Ploggen: De week van Nouska 7

 

Mijn vorige Plog is alweer drie weken geleden verschenen. Dit is intussen mijn zevende Plog. Vandaag laat ik jullie dus weer eens mijn weekje in foto's zien. Ik neem jullie zeven dagen mee aan de hand van foto's die ik met mijn telefoon gemaakt heb. Onder andere kan ik een klein stukje van onze nieuwe werkplek laten zien en ook Knor komt natuurlijk ook uitgebreid voorbij. 

Nouska

♥ Maandag
De trots van mijn terras is mijn tomatenplant. Deze geeft de laatste week ineens veel tomaatjes die ik heel erg lekker vind. Ik zit erg graag op mijn terras. Het is er de hele dag zonnig in de zomer, dus ik kan er lekker in de zon liggen of met mijn plantjes bezig zijn. 

tomaten

Ik heb ook nog een aarbeienplant. Helaas hebben de vogels mijn bijna rijpe aardbeien er maandag afgegeten en dus heb ik er een netje overheen gehangen. Hopelijk blijven ze er nu vanaf. In een groentekistje heb ik wat bloemetjes die nu een voor een beginnen te bloeien. Ik vind het altijd weer een verrassing als ik 'smorgens zie welke er nu bij zijn gekomen. Ook in mijn vensterbank heb ik bloemetjes staan, zoals vergeetmenietjes, maar die moeten nog opkomen.

moestuin

Maandag ochtend heb ik gewerkt vanuit huis. Daarna ben ik naar een MBO school geweest waar ik een workshop over zelfbeeld en eetstoornissen heb gegeven. Het was een fijne middag met leuke mensen. Ik vind het fijn om jongeren te informeren en aan het denken te zetten over anderen en over zichzelf. Hopelijk hebben ze er veel aan gehad die middag. Als bedankje kreeg ik een paprikaplant, die ik meteen naast mijn andere potten heb gezet. 

moestuin

♥ Dinsdag
Vandaag voelde ik mij niet zo fit. Ik had hoofdpijn, koude rillingen en was een beetje duizelig. Ik heb daarom maar even wat extra vitamientjes genomen en rustig aan gedaan. Het potje vitamine C had ik nieuw gekocht. Deze vitamientjes kreeg ik vroeger ook altijd van mijn moeder. Het zijn een soort hele zure snoepjes. Ik heb wel gewoon gewerkt, maar omdat ik thuis werkte, was dit nog wel te doen.  

fruit

♥ Woensdag
Deze ochtend werd ik wakker met Knor half op mijn hoofd. Volgens mij is hij dan gewoon dominant aan het doen en wil hij aandacht trekken. Hij heeft 'smorgens namelijk nogal veel honger. Na het ontbijt ben ik voor de laatste keer naar Leidschendam vertrokken om te werken op die locatie van Centrum Eetstoornissen Ursula. Vanaf deze week zijn we verhuisd naar Leiden.

Knor

Op kantoor hebben we de laatste spullen ingepakt en klaargezet om te verhuizen. We hebben meer spullen dan we dachten. Die middag ben ik te gast geweest bij een groep meiden die in de kliniek van Centrum Eetstoornissen Ursula zijn opgenomen. We hebben een fijn gesprek gehad met een sociotherapeut erbij. Ik vond het heel leuk om te doen en de meiden zeiden dat ze erg veel aan hadden, wat natuurlijk fijn is om te horen. 

dozen

♥ Donderdag
Vandaag was ik overdag vrij en heb ik mijn huis gezellig gemaakt, opgeruimd en schoongemaakt. Ik was nog niet helemaal fit, dus heb ook lekker een middagdutje gedaan. Ik hou ervan om mijn huis in te richten en verander regelmatig de opstelling en accessoires. Dit deed ik vroeger al in mijn slaapkamer en is iets wat ik de laatste jaren met alle kamers in mijn eigen huis kan doen.

interieur

Ook heb ik al mijn Flow Magazines op een rij gezet in mijn kast. Ik had hier altijd dvd's en Wii spelletjes staan. Ik vind de boeken en tijdschriften die ik er nu in heb staan er veel gezelliger uitzien. Boeken laten ook wat meer van je persoonlijkheid zien. In de avond heb ik gewerkt voor Proud2Bme.

Flow magazine

Knor lag natuurlijk die middag weer eens lekker te knorren naast me op de bank. Hij geniet wel van het leven hoor. 

knor

's Avonds heb ik nasi gemaakt. Ik at hierbij kroepoek en veggie saté van Mora. Ook heb ik wat gedroogde uitjes over mijn nasi gegooit die ik het liefste ook gewoon los opeet. 

nasi

♥ Vrijdag
Vandaag werkten we in Leiden omdat er een Proud2Meet was. We hebben ook even een kijkje genomen op de nieuwe afdeling van Centrum Eetstoornissen Ursula. Laura en ik ontdekten onze kluisjes en we zagen dat alle computers nog aangesloten moesten worden. Het zag er mooi, maar nog wel leeg uit. We zijn benieuwd hoe het volgende week zal zijn. 

ceu

Vanaf 13:00u kwamen er allemaal meiden langs voor Proud2Meet. We hadden het deze keer over de zomer, vakantie en een eetstoornis en gingen we een strandtas versieren. Dat was erg gezellig. Daarna hebben we een goed themagesprek gehad over dit onderwerp. We hebben met elkaar ook nog een lijst met tips gemaakt om er een fijne zomer van te maken. Hier onder vind je alle tips op een rij. 

