Ploggen: de week van Phoi Cai 24

 

Het is weer tijd voor een nieuwe plog van mij! Na mijn vorige plog was ik naar Texel geweest en wat heb ik er van genoten. Sinsdien heb ik het vooral rustig aan gedaan met hier en daar wat dagjes uit. We waren namelijk druk bezig geweest in de tuin en ik was behoorlijk moe. Gelukkig weet ik waardoor het komt en in deze plog wil ik dit ook graag met jullie delen...

collage

Misschien was het jullie ook al opgevallen dat ik in de laatste plogs vaak moe was. In het begin was het heel vervelend maar gelukkig gaat dat nu steeds beter. En uiteindelijk is het dus voor een heel goed doel... Mijn lichaam was namelijk keihard aan het werken en dat zal het de komende tijd ook nog zijn. Wij verwachten namelijk onze tweede kindje! 

zus

In tegenstelling tot mijn eerste zwangerschap heb ik dit keer behoorlijk last gehad van misselijkheid en begin ik nu ook al veel pijntjes te krijgen in mijn lichaam. Ik probeer vaak mijn rust te pakken, zover dat lukt met Romy. Ondanks dit alles kijken we er enorm naar uit om de kleine te ontmoeten. Dit zal natuurlijk nog even op zich laten wachten, maar ondertussen proberen we te genieten van deze zwangerschap. Nu snel verder naar mijn plog van afgelopen week! 

♥ Maandag
Jeetje, wat was het benauwd geweest vannacht. Met de hitte heb ik de laatste nachten nauwelijks kunnen slapen. Na een oppepontbijtje kon ik er weer even tegenaan! Romy had gelukkig nergens last van gehad en had energie voor 10!

maandag

In de middag en avond heb ik gewerkt. Tussen het werken door eet ik met Romy lasagne. Tja, waarom zou je bestek gebruiken als het ook met de hand kan, toch? Ika zit tegenwoordig al klaar onder haar stoel om het eten op te vangen als het valt...

maandag

♥ Dinsdag
Op mijn vrije dag haal ik tegenwoordig wat boodschappen. Na een dagje werken is het ook wel fijn om daar een extra lange wandeling van te maken. Ik ben al vroeg op stap gegaan voordat het te warm werd. Romy genoot volgens mij ook erg van deze frisse ochtendwandeling. In de supermarkt kwam ik deze wereldeditie van Almhof tegen. Klinkt ie niet heerlijk?! 

dinsdag

In de middag ben ik voornamelijk met Romy bezig geweest en in de avond gingen we bij de buurtjes eten. Romy had een muziekboekje meegenomen en toevallig had de buurvrouw sambaballen op de zolder liggen. Dit pakte ze er bij zodat Romy ermee kon spelen. Wat vond ze dit leuk! Na het avondeten ging Romy naar bed en kregen wij nog een heerlijk toetje. Vruchtenkwark met vers fruit. Een heerlijke afsluiter. 

dinsdag

♥ Woensdag
Vandaag zijn we weer een keertje met z'n drietjes wezen zwemmen. Normaal gesproken blijf ik aan de kant om toe te kijken maar vandaag was ik wel toe aan een frisse duik. Wat blijft het leuk om te zien hoe Romy met haar papa die zwemles aangaat. Ze doet het zo goed en vind het ook steeds leuker om te doen.

woensdag

In de middag stond iets minder leuks op de planning.. De katten en Miso, het konijn, moesten alle drie naar de dierenarts voor hun jaarlijkse vaccinaties. Met Miso ging het makkelijk, Ebi werd al iets gespannen maar bij Ika moesten ze de handschoenen en een handdoek erbij pakken.. Dit vond ik heel erg om te zien en wat had ik het met haar te doen. Ze vind de dierenarts echt niet leuk en ik was blij dat ik ze daarna snel mee naar huis kon nemen! Eenmaal thuis hebben we ze goed vertroeteld met veel knuffels!

woensdag

Afgelopen weekend hebben we een speelhuisje opgehaald voor Romy en vandaag ging ze daar voor het eerst in spelen. Wat vond ze het leuk en interessant! Ondertussen heb ik twee watermeloenen in stukjes gesneden. Vooral met dit weer is het een heerlijke verfrisser. In Duitsland had ik een gele watermeloen gehaald en wat was die lekker! Het is iets minder zoet vergeleken met de rode watermeloen maar daardoor wel erg verfrissend. 

