Ploggen: de week van Nouska 29

 

Alweer twee maanden geleden is het, dat ik voor het laatst een Plog maakte en daarom was het er wel weer eens tijd voor! Ik zal je in deze Plog ook meteen even uitleggen waarom dat zo is gelopen, hoe het met me gaat en wat ik heb gedaan de afgelopen week. Het was een leuke week, maar ook wel een drukke. Vooral in mijn hoofd, maar daar heb ik al snel last van. Ook was het een gezellige week, waarbij ik vrienden heb gezien en gezellige momentjes heb gehad op werk en met Sim. En het was dierendag, niet te vergeten! Ik hoop dat je het weer leuk vindt om te zien en te lezen!

In september ben ik 3 weken op vakantie geweest. Het plan was officieel een weekje Texel en daarna Frankrijk, maar uiteindelijk is het heel anders gelopen. En die vrijheid om zomaar te beslissen waar je heen gaat, vond ik alsnog heerlijk. De eerste drie weken van september was het zulk lekker weer dat we niet één week, maar twee weken op Texel zijn geweest. We hebben genoten van de rust, strand, zon, lekker eten en elkaar en zijn echt even helemaal tot rust gekomen. We hebben van alles gedaan, zoals stranddagjes, wandelingen, boerderijen bezocht, gefietst, fijn gesprekken, een overtocht naar Vlieland, koken aan zee met de camper en dorpjes bezocht. We sliepen in het vakantiehuisje van mijn ouders, omdat daar lekkere bedden zijn en dat wel goed was voor onze rug. 

Ik zeg 'onze' rug, want met mijn rug gaat het helaas nog steeds niet goed en ook Sim heeft sinds kort (andere) rugklachten. (Lees mijn vorige Plog maar eens over mijn rug.) Met Sim ging het na een paar weken gelukkig al snel beter. Ik blijf een beetje tobben. Ik vond het super lief om onder sommige blogs te lezen dat jullie je afvroegen hoe het ging. Ik kon daar niet uitgebreid op in gaan door vakantie en omdat ik het graag in mijn volgende Plog wilde delen. Het gaat dus nog steeds niet lekker, maar wel een heel stuk beter dan een jaar geleden, toen ik een tijdje helemaal niet werkte. Maar het blijft me erg belemmeren. Onderzoeken wijzen niets uit en toch houd ik pijn. Soms wel om hopeloos van te worden, maar ik probeer heel hard positief te blijven en te hopen dat het toch over gaat. Wanneer, dat weet ik alleen nog steeds niet. 

wandeling

Na die twee weken Texel zijn we met de VW camper via Schoorl, de hoge Veluwe en Utrecht weer naar huis gegaan. We hebben een verrassend fijne vakantie gehad in eigen land en hebben nog mooie plannen om vliegvakanties te doen, dus dat komt wel goed. We kwamen heerlijk uitgerust en blij thuis van deze vakantie. Op vakantie kom je altijd tot mooie inzichten, plannen en gesprekken die je na de vakantie dan veel goede, nieuwe energie geven. Herken je dat?

camper

Die vakantie waarvan je hierboven wat foto's ziet en omdat ik een keer een favorietenblog heb gedaan in plaats van een Plog, maakte dat ik dus al twee maanden niet heb geplogd! Ik zal je hieronder laten zien wat ik afgelopen week heb gedaan en waar ik van genoten heb!

noi

♥ Maandag
Vandaag werkte ik vanuit huis. Het weekend daarvoor had ik een enorme verkoudheid-aanval/hooikoorts gehad. Deze maandag was dat ineens helemaal weg, heel gek. Overal zag ik er nog de sporen van, zoals pakjes zakdoekjes en neusspray bij mijn bureau. Ik heb dit even opgeruimd en ben aan het werk gegaan voor Proud2Bme.  

werk

♥ Dinsdag
Vandaag nam ik een video op waarin ik jullie weer laat zien wat ik zoal eet. Deze worden veel aangevraagd, dus ik hoop dat jullie het leuk vinden. Ik denk dat hij volgende week online komt! Ik werkte vandaag weer vanuit huis, dus deze video zal vooral beelden van mij bevatten in en rondom mijn huisje.

