Documentaire: It's Just a Ride

 

Let op: De documentaire waar dit artikel over gaat kan als schokkend worden ervaren. Bedenk dus vooraf of het goed voor je is om hiernaar te kijken - Vandaag gaat de documentaire "It’s just a ride" over Lisanne Herder uit Gelderland in première bij Omroep Gelderland. Daarnaast is de documentaire nu ook al online te bekijken op de website van de omroep. Lisanne Herder overleed op 18 september 2015 op 25-jarige leeftijd. Ze koos voor euthanasie, aangezien ze zowel fysieke als psychische problemen had. In de documentaire zie je de laatste twee weken van haar leven...

Comedians Patrick Meijer en Hank van Bosstraten maakten de documentaire “It’s just a ride” over de laatste twee weken van Lisanne's leven. Nu, inmiddels bijna twee jaar later, is het project afgerond. Het maken van de documentaire heeft veel impact gehad op de makers.

documentaire It's just a ride

Lisanne zat in een rolstoel als gevolg van zuurstofgebrek bij haar geboorte. Ze was spastisch, links en rechts deels verlamd en aan één oog blind. Daarnaast leed ze aan een Borderline Persoonlijkheidsstoornis, had ze schizofrene trekken en hoorde ze stemmen in haar hoofd.

Na het zien van cabaretshows besloot ze in 2008 zelf cabaret te gaan maken. Ze dreef de spot met haar eigen handicaps en kreeg de lachers op haar hand. In 2011 deed ze auditie bij Holland’s Got Talent. Hieronder kan je de trailer van de documentaire "It's Just a Ride" bekijken. De hele documentaire vind je HIER en wordt vandaag om 17:20 uur uitgezonden bij Omroep Gelderland.

Let op: De trailer kan schokkende beelden bevatten.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lost girl - Donderdag 27 juli 2017 16:08
Lisanne I love you schattepatatteke. Voor altijd, tot we elkaar weer zien. Wat was dat heftig dat laatste jaar, maar wat hebben we ook gelachen. Jullie hebben er een mooie docu van gemaakt.
Anne-Maria - Donderdag 27 juli 2017 18:03
Heel indrukwekkend. Wat kan ik me haar besluit goed voorstellen. Lisanne heeft geprobeerd wat ze kon, naar mijn idee, dappere strijder.
Rob - Donderdag 27 juli 2017 20:37
Meer een ter nagedachtenis dan een documentaire over euthanasie.
Anoniem - Donderdag 27 juli 2017 23:47
Jammer dat er zoveel in de documentaire werd gevloekt... deel 2, dus ook maar niet gekeken. Desalniettemin veel respect voor haar en haar omgeving!
anoniem - Vrijdag 28 juli 2017 01:48
jeetje.. Ik vond het indd toch best wel heffie..
Krissy18 - Vrijdag 28 juli 2017 09:27
Lisanne, wat een top wijf!
Een mooie docu, ik heb beide delen gekeken en het heeft me geraakt. Ookal is dit heavy stuff, zo is de werkelijkheid gewoon. Een dame die een zwaar leven heeft gehad, maar nu daar afscheid van heeft kunnen nemen. Ik kan niks anders toevoegen dan respect voor Lisanne, haar vrienden en familie
VanAnaarB - Vrijdag 28 juli 2017 10:46
Wat bijzonder.
Ik heb haar een paar jaar geleden gezien bij Je Zal Het Maar Hebben. De docu lijkt me interessant, maar ik ga hem denk ik niet bekijken.
Vlien - Vrijdag 28 juli 2017 10:53
Mooi mens!
Anoniem - Zaterdag 29 juli 2017 20:45
Lijkt me te geftig dus kijk niet
Anoniem - Vrijdag 25 augustus 2017 05:41
Ik had persoonlijk niet zoveel met haar voor hoe ver ik haar kende op tv, maar ik vind het heel mooi dat ze zo dankbaar is dat ze deze beslissing heeft mogen en durven maken. ♥