Vakantie en locals

 

Het is vakantietijd: tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen! Hoewel er genoeg mensen zijn die lekker thuis blijven deze zomer zullen ook veel mensen op vakantie gaan. Velen bezoeken tijdens deze vakantie de bekende dingen als de Eiffeltoren, de Dam, Londen Eye, de Big Ben of het Colosseum. Niks mis mee natuurlijk, deze dingen zijn niet voor niets wereld bekend. Helaas zijn deze bekende plekken zo toeristisch geworden dat je eigenlijk maar weinig mee krijgt van de échte cultuur. Dat is erg jammer want het ontdekken van een andere cultuur kan juist zo mooi zijn...

Nu kan je denken van tevoren een hoop informatie te zoeken op het internet en daardoor dus wel op de hoogte te zijn van het doen en laten van de mensen daar, maar helaas geeft dit ook niet altijd een realistisch beeld. Wist je bijvoorbeeld dat wij in Nederland in molens wonen, de hele dag op klompen lopen, en leven van kaas, hutspot en drop? We zijn ook nog eens heel erg gierig en continu stoned... Niet dus. Wil je écht een realistisch beeld krijgen van de cultuur in een ander land dan moet je bij de locals zijn!

Er zijn verschillende manieren om met deze locals in aanraking te komen. Zo kan je je aanmelden bij de website triptrotting.com. Wanneer je dan gaat reizen kan je op deze site zien welke mensen daar nog meer heen gaan en wat de gebruiken zijn op die plek. Je kan zien welke mensen uit de buurt zich daar aangemeld hebben om andere reizigers hun omgeving te laten zien. Het is een hele leuke manier om andere plekken te verkennen en op deze manier leg je ook nog eens een hoop sociale contacten op je vakantie.

Heb je nu helemaal geen zin om nieuwe mensen te ontmoeten en wil je gewoon alleen of met je eigen gezelschap weg dan zou je eens hier moeten kijken: spottedbylocals.com. Spotted by locals is een online gids waar de locals aan het woord zijn. Zij vertellen wat over hun omgeving: waar de leukste winkeltjes zitten, waar de lekkerste restaurants zijn, waar de gezelligste slaapplekken te vinden zijn en welke plekken je gezien moet hebben. Vaak weten zij het toch echt een stuk beter te vertellen dan een reisbureau dat 1000 kilometer verderop ligt.

vakantieHet is helemaal handig als je internet op je telefoon hebt! Er is namelijk ook een app van spottedbylocals te downloaden waarmee je plattegronden kan bekijken, tips kan lezen en plekken kan zoeken. Je kunt de app gewoon offline gebruiken, dus je hoeft niet eens een abonnement te hebben waarmee je in het buitenland op internet kan.

Ben jij niet zo van het ontdekken maar heb je liever alles gewoon geregeld voor je vertrekt? Als je naar gidsy.com gaat dan kom je op een online marktplaats terecht waar locals diensten en activiteiten aanbieden. Deze site is gemaakt door twee (Nederlandse) broers en is volgens hen "de Lonely Planet 2.0 voor een nieuwe generatie reizigers".Het fijne bij deze site is dat je alles al gewoon thuis kan boeken. Je hoeft bij aankomst dus niks meer te regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tango-les in Londen en kanoën in Cape Town? Of een kroegentocht in Berlijn naar de 'upside-down-bar en een ice-bar? Ook de 'good-taste-tour' in Gent klinkt helemaal leuk, een tour door de historische stad waar je van al het lokale voedsel kan proeven. Op de site vind je nog een hoop meer leuke activiteiten!

Hoe ziet jouw vakantie er dit jaar uit?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Zaterdag 14 juli 2012 14:24
Mijn ouders hebben jaren geleden in Spanje een huisje gekocht. Geen groot, luxe vakantiehuis met zwembad en palmbomen enzo... nee, gewoon een simpel rijtjeshuis met een dakterrasje. En dat in een nog echt typisch Spaans dorpje. Toerisme is bij ons nog best verweg. Evenals de Engelse taal ofzo...

Het is daar wel heel erg fijn! Wij zien nu inderdaad veel meer van Spanje en de cultuur dan dat ik als klein kind heb meegekregen. Ook de crisis is daar erg goed te merken & dat is wel bijzonder om dat mee te maken. Dat zou je toch niet meemaken als je in een groot hotel in een luxe badplaats zou zitten. En tsja, het is wel het Spanje van nu.
Marlous - Zaterdag 14 juli 2012 15:49
Helaas geen échte vakantie voor mij dit jaar ivm behandeling.
Ben nu wel een weekendje weg en ga nog een weekendje naar Duitsland.
Volgend jaar maar weer naar de zon!
Sanniej93 - Zaterdag 14 juli 2012 18:46
Als ik 3 kg aankom mag ik mee. Dan ga ik met mijn ouders, broertje en zusje in een camper, waarvan we moeten afwachten of hij het blijft doen, naar Frankrijk voor een week. Daarna gaan we met de camper nog verder trekken, maar we weten nog niet waarheen. Misschien naar Zwitserland. Het is afwachten... ;)
Someone - Zaterdag 14 juli 2012 20:46
Ik ga met de trein naar Zwitserland en dan ga ik terug fietsen :D En ja, we zijn gestoord.
Anoniem - Zondag 15 juli 2012 09:11
@ Someone: Ik vind het niet gestoord hoor! Lijkt me echt heel leuk om een keer te doen :D
Emily - Maandag 16 juli 2012 12:20
@ Someone! Helemaaal geweldig! Wij hebben dat ook gedaan. Al 10 jaar lang fietsen! Leuk hooor!
Marjolein - Maandag 16 juli 2012 14:51
Couchsurfing is ook een leuke aanrader! Of schaamteloos gluren en slapen bij vreemde mensen op vreemde kamers: www.airbnb.com : mensen bieden wereldwijd hun kamer aan!
n - Zaterdag 21 juli 2012 10:20
Ik ben op mijn vakantie gewoon door allerlei mensen op straat uitgenodigd in hun huis. Bij één meneer zijn we binnen geweest en we hebben daar onze eigen lunch gegeten en thee van hem gekregen. Echt super om het leven zo te zien!