Vanavond op TV: Be You (tiful)

 

Vanaf vanavond brengt VIJF het nieuwe programma Be You (tiful) op je Belgische beeldbuis. Be You (tiful) is een mooi programma in het teken van vrouwen en hun lichaam. Deze lichamen worden in het programma in alle vormen en maten getoond, in al hun eigenheid en zonder schroom. Be You bestaat uit vijf talkshows die telkens worden gehost door een bekend zussenduo.

De bekende en minder bekende zussen die deelnemen aan het programma zijn Eva en Ella Daeleman, Tanja en Mieke Dexters, Annelien en Stephanie Coorevits, Ann en Nele Reymen en Eline De Munck en soulsister Lies. De bekendste zus ontvangt de gasten, terwijl de minder bekende (soul)sister het publiek intrekt. Bovendien heeft elke aflevering een eigen thema: borsten, billen, benen, buik en bakkes.

 be you

Aanknopingspunt voor de gesprekken zijn een grootschalige enquête die VIJF liet uitvoeren. Vijf peilde naar de maten van de Vlaamse vrouw, haar gewoontes, beautyrituelen en onzekerheden om zo een beeld te schetsen van wie de Vlaamse vrouw is: hoe ziet ze eruit, hoe denkt ze over zichzelf en hoeveel tijd spendeert ze aan haar lichaam. Het is niet langer genant om die 'vetjes' op je dijen uitvoerig te bespreken met vriendinnen of collega's, maar er zijn nog steeds zaken waarover in alle talen gezwegen wordt. Vaak heel gewone dingen, zoals okselhaar in de winter laten staan of je gezicht strak trekken voor de spiegel. Deze enquête is het startpunt van Be You.

De hele maand september staat bij VIJF in het teken van het lichaam en krijgt daarom de stempel VIJF-lijf, met dus Be You, maar ook met aangepaste reportages in Straffe Verhalen, Zo Man Zo Vrouw, aangepaste idents en programma's als Bodyshockers en Dating Naked.

Uit de enquete van het programma bleek dat 75% van de 1000 door hen ondervraagde vrouwen tussen 18 en 49 jaar zichzelf te dik vindt. Slechts 60% van de vrouwen was tevreden over haar uiterlijk. 1 op de 3 vrouwen geeft bovendien toe dat een onverwacht cijfer op de weegschaal 's ochtends kan zorgen voor een slecht humeur de rest van de dag. Best heftig dat het gewicht nog altijd zoveel invloed heeft op vrouwen.

Op de redactie hebben we onderstaande trailer van het programma bekeken. Deze zag er heel mooi uit. Het programma spreekt ons in ieder geval erg aan en we vinden het dus ook jammer dat het enkel op de Belgische zender Vijf wordt uitgezonden.

be you

Vanaf vanavond is op Vijf het programma Be You(tiful) te zien, waarin bekende en onbekende (Belgische) vrouwen openlijk over hun lichaam praten. Elke woensdag om 21:15 uur op Vijf.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

jazzenballet - Woensdag 2 september 2015 17:40
ik heb het opgenomen!
Eline - Woensdag 2 september 2015 18:13
Er komen een aantal vriendinnen van me erin voor, haha. Onder andere iemand die praat over borsten en ook over (te) mager zijn.
Lamp - Woensdag 2 september 2015 22:42
Ah boo, ik heb Vijf niet op mijn Nederlandse tv :( Kun je het terugkijken?