Puistige pubers en twijfelende tieners

 

PubersMetropolis duikt in de wereld van puistige pubers en twijfelende tieners: Terwijl sommige pubers in Nederland nog met poppen spelen, gaan hun leeftijdsgenoten in Pakistan als travestiet door het leven. In deze aflevering bezoeken de wereldwijde correspondenten van Metropolis zeer verschillende tieners, die allemaal toch typische puberproblemen hebben.

Akshay in Pakistan is op zijn zestiende al veel met jongens bezig. Hij weet al van kleins af aan dat hij niet op meisjes valt, maar toen in de puberteit zijn hormonen op hol sloegen kon hij het niet langer verbergen. Nu zoekt hij zijn toevlucht bij ladyboy Kiran die hem introduceert in de wereld van de travestie.

Myrtle op de Filippijnen is meer een einzelgänger en hoeft niet zo nodig ergens bij te horen. Liever gaat ze naar school verkleed als haar favoriete tekenfilmfiguur. Met haar grote blonde pruik en strakke latex jurkje lijkt ze aan de buitenkant weinig op een typische onzekere tiener. 'Ik wil anders zijn dan anderen,' aldus Myrtle. Dat sleept haar door de puberteit.

Een andere overlevingsstrategie is simpelweg vasthouden aan je kinderjaren. Chany uit Amsterdam speelt op haar 18e nog steeds met poppen. Niet zomaar poppen, maar bijzondere Japanse ball jointed dolls die soms wel 500 euro kosten. Geen kinderspel dus, maar iedere cent waard als je bedenkt dat Chany hierdoor een heel gelukkige tiener wordt.

Toch zijn niet alle pubers zo vrij hun eigen weg te gaan. De Zulu's in Zuid-Afrika houden hun losbandige tienerdochters in toom met een maagdelijkheidtest. De 14-jarige Thando is vandaag aan de beurt en mevrouw Thembesile kijkt onder haar rokje om te zien of zij zich niet heeft laten verleiden door de knappe jongens uit haar klas.

Vanavond, 16 februari, ca 21.00 uur op Nederland 3.

foto: flickr.com/photos/polinasergeeva/

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- - Donderdag 16 februari 2012 19:28
Klinkt erg vreemd allemaal...
Evy - Donderdag 16 februari 2012 19:38
Ik kijk het elke week! Metropolis is een programma dat je op een goede manier laat realiseren dat andere (jongeren) het niet altijd even goed hebben als jij!
Ken Stash - Dinsdag 21 februari 2012 17:57
Interessant stukje over een nog interessanter TV-programma. Op mijn nieuwsblog Stashpress publiceerde ik onlangs een artikel over de Pakistaanse Akshay. Zie: ***niet linken** Fascinerend om wederom te ontdekken dat men wereldwijd meer op elkaar lijkt dan we vaak denken.