Angst om aan te komen | ProudPraat

 

Geen prietpraat, maar ProudPraat! In deze videoreeks spreken we over onderwerpen waar wij zelf mee hebben geworsteld; onderwerpen die dicht bij ons staan. In deze video bespreek ik de angst om aan te komen. Die vreselijke, vermoeiende angst om aan te komen in gewicht. Iets dat je hele dag, en ook je herstel, behoorlijk in de weg kan zitten. Na deze video is het misschien niet minder eng, maar hoop ik wel dat ik je wat tips mee heb kunnen geven. Tips en motivatie om die angst toch aan te gaan en er misschien wel achter te komen waar je eigenlijk écht bang voor bent...

Hoe ga jij om met de angst om aan te komen? Waar loop jij tegenaan en wat helpt jou op tijdens die lastige momenten? Laat het weten in de reacties! 

Wil je meer video's zien? Elke dinsdag verschijnt er een nieuwe video op ons Youtube Kanaal.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anniietjuh - Dinsdag 20 augustus 2019 16:20
Herkenbaar !!!
Precies wat ik nodig had op dit moment !

Dank je wel Daphne!
Anoniempje - Dinsdag 20 augustus 2019 17:36
Dit kan niet op een beter moment komen nu ❤️

Dankjewel!!!
PM - Dinsdag 20 augustus 2019 19:20
Super helpende video!!
Bedankt Daphne!
Floor - Dinsdag 20 augustus 2019 21:26
Goed Daphne! Je lijkt in wat je zegt en hoe je doet een beetje op mijn diëtist. :)
Jud - Dinsdag 20 augustus 2019 22:10
Heel erg goede uitleg! Duidelijke uitleg die goed te volgen is.
w - Woensdag 21 augustus 2019 21:03
Ook mensen met overgewicht hebben angst om aan te komen. Voor mensen met ondergewicht, normaal gewicht en dus overgewicht kan de angst bij alle drie hetzelfde zijn, denk ik. Ik denk dat alles omtrent aankomen angst op roept voor bijna iedereen? met een eetstoornis, maar het meer een driedubbele geestelijke lading heeft, dan voor mensen zonder eetstoornis. Ook voor mensen zonder eetstoornis is aankomen vaak onprettig en kan angst inboezemen, denk ik. Bovendien is de angst voor iedereen met een eetstoornis terecht, vooral als je eetbuien hebt of je eetstoornis overgaat in één met eetbuien en als je die niet compenseert of niet (meer) kunt compenseren, je wel daadwerkelijk kilo's aan kunt komen in korte tijd. Maar ik begrijp dat deze blog gaat over mensen met een eetstoornis die een normale eetlijst volgen. Toch vind ik het jammer dat hier niet benoemd wordt, dat veel issues spelen voor IEDERE vorm van een eetstoornis.
Anoniem - Donderdag 22 augustus 2019 15:11
Ja. Ik moet mijn eetlijst ophogen ik ben zo bang!