dieet

Vandaag is het 6 mei, Internationale Anti Dieet Dag. Ga vandaag eens NIET op die stomme weegschaal staan. Probeer vandaag eens NIET te compenseren voor wat je gister (zogenaamd) te veel hebt gegeten. Eet vandaag eens waar je zin in hebt. Geniet vandaag eens extra van iets lekkers. Neem vandaag eens geen middelen waarmee je hoopt af te vallen.

De eerste Internationale Anti Dieet Dag werd gehouden op 6 mei 1992. De dag is in het leven geroepen na het overlijden van een 15-jarig meisjes die zichzelf van het leven beroofde omdat ze niet langer kon leven met het getal dat ze op de weegschaal zag. 

Diëten is veelal ook zo kansloos: bijna niemand houdt een dieet vol, de meeste mensen wegen een tijd na het houden van een dieet meer dan ervoor én een flink aantal mensen ontwikkelt mede door dieetgedrag een eetstoornis.

dieet, wegen, Gewicht

Natuurlijk is er niets mis met afvallen in het geval van ongezond overgewicht. Maar kies dan voor gezonder eten, minder snoepen en meer bewegen. Kies nooit voor crashdiëten, want deze werken op termijn averechts en zijn erg slecht voor je lichaam. 

Hoe meer je in je hoofd bezig bent met afvallen en niet mogen eten, hoe meer je zal gaan denken aan eten... het kan je hele denken gaan overheersen. Ook is de kans op eetbuien groter als je jezelf constant voldoende eten ontzegt. Kortom: nadelen, nadelen, nadelen. 

Zorg niet alleen vandaag goed voor jezelf, maar alle dagen van het jaar. Jouw lichaam verdient voldoende, gezonde voeding. Jij verdient af en toe iets lekkers. Jij hebt, om van het leven te genieten én de moeilijke dingen van het leven te kunnen bevechten, een gezond en sterk lichaam nodig!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Briesje - Zondag 6 mei 2012 12:25
Dit is een goede motivatie voor vandaag! Ik moet namelijk morgen een bepaald gewicht wegen en om dat te halen moet ik vandaag goed eten.
MChantalle - Zondag 6 mei 2012 12:43
Vanaf vandaag wil ik er weer écht voor gaan vechten, vechten voor een beter leven.
Ik wil herinnerd worden als het meisje die de ES heeft overwonnen en daar anderen mee gaat helpen, i.p.v. het zieke meisje, dat niet gelukkig is en niet geniet van het leven.
Ik heb deze week wel extra gemerkt dat afvallen helemaal niet gelukkig maakt (want dat wist ik ook wel langer).

Ik ga bewust kiezen voor het gezonde! Het is altijd je eigen keuze wat je met het leven doet. Het is niet altijd makkelijk, maar je kan zelf kiezen of je tegen de ES gaat vechten, of dat je je er in laat meeslepen. Kom je weer met excuses om af te vallen, of vraag je hulp om aan te komen.
Leef bewust & geniet. :)
Mercedes - Zondag 6 mei 2012 12:46
En uitgerekend vandaag is mijn broertje jarig...
Onzekere-ik - Zondag 6 mei 2012 13:09
En nou is net vandaag mijn moeder 50 geworden en hebben we groot feest.
Zeker een dingetje om mee te nemen vandaag :)
Jessicaa - Zondag 6 mei 2012 13:32
Had ik beter eerder kunnen lezen..
Loesje - Zondag 6 mei 2012 13:56
Misschien moeten we serieus iets DOEN tegen mensen die zelfmoord plegen vanwege hun gewicht of om een andere reden, ipv een dag oprichten and that was it. Wat schiet iemand hier nu mee op??
m - Zondag 6 mei 2012 14:05
stop met die-eten
Fayee - Zondag 6 mei 2012 14:11
Als ik dit eerder had gelezen was dit zeker een motivatie geweest...
t... - Zondag 6 mei 2012 14:52
meiden die zeggen 'dit had ik eerder moeten lezen': kom op girls, de dag is nog niet voorbij, het kan nog steeds een goede dag worden! zet hem op meiden, jullie kunnen het!:)
Schaatster - Zondag 6 mei 2012 15:34
Gefeliciteerd Mercedes! Mijn broertje is ook jarig haha ;)

En dat plaatje van die konijnen is echt geniaal! :D
Fayee - Zondag 6 mei 2012 15:53
ok je hebt gelijk. heb er over nagedacht... en.. why start tomorrow if you can start today? :) kga me best doen. ik kan niet alles loslaten maar kan wel dingen schrappen vn me planning :)
. - Zondag 6 mei 2012 17:32
Ik iedere dag mn best.
Maar ik heb gisteren zo vreselijk ongezond gegeten op het bevrijdingsfestival... (hamburger, patat, milkshake, ijsje etc...)
Dus vandaag extra lastig
MChantalle - Zondag 6 mei 2012 18:41
@ .
Een keer patat met een hamburger, een ijsje en een milkshake kan echt geen kwaad! Dat hoort ook bij een gezond eetpatroon, jezelf trakteren op iets lekkers. ;)
JustMeXx - Zondag 6 mei 2012 20:16
Wat is dat nu voor iets: als ik dit eerder had geweten?! Zo'n tekstje zou niet je motivatie moeten zijn maar je drang naar geluk, leven, dromen, plezier! Doe het aub voor jezelf!
marleen - Zondag 6 mei 2012 23:50
eigenlijk moet dat niet 1 dag zijn, maar gewoon elke dag... zo probeer ik het te zien, want ik weet dat van het moment dat ik mezelf toelaat te diėten, het om zeep is...
Me - Dinsdag 8 mei 2012 19:53
Ohw.. Lees het nu pas. Heb bijna niets gegeten zondag :S