Blijft een eetstoornis je achtervolgen?

 

Vaker hoorde ik via via, hoe zou het zijn met Fleur uit XXS. Tijd om wat van me te laten horen, Hier is ze dan! Het gaat goed met mij. Veel meegemaakt, veel heftige situaties overwonnen en dat maakt me sterk. Mijn lieve moeder overleed eind 2012. Wat een pijn, het gemis van je moeder met wie ik zo'n hechte band had. Tot het einde heb ik haar zelf verzorgd. Omdat ik verpleegkundige was en het mijn moeders wens was dat ik haar verzorgde, geen thuiszorg wilde, heb ik het allemaal zelf kunnen doen. En dat kon, daar was ik op dat moment sterk genoeg voor. Dit was het laatste wat ik voor haar doen kon. En wat ben ik blij dat ik dit zo heb mogen doen. Het mooiste laatste cadeau wat mijn moeder me kon geven gaf ze me.

fleur xxs

Ze zei me het mooiste wat ik nooit had durven dromen. Ze sprak uit zoveel liefde naar mij toe uit, we deelden iets heel speciaals, samen voor ons twee. Met die woorden in m'n hart gesloten kon ik verder. Wist ik dat ook alles wat er gebeurd was, omtrent mijn anorexia, vergeven was. Ik had het liever niet gehad, allerminst zelfs, maar het heeft uiteindelijk de band met m'n moeder meer en meer versterkt, omdat zij ook zag dat ik vocht.

Ik mis mijn moeder ontzettend, maar geloof dat ze bij mij is en dat sterkt me. Ik wil dat ze vanuit boven met me mee kijkt en trots op me is. En ik denk haast zeker dat ze dat is. Na haar overlijden was het voor vele spannend hoe het met mij zou gaan. Vele mensen dachten dat het niet lang zou duren voor ik een terugval zou krijgen, of zelfs mijn moeder achterna zou gaan. Ergens gaf die twijfel bij anderen, mij ook de kracht om te laten zien dat ik sterker was dan mensen dachten. En mijn moeder, die zou me nog lang niet accepteren "daar boven." Dus vocht ik, en hoe!

Mijn moeder wist dat ik mij als verpleegkundige wilde gaan specialiseren. Oncologie, dat specialisme, kanker, hetgeen waar mijn moeder aan overleed. Ik heb het altijd een boeiend specialisme gevonden maar nooit durven dromen van het feit dat ik hierin ook zou kunnen werken.

Bizar genoeg startte precies een week na het overlijden van mijn moeder die pittige opleiding. Mijn afdelingshoofd vroeg zich af of het wel het juiste moment was zo in die rouwfase om die opleiding te starten. En ik zei, "ja, juist nu". Waarom? Omdat ik afleiding nodig had, veel afleiding met een mooi doel voor ogen. En juist die oncologie opleiding was mijn redding. Ik heb er keihard voor gewerkt maar doorliep die opleiding zonder enkele problemen, het ging haast vanzelf. Tijdens moeilijke toetsen vroeg ik mijn moeder om hulp, wat ieder ook geloven mag, ik geloofde dat ze bij me was en bizar genoeg haalde ik de beste resultaten.

fleur xxs

Ik behaalde mijn felbegeerde diploma eind 2013 en werk nu fulltime als oncologieverpleegkundige. Deels afdeling, deels draai ik mijn eigen oncologisch spreekuur. Als ik achter m'n bureau zit, ben ik trots, trots op wat ik bereikt heb. Het mede behandelen en begeleiden van oncologische patiënten geeft me zoveel kracht en energie! De fijne positieve reactie en hartverwarmende woorden van dank die ik mag ontvangen van patiënten, geven me net dat zelfvertrouwen dat ik nodig heb. Ik gun iedereen zo'n baan, want werk, als je werken kunt en werk hebt, het is een groot onderdeel van je leven en je zou er fluitend heen moeten gaan, dat is zo ontzettend belangrijk! Hierdoor kan ik de eventueel aanwezig ongezonde drang vanuit mijn anorexia, verdringen en WIL en MOET ik op de been blijven. Omdat ik zeker niet wil dat hetgeen ik nu bereikt heb, verloren gaat.

