Verveel jij je in de herfstvakantie?

 

Onwijs leuk allemaal hoor, die herfstvakantie. Lekker niet naar school en veel vrije tijd. Maar wat moet je ermee? Je hebt ineens zeeën van tijd, verveelt je kapot en kunt helemaal geen structuur meer in je dag vinden. Natuurlijk is het lekker om uit te kunnen slapen, maar na twee ochtenden ben je wel weer eens uitgerust. Natuurlijk is dit een hele negatieve kijk, maar het is voor sommige mensen wel realiteit. De vakantie heeft leuke kanten, maar misschien niet alleen maar. Speciaal voor de mensen die opzien is plaats van uitzien naar de herfstvakantie, hebben we een aantal leuke tips op een rij gezet!herfstvakantie

Themashoppen

Natuurlijk is het handig om te gaan shoppen voor een nieuwe herfstgarderobe. Maar je kunt naast gewoon shoppen ook een keer een ander soort thema kiezen. Bijvoorbeeld beautyshoppen, waarbij je enkel naar parfumeries, drogisten en beautywinkels gaat. Ga bijvoorbeeld naar De Bijenkorf, Sephora of Lush en verwen jezelf eens lekker met een goede crème, lipbalsem, bodybutter er andere fijne producten voor je huid tijdens de winter.

Je kunt ook gaan interieurshoppen. Ga bijvoorbeeld iets leuks kopen voor in je kamer. Je kunt op zoek gaan naar een nieuw dekbed, kussentjes of leuke schilderijtjes. Ga hiervoor eens niet naar Ikea, maar naar Loods5 of WAAR.

Je kunt ook lekker op pad gaan om dingen voor je hobby te scoren; hobbyshoppen. Bijvoorbeeld naar een grote muziekwinkel zoals Feedback of Rock Palace. Maar je kunt ook naar een hobby winkel gaan, zoals Pipoos, een stoffenmarkt of hobbybeurs. Of naar een winkel waar ze paardrijkleding verkopen of langs een grote dierenwinkel.

Wat je natuurlijk ook kunt doen is een dagje naar de Primark. Hier kun je een echt uitje van maken, door erna lekker ergens te gaan lunchen. Door je op één dingen te richten ben je niet helemaal kapot na een dag shoppen en heb je weer eens lekker wat aandacht aan je hobby, vriendinnen of jezelf besteedt. 

Even aanvullen

Zorg tijdens de herfstvakantie goed voor jezelf. Je kunt jezelf echt even een boost geven om de winter goed in te gaan. Verzorg je huid bijvoorbeeld goed, neem een haarmaskertje en verzorg je handen en nagels. Maar niet alleen de buitenkant verdient aandacht. Ook is het belangrijk in de wintermaanden voldoende vitamine D binnen te krijgen. Eet bijvoorbeeld wat extra zalm of verwerk dit in bladerdeeg pakketjes, pasta of hartige taart. Ook groenten, fruit en noten zijn belangrijk! Ga op zoek naar fijne recepten, doe boodschappen, ga naar de markt en kook ‘savonds uitgebreid. Het kan ook leuk zijn om met vrienden te eten natuurlijk.

herfstvakantie

Into the wild

Iedereen weet natuurlijk dat het bos er prachtig uitziet in de herfst, maar te vaak gaan we er niet heen. Trek daarom eens een paar lekkere sokken, schoenen en jas aan en ga erop uit. Doe een rugtas op je rug, neem een fototoestel mee en bezoek een mooi natuurgebied in Nederland.
Onlangs ben ik zelf met mijn vriendinnen in de auto gestapt en zijn we een dag op pad gegaan. We zijn met een pondje naar Den Brielle, de oudste vestingstad van Nederland gegaan. Daarna zijn we door gereden naar Rockanje, waar we in de duinen gewandeld hebben. Je kunt ook naar de Veluwe of een ander fijn bos of duingebied gaan. Die frisse lucht, wandeling en het contact met de natuur werken erg goed tegen depressie en somberheid.

Je kunt ook op zoek gaan naar bijzondere paddenstoelen, kastanjes, schelpen of bladeren. Je hebt daarvoor leuke boekjes of waaiers, die je precies vertellen waar dingen vandaan komen en hoe ze heten. Even wat dichter bij de natuur.

Spontaan

Bel je vriendinnen de avond van te voren of in de ochtend op en vraag ze mee spontaan een dagje weg te gaan. Ga naar een pretpark, de natuur in, naar een grote stad, gewoon een dagje roadtrippen, naar een museum, de bios of gewoon gezellig uit eten en een avondje stappen. Doordat je weinig verwachtigen hebt, is zo'n dagje bijna altijd leuk! Alles vastzetten en weken van te voren plannen, maakt het soms zo saai!

