Ploggen: De week van Nouska 28

 

Als ik heel eerlijk ben, moet ik bekennen dat ik er over nagedacht heb deze Plog niet te plaatsen. Omdat de waarheid soms niet zo leuk is, maar omdat ik ook niet wilde liegen door alleen maar leuke plaatjes en berichtjes te posten. Daarom heb ik na twijfelen besloten dan maar eerlijk te zijn over hoe mijn weekje was. Gelukkig waren er ook leuke dingen en fijne momentjes, maar ik ga dus geen lulkoek ophangen en eerlijk zijn. I hope you don't mind.

kat

Misschien is dat niet wat je zou willen lezen of zien. Je wilt misschien dat ‘Nouska die hersteld is van haar eetstoornis' altijd en elke dag een super leuk leven heeft, omdat dat is wat jij ook zou willen bereiken. Je wilt misschien niet zien dat het met mij ook wel eens niet zo goed gaat. Dat ik behalve een vriend krijgen, op vakantie gaan, lekker eten, een grappige kat, ten huwelijk gevraagd worden en trouwen, ook soms rottige dingen mee maak of me ongelukkig voel. Maar toch is het zo. Gelukkig kan ik er een stuk beter mee omgaan dan toen ik nog een eetstoornis had. Ik heb een hoop geleerd, maar rottig blijven die moeilijke tijden wel!

Ik kan dat soort dingen natuurlijk allemaal verzwijgen en stoer zeggen dat ik een leuke week heb gehad. En er waren ook leuke momenten, maar er was ook veel pijn. De grootste oorzaak van deze rot-week is namelijk mijn rug. Ik mag na alle behandelingen en onderzoeken in het ziekenhuis dan geen officiële diagnose hebben, maar de pijn is het probleem op zich. De pijn is er elke dag en in sommige weken erger dan andere. Deze week was zo'n *** week.

♥ Maandag
Ik doe erg mijn best om mijn hoofd helder te houden. De pijn beïnvloedt mijn dagelijks leven heel erg. En ik weet niet waarom, hoe lang nog en ook niet meer wat ik er nog aan moet doen. In afwachting van een second opinion probeer ik mijn dagen zo goed mogelijk in te delen, om het allemaal nog een beetje leuk te houden voor mezelf. Om toch nog te genieten van dingen, ook al zeurt de pijn op de achtergrond door. Zo ben ik op maandag eventjes langs de zee gaan wandelen. Even een frisse neus, wat beweging en mezelf aanmoedigen om er een fijne week van te maken, ondanks die K*T-rug, zoals ik die soms noem. Het kan soms heel fijn zijn om even in je eentje, tegen jezelf te zeggen wat je graag zou willen deze week en hoe je het wilt aanpakken. Of je nu door lichamelijke of psychische problemen wordt gekweld. 

KeepCup

♥ Dinsdag
Vanmorgen kwam ik beneden en lagen er overal kattenbak-korrels op de grond en druppeltjes. Ik wist meteen hoe laat het was; Knor had blaasontsteking. Heel zielig. Hij ging de hele dag door super vaak naar zijn kattenbak en zat me heel zielig aan te kijken. Hij heeft dit al drie keer eerder gehad. Ik heb hem die middag even lekker op schoot geknuffeld na het werken vanuit huis. ''Zieke kindjes mogen bij mama zitten''.  

Knor ziek

Omdat ik mij toch erg ongerust maakte, zijn we die avond toch maar even naar de dierenarts gegaan. Knor is inmiddels 12 jaar en daarom is het goed om dit soort dingen wel serieus te nemen. Hij kreeg een middeltje mee en moet waarschijnlijk speciaal voer gaan eten. Er stond daar ook en speciale kast waar je jouw kat in kon zetten en een gekleurde lamp om je kat te kalmeren. Knor is een zenuwpees, dus echt rustig werd hij natuurlijk niet. Maar ik vond het wel leuk bedacht. 