Hoe gaat het verder met mij?
Natuurlijk speelt eten nog wel een grote rol in mijn leven, ik zou liegen als dat nu plots, halleluja, verdwenen is. Was het maar zo'n feest. Maar ik vecht ertegen en eten staat veel minder op de voorgrond dan toen jullie me in XXS zagen. Ik kan gezond eten, kan uit eten en daarvan genieten, kan mezelf wat lekkers toestaan. Maar heus, ook ik heb nog dagelijks gedachten die ik probeer uit te bannen. Waarvan ik weet dat ze niet gezond zijn en doordat ik die gedachten beter herken, kan ik er ook beter m'n mannetje tegen staan. En toch, al gaat het veel beter, een eetstoornis in je medische voorgeschiedenis, het blijft je levenslang achtervolgen.

Ga je langs de huisarts met een klacht, komt regelmatig de vraag voorbij; ligt het niet aan je eetstoornis? Of sterker nog, niet eens de vraag, maar meteen het oordeel: "Het zal wel samenhangen met je eetstoornis of ondergewicht/overgewicht/ongezonde eetpatroon" Erg vervelend, want ook al heb je een eetstoornis, ook jij kunt klachten hebben zoals ieder ander zonder eetstoornis! Zelf heb ik het de afgelopen weken weer aan de lijve ondervonden. Vanwege een zeldzaam syndroom: syndroom van Liddle waarbij je nieren niet in staat zijn het kalium vast te houden, heb ik makkelijk kans op een laag kalium. Kalium zit in voeding en behoort uiteraard in je bloed op pijl te zijn. Bij mij zijn de buisjes, soort filtertjes in m'n nieren, niet in staat het kalium zonder medicatie vast te houden.

Opzich gaat het eten zoals ik al zei juist redelijk de laatste jaren. Oké, ik zal zeker niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik een gezond gewicht heb, weet dat het meer behoort te zijn. Maar ik eet gezond en zorg dat ik voldoende en gezonde voeding binnen krijg. Ook ik durf gerust uit eten te gaan en ook wel eens een ijsje te nemen bij mooi weer, of een andere lekkernij bij wat voor gelegenheid dan ook. Omdat het de laatste jaren goed ging qua medicatie en bloedwaarden, ben ik in overleg met mijn nefroloog (internist gespecialiseerd in de nieren) gehalveerd qua medicatie, wat nogal een hoeveelheid aan pillen was. Een half jaar later kwam ik op controle en liet ik bloed prikken.

fleur xxs

Tot mijn grote schrik, waren mijn bloedwaarden verre van goed. Met name het kalium was dusdanig laag dat ik met spoed opgenomen moest worden. Aan het infuus, vele ECG's. Opname rede: hypokalemie en anemie. Ik wist waar dit door kwam, het halveren van de medicatie, wat blijkbaar toch helaas niet haalbaar is voor mij, m'n lichaam niet zonder een dusdanige hoeveelheid medicatie kan. Ik kan kalium verrijkte producten eten, dat zal voor mijn lichaam nooit voldoende zijn. Met angst ging ik al naar het ziekenhuis. Ik weet, dat ik bij mezelf moest blijven, ik weet hoe het zit, ik ken de waarheid. Maar toch... Kalium is een ding wat je veelal, althans mensen zonder nierziekte, kan verliezen bij diarree en braken. Aangezien mijn voorgeschiedenis anorexia laat zien en ik toch nog ondergewicht heb, wist ik dat dit aan bod zou gaan komen, mogelijk volgde er een onterechte veroordeling. Mijn angst werd werkelijkheid.

Al snel kwam de vraag van de artsen hoe het met mijn eetstoornis ging. Ik kon zeggen wat ik wilde, maar ik had ondergewicht, 1+1=2 een makkelijke optelsom voor de artsen. Uit verschillende onderzoeken bleek wel dat er sprake was van kalium verlies door het al bekende nierprobleem. Toch vonden de artsen dat ik vergeleken het eerder gewogen gewicht met nu, wat gewicht verloren was. Zelf was ik me hier allerminst van bewust, het ging me lekker en ik heb bewust de weegschaal de deur uit gedaan gezien het feit ik anders dagelijks op de weegschaal sta en ik geen "Fleur" ben, maar het getal van de weegschaal. Nogmaals het is totaal niet aan de orde om nu af te vallen, ik weet dat dat me juist triggert, als ik afval, zou er iets in me zijn dat me een goed gevoel geeft en dat moet ik nu net voorkomen, dat realiseer ik me ten zeerste.