Anti-verveeltips van Proud2Bme

Proud2Bme heeft al eerder een aantal leuke blogs vol bruikbare tips gemaakt voor als je je verveelt. Lees deze eens lekker door en volg de tips op. Je kunt er daaaagen mee vullen!

Top 10 Anti-verveel tips
Vakantie: Ik verveel me!
Ik verveel me

Maak er een leuke vakantie van!

Ga jij nog iets leuks doen deze vakantie?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

t - Maandag 22 oktober 2012 12:28
gelukkig verveel ik me niet want ik mag de hele vakantie non-stop leren voor de tentamenweek. Wat een geluk heb ik ook..
Freek - Maandag 22 oktober 2012 12:35
hahaha, nou ik zou me eigenlijk graag even
een dagje willen kunnen vervelen.
genoeg te doen.
Precious* - Maandag 22 oktober 2012 12:56
Jup. 't', ik doe met je mee.
Ik mag ook de schoolboeken induiken.
Zo leuk, zo leuk.......
Francisca1994 - Maandag 22 oktober 2012 12:58
Mijn herfstvakantie is gelukkig alweer voorbij. Ik heb me kapot verveeld en wist gewoon niet wat ik met mezelf aanmoest.

Maarja, we zijn hem weer doorgekomen.
Dolphin - Maandag 22 oktober 2012 13:14
Ik heb in totaal maar 3 dagen dat ik niks te doen heb deze vakantie, gelukkig, want op die dagen voel ik me nooit fijn en zie dan ook altijd op tegen die lege dagen.
Ik moet nog wel dingen voor school doen, maar kan me er niet toe zetten om ook echt wat te gaan doen.
M. - Maandag 22 oktober 2012 13:27
Ik ga lekker heel de vakantie blokken. Ach ja, het is voor een goed doel. Ik zal me in ieder geval niet vervelen :D
Lot1995 - Maandag 22 oktober 2012 13:49
ik heb ook al mijn herfstvakantie erop zitten, vandaag moest ik er weer gewoon aan geloven en zijn de boeken weer tevoorschijn gehaald:)
Lovatic - Maandag 22 oktober 2012 14:33
Net al 'T' en "precious' heb ik een toetsweek/tentamenweek, en ja dat wordt leren
Eef - Maandag 22 oktober 2012 15:01
Ik heb geen enkele dag waarop ik niets te doen heb en dat is dan weer het andere uiterste; ik weet gewoon niet waar ik mn tijd vandaan moet halen! Doordat mijn vrienden verspreid over heel Nederland wonen en ik de enige ben die gratis kan reizen stel ik altijd wel iemand teleur door niet langs te komen... Ik mis de tijden dat ik me nog verveelde.
Eilish - Maandag 22 oktober 2012 15:05
Het was voor mij vorige week al herfstvakantie... lekker optijd!
anoniem - Maandag 22 oktober 2012 15:50
Ik heb geen herfstvakantie, wel tentamenweek. Geen last van verveling dus xD
hockeymeisje95 - Maandag 22 oktober 2012 15:56
Ik heb al herfstvakantie gehad!
Heb me gelukkig nooit verveeld, elke dag wel wat gedaan :).
Anders is dit zeker een leuk en nuttig topic!
hockeymeisje95 - Maandag 22 oktober 2012 15:56
blog*
Tyrande Whisperwind - Maandag 22 oktober 2012 18:09
Ik heb ook al vakantie gehad! meeste mensen volgensmij....

Verveel me nooit, in tegendeel, van mij mag het allemaal wel wat langer duren :(
magikook? - Maandag 22 oktober 2012 21:08
Ik wou dat ik vakantie had om me te vervelen :")
Puoli - Maandag 22 oktober 2012 21:34
Nou, had ik maar vakantie, heb een vakantie van 2dagen en zal me zeker niet vervelen, met al mijn schoolwerk :p ><
X
Emma - Dinsdag 23 oktober 2012 00:58
Het plan was om te gaan leren voor schoolexamens, de uiteindelijke planning bestaat uit paardjes, werk, vriendinnen owja en mocht ik een gaatje hebben: school :$
Singingbee - Dinsdag 23 oktober 2012 12:14
Ja wandelen is zo fijn! Ik ga vaak met de hond van mijn schoonouders naar het bos en dan is hij de meest blije hond ter wereld:D