Wij dragen vrouwenpower! | T-shirts webshop

 

Op World Eating Disorder Action day droegen wij onze zelfgemaakte Proud-shirts. We liepen die dag mee met de NAE Socialwalk om meer begrip en bekendheid voor eetstoornissen te krijgen. Op ons shirt droegen wij een stoere, lieve vrouw met ons mee. Een vrouw die in ons allemaal zit, op haar eigen en unieke manier. Een vrouw die haar eetstoornis kan overwinnen. Een vrouw die zacht en daardoor sterk is. Een powervrouw met #VROUWENPOWER. Een vrouw die jij ook de ruimte mag geven. Een vrouw die je sowieso al in je hebt zitten, maar ook kan dragen, letterlijk, op een T-shirt. Na de #krachtvoer lepels is dit het nieuwste item in onze webshop!

Herstellen van een eetstoornis is geen makkie. Het is het overwinnen van iets dat zich diep in jou heeft genesteld. Het is het aangaan van meestal irreële, maar levensechte angsten over zaken die er voor jou toe doen. Het is een lange weg met ups en downs, bezaaid met tegenstrijdigheden. Het is logisch, maar ingewikkeld. Het is streng zijn voor jezelf, maar dan wel zonder boos te worden. Het is vinden van je eigen kracht, juist door je zwak te mogen voelen. Het is een strijd die vaak heel eenzaam voelt. Iets dat je zelf moet overwinnen, maar niet iets waar je alleen in staat. Samen staan we sterk. Samen zijn we powerful.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Proud2Bme (@proud2bmenl) op

Al sinds jaar en dag verkoopt Proud2Bme T-shirts in de webshop. Deze zullen zolang de voorraad strekt nog te koop blijven. Maar inmiddels werd het ook tijd voor een nieuw shirt. Een shirt met vrouwenpower! Een frisse wind, die de boodschap die we mee willen geven weer wat nieuw leven in doet blazen. Don't be afraid to be you. Be proud! Samen staan we sterk in de strijd tegen de eetstoornis. Daarom deze nieuwe shirts, die we samen kunnen dragen. Dezelfde kracht en waarde in duizenden verschillende vormen. Een shirt waar je in mag huilen, lachen, brullen en beven. Een shirt dat je vol trots mag dragen op straat of lekker als slaapshirt. Doe waar jij je goed bij voelt, want daar gaat het om. 

De shirts gaan van maat S t/m maat XXL. Toen wij de shirts binnenkregen, kwamen wij tot de conclusie dat ze wat klein vallen. Als je liever een wat wijder shirt draagt, is het een goed idee om een maatje groter te bestellen. Als je juist van een wat strakker shirt houdt, zit je met je eigen maat waarschijnlijk wel goed. Zo is het een beetje zoeken naar wat bij jou past. Laat de maat een richtlijn zijn, maar geen meter voor jouw waarde! Het is maar een getal (of in dit geval, een letter) en dit bewijst maar weer, dat zelfs dezelfde kledingmaten kunnen verschillen. Dat ligt dus niet aan jouw lichaam. Vind je dit lastig? Lees dan eens deze blog over kledingmaten! Om een beetje een idee te geven van de maten, hebben wij besloten erbij te vermelden welke maat wij zelf dragen in combinatie met onze lengte. Dit vinden we zelf immers ook een fijne richtlijn bij online winkels.

♥ Irene 

Toen we uitgenodigd werden om mee te komen lopen met de NAE SocialWalk leek het ons een tof idee om tijdens het lopen shirts te dragen met een mooie boodschap. Samen bedachten we wat daar dan op moest komen te staan. Een stoere, maar lieve vrouw en het logo van National Eating Disorders Assocation. Een logo dat veel gebruikt wordt met betrekking tot eetstoornis-herstel. Veel mensen laten hier bijvoorbeeld een tattoo van zetten! Ik weet dat ik dat vroeger altijd graag wilde, maar ondanks alle tattoos die ik wel heb laten zetten, heb ik dat nog nooit gedaan. Inmiddels staat hij wel op m'n shirts! 

De shirts die we tijdens de SocialWalk droegen, waren meer een knutsel projectje. maar omdat we zulke toffe reacties kregen, besloten we ze van een hogere kwaliteit te maken. Het is dan ook echt een tof product geworden, vind ik. Het ontwerp is simpel en subtiel, dus makkelijk te matchen. Een leuk detail is het Proud-logo* dat ik met de hand op alle mouwtjes heb bevestigd! (*Zie foto in de webshop.) Ik ben 1.70 en draag hier een maat M. Dit is een normale maat voor mij. Al draag ik zelf vaak wat wijdere shirts, omdat ik dat lekker vind zitten. Een L was in dit geval eigenlijk ook prima geweest!

