jongetjes meer mogen zijn of dat adhd uberhaupt niet zou bestaan etc. Hierdoor ga ik zo aan mezelf twijfelen, terwijl adhd iets is waar ik dagelijks tegenaan loop. Mijn rijbewijs, mijn belastbaarheid, onder mijn niveau presteren, niet aan mensen hun verwachtingen mbt bijv optijd komen voldoen. Het is zon wezenlijk onderdeel van mijn leven maar toch zal ik het er niet snel over hebben omdat ik bang ben dat mensen me zien als typisch voorbeeld van overdisgnosticering of vinden dat ik me er naar ben gaan gedragen. Of het gewoon niet zo belangrijk vinden. Soms voel ik het zo dat mijn depressie wel ‘iets’ is in de ogen van mensen en mijn adhd eigenlijk niet, terwijl ik de adhd echt het lastigste vind. Dankjewel voor het bespreekbaar maken. Ik zit hier even niet meer alleen op mijn eiland haha

Én bedankt voor het omdenken. Ik ben best wel geneigd het als een handicap te zien. Maar als ik jou oke vind met al je ‘eigenaardigheid’ en de creativiteit, humor en het enthousiasme in jou zie, waarom zou ik dat dan niet ook in mezelf zien?

Nogmaals bedankt
Tinka - Dinsdag 30 juli 2019 19:42
Tof!
Noom - Dinsdag 30 juli 2019 19:59
Dankje, mooi gezegd!
Bewijsdrang, en 'ik kan het WEL' herken ik wel.
Hebben jullie ook dat je soms zo enthousiast kan worden dat je veelste veel op je bordje neemt. Je plant teveel op een dag waardoor je snel over je grenzen gaat en moeite hebt om een keer rust te pakken, ook omdat je dan saaier vindt en van gezelschap houdt?
Mirjam - Dinsdag 30 juli 2019 21:22
Wauw, wat een mooie heldere video Irene;) Bedankt voor deze goede uitleg. Vele punten herkenbaar. Jammer inderdaad dat deze diagnose vaker gesteld lijkt te worden bij kleine drukke jongetjes, in plaats van bij volwassenen en of vrouwen.
Dani87 - Donderdag 1 augustus 2019 20:34
Irene heel erg bedankt voor dit insprende artikel/video. Ik ben zelf in behandeling voor mijn eetstoornis en word momenteel getest op ADHD. Wat mooi dat je verteld over de positive kanten van ADHD en je verhaal deelt.
Victory - Maandag 28 september 2020 21:51
Zo veel herkenning en ja ik ben er even stil van. Ik ben zelf nog niet officieel gediagnosticeerd, maar het vermoeden ligt er wel dus er komt wel een psychologisch onderzoek. Ik heb echt wel een miljoen vragen en er gaan momenteel zoveel dingen door mijn hoofd dat mijn hoofd er een beetje wazig van wordt, maar ik vroeg mij af of het mogelijk is dat hier een keer een thema chat over komt? Want dan kan ik ook wat meer vragen stellen en kan ik de chat ook opslaan en later teruglezen en dat vind mijn hoofd dan weer fijn zeg maar.

Nogmaals heel erg bedankt voor de linkjes en deze video, want het is zo fijn om te horen dat ik niet perse dom of lui hoef te zijn, maar er misschien wel een andere verklaring voor is.