Het duurde 1,5 week voordat ik het ziekenhuis verlaten mocht, het viel niet mee het kalium gehalte makkelijk op peil te brengen. Ook volgde er een gesprek met de artsen waarbij ze mij apart namen. Ik moest vooral weten dat dit nooit meer mocht gebeuren, het kaliumgehalte was zo laag dat dit anders had af kunnen lopen, "een levensgevaarlijke situatie" zo raar, alsof het over iemand anders ging, want ik had en voelde totaal geen klachten! Dit had te maken met mijn chronische nierprobleem, daardoor merk je vrij weinig van dit lage kalium, wat het juist gevaarlijk maakt. Goed, ze wilden dan wel dat ik toch even ook een psychiater zou zien. Prima, ik heb ook zeker niet tegengestribbeld. Ik zag de beste man, de psychiater die ik jaren geleden al zag doordat ik op m'n dieptepunt een crisisopname kreeg. Voor het eerst was ik zo blij met deze man. Jaren geleden was ik vooral kwaad op hem, omdat hij degene was die me opnam tegen mijn zin in en die me in mijn ogen "vet wilde mestten". Nu realiseer ik me heus dat dat was om mijn leven te redden.

Ik had een heel goed gesprek met hem. Ik kon hem duidelijk vertellen dat ik heus verdriet had om het overlijden van mijn moeder, maar dat dit verdriet heel menselijk was, het is normaal om dan te rouwen, wat niet wil zeggen dat in nu meteen weg zonk in m'n eetstoornis. Ja ik was eerlijk, ik let nog steeds op eten, maar zeker niet meer als toen, toen ik haast niets meer at. En hij sprak de wonderbaarlijke woorden uit: "Ik zie een andere jonge vrouw voor me zitten als toen. Ik zie dat je verdriet hebt om het verlies van je moeder en alles wat daarbij komt kijken. Ik zie ook dat je daar op een goede manier over weet te praten. Ik zie een andere jonge vrouw zitten als jaren geleden. Je weet goed wat je wilt, je ogen staan heel anders, een slimme jonge vrouw met een mooie baan. Ik ben er nu ook niet om je door te willen verwijzen naar een kliniek, of om je weer bij mij langs te willen laten komen voor psychische hulp. Ik ben er nu om je in bescherming te nemen, dat is ook mijn taak. Om de artsen te zeggen dat je anorexia nu niet meespeelt en dat ze verder moeten kijken, moeten waken voor hun tunnelvisie."

Wow, hij deed me versteld doen staan. De arts die ik jaren geleden haatte (wel te verstaan door mijn anorexia tunnelvisie) was nu mijn held! Mijn medicatie werd weer aangepast, mijn bloedwaarden verbeterden. Bloed werd naar radboud ziekenhuis opgestuurd voor verder onderzoek. Ik sta onder strenge controle bij de nefroloog. Na mijn opname ben ik snel weer aan het werk gegaan.

Mijn werk is verslavend, echt zo mooi om oncologische patiënten te mogen en kunnen ondersteunen! Familie, vrienden, een mooie baan, het kan je veel zin en energie geven om door te gaan, dat is ook wat ik iedereen zo gun. Doe wat je leuk vindt, doe waar je achter staat als het in je vermogen ligt. En artsen, tja ze hebben makkelijk een tunnelvisie, ik hoop dat dat ooit nog eens zal veranderen. Want een eetstoornis in je medische voorgeschiedenis, het blijft je achtervolgen... Herkennen jullie dit ook?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lisa - Zondag 3 augustus 2014 13:23
Super om dit te lezen, je bent echt een topper, meid !
Lotje - Zondag 3 augustus 2014 13:23
Fleur... wauw. Ik ben sprakeloos na deze blog. Ook ik vroeg me namelijk af hoe het jou vergaan was... en kijk tot toch! Knap hoor, hoe je uit je ervaringen kracht put... Ik denk dat je moeder ontzettend trots op je is.
Merel1998 - Zondag 3 augustus 2014 13:32
Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Mooi dat het nu beter gaat met eten! Het lijkt me idd vervelend om telkens achtervolgt te worden door je eetstoornis.
Wat een waardevolle woorden van de psych! Heel mooi dat hij dat zei!
Ook heel mooi dat je moeder je heeft geholpen in je opleiding! Dat lijkt me een fijn gevoel geven. Heel veel succes en plezier in je werk en heel veel succes in je strijd!
H'! - Zondag 3 augustus 2014 13:34
Wie had dit verwacht.. Heel bijzonder. Hoop dat je kracht blijft halen tot je werk.

