Ploggen: De week van Sandra 5

 

Leuk dat je komt kijken naar mijn nieuwe plog. Afgelopen week was ik lekker een weekje vrij. Hier was ik wel aan toe want ik was de afgelopen tijd regelmatig erg moe. Deze week hoopte ik dus ook echt even uit te kunnen rusten en dingen voor mezelf te kunnen doen. Dat is aardig gelukt. Ik ging van maandag tot en met donderdag naar Texel met mijn zus en hondje en de andere dagen heb ik ook nog wat leuke dingen gedaan. Ik hoop dat je het leuk vindt om te zien en te lezen.

Maandag
Vandaag ging ik dus naar Texel met mijn mopshondje Pebbles en mijn zus. 's Ochtends kwam mijn zus me ophalen met de auto en reden naar Den Helder waar we met de boot naar het eiland gingen. Eenmaal daar hoefden we nog maar een klein stukje te rijden naar ons appartement.

We huurden een leuk appartement voor twee personen met een klein terras. Het appartement zelf bleek heel ruim te zijn en zag er best leuk uit. Ik heb er, toen we onze spullen overal al hadden neergegooid, nog wat foto's van gemaakt.

Het appartement zat direct aan een bos. Na alle spullen uit te hebben gepakt, zijn we dan ook direct maar een stuk gaan wandelen, we hadden immers best een tijdje in de auto gezeten. 

Na het bos kwamen we uit op een soort heide en uiteindelijk hadden we zelfs zover gelopen dat we op het strand uitkwamen. 

Mijn zus heeft trouwens bijna al deze toffe foto's gemaakt. 

Toen we terugkwamen, hebben we wat boodschappen gedaan en gekookt. Omdat we best wel moe waren van de reis, hebben we 's avonds nog thee gedronken en zijn we daarna lekker gaan slapen.

Dinsdag
Dinsdag was het de hele dag heel mooi weer. Ik hoorde dat het hier best wel regende maar eigenlijk was het op Texel gewoon heet. We hebben eerst lekker ontbeten en rustig aan gedaan en zijn daarna naar de Cocksdorp gegaan. Dat is noordelijkste stuk van Texel waar je ook de bekende vuurtoren hebt.

We hebben even bij de vuurtoren gekeken en hebben daarna via het strand en de duinen een heel stuk terug gewandeld naar de auto.

Imiddels hadden we aardig trek dus reden we naar Paal 17 om te lunchen. Hier hadden we leuke dingen over gehoord en dit bleek inderdaad een heel leuk tentje te zijn. 

Mijn zus at een croque met geitenkaas en ik had een Italiaanse bol met oude kaas. Allebei heel erg lekker! Daarna zijn we nog even blijven hangen en hebben we nog wat koffie en thee gedronken.

 

Eigenlijk vonden we het daar zo leuk en zagen we dat de zon al wat lager ging hangen. We vonden het wel leuk om dat te zien, dus toen besloten we daar ook te blijven eten zodat we fijn naar de zonsondergang konden kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik at een vegetarische burger en mijn zus at opnieuw iets met geitenkaas. We hebben over van alles gekletst en ondertussen lekker naar buiten zitten kijken en te genieten van het uitzicht, dat was echt heel fijn.

Na het eten zijn we nog even het strand opgegaan om wat foto's te maken. Het zag er echt mooi uit! We merkten wel dat het vrij snel afkoelde dus daarna zijn we weer richting het appartement gegaan. 

Woensdag
Vandaag gingen we naar de Slufter, een vrij bekend natuurgebied op Texel. We hebben hier ook weer lekker rondgekeken en gewandeld en m'n zus heeft veel mooie foto's kunnen maken. Het was op sommige stukken heel rustig zoals je bijvoorbeeld hieronder kunt zien. Ik vind het heel fijn om in alle rust zo lekker te kunnen wandelen en niets te hoeven, heerlijk. 

Rond lunchtijd gingen we dit keer naar Paal 15, waar ze ook hele lekkere dingen te eten hadden. Ik at hier een panini italia, met tomatentapenade en kaas, heel erg lekker! Toen ging het toevallig ook even heel hard regenen dus gelukkig zaten we binnen. Mijn zus at iets met geitenkaas.

We merkten toen ook dat we eigenlijk best moe waren van al dat gewandel en daarom besloten we even terug te gaan naar het appartement om even uit te rusten. 's Avonds aten we bij De Campange in Oudeschild.

Donderdag
Vandaag was het alweer tijd om naar huis te gaan. We gingen vroeg op om alles schoon te maken en in te pakken en reden iets na 10 uur alweer weg bij het appartement. Een paar dagen gaat dan toch altijd snel voorbij, maar het was gelukkig wel heel fijn. 

Eenmaal thuis was ik heel erg verrast. Ik zag namelijk deze enorme bos bloemen en bovendien waren twee van mijn muren ineens helemaal blauw geverfd! Ik ben al een tijdje bezig met klussen in mijn huisje. Ik wil graag de muren een ander kleurtje hebben maar het schoot allemaal nog niet zo op. Een goede vriendin had al gemerkt hoe erg ik hier van baalde en had daarom afgelopen dinsdag een andere vriendin en vriend opgetrommeld om stiekem, toen ik weg was, twee muren die nog moesten gebeuren alvast een laagje blauw gegeven. Heel erg lief! 

