Proud2meet Eindhoven: Toekomstdromen

 

Dromen zijn er in verschillende vormen en maten. Iedereen heeft weleens een droom gehad, dit kan een fantasiedroom zijn of juist een droom die je echt wil gaan bereiken. Het voordeel van een droom is dat je hem zelf kan aanpassen wanneer jij wilt en hem ook zo mooi kan maken als jij wilt. Fantaseren over jouw ideale droombaan, droomhuis of ideale gezin kan dus in alle vormen en maten. Dromen kunnen ook heel reëel zijn. Op korte maar ook op langere termijn.


Bron

Kinderdromen
"Als klein kind had ik al een droom, dat was namelijk een danseres worden. Dat klinkt alsof dat op zich wel te realiseren is. Maar geloof me, als je mijn gevoel voor ritme ziet, trek ik alles behalve volle zalen. Op latere leeftijd besefte ik dan ook dat deze droom niet haalbaar is voor mij.

Toekomstdromen
Op dit moment is mijn grootste droom om de opleiding als ervaringsdeskundige te gaan volgen en mezelf daarna in te zetten als ervaringsdeskundige. Dit is voor mij een hele grote uitdaging. Er is namelijk nog een behoorlijk lange weg te gaan voordat ik zover ben. Dit alles houd me dan ook wel op de been. Ik heb een doel, iets wat ik écht wil bereiken in mijn leven.

Soms vind ik het heel moeilijk om positief naar de toekomst te kijken. Ik heb dan weinig vertrouwen in mezelf en in het leven. Ik denk dan wel eens: ''Waarom zal ik dromen hebben, die toch nooit uit zouden komen?'' Zonder dromen zag ik op een gegeven moment echter helemaal geen toekomst meer.
Voor mij geven dromen op dit moment hoop. Iets wat ik in de toekomst wil bereiken en voor dat ik zover ben ik niet op mag geven.

Fantasiedromen
Dit alles neemt niet weg dat ik geen fantasiedromen heb. Ik fantaseer vaak over hoe mijn ideale wereld er uit zou zien. Verhuizen naar een warm, tropisch land. Een huis laten bouwen aan het strand en dan nooit meer hoeven werken. Daarbij zijn een paar werknemers, die alles voor mij overnemen zijn ook helemaal geen bezwaar. Dan nog 2 kinderen, een jongen en een meisje. Een man die lief, zorgzaam en te vertrouwen is en er dan ook nog voor me is wanneer het nodig is. Hier kan ik echt wel een boek over schrijven.'' - Joyce

Het is niet altijd even gemakkelijk om je dromen achterna te gaan. In de dagelijkse sleur, of drukte van alledag is het soms lastig om tijd en energie vrij te maken om je dromen na te jagen. Vaak maken we onze dromen ook veel te groot, waardoor we er niet eens aan beginnen om ze waar te maken. We zien allerlei beren op de weg of blijven hangen in het verleden, waarin we eerdere dromen in rook hebben op zien gaan. Hierdoor geloven we soms niet meer in onze eigen dromen. Te mooi om waar te zijn! Zonde, want dromen kunnen juist een uitkomst bieden om de waan van de dag te doorbreken.

Proud2meet Eindhoven
Op vrijdag 12 februari is er weer een Proud2meet in Eindhoven. Vanaf 14:00 ben je welkom en gaan we mooie dromenvangers maken, to catch your dreams! Vanaf half 4 starten we met een themagesprek over (toekomst)dromen. Of ze nu haalbaar zijn of niet, dat maakt helemaal niks uit!

Adres:
Landgoed De Grote Beek
Dr. Poletlaan 25 (bovenaan de trap links)
5626 ND Eindhoven

Durf jij te dromen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Beauutjuhx - Maandag 8 februari 2016 16:28
Komen jullie ook is een keer in apeldoorn ? :)
Livia - Maandag 8 februari 2016 16:29
Lijkt me heel interessant en waardevol!