ik herken wel dat een eetstoornis in je geschiedenis je achtervolgt... Hoop alleen dat dat steeds minder wordt.
H'! - Zondag 3 augustus 2014 13:35
* uit je werk ;)
Odette - Zondag 3 augustus 2014 13:43
Heel mooi geschreven Fleur! Knap dat je zo bent blijven vechten, ook na het verlies van je moeder. Wat mooi dat je zoveel voldoening uit je werk haalt. Hopelijk gaat het met je nieren ook gauw wat beter. Heel veel respect voor jou! xx
RosieV - Zondag 3 augustus 2014 13:44
Erg mooi geschreven! En wat een lieve woorden van je psychiater.
Maanmeisje - Zondag 3 augustus 2014 13:48
Wat fijn om te lezen dat het beter gaat! Ik heb destijds naar XXS gekeken. Het is naar dat je moeder is overleden. Ik vind het knap dat je doorvecht en zoveel hebt bereikt! Keep fighting!
En ja, die eetstoornis in je medische voorgeschiedenis kan je idd blijven achtervolgen. Dat herken ik wel.
erin - Zondag 3 augustus 2014 14:11
Kippenvel, echt waar. Wauw! Je bent dapper!!
Nikki - Zondag 3 augustus 2014 14:13
Wauw, ik vroeg me zelf ook best regelmatig af hoe het met jou ging na XXS. Echt onwijs fijn om te lezen dat je hebt kunnen studeren en nu met zoveel plezier je werk doet. Ik weet zeker dat je moeder heel erg trots op je is!
Rosa_Hope - Zondag 3 augustus 2014 14:15
Nog sterkte gewenst met het overlijden van je moeder.
Wat mooi dat het zo goed met je gaat.
MT - Zondag 3 augustus 2014 14:16
Eerlijk gezegd had ik niet meer gedacht dat je er überhaupt nog zou zijn, en ik vind dit wel erg mooi om te horen dat je je een stuk beter en sterker voelt. Ik hoop (voor jezelf) dat je nog de kracht vind om uiteindelijk het laatste stukje ondergewicht en bij behorende gedachtes zult overwinnen. Je aandoening van je nieren staat los van je eetstoornis. Maar anorexia blijft roofbouw op je lijf en met name botten..

ps. het is mijn droom om oncoloog te worden. Ik ga daar ook nu voor studeren. Ik word net als jou (mede) gedreven door mijn vader die kanker heeft gehad. Daarnaast fiets ik elk jaar mee met de Alp d'huZes.. Alle verhalen, zo intens. Motiveert enorm om te helpen.
kate02 - Zondag 3 augustus 2014 14:21
Jaaa Fleur!!! Wat leuk om van je te lezen! En wat goed hoe je het allemaal doet!
pluk - Zondag 3 augustus 2014 15:24
ik heb nog een aantal keer aan je gedacht in de afgelopen jaren. Ik was ook bang dat je er niet meer zou zijn. Wat goed te horen dat je dus stappen hebt gezet en er wel nog bent! Wat fijn dat je zoveel geluk uit je beroep kunt halen! Dat gun ik je!

Je zegt dat het beter met je gaat, heel fijn meid! Maar geef je het laatste stuk niet op? Ondergewicht is hoe dan ook slecht, ook als je minder ondergewicht hebt. Is jouw botdichtheid wel eens gemeten?

Heel veel succes met het laatste stukje meid! Ik hoop dat je die weg ook nog wilt afleggen.
En geniet van je mooie werk! Lijkt mij ook echt eervol om te doen. Je verdient het!:)
garfield - Zondag 3 augustus 2014 15:28
Super, hoe jij je verhaal doet!
Erg knap hoor!
Maar 1 ding moet ik wel zeggen: als je eenmaal anorexia hebt gehad, blijft dit je inderdaad je hele leven verder mee!
Ook al breek je een teen bijvoorbeeld, dan nog wordt het geassocieerd met je anorexia!