Vrijdag
Vrijdag sliep ik eerst lekker uit en ruimde ik wat verder op in huis. Daarna ging ik zelf weer aan de slag met verven, want die muren moesten voor de dekking nog wel een keertje. Voor de foto doe ik alsof ik er zin in heb, maar dat heb ik niet ;).

's Avonds ging ik naar een vriendin en haar vriend om gezellig bij te praten en The Voice of Holland te kijken. Normaal ben ik daar niet zo van maar nu Anouk (fangirl) in de jury zit, vind ik het toch wel leuk om te kijken. De hond en kat keken ook aandachtig mee. 

 

Zaterdag
Vandaag ging ik met mijn moeder en zus naar Loods5 en de Ikea in Amersfoort om wat dingetjes te kopen en te bekijken voor in mijn huis. Ik was onder andere op zoek naar een leuk kleed en wilde een mooie fauteuil kopen. Bij Loods5 zag ik enorm veel leuke dingen!

Ik kocht uiteindelijk twee simpele mokken en een mooi kleed. Dat kleed kan ik eventueel in een volgende plog beter laten zien, als 'ie helemaal op z'n plek ligt. Het is nu nog te rommelig in de woonkamer door het verven dus ik bewaar het nog even tot alles klaar is. 

 

Zondag
Van de zondag heb ik niet zoveel foto's meer. Ik heb wat gerommeld in huis en genoten van mijn laatste dagje vrij. Ook keek ik nog even alle foto's terug van afgelopen week. Ik ben weer lekker bijgekomen en heb zin om weer aan de slag te gaan. 

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn plog te lezen. Maak er een fijne week van!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Knorretje - Maandag 28 september 2015 19:17
Ziet er leuk uit Sandra! Fijn dat je zo genoten hebt en succes weer met je nieuwe werkweek. Liefs,
Bloem1981 - Maandag 28 september 2015 19:50
Ziet er ontzettend leuk uit! En Pebbles is ook zo lief!!
kippetje - Maandag 28 september 2015 19:59
Tof om weer even met je mee te mogen kijken! Lijkt me een lekkere ontspannen week :-)
Ingrid - Maandag 28 september 2015 20:01
Heerlijk je batterij weer opgeladen aan de foto's te zien! Ook mooi dat je van die rust en simpele fijne dingen kunt genieten, van de natuur en met mensen en dieren zijn waar je om geeft. En, volgens mij is jouw zus gek op geitenkaas ;) Pebbles blijft ook een droppie! Dank je wel weer voor je leuke plog! Fijne week!
she - Maandag 28 september 2015 20:11
haha houd jouw zus van geitenkaas? ;) Enne, die natuur is wauw, ik krijg meteen zin om te gaan!
miri - Maandag 28 september 2015 20:16
mooie foto´s zeg met jou en hond, heel mooi! moet wel lachen dat je zus steeds iets met geitenkaas neemt, die is er vast dol op :-)

Bedankt voor je leuke fotoblog
Maan - Maandag 28 september 2015 20:33
Geen energie meer om je tekst te lezen, maar alleen je foto's geven me al het 'ontspannen' gevoel. Rust, wind, leegte, 'zijn'. Hopelijk is dat ook wat je in je tekst hebt geschreven ;) Sorry.. (A)
G. - Maandag 28 september 2015 20:58
Sandra! Haha - aii - net als bovenstaande zie ik net (sorry), maar, heb vooral even je fotootjes gekeken: ziet er goed uit! En.. ik kan er natuurlijk niets over zeggen, maar, naar mijn gevoel straal je steeds meer? Ach. Dat weet je zelf het beste. Of het nu wel of niet zo is: you are looking good madame - hoop dat dat ook zo is!

jelle - Maandag 28 september 2015 21:04
Haha, je zus houdt wel van geitenkaas of niet? ;))
Schitterende foto's!
d - Maandag 28 september 2015 21:11
Echt leuk om te zien, wat een mooie foto's! haha en eerlijk dat je geen zin hebt om te verven.
nikki - Maandag 28 september 2015 21:20
Heel leuk om de foto's te zien en je verhaal te lezen. Fijn om te zien hoe je positief in het leven kunt staan en leuke dingen doen. Ik ben in de zonder naar Texel geweest en ik herkende alle foto's, dat maakte de plog voor mij extra leuk!
Bedankt voor het meegenieten!
Maanmeisje - Maandag 28 september 2015 22:01
Wat fijn!
Naomi - Maandag 28 september 2015 22:51
Leuke plog Sandra!
Texel is echt heerlijk om tot rust te komen he?
Ik ben elk jaar weer blij als we daar weer een midweekje heen gaan.
Janet - Dinsdag 29 september 2015 08:52
Heeft jou zus een geitenkaas verslaving
mootje!! - Dinsdag 29 september 2015 15:44
Hele mooie en leuke foto's! Fijn dat je zo genoten hebt en tof dat je je vrije weekje met ons wilde delen! Thanks en fijne werkweek nog!
Lautje - Woensdag 30 september 2015 12:51
Wat een leuke spulletjes!
Ik ben ook op zoek naar opvulling voor mijn kamer. Ik heb namelijk mijn kamer omgegooid, opnieuw geschilderd en het een en ander verplaatst. Van mijn ouders heb ik een kaptafel gekregen voor mijn VMBO-t examen maar nu is het alleen nog wat "kaal". :)
kate02 - Vrijdag 16 oktober 2015 20:55
Leuk dat je zo met je zus op vakantie bent gegaan, ziet er ontspannen uit ;)