Hummus! The movie

 

De eerste keer dat ik kennismaakte met hummus was toen Nouska het een aantal jaar geleden mee had naar kantoor en het vol enthousiasme op haar brood smeerde. ''Wat is dat voor bruin spul?'' vroeg ik. ''Hummus'' zei ze. Het bleek een mengsel van kikkererwten te zijn dat ik later nog veel vaker voorbij zou zien komen. Andere mensen spraken het uit als 'hoemoes' of 'huumus'. De precieze uitspraak weet ik nog steeds niet, maar dat het populair is, dat kan ik intussen niet meer ontkennen. 

Zo populair blijkbaar, dat er inmiddels een heuze film over is gemaakt, namelijk Hummus! the movie. Je kunt de film/documentaire vanavond bekijken op NPO3. Bekijk hieronder vast de trailer. 

De documentaire is vanavond om 21.00 uur te zien op NPO3.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anna - Donderdag 8 juni 2017 16:04
Ik hou van hummus! Ik zeg soms hoemoes en soms huumus, beetje inconsequent. ;)
an - Donderdag 8 juni 2017 17:58
Ik zie het vaak voorbij komen, hier op Proud maar ook in de supermarkt. Ik vraag me dan af, is het lekker en waar smaakt het naar? Is het zoet of hartig. ...Kun je het alleen op brood eten of ook eens anders bij?
Aniek - Donderdag 8 juni 2017 19:30
@an, het is hartig, een beetje fris, qua smaakmakers zit er vaak citroensap, knoflook en komijn in. Bijv. op crackers is het lekker, op brood, als groenten-dip, bij een salade.
M. - Donderdag 8 juni 2017 22:49
Heb net een stuk gekeken, maar hoewel het een bekend gegeven is, kunnen die vrouwen daar ook wel een portie proud gebruiken šŸ˜±. Echte mannen cultuur. Ongelooflijk die man die riep dat hij een hummus wedstrijd had gewonnen (wat niet zo was; een vrouw won), want "vrouwen kunnen geen hummus maken, ja; thuis. Een klein beetje, voor hun man".
Aparte docu. Ben dol op hummus (en weet nu dat het klinkt als "goemoes" met een harde G), maar een aantal mensen die aan het woord kwamen leken wel of ze van plan waren de oorlog te verklaren over waar hummus vandaan kwam. Terwijl mijn brein dan dacht: gemalen kikkererwten... kun je je daar echt zo druk over maken? Maar zij konden hetšŸ˜….
Mary87 - Vrijdag 9 juni 2017 05:37
Ik heb het voor het eerst gezien hier op proud en was zoo nieuwsgierig dat ik het ook ben gaan proberen. Best even wennen... maar ook best lekker !
Mary87 - Vrijdag 9 juni 2017 05:37
Ik heb het voor het eerst gezien hier op proud en was zoo nieuwsgierig dat ik het ook ben gaan proberen. Best even wennen... maar ook best lekker !
ilovemyself - Dinsdag 11 juli 2017 11:15
omggggggg ik heb echt een hummus verslavinggggggggg