BELACHELIJK GEWOON!!
Tim - Zondag 3 augustus 2014 15:29
Wauw Fleur, indrukwekkend verhaal maar wat goed om te lezen dat het zo goed met jou gaat!
peanutbutter - Zondag 3 augustus 2014 15:31
Respect!!! Wat ben je sterk; echt heel knap hoe je met het verlies van je moeder omgaat. En wat een oprecht verhaal, echt heel eerlijk. Je mag trots op jezelf zijn.
Lisa - Zondag 3 augustus 2014 16:07
Ik was ook altijd al benieuwd hoe het nu met je ging. Fijn om zoveel positiviteit en kracht te lezen!
Maan - Zondag 3 augustus 2014 16:10
Heei Fleur, wat fijn om te lezen dat het zoveel beter met je gaat! Je verdient het ook om weer te kunnen genieten van de (kleine) dingen in het leven :). (De dingen die er naast het eten zijn.) Je bent zo'n lieve, mooie en zorgzame vrouw! Prachtige eigenschappen waar je trots op kan zijn en die nog eens extra fijn zijn om als verpleegster te hebben :). Ik denk dat velen een goede aan je zullen hebben ;). Dat weet ik eigenlijk wel zeker. Veel succes en sterkte in de toekomst!
Laura - Zondag 3 augustus 2014 16:32
Ik vind het heel fijn om iets te horen over hoe het met je gaat! Ik heb me dit na het programma regelmatig afgevraagd namelijk.

Je bent een enorme doorzetter! X
Lusi - Zondag 3 augustus 2014 16:42
Dankje Fleur, voor het vertellen van je verhaal.
Ook ik was benieuwd naar hoe het met je ging etcetera.
Je klinkt eerlijk. Je bent je bewust van alles wat nu nog mee speelt en je weet dat het nog niet 'goed' zit. Dat er nog dingen meespelen betekent echt niet dat je totaal geen stappen hebt gezet. Want ja: stappen heb je gezet (of sprongen ;) ). Dat mensen daar soms niet doorheen kunnen prikken is wel enorm vervelend. Voor mij overigens ook enorm herkenbaar: artsen/hulpverleners/etc met tunnelvisies... Maar jij weet beter.

Super naar van je nieren en de tabletten en alles er om heen, maar fijn dat je nu weet waardoor het komt (en waardoor niet ;) ).

Dapper hoe je het nu doet, zet zo voorts!

Liefs!
sanne - Zondag 3 augustus 2014 17:25
Wat ben je een sterke vrouw!
Line - Zondag 3 augustus 2014 17:29
Wat leuk dat je wat van je hebt laten horen!
Ik was ook benieuwd hoe het ging met je
En wat ben ik trots op je!!! Je bent verandert in een sterke jonge vrouw, dat is zeer bewonderingswaardig. Ook hoe je met het verlies van je moeder omgaat is heel knap!
En het is geweldig dat jij dit werk doet!
Ik wens je veel plezier, succes en geluk in je verdere leven.
Me - Zondag 3 augustus 2014 18:45
Ga zo door! En bedankt voor het delen. Be proud!
Anoniempje - Zondag 3 augustus 2014 20:02
Wat klink je als een krachtige, sterke en heldere vrouw! Ik was ook regelmatig benieuwd naar hoe het met je ging. En wat ontzettend mooi om te horen dat je nu in de oncologie werkt. Ook dat is mijn droom later.
Nog heel erg veel sterkte met het verlies van je moeder. En succes met alles. Ik hoop oprecht dat je ooit de eetstoornis helemaal achter je kunt laten.
Respect en heel erg veel liefde voor jou!
Muts. - Zondag 3 augustus 2014 20:12
Fleur!
Wat super fijn om nu eens blog van jou te lezen, altijd leuk als oud-bekende of bekende van tv (ik weet dat jij mij niet kent maar ik heb jou natuurlijk wel gevolgd tijden het programma xxs) een blog achteraf schrijven.
Het doet me erg goed te lezen dat het ook met jou stukken beter gaat dan toen der tijd. Zo ook met Lotte die hier wel vaker te zien is.
Diep respect met de manier hoe jij hiermee om bent gegaan ondanks het verlies van je moeder 2 jaar geleden. Dat moet een zeer moeilijke tijd zijn geweest maar vind het ontzettend dapper dat je kosten wat het kost voor je studie: oncologie koos.
Het medische trekt mij ook erg. Zo interessant en fijn andere mensen te kunnen helpen. Gefeliciteerd met deze diploma en heel veel succes met deze job! Naast mensen te helpen moet je natuurlijk ook goed voor jezelf blijven zorgen en voldoende proberen te blijven eten, zeker ook ervan kunnen genieten en wat je zelf ook zegt: ''met lekker weer gewoon een ijsje durven eten'' .
Ik snap wel dat een hardnekkige es als anorexia niet zomaar over gaat en dat dit je nog vaak achtervolgt maar hoop dat het met de tijd steeds een beetje meer naar de achtergrond verschuift en je steeds meer jezelf: FLEUR kan en mag zijn!

