Brief eetstoornis: er is geen ruimte meer voor jou | nieuw

 

Een brief schrijven aan je eetstoornis... Dat klinkt misschien gek als je het nog nooit hebt gedaan en toch kan het heel bevrijdend werken. Voor sommigen kan het zelfs een therapie-opdracht zijn. Afgelopen week ontvingen wij zo'n brief van Nikée. In de brief, die we in deze blog met je zullen delen, kan je meelezen hoe zij afscheid neemt van haar eetstoornis.

Hallo Anna,

Vandaag is het zover: de dag dat ik eindelijk, na een strijd van 3 jaar, afscheid van je ga nemen. Ik ben zó blij dat het eindelijk zo ver is, want het heeft veel strijd en moeite gekost. Je past gewoon niet in mijn leven, er is geen ruimte meer voor jou.

 

Je hebt mij zo enorm veel pijn gedaan in de tijd dat ik dacht van je te houden. Niet alleen mij heb je pijn gedaan, maar ook mijn geliefde personen. Mijn ouders en nog veel meer mensen om me heen. Je wilde ze weg hebben uit mijn leven, omdat je wilde dat ik alleen nog maar jou had.

Je hebt zo veel, echt zo veel van mij afgepakt, en ik ben daar zo enorm kwaad om. Wat dacht je wel niet?! Mijn vrienden, sport, vrije leven, alles wat ik leuk vond, en zo heb ik nog een hele lijst van wat je me ontnomen hebt.

Toch vertrouwde ik je nog steeds, omdat ik dacht dat je mij ook wat goeds bracht: controle. Dat ik hier in trapte... Geen controle, dat is wat ik had.

En toch doet het pijn, voelt het raar om je los te laten, want je hebt de afgelopen jaren echt 24/7 in mijn hoofd gezeten. Het leven zonder jou, dat is hoe ik wil leven. Mooie dingen zien en genieten met de mensen van wie ik hou. Die ervoor hebben gezorgd dat jij niet meer langer bij mij hoort. Die mij wél alles gunnen. Zo sterk zijn zij.

Zo sterk was ik.

Elke dag, beetje bij beetje, heb ik je uit mijn leven gevochten. In therapie heb ik getekend hoe ik je zag. Hier heb ik later in mijn herstel voor de helft een vlinder van gemaakt. Die staat voor de blijheid die ik weer ging voelen toen ik je aan het vervangen was.

Nu kan ik je vervangen door een mooie vlinder en is het tijd om de wijde wereld in te vliegen.

Tot nooit meer.

Groetjes, Nikée

Wil je meer brieven aan de eetstoornis lezen die wij eerder geplaatst hebben? Die, en andere brieven, vind je hier terug.

Heb jij weleens een brief geschreven aan jouw eetstoornis? Hoe was dit voor jou?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Me - Zaterdag 13 april 2024 21:11
♥
britneyangel - Zaterdag 13 april 2024 22:26
mooie brief en een mooie vlinder!