werk

Die avond had ik de tafel gedekt en het eten klaar toen Sim thuis kwam. We hebben toen gezellig wat gegeten en fijn met elkaar gepraat. Daarna bezocht ik de chiropractor om weer lekker gekraakt te worden. Dit helpt tot op zekere hoogte wel iets om mij soepel te houden. 

lief

Ook was het vandaag dierendag. Dit zie je in de video terug. Ik plaatste ook deze lieve foto van mijn Knor op mijn eigen Instagram account. Ik vind het bijzonder hoe zo'n kat toch wel heel veel voor een mens kan betekenen. Knor is voor mij heel belangrijk geweest toen ik moeilijke dingen mee maakte of mij alleen voelde en een heftige relatiebreuk jaren geleden. Het was mijn levende knuffeldier. Ik heb hem dan ook extra geknuffeld. Zonder dat hij het weet is hij heel belangrijk voor mij! Herken jij dat ook met je huisdier?

poes

♥ Woensdag
Vandaag werkte ik met Scarlet op de redactie van Proud2Bme. We hebben van alles gedaan, besproken en geschreven voor de website. Op de terugweg moest ik heel even wachten op mijn trein en zag ik dit boekje bij de boekenwinkel op het station. Ga jij ook altijd in de boeken-tijdschriftenwinkel hangen als je moet wachten op het OV? Ik wel. Ik zag een nieuwe special van Psychologie Magazine. Deze gaat over Lichter Leven en die vond ik wel heel mooi, ook voor als je een eetstoornis of depressie hebt. Een aanrader!

psychologie

♥ Donderdag
Vandaag had ik een afspraak voor mijn rugklachten. Ik ga mogelijk een traject volgen om begeleid te worden bij acceptatie en herstel van mijn pijn klachten. Heel spannend allemaal. Het deed me ook een beetje denken aan vroeger, toen ik intakegesprekken had voor de behandeling voor mijn eetstoornis. Die herinneringen komen dan wel boven en dat voelt gek. Maar gelukkig hoef ik nu niet meer in behandeling voor dat soort problemen en is dit voor iets lichamelijks. Ook vervelend, maar gelukkig ben ik daarnaast wel gewoon gelukkig nu. En dat was ik in de tijd van mijn eetstoornis absoluut niet! De wachtkamer zag er wel heel gezellig uit. Dat is toch altijd wel fijn als je ergens intake doet, vind je ook niet?

wachtkamer

Daarna ben ik naar huis gegaan en heb ik een paar pannenkoeken gebakken. Dit ging lekker snel met twee pannen. Ik ben daarna gaan wandelen en heb aardbeien gekocht. De pannenkoeken heb ik rond etenstijd opgewarmd, zodat Sim en ik er samen van konden eten. Die avond werkte ik voor Proud2Bme. Zoals jullie misschien wel weten chat ik elke week als ervaringsdeskundige. De chat was ook deze week weer heel waardevol en fijn. 

aardbei

♥ Vrijdag
Vandaag werkte ik op kantoor samen met Scarlet, Sandra en Laura. Volle bak in ons kleine, nieuwe kantoortje. Maar we hebben in ieder geval weer een echte werkplek na een tijdje wisselen. We hebben een gezellige werkdag gehad en van alles gedaan. Door de vakanties van collega's werkten we niet zo vaak op kantoor, maar nu we dat weer doen lijken de weken sneller voorbij te gaan en heb ik weer wat meer inspiratie. 