Nogmaals respect en het gaat je goed meis!
M - Zondag 3 augustus 2014 20:34
Fleur, heel veel respect voor jou! Omdat je op een gezonde manier met eten omgaat/probeert om te gaan en zeker omdat je het diploma specialisme oncologie hebt gehaald! Het verlies van je moeder is op geen enkele manier te vervangen maar ik weet wel zeker dat deze ervaring je een nog betere verpleegkundige maakt. Hoe ontzettend dubbel dat ook is en klinkt.
(ik zit op dit moment ook met een arts met tunnelvisie en krijg waarschijnlijk een gesprek met een psycholoog voor verder overleg. Je sterkt me in mijn gevoel en gedachte om bij mezelf te blijven en in mijzelf te geloven. Dank je wel!)
skywalker - Zondag 3 augustus 2014 20:39
Wauw. Het maakt me echt blij om te horen hoe het nu met je gaat, Fleur. Ik heb me na het programma vaak afgevraagd hoe het met je ging. Over anderen was nog wel eens wat hier op het forum te lezen, maar rondom jou bleef het volgens mij redelijk stil. Serieus prachtig om te horen dat het nu zovelen malen beter met je gaat dan een aantal jaren geleden. Je mag echt trots zijn op wat je hebt bereikt! Wat ben jij een sterke en mooie vrouw.
Ik studeer nu zelf verpleegkunde, en vooral ook hoe je praat over je werk/studie, vond ik interessant om te lezen en het geeft mij persoonlijk veel hoop voor de toekomst, dat ik mijn leven ook weer op de rit ga krijgen en later een leuke baan vind. Dankjewel dus, dat je wat van je liet horen. :)
me - Zondag 3 augustus 2014 21:20
lieve fleur, ik vind je zooooo'n kanjer!!!! hou vol!!!
Eef - Zondag 3 augustus 2014 21:23
Wat jij mag zo trots zijn op jezelf en ik weet zeker dat jouw moeder ook trots op jou is op hoe je het nu allemaal doet! Wat een mooi bericht en ook heel rakend en mooi hoe je de omgang met de ziekte en overlijden van je moeder beschrijft. Toevallig had ik van de week XXS nog een keer teruggekeken en toen moest ik er inderdaad aan denken hoe het nu met jou zou gaan!

Liefs
Greenbutterfly - Zondag 3 augustus 2014 22:35
Wat ongelooflijk fijn om zo'n positief bericht te lezen! Ik heb me ook meerdere keren afgevraagd hoe het nu met je zou zijn, en ik ben echt blij verrast! Ik hoop dat het je lukt om deze positieve 'flow' vast te houden, want dat verdien je zo! ik hoop dat je ook nog uit je ondergewicht kunt komen en dat de gedachten nog meer naar de achtergrond verdwijnen, maar je mag echt zo trots op jezelf je zelf zijn! Je hebt zo veel bereikt!

Ik wens je nog heel veel succes met alles!