♥ Hannah

Ik ben echt ontzettend enthousiast over deze T-shirts. Ik vind het heel tof dat Irene het ontwerp heeft gemaakt. De opdruk is redelijk subtiel maar tegelijkertijd stoer, vrouwelijk en krachtig. Het mooie vind ik dat het NEDA teken erin is verwerkt, zonder dat het teveel opvalt. Je kunt het dragen als 'gewoon' shirt en mensen die weten waar het voor staat, zullen het herkennen. Dat voelt een beetje als een onuitgesproken verbinding die we met elkaar hebben. 

Ik heb zowel strakke als losse shirts in mijn kast liggen en kies daartussen afhankelijk van hoe mijn pet staat en hoe ik mij die dag voel. Meestal wissel ik qua maat een beetje tussen S of M. Ik ben 1,71 en draag in deze foto maat M. En die zit helemaal goed!

♥ Daphne

Wauw ons eigen shirt! Echt onwijs gaaf dat een tekening van Irene ineens op van die mooie T-shirts te zien is. Ik vind het ontwerp zo krachtig en subtiel tegelijk. Heel erg clean en toch duidelijk. Een sterke vrouw, niets meer en niets minder. Het voelt een beetje alsof je hiermee draagt wat stiekem in jezelf verborgen zit. Vrouwenpower. Of je dat nu allang hebt ontdekt of nog druk aan het ontwikkelen bent. Het zit er, je mag het laten zien en kracht uithalen. Ik was eerlijk gezegd positief verrast door de kwaliteit van de T-shirts, veel zachter dan verwacht.

 

Persoonlijk vind ik zo’n basic wit shirt met een hoge ronde hals altijd heel fijn. Dat is eigenlijk altijd goed. In mijn kast vind je hele oversized T-Shirt, maar ook wat strakkere exemplaren. Ik ben 1.64 cm lang en draag hier een maat S.

♥ Lonneke

Toen Irene met het eerste ontwerp kwam voor de shirts die we droegen op de SocialWalk, was ik meteen enthousiast. Ik was heel benieuwd hoe het er op een shirt uit zou komen te zien. De eerste keer dat ik het shirt zag, was vlak voor de social walk. Met trots droeg ik die dag dan ook het shirt, wat in mijn ogen staat voor kiezen voor herstel, jezelf (blijven) uitdagen en jezelf nemen zoals je bent. Punten waar ik in het verleden echt wel mee heb geworsteld, maar nu volledig achtersta. 

Ik vind het zelf fijn als mijn shirts iets wijder zitten. Vaak wissel ik een beetje tussen een M en een L. Met een lengte van 1.68 heb ik vandaag gekozen voor een L. Deze zit prima!


Wil jij ons nieuwste Proud2Bme #vrouwenpower T-shirt bestellen? Dat kan hier!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

L - Donderdag 29 augustus 2019 13:11
JAAA wat tof!! Echt heel gaaf ontworpen en onwijs leuk dat ze nu echt in de webshop staan!
Pien - Donderdag 29 augustus 2019 14:30
Ik voel me ongemakkelijk bij het plaatje van de vrouw op het t shirt.
Anoniem - Donderdag 29 augustus 2019 15:22
Waarom?
M - Donderdag 29 augustus 2019 16:00
Ik ook, voor mij door de plaatsing van het logo. Maar een prachtige boodschap en hoop dat veel mensen er kracht uit halen :-)
Marleen - Donderdag 29 augustus 2019 16:38
Ik ook. En vast nog velen met ons.. Maar ik ga me er wel overheen proberen zetten.
Emma - Donderdag 29 augustus 2019 17:35
Ik ook.
anoniem - Donderdag 29 augustus 2019 19:04
Hahahahaha
Sorry
Maar de plaats van het logo kan echt niet!
Kati - Donderdag 29 augustus 2019 20:54
Hahaha sorry maar wat preuts en ouderwets.
M - Donderdag 29 augustus 2019 22:43
Er is niets mis met "preuts en ouderwets"... als dat al de juiste woorden zijn. Ik ben waarschijnlijk ook preuts en ouderwets in de ogen van anderen... so be it :-) Ieder zijn eigen smaak, mening en stijl! Of ik de afbeelding nou mooi vind of niet, de boodschap erachter blijft sterk en belangrijk! Laten we elkaar dus niet aanvallen op een andere mening :-)
Astrid - Donderdag 29 augustus 2019 19:13
Wat een mooi en passend idee. Toffe toevoeging op de huidige collectie. Niet mijn smaak, en draag het neda teken al met trots op m'n enkel, maar evengoed leuk om te lezen dat jullie moeite doen.