Knor

♥ Woensdag
Op woensdag heb op kantoor gewerkt. Ik had daar ook een vergadering. Ik ging op de fiets. Ik ben erg blij met mijn fiets, die ik van Sim voor mijn verjaardag heb gehad. Ik heb daarna wandelend even een boodschapje gedaan. 'Savonds heb ik liggend op haar bank bij een vriendin samen met Sim thee gedronken. Zij woont vlakbij. We konden daar heen lopen en toen liepen we ook even langs onze nieuwe camper. Ik heb zo'n zin om daarmee op vakantie te gaan!

fiets

♥ Donderdag
Vandaag kon ik het weefgetouw dat ik via internet had besteld en dinsdag had binnengekregen, eindelijk uit proberen. Helaas is het iets dat je echt rechtop zittend moet doen, dus kwam ik er al snel achter dat dit niet handig is om momenteel te doen. Ik vond dat een hele teleurstelling. Toch heb ik in de ochtend een klein stukje kunnen doen. Misschien dat ik hem op goede dagen of in de vakantie wel echt kan gebruiken. Ik vind het namelijk heel leuk om iets meer met m'n hobby's te doen, zoals weven of andere dingen met wol of stof. Ik kom daar maar weinig aan toe nu ik met m'n rug loop.

weven

Die middag kreeg ik ook mijn nieuwe schoenen binnen. Superga gympen. Ik vind ze echt super leuk! Ik heb ze meteen even uitgetest met een wandelingetje. Verder heb ik die middag op bed een boek gelezen. Het boek heet 'Echte vrouwen bestaan niet' en gaat over seksime, feminisme en is erg leuk geschreven.

boek

Met Knor ging het inmiddels echt stukken beter. Het lijkt erop dat hij weer helemaal de oude is. In de avond werkte ik voor Proud2Bme. Ik deed dit rustig vanuit bed. Ja, niet de beste werkhouding, maar aan het eind van de dag was zitten geen optie meer helaas. 

proud

♥ Vrijdag
Vandaag had ik geen fijne dag. En, -als we dan toch eerlijk zijn- heb ik best veel gehuild die middag en avond. Ik ben het zo zat met die rug en wil me zo graag weer energiek en goed voelen lichamelijk. Het luchtte op om daar met Sim over te praten. Ik heb deze dag trouwens een paar uur gewerkt vanuit huis. Die avond ging Sim met vrienden naar een festival, maar daar kon ik niet mee naartoe. Ik heb die avond een wandeling gemaakt in de duinen in mijn eentje. Dat was heel fijn. 

duinen

♥ Zaterdag
Omdat de eieren op waren en ik wel tofu in huis had, maakte ik als ontbijt scrambled tofu. Ik had dit eens gezien op een foodblog en het leek me wel leuk om uit te proberen. Je maakt het onder andere met tomaat, basilicum, uit, een teentje knoflook, peper, zout, paprika poeder en kerry poeder. 

scrambled tofu

Ik had het er met Sim over dat weven op dit moment niet lukt. Zeker niet met het grote weefgetouw dat ik had besteld. Hij moedigde mij aan om een kleinere te kopen, zodat ik het misschien toch half zittend/liggend kan doen. Zo kan ik toch wat anders doen dan films en series kijken of boeken lezen. We zijn die ochtend samen naar de stad gefietst om er een te kopen. Met een lading kussens in mijn rug en met afwisseling van plat liggen, kan ik nu toch een beetje creatief bezig zijn!

weven 

Sim heeft die middag aan onze bus geklust en ik ben gaan liggen en weven op bed, omdat we 'savonds bezoek kregen. Die avond kwam mijn broer met zijn vrouw namelijk eten. We aten zelfgemaakte pizza. Daarna zijn we gaan wandelen op het strand en hebben we nog een ijsje gehaald als toetje. Ik had de smaken Amarena en Mango. Erg lekker!

strand

♥ Zondag
Vandaag was een rustige dag met lekker weer. Sim heeft nog even aan onze Volkswagen T3 geklust, die nu bijna af is. Het plafond (bedekking) van de camper was namelijk erg oud, vies en zat los. Dit moest er helemaal uit en er moest een soort hele dunne vloerbedekking tegenaan gelijmd worden. Ik maakte tussendoor een lekker broodje voor hem. In de middag reden we naar zijn familie, omdat zijn vader jarig was. Ik kon op de achterbank liggen, wat heel fijn was. En op de verjaardag lag ik in de tuin op een stapel tuin-kussens. Beetje gek, maar ik kon er wel bij zijn daardoor!