Liefs,
Claire - Zondag 3 augustus 2014 22:39
Heel mooi geschreven. En super knap hoe je er mee omgaat en vooral ook mee door gaat. Heel herkenbaar ook van die tunnelvisie (op meerdere fronten) en van de achtervolging van de eetstoornis.
meisje1990 - Zondag 3 augustus 2014 22:48
Wauw je bent geweldig sterk en een ontzettende doorzetter!! Respect!!
-angel - Maandag 4 augustus 2014 01:00
wauw fleur, wat ben ik bijzonder blij dat je dit berichtje hier hebt achtergelaten
ook ik heb me vaak afgevraagd hoe het nou zou gaan,
Je mag trots op jezelf zijn, je bent een hele sterke vrouw
blijf zo doorgaan !

struggle4life - Maandag 4 augustus 2014 02:26
Respect!!!
Inez - Maandag 4 augustus 2014 11:52
Wat fijn om eens een berichtje van je te lezen Fleur! Je klinkt erg positief en optimistisch, respect! Super dat je kracht, plezier en voldoening uit je werk put! Echt mooi werk doe je. Gecondoleerd met je moeder. Het is bewonderenswaardig hoe je er mee omgaat, al is het natuurlijk onwijs moeilijk. Ik denk dat je moeder heel trots op jou is, net als ik en zo te lezen vele andere jongens en meiden van proud! Je bent een toppertje!
miri - Maandag 4 augustus 2014 13:09
aah super om wat van je te horen! Het klinkt als een heftige tijd die je hebt doorgemaakt en nog steeds doormaakt met het rouwen. Maar wat geweldig dat die psychiater het verschil kon zien, in je ogen, je houding en je gedrag...dat hij die artsen kon vertellen dat ze verder moesten kijken. Geweldig!! Want inderdaad... als alles maar teruggeworpen blijft worden op je eetstoornis... dan kunnen de artsen veel blinde vlekken hebben. Dank voor je openheid en wouw met vallen en opstaan kom je wel vooruit, jij bent het bewijs.!
Charlie Paludanus - Maandag 4 augustus 2014 14:54
"Ik zie een andere jonge vrouw voor me zitten" Fleur, ik geloof het direct. Uit je hele verhaal spreekt dat je volwassen bent geworden, zelfbewust en met zelfvertrouwen je eigen keuzes maakt en daar ook voor durft te staan. Mooi om te lezen. Heel inspirerend. Heel veel succes in het mooie vak dat je hebt gekozen.
Heidi193 - Maandag 4 augustus 2014 20:38
Wauw Fleur, mijn respect voor alle stappen die jij gezet hebt. Hoe er steeds meer 'gezonds' mocht komen en hoe je zo je dromen achterna hebt kunnen gaan. En een prachtbaan heb je zeker, absoluut, collega-pleeg! Mooi en tegelijkertijd ook heftig specialisme, bijzonder om te lezen hoe je daar na het verlies van je moeder juist aan bent begonnen. Wat zal jij goed zijn in je werk :-). Succes Fleur!
T. - Dinsdag 5 augustus 2014 11:23
Wow, gefeliciteerd Fleur!

Je bent echt een kanjer en ga zo door.
Dol_fijntje - Vrijdag 8 augustus 2014 23:29
Fijn om te lezen dat je zo goed met beide beentjes in de wereld staat en een leven waarin je droom werkelijkheid is mogen worden! Geniet ervan...
Alsnog gecondoleerd met het overlijden van je moeder en ik ben iemand die er wel in geloofd dat je moeder over je waken zal, die liefde en geborgenheid was zelfs in de reportages overduidelijk!

Ik herken heel goed dat de diagnose van een eetstoornis je blijft achter volgen. Zelfs een simpele verkoudheid word eraan gelinkt.... frustrerend soms. Artsen overtuigen is inderdaad niet gemakkelijk, zeker niet met ondergewicht.

Veel succes in je leven!
Oprecht vraagje - Zondag 28 mei 2017 00:34
Die ziekte van Liddle, kan die dan zomaar opeens ontstaan?
Oprecht vraagje - Zondag 28 mei 2017 00:34
Die ziekte van Liddle, kan die dan zomaar opeens ontstaan?
Oprecht vraagje - Zondag 28 mei 2017 00:34
Die ziekte van Liddle, kan die dan zomaar opeens ontstaan?
Oprecht vraagje - Zondag 28 mei 2017 00:34
Die ziekte van Liddle, kan die dan zomaar opeens ontstaan?