\tips

Ik was moe en had dus niet zoveel zin om te koken, maar wel veel trek. Ik ben daarom langs De Vegetarische Snackbar geweest en heb daar voor het eerst in mijn leven een patat kapsalon besteld. Ik had nog nooit een kapsalon gegeten, omdat er normaal gesproken vlees in zit. Ik vond het heel erg lekker en wil het zeker nog wel een keertje eten. Ik had laatst ook vegetarische bitterballen gehaald bij De Vegetarische Snackbar die ook erg lekker waren. 

de vegetarische snackbar

♥ Zaterdag
Dit weekend kwamen mijn ouders langs om mijn nieuwe eettafel te brengen. Deze is van mijn schoonzusje geweest en kon ik overnemen. Ik ben er super blij mee. Mijn oude tafel (de witte) is namelijk erg klein. Als ik er aan zit, vallen er nog wel eens dingen naast. Mijn nieuwe tafel is wat groter, wat erg fijn is.  

eettafel

♥ Zondag
Vanmorgen heb ik ontbeten met een tosti kaas en een gekookt eitje. Ik was uit geweest met virendinnen en had een leuke avond gehad.  

ontbijt

Die middag was het ineens heel erg lekker warm weer. Ik heb op het terras gezeten in de zon en een ijsje gegeten uit de vriezer. Dat was echt heerlijk. Die avond kwam een van mijn beste vriendinnen langs om samen op zoek te gaan naar een leuke vakantie. Maandag heb ik deze geboekt.

ijs

Wil je ons volgen op Instagram, word dan lid van ons account. We plaatsen hier dagelijks foto's ter inspiratie van leuke dingen, het werk van Proud2Bme, eten en quotes over recovery.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn weekje in foto's te zien. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Quirine - Maandag 23 juni 2014 19:17
Wat een leuke Plog! Je inspireert me enorm zoals je in het leven staat! :)
Hester - Maandag 23 juni 2014 19:54
Leuke plog Nouska! :)
Lotte - Maandag 23 juni 2014 20:05
Wat leuk weer!
Knor neemt wel een centrale plaats in je leven in he, leuk om te zien. (Who needs a man, when you have Knor? ;-)). Ik vind jouw tuintje prachtig. Sinds dit jaar ben ik er ook eentje begonnen en dat is echt iets heel therapeutisch, zo met leven in zijn grootste eenvoud bezig zijn.

Leuk dat je deze plog weer deelde, bedankt!
Maanmeisje - Maandag 23 juni 2014 20:47
Leuk om te zien weer. De Proud2Meet was fijn, en Knorr ziet er zeer knuffelbaar uit :-)!
Maanmeisje - Maandag 23 juni 2014 20:48
Knor bedoel ik ;-)
Haremaje - Maandag 23 juni 2014 23:15
Super leuk weer!
Floor* - Maandag 23 juni 2014 23:28
hahaha ik vind Knor zó cool
Maiskolf - Maandag 23 juni 2014 23:48
Leuk! Ik vind het zo herkenbaar dat je die plezier uit je tuintje kan halen. Ik vind dat ook echt heel erg rustgevend, jammer dat ik geen balkonnetje heb. :{
dancer! - Dinsdag 24 juni 2014 09:11
haha @lotte 'who needs a man when you have knor'.... hihi
@nouska je bent echt heel erg inspirerend voor mij! Ik vlieg zelf door het leven heen en wil altijd het onderste uit de kan halen. Maar als ik naar jouw plogs kijk zie ik altijd dat je ook dingen kan bereiken én genoeg rust en tijd voor jezelf nemen!
xchanel - Dinsdag 24 juni 2014 09:30
Wat leuk weer!
J. - Dinsdag 24 juni 2014 10:52
Je inspireert me!

Met je super leuke witte kronkel lamp, roze kastje, toffe stoel, flow magazines...
Mijn opa en oma hadden vroeger ook altijd een tomatenplant op het balkon, een heel leuk idee!
Bo_love13 - Dinsdag 24 juni 2014 11:29
Leuke plog !
Nikki - Dinsdag 24 juni 2014 14:16
Leuk om je weekjes met de leuke foto's te zien.
I loveeee plogs
en Knor!
Ingrid - Dinsdag 24 juni 2014 21:37
Helemaal leuk en motiverend weer jouw plog, ik geniet er altijd van hoor even meekijken in jouw weekje en fotootjes van Knor. Dank je wel weer, fijne week!!!
Nerveus - Dinsdag 24 juni 2014 23:53
Er moet een hele plog over de week van Knor komen!
Veerle - Woensdag 25 juni 2014 11:39
Heu, ik zie mijn toekomst.
MIjn eerste kamer is ook ingevuld met dit soort inrichting, de potjes voor groenten/kruiden staan klaar, ik eet lekker, mijn collectie van de flow groeit en bovenal mijn geluk.. Dat groeit op het moment het mooist van allemaal!
Amélie - Vrijdag 27 juni 2014 17:28
ik kocht maar eens de Pepitamix omdat jij het daar regelmatig over hebt. Ik moet meer nootjes eten dus ....
Dank je wel voor de tip, lekker pittig en eens iets anders.....