woensdag

♥ Donderdag
Wat een nacht was het weer.. In de ochtend doen we het rustig aan en ik besluit mee te dutten met Romy's slaapje. Hierna voelde ik me een stuk energieker en hebben we heerlijk buiten gespeeld. Toevallig werden op dat moment de draadpanelen voor onze tuin geleverd. Ik kan niet wachten tot de tuin helemaal zomerklaar is! 

donderdag

In de avond heb ik even wat me-tijd gepakt. Ik deed dit met een heerlijk ijsje en de film 'The Proposal' die toevallig op tv was. Daarna kroop ik op tijd mijn bedje in. 

donderdag

♥ Vrijdag
Vandaag heb ik een lang dagje voor de boeg. Vanavond ga ik met mijn collega's van Proud uit eten. Overdag besluit ik naar Rotterdam te gaan. Ik zag laatst op Facebook dat er in de Markthal een nieuwe kraampje is gekomen waar ze Pasteis de Nata's verkopen. Dit is een Portugees gebakje en het heeft een bijzondere betekenis voor mij. Mijn man en ik zijn namelijk naar Portugal geweest op huwelijksreis en dit gebakje was één van onze favoriete specialiteiten daar. Ik wilde dus een paar Pasteis de Nata's voor mijn man en mezelf halen. Dit roept natuurlijk leuke herinneringen op. Ondertussen moest er ook geluncht worden. Normaal gesproken zou ik iets halen voor onderweg maar dit keer besloot ik ergens alleen te lunchen. Dit was een behoorlijke uitdaging voor me omdat ik het heel ongemakkelijk vind om ergens alleen te eten. In het begin voelde dit dan ook erg ongemakkelijk maar toen het eten er eenmaal was, kon ik niets anders dan ervan te genieten!

vrijdag

Halverwege de middag besloot ik alvast richting Utrecht te gaan. Hier wilde ik nog even shoppen voordat we hadden afgesproken. In de avond gingen we eten bij Broei. Dit is een vegetarisch restaurant net buiten het centrum. Het was erg gezellig en ik heb heerlijk gegeten! 

vrijdag

♥ Zaterdag
Na een lange dag gisteren heb ik het vandaag vrij rustig gehouden. Overdag ben ik met mijn mams en zus naar een winkelcentrum geweest om te lunchen en om wat voor Romy te halen. Daar was ze in de middag wel even zoet mee!

zaterdag

In de avond hebben mijn man en ik een rustig avondje gehouden. Heerlijk na een redelijk druk weekje waarbij we vooral langs elkaar hebben geleefd. 

zaterdag

♥ Zondag
Ik sluit mijn week af met een dagje werken. Terwijl ik aan het werken was, probeerde Romy te ontsnappen?! Blijkbaar wilde ze weer heel graag buiten spelen... Na het spelen was ze wel toe aan een middagdutje. Ze had al met al bijna 3 uur geslapen! Zo lang heeft ze nog nooit als middagdut geslapen dus ik was positief verrast. 

zondag

In de avond heb ik nog fijn gewerkt terwijl Ebi op een stoel naast me lag te slapen. Wat een heerlijke manier om de week mee af te sluiten.

zondag

Ik hoop dat jullie ook een fijne week hebben gehad en ook deze week weer mogen genieten van fijne lichtpuntjes. Tot de volgende plog! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dragonfly - Maandag 4 juni 2018 19:09
Ohhh phoi Cai!! Wat een heerlijk nieuws!!
Gefeliciteerd! Hopelijk heb je een voorspoedige zwangerschap, dat gun ik je ♥
nijntje475 - Maandag 4 juni 2018 19:09
Super leuk weer dat weekje in foto's,
Gefeliciteerd phoicai met de zwangerschap van jullie 2e wonder,hopenlijk nemen de kwaaltjes snel af.
Pinklady - Maandag 4 juni 2018 19:12
Gefeliciteerd, Phoi Cai! Twee moeders in wording bij Proud dus (nouja, jij bent al moeder, maar nog een keer)! Ik wens je een voorspoedige zwangerschap.
. - Maandag 4 juni 2018 19:13
Wat leuk dat Romy een broertje of zusje krijgt. Van harte gefeliciteerd!
S - Maandag 4 juni 2018 19:18
Gefeliciteerd!
Lost girl - Maandag 4 juni 2018 19:26
Gefeliciteerd! Wat leuk. Volgens mij gaat romy een hele betrokken grote zus worden hihi.
:) - Maandag 4 juni 2018 19:55
Ten eerste gefeliciteerd