scarlet Hemkes

♥ Zaterdag
Vandaag kwam de moeder van Sim langs. Ze nam een bosje bloemen mee waar ik heel blij van werd! Zij zijn samen naar een museum geweest, maar ze kwam eerst gezellig koffie drinken. Sim had een lekkere brunch en smoothies gemaakt, super lief. Ik heb daarna wat huishoudelijke klusjes gedaan in huis. Ik had een redelijke dag met mijn rug namelijk! Dat is dan meteen heel erg fijn en daar geniet ik erg van. 'S middags heb ik een boodschapje gedaan en ben ik met het OV naar een vriendin vertrokken. Onderweg kwam ik een duifje tegen die er een beetje suf bij lag. Ik heb hem wat van mijn broodje gevoerd en toen werd hij meteen m'n vriendje! Hij durfde ook heel dichtbij te komen. Ik word daar heel blij van, gek he?

duif

Daar hadden we namelijk afgesproken voor een soort kleine reünie met z'n vijven. Twee meiden zie ik nog regelmatig, de andere twee al lange tijd niet meer of weinig, maar vroeger waren we een vriendinnen groepje en gingen we samen op vakantie. We kennen elkaar dus allemaal al heel lang. Sommige vanaf de middelbare school, anderen vanaf de basisschool. Iedereen had iets lekkers meegenomen en dus hadden we de hele tafel vol tapas gerechtjes. We hebben uren gekletst en hadden elkaar heel veel te vertellen. Het was dan ook een hele geslaagde avond! Zeker voor herhaling vatbaar!

eten

♥ Zondag
In de ochtend dronken we vlakbij ons huis een kopje koffie bij een leuk tentje met een vriendin. Daarna hebben we thuis broodjes gemaakt en zijn Sim en ik naar onze adoptieboom geweest. Deze hadden we gekregen van Scarlet, Joyce, Sandra en Laura. Helaas was het gigantisch druk bij Olmenhorst, waardoor we niet lang zijn blijven hangen, maar het was wel weer heel erg leuk!

banaan

We liepen een stuk over het terrein naar onze boom toe. Onze boom was helemaal ergens achterin een boomgaard, dus het was daar lekker rustig. Dat was wel gezellig, vonden wij juist! Sim en ik houden niet zo erg van massa's mensen, drukte en veel lawaai, dus onze boom stond op de perfecte plek voor ons!

boom

Sommige appeltjes waren aangevreten door vogels, maar we hadden alsnog een hele volle tas appels. En wat smaken deze lekker! Ze zijn echt heel sappig, zoet en vers. Verser kan niet! We vonden dit dan ook een super leuk cadeau. Olmenhorst is verder ook een hele gezellig plek. Vooral omdat je er ook workshops kunt doen, kinderen er kunnen spelen, er een land winkel is en je er leuk kunt rondwandelen. Ik zou je aanraden er vooral op een doordeweekse dag heen te gaan, mocht je er eens heen willen. Mij deed het denken aan een grote variant van Villa Augustus, maar dan met alleen appelbomen en perenbomen. Die avond kwamen mijn ouders gezellig bij ons op de koffie. 

Vond je het weer leuk om te zien? Ik hoop het! Laat gerust je reactie achter, dat vind ik erg leuk om te lezen! 