Mijn man en ik moesten wel even gniffelen om de plek van het neda teken, maar dat kan ook mijn sick mind zijn ><
Stephanie - Donderdag 29 augustus 2019 19:17
Ik vind het echt een verschrikkelijk shirt
Sharon - Donderdag 29 augustus 2019 19:19
Ik snap alle negatieve reacties eigenlijk heel erg goed. Ik denk dat als ik op het werk aan kom met dat shirt, ik dat te horen krijg. Overigens vind ik het wel een mooi shirt, maar het houd mij ook tegen het te bestellen.
S* - Donderdag 29 augustus 2019 19:21
Logo is imo misplaatst.
Tinka - Donderdag 29 augustus 2019 20:52
Heel tof!
Logo op die plek is prachtig &hearts; Krachtig en taboedoorbrekend.
Ellie - Donderdag 29 augustus 2019 21:00
Mee eens! Doet me ook aan feminisme denken ❤️
x - Donderdag 29 augustus 2019 21:09
Ook eens
w - Donderdag 29 augustus 2019 20:59
Uh..Nee? Ik vind het helaas niet mooi en juist helemaal geen power uitstralen, maar 'goedkoopheid'.
Tara - Donderdag 29 augustus 2019 21:23
En het doel van je reactie...?
w - Donderdag 29 augustus 2019 22:23
Dat ik durf uit te spreken wat ik er werkelijk van vind.
S* - Vrijdag 30 augustus 2019 19:54
Inderdaad!
x - Donderdag 29 augustus 2019 21:08
Ik vind m echt stoer en inderdaad ook feministisch. Niet zo lief en veilig, erg tof! Ga m ook bestellen :)
Paula - Donderdag 29 augustus 2019 21:22
Ja helemaal mee eens! Heel tof :)
:) - Donderdag 29 augustus 2019 22:33
If you cant say something nice, dont say anything at all :)
Lost girl - Vrijdag 30 augustus 2019 01:03
Er is een verschil tussen je mening geven en express iets onaardigs zeggen. Ik zie hier geen onaardige reacties staan.
Jsks - Dinsdag 3 september 2019 18:54
Ik wel
Muisje - Donderdag 29 augustus 2019 23:29
De naë is toch niet alleen voor vrouwen? Proud ook niet dacht ik en eetstoornissen ook niet. Vind het idee leuk maar juist de focus op vrouwen is volgens mij niet wat de boodschap van dit forum en van iedereen is die zich bezig houdt met eetstoornissen en de beeldvorming.
Kan me ook wel vinden in de reacties over de plaats van het logo. Geen shirt wat je in het dagelijkse leven zal dragen voor velen denk ik...
I. - Donderdag 29 augustus 2019 23:44
Zo leuk en Irene je hebt echt talent hiervoor! &hearts;
Avp - Vrijdag 30 augustus 2019 00:14
Ik hoop op grotere maten :)
Lost girl - Vrijdag 30 augustus 2019 01:04
Mee eens. Xxl gaat em niet worden.
e - Vrijdag 30 augustus 2019 00:50
Wat een tof shirt, ik heb er meteen eentje besteld!
suzy - Vrijdag 30 augustus 2019 08:57
misschien moet je ook eens nadenken over een shirt voor mannen
M - Vrijdag 30 augustus 2019 09:11
Dat zou wel gaaf zijn!
juliatje. - Vrijdag 30 augustus 2019 10:18
Waarom niks voor mannen?
Maya - Vrijdag 30 augustus 2019 11:08
Dan klopt het idee van powervrouwen niet meer?
Sanne - Vrijdag 30 augustus 2019 11:53
Ik vind de shirts heel tof! Inderdaad misschien leuk als er ook een shirt voor mannen komt :)
Laura - Zaterdag 31 augustus 2019 15:23
Tof!
Zouden jullie ook een keer iets met lange mouwen kunnen uitbrengen?
Yannick - Zaterdag 31 augustus 2019 23:58
Love it! Weinig woorden voor nodig. Het zegt alles wat er gezegd moet worden. X