Ten tweede wie is dat meisje achter Lotte??
@:) - Dinsdag 5 juni 2018 11:33
Misschien is dat de andere Lotte? -> Ginger?
Zij is meer actief op het forum dan in persoonlijke blogs.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 5 juni 2018 11:40
Klopt :) Goed gezien!
Sim - Maandag 4 juni 2018 20:44
Wat leuk, gefeliciteerd Phoi Cai!
muus83 - Maandag 4 juni 2018 20:44
Gefeliciteerd!!
H - Maandag 4 juni 2018 21:02
Gefeliciteerd!
A. - Maandag 4 juni 2018 21:24
Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap, Phoicai! Wat een blij nieuws.
britneyangel - Maandag 4 juni 2018 21:27
gefeliciteerd! leuke plog
Suzan - Maandag 4 juni 2018 21:58
Gefeliciteerd met de zwangerschap voor jou, Romy en je man!
Mooi gezin :D

Ik hoop dat de ongemakken snel afnemen.
L - Maandag 4 juni 2018 22:05
Gefeliciteerd, wat leuk voor jullie!
cynthia - Maandag 4 juni 2018 22:14
Leuke blog bedankt vr het delen!
Hope44 - Maandag 4 juni 2018 22:43
Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Daphneexx - Maandag 4 juni 2018 22:59
Aaah zooo leuk!! Gefeliciteerd
Lara - Dinsdag 5 juni 2018 07:51
Leuke plog :) En gefeliciteerd!!
Anellin - Dinsdag 5 juni 2018 09:45
Hieper de piep hoera! Gefeliciteerd!
Ellie-x - Dinsdag 5 juni 2018 10:08
Wat een leuke plog!
En van harte gefelciteerd!
Cylu - Dinsdag 5 juni 2018 13:51
Gefeliciteerd!
Leuk dat Romy een broertje of zusje krijgt
P - Dinsdag 5 juni 2018 13:56
Ah wat leuk en lief! Gefeliciteerd! ♥
aloe - Dinsdag 5 juni 2018 15:32
ahaa dat is leuk, en ook best pittig met nog een kleintje. Ik krijg over 10 weken mijn eerste, dus ik vind het leuk om van jouw zwangerschap en moederschap dingen te leren. Doe rustig aan en van harte!
Vlinder85 - Dinsdag 5 juni 2018 17:02
Proficiat me je zwangerschap Phoicai! Wat een fijne plog :)
xxxm - Dinsdag 5 juni 2018 18:56
Wat leuk zeg!! Gefeliciteerd met je zwangerschap!!
Floor - Dinsdag 5 juni 2018 19:00
Gefeliciteerd! Leuk om door jou blogs een beetje meer te weten te komen over het moederschap en er misschien ook wel een beetje verlangen naar te krijgen, terwijl ik eerst zeker dacht te weten dat ik geen kinderen wil.
nono - Dinsdag 5 juni 2018 21:53
Phoi Cai, gefeliciteerd! Zo fijn dat je bij Proud blijft werken en we ook het leven van een mama mogen zien ... heel bijzonder vind ik dat. Dankjewel!
Phoicai - Woensdag 6 juni 2018 06:22
Bedankt voor alle felicitaties! Heel lief ❤️
Lisanne - Woensdag 6 juni 2018 07:59
Gefeliciteerd!!!!
Meaghan - Woensdag 6 juni 2018 16:49
Wat een super leuk en goed nieuws Phoi Cai! Gefeliciteerd! Super leuk dat Romy een broertje of zusje krijgt! En wat een leuke plog! Ziet eruit als een relaxed weekje!
Corinne - Donderdag 7 juni 2018 12:07
Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Amy - Donderdag 7 juni 2018 16:38
Wat een geweldig nieuws Phoi cai! Het is jullie gegund!