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xxJustMexx - Maandag 10 oktober 2016 19:39
Ik ben verliefd op die appelbomen! Ik denk dat ik ook een appelboomga adopteren! Even uitwaaien bij al die mooie boompjes. :)
xxxm - Maandag 10 oktober 2016 20:18
Wat een superleuke blog.
Lisa - Maandag 10 oktober 2016 20:48
Wow die tafel met al die hapjes !!!! Jouw leventje ziet er altijd zo leuk in, maar zoals je wel aangeeft: die verdomde rug kan wel wat verpesten. Ik hoop echt dat jouw pijn steeds minder wordt en dat het gewoon opeens helemaal verdwijnt :)
Janie - Maandag 10 oktober 2016 21:48
Zo fijn hoe jij dingen zo positief ziet, dat heeft echt invloed op mij, hihi :)
*** - Maandag 10 oktober 2016 22:16
Wat leuk om te lezen en zien hoe je je week probeert te vullen met van die eenvoudige genietmomentjes. :)
roosje - Maandag 10 oktober 2016 23:00
Wat een heerlijk dier is Knor!
Een schattige knuffel. Dieren doen zo veel voor je, warmte liefde en alleen al de aanwezigheid van het dier is kostbaar!
Karlijn - Maandag 10 oktober 2016 23:32
Is dat traject bij de pijnpoli? Dat kwam ineens in me op toen ik je stukje in deze plog over een mogelijke behandeling las; ik heb ooit eens iets gelezen over een speciale poli voor chronische en 'onverklaarbare' pijnklachten, waar ze samen met de client gaan experimenteren of er manieren zijn om de pijn te verminderen/bestrijden, door bijv bepaalde zenuwpunten te stimuleren. Misschien ken je het al of ging dit zelfs daarover, maar zo niet, misschien is het de moeite waard om het eens te onderzoeken! als je googlet op pijn poli kom je er wel.
Ik ben in ieder geval blij om te lezen dat het wel veel beter gaat dan vorig jaar, hopelijk blijft die lijn zich zo doorzetten en kun je over een jaar opnieuw zeggen dat het weer een stuk(je) beter gaat!
En ik vind het ongelofelijk inspirerend hoe je ermee omgaat en zo je best doet om het niet je leven negatief te laten beheersen! Ongetwijfeld zal ook jij momenten hebben dat je even niet zo positief bent en we zien in je plogs en blogs natuurlijk niet alles, maar je komt over als iemand die heel positief in het leven staat/probeert te staan en dat vind ik bewonderenswaardig en het inspireert me om daar ook bewuster mee aan de slag te gaan :)
Liefs!
Flux - Maandag 10 oktober 2016 23:38
Fijne plog weer, sterkte met je rug(acceptatietraject)
anoniem - Dinsdag 11 oktober 2016 09:41
Jouw levensinstelling blijft mij inspireren lieve Nouska! Heel veel sterkte met het proces met je rug!
Erna - Dinsdag 11 oktober 2016 10:01
Wat fijn om weer een plog van jou te lezen !Ik werd er heel blij van.
Ik kende dat niet dat je een boom kunt adopteren,dat zou ik ook willen gaan doen.
Ik" praat" vaak met duiven en andere vogels die ik tegenkom,je kunt echt contact met ze hebben ik kan daar ook heel gelukkig van worden☺
Hopelijk gaat het steeds iets beter met je rug en geneest het langzaam vanzelf,wat het ook zijn mag.

Merizz - Dinsdag 11 oktober 2016 10:35
Leuke en inspirerende plog Nouska! Zo'n vakantie in een busje lijkt me echt heerlijk!
Ben je wel eens naar een ostheopaat geweest? Dit heeft mij van al mijn nekklachten verholpen.
LittleElf - Dinsdag 11 oktober 2016 15:57
Heel leuk om te lezen :-)
Ik vind jullie plogs altijd heel fijn en ik ben ook heel benieuwd naar je nieuwe video!
Hopelijk gaat het met je rug steeds wat beter. Wat ik daaraan wel bewonder is dat je zo positief probeert te blijven ondanks de pijn.
Dankjewel weer voor deze plog!
Abenita - Dinsdag 11 oktober 2016 19:13
Oh wat was ik blij om te zien dat er weer een plog van je online was gekomen. En volgende week ook nog een dagje mee eten, hoe fijn :-) :-)
Ik sluit me helemaal aan bij de reacties hierboven, zo inspirerend om te zien hoe je met moeilijke dingen om gaat en in het leven staat.

En wat ik zelf toch altijd heel geruststellend vind om te lezen is dat jij ook snel een vol hoofd hebt, dat heb ik zelf namelijk best erg, zeker als mn week een beetje vol is. En dan is het toch fijn te weten dat ik daar zeker niet de enige in ben. Dankjewel!
Nikki - Dinsdag 11 oktober 2016 19:27
Wat een mooie foto's! Ik vind jouw levenstijl erg inspirend.

En fijn dat je weer even wilde delen hoe het met je rug gaat, ik vind het namelijk echt heel erg voor je. Heel veel succes met je komende traject. Dat het waardevol mag zijn.
Inge - Zaterdag 15 oktober 2016 15:25
Ik hou van je plogs en je levensstijl, yeah :)!