Een blik jodenkoeken van Jessica Meijer

 

Een blik jodenkoeken

Donderdag 2 mei, morgenochtend, is Jessica Meijer om 10:00 uur te gast bij het programma Koffietijd (RTL 4). Jessica Meijer schreef het deze maand uitgekomen boek Een blik jodenkoeken. Hierin vertelt ze over haar leven waarin de eetstoornis boulimia een grote rol speelt. Jessica is de dochter van de bekende Nederlandse journalist Ischa Meijer. Hij overleed toen ze 10 jaar was. Door de enorme mediagekte rondom zijn overlijden heeft Jessica het overlijden van haar vader nooit goed kunnen verwerken. Mede hierdoor ontwikkelde zij de eetstoornis boulimia.

'Iedereen treurde om zijn dood en het laatste woord over zijn leven zou nog lang niet zijn gezegd en geschreven. Ik was toen tien en zat in groep zes. De vader van Jessica Meijer overleed op zijn 52ste verjaardag plotseling aan een hartaanval. Een ouder verliezen is op zichzelf al een aangrijpende gebeurtenis, maar omdat haar vader, Ischa Meijer, een bekende Nederlander was, bemoeide iedereen zich met zijn verleden en was er geen ruimte voor Jessicas verdriet. Boulimia werd het masker waarachter zij de gevoelens verborg die het gevolg waren van haar onthechte, joodse achtergrond, de kritische stem van haar moeder en de mediagekte rond de dood van haar vader. Niemand had iets in de gaten.

Nu, achttien jaar later vertelt Jessica haar verhaal. Jessica Meijer (1984) studeerde Nederlandse taal en cultuur en Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.'

Afgelopen zaterdag was Jessica te gast bij het radioprogramma Spijkers met koppen. Hier werd ze geinterviewd door Felix Meurders. Het is een interessant interview over haar verleden. Het is daarnaast ook een hoopvol interview omdat Jessica inmiddels kan zeggen dat ze volledig genezen is van haar eetstoornis.

Proud2Bme mag binnenkort ook een aantal boeken weggeven van Jessica. Houd de website dus goed in de gaten voor meer nieuws en informatie over dit boek. Kan je niet zolang wachten? Dan kan je het boek natuurlijk ook al zelf bestellen via bol.com.

Je kunt op de website van Jessica Meijer ook een gesigneerd exemplaar bestellen en de eerste twee pagina's van haar boek lezen.

Wil je meer zien en horen over Een blik jodenkoeken? Deze maand staat ze met een uitgebreid interview in het blad Opzij.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

B - Maandag 29 april 2013 10:40
Die ga ik zeker lezen!
Mirthe - Maandag 29 april 2013 10:57
Ik wil het heel graag lezen! Heb best wel het idee dat als je niet dun bent geen eetstoornis hebt en daarom wil ik ook geen hulp. Misschien helpt t boek?
Emma - Maandag 29 april 2013 11:26
Op dit boek werd ik gewezen. Wil het heel graag hebben. Ze beschrijft dat ze door de eetstoornis in beslag werd genomen en niet meer leefde. Mijn ouders zeiden, na het interview, dat het heel erg op mijn situatie lijkt. Ben benieuwd...
anoniem - Maandag 29 april 2013 16:12
Goed interview!
Lieke - Maandag 29 april 2013 19:21
Ik ga het zeker lezen !
Lienxx - Donderdag 2 mei 2013 11:01
Ik weet niet of dit aan mij ligt, maar ik vind dat ze het bij Koffietijd heel anders verteld dan bij dat programma eerder deze week..
ann - Donderdag 2 mei 2013 18:35
In de Opzij staat ook een interview met Jessica Meijer.
saar - Donderdag 2 mei 2013 18:43
@ann ja, dat staat toch al onderaan de blog?
serafien - Zaterdag 25 mei 2013 19:38
Heel blij dat ze zegt dat ze er volledig van genezen is!
Wauw , dat wil ik ook, en ik hoop het ook erg, maar het is zo moeilijk, die weg lijkt nog zo veraf...
fiscalistje - Zaterdag 12 oktober 2013 21:11
Ik heb het boek gelezen, en vond het erg mooi.