Jammer dat er geen meetings in België plaatsvinden .... Zou dat nog mogelijk zijn voor de toekomst of zal dit nooit het geval zijn? Als er ooit eentje zou komen, ga ik daar meteen heen ! ♥
Team Proud2Bme - Maandag 8 februari 2016 17:17
Op dit moment zijn er geen Proud2Meets in België of Apeldoorn. Toch komen mensen van ver bij ons langs en dat vinden we heel erg leuk. Als het kan en je het ervoor over hebt, kun je de trein pakken of samen met iemand reizen en toch een keertje komen natuurlijk :)
Q girl - Maandag 8 februari 2016 18:02
Ik denk dat ik wel wil komen maar kan je gaan wanneer je wilt want ik zit nog wel best strak aan me tijden van eten en avondeten moet best op tijd zijn (ik weet ik moet er aan werken en ben er nu ook mee aanbezig maar 1 heel uur later gaat niet maar 10 minuutjes wel :P) ohjha en is het vreemd als je je eigen tussendoortje meeneemt??
Elisa - Maandag 8 februari 2016 18:09
Misschien een idee om er een in amsterdam te houden?dat licht wat centraler dan Eindhoven
Livia - Maandag 8 februari 2016 18:34
Ik heb het er wel voor over, maar mijn ouders zullen het waarschijnlijk niet toelaten aangezien de afstand van mijn woonplaats tot aan Eindhoven zo'n 170 km bedraagt... :( Maar ja, ik snap echt wel dat het niet mogelijk is om op overal verschillende plaatsen meetings te organiseren. Heel erg bedankt om te antwoorden! @Proud2Bme ! ♥♥♥ !! ♥♥♥♥ ! :) !
Hanneke - Maandag 8 februari 2016 19:28
@Elisa, ze hebben ze ook al in Leiden, dat ligt al dichterbij amsterdam :)
Wooper - Maandag 8 februari 2016 19:55
Ik vind het spannend of ik wel aansluiting vind en hoe zo een bijeenkomst in elkaar steekt. Moet je daar jezelf zonder nickname helemaal bloot leggen of hoe gaat dat allemaal? Het thema spreekt me in ieder geval aan. Goed dat jullie dit soort dingen doen!
Q-girl - Maandag 8 februari 2016 20:15
@wooper ik denk dat je dat niet egt moet doen ik denk dat het eerder eigen keuzen is om iets over jezelf te vertellen ik weet er ook niet alles van want dit word hopelijk m'n eerste keer maar ik verwacht dat niemand je egt gaat dwingen om daar heel je levensverhaal te zeggen maar je kan het altijd na vragen bij je behandelaren als je daar deze week naar toe gaat :)
Just me - Maandag 8 februari 2016 20:15
Het lijkt me echt interessant en leuk om een keer naar een Proud2meet te gaan. Ik woon in Amsterdam, dus het is te ver weg voor mij. Ook aangezien ik 17 ben en niet alleen auto kan rijden. Het zou echt super nice zijn als het ook plaats zou vinden in Amsterdam. Ik denk dat veel meiden deze mening delen. Ik weet dat het niet zo makkelijk is om het naar de andere kant van Nederland te verplaatsen enzo, maar toch zou het leuk zijn.
Glynis - Maandag 8 februari 2016 21:43
Ook van Belgie en en ik zou ook wel willen gaan hoor, maar de trein is veels te duur zeker voor in Nederland te reizen.. En volgens mij zou ik enkel alleen al vier uur over doen
Snoezel - Dinsdag 9 februari 2016 11:08
Ik ben dan in Eindhoven en zou graag willen komen maar ik heb zoveel ernstig ondergewicht dat ik bang ben mensen af te schrikken. Zoals iedereen momenteel zegt. Wat moet ik doen? Het gaat wel echt de goede kant op maar zo zie ik er nog niet uit.
Team Proud2Bme - Dinsdag 9 februari 2016 11:31
@ Wooper
Je hoeft niet je naam te zeggen die je op het forum gebruikt als je dat niet prettig vindt hoor en je mag zelf bepalen hoeveel je over jezelf wilt vertellen. Je bent van harte welkom!

@ Snoezel
Natuurlijk mag jij ook komen, ongeacht je gewicht. Iedereen heeft problemen en bij de een is dat nu eenmaal wat meer zichtbaar dan bij de ander. Als je gewoon een vest of trui aan hebt is er niets aan de hand.
Iemand - Dinsdag 9 februari 2016 12:23
Ik kan niet zeggen hoe blij ik hiermee ben. Ik zit mometeel opgenomen op de grote beek en ik heb altijd al naar een proud2meet willen gaan, alleen mag ik het terrein niet af! Leuk dat jullie hierheen komen! xx
Sanne - Dinsdag 9 februari 2016 15:17
Wat leuk! Ik kom denk ik wel :) Ik heb nu vakantie ivm carnaval dus dat is heel fijn! Ik ben de vorige keer voor de eerste keer naar een Proud2meet geweest en dat vond ik echt heel fijn, dus ik denk dat ik er wel bij ben.
Anoniem - Dinsdag 9 februari 2016 18:51
Moet je je hiervoor aanmelden, want ik wil eigenlijk wel heel graag een keer komen. En tot hoe laat duurt de proud2meet ongeveer?

Veel liefs.
joyce - Dinsdag 9 februari 2016 20:06
hee,
je hoeft je niet aan te melden van te voren!
De meet is meestal rond 17.00 uur zeker afgelopen. Vaak zijn we zelfs al ietsje eerder klaar.

Anoniem - Woensdag 10 februari 2016 10:20
Ik ben zelf één keer geweest. Eigenlijk was dat best lang reizen.Maar als het mogelijk is kan je er wel een leuke daguitstap van maken.Dat deed ik ook.Heel leuk, ik wil dat zeker nog eens doen, maar kan niet altijd vrij krijgen.
Margret - Woensdag 10 februari 2016 10:36
Is het ook mogelijk om eerder weg te gaan?
I.v.m. reistijd en andere plannen 's avonds.
Esme - Woensdag 10 februari 2016 15:15
Jammer dat er niets in de buurt van Apeldoorn is, of dan in Gelderland. Ik mag niet zomaar met de trein naar de andere kant van Nederland toe.
joyce - Woensdag 10 februari 2016 15:44
@margret je mag altijd gaan wanneer je wilt,helemaal geen probleem!
Bloemen_meisje - Woensdag 10 februari 2016 17:41
Ik ben er weer bij. Taxi is weer besteld. Heb er zin in om iedereen weer te zien!