T3

♥ Maandag
Vanmorgen kreeg ik heel lief van Sim, een ontbijtje op bed. Daar werd ik heel blij van. En deze week wordt het ook nog eens heel erg lekker weer! Dingen om naar uit te kijken. Want die zijn er nog steeds. Ik heb daarover ook mijn #30dagenpositief challenge gedaan op mijn Instagram. Omdat er, hoe stom sommige dingen ook zijn, er ook altijd hele fijne dingen zijn. Elke dag. En die wil ik niet vergeten, omdat ik pijn heb. Juist niet! ♥

eten

Bedankt voor het kijken en: Blijf positief, ook al voel je je ***, om welke reden dan ook. ♥

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Quirine - Maandag 18 juli 2016 19:07
Wat vind ik het enorm stoer lieve Nouska dat je deze plog toch wilt delen met ons. Je voelt je niet goed en toch besluit je dit met ons te delen in al je kwetsbaarheid.

Ik hoop oprecht dat er snel duidelijkheid komt omtrent je rug zodat je de goede behandeling kunt krijgen zodat je weer snel zoals je zelf zegt je lichamelijk goed en energiek kan voelen!

Maar nogmaals, enorm dapper en stoer dat je dit wilde delen!

Liefs en heel veel sterkte!
Annabel - Maandag 18 juli 2016 19:10
Lieve Nouska,

Ik vind het knap dat je dit alsnog heb gepost.
.. - Maandag 18 juli 2016 19:12
Ik waardeer je eerlijkheid in deze blog. Op social media lijkt het soms alsof iedereen een fantastisch leven heeft, maar soms gaat het gewoon ***. Wat dat betreft vind ik het dus 'fijn' dat je laat zien dat het niet zo goed gaat. Ik vind het overigens wel echt vervelend voor je dat je zoveel pijn hebt. Ik hoop dat er snel weer betere dagen komen. Beterschap!

P.S. Die camper, fantastisch! *hartjesogen*
Annabel - Maandag 18 juli 2016 19:14
Ik was nog niet klaar en stuurde al op verzenden :(....
nog een keer dan:

Lieve Nouska,
Ik vind het knap dat je dit alsnog heb gepost. Je hebt zo gelijk, we zijn altijd gewend dat alle weekjes vrolijk en goed gaan, maar zo is het echte leven niet altijd. En dat heb je vandaag laten zien, ik vind dat moedig en mooi.

Ik wens je heel veel beterschap met je rug. Ik zal zo graag de pijn van je af willen nemen. Stomme rug dat zo een prachtige vrouw draagt. Helaas weet ik niet hoe ik je kunt helpen. Ik hoop zo erg dat de doktoren je kunnen helpen.Doe rustig aan alsjeblieft. Leuk dat je een weefgetouw heb gekocht, dan kun je toch nog iets leuks doen. Ik vind het zo knap hoe je toch overal het beste van probeer te maken. Je bent mijn grote voorbeeld!

Zorg goed voor jezelf !
Liefs,
Annabel
Angela - Maandag 18 juli 2016 19:18
Hartstikke veel beterschap! Het leven gaat met vallen en opstaan en het is juist goed ook de mindere kant van het leven te laten zien. Niemand is perfect! Veel vreugde toegewenst en eerlijkheid loont. Hopelijk is er gauw duidelijkheid en het komt goed, vertrouw daarop. Geniet van de kleine dingen, ooit zou je beseffen dat dat de grootste dingen waren. Liefs van Angela
thesunwillrise - Maandag 18 juli 2016 19:20
Hoi Nouska,

Ergens vind ik het juist mooi dat je dit ook durft te posten. Omdat (helaas) bij het leven ook gewoon pijn en verdriet hoort.

Desondanks vind ik het wel naar om te lezen dat je nog steeds zoveel last van je rug hebt.. Ik gun je echt dat daar snel een 'oplossing' op komt. Lastig, ik kan me voorstellen dat je er gigantisch van baalt. (al is dát misschien nog zacht uitgedrukt)

Ik vind je een mooi mens, Nouska, respect voor hoe je dit allemaal doet.

Sterkte met je rug, en bedankt voor het plaatsen van deze blog.
Veel liefs.
Marion - Maandag 18 juli 2016 19:24
Wauw, heel stoer om deze plog te plaatsen. Hoop dat je snel duidelijkheid krijgt over je rug..
Roxsanne - Maandag 18 juli 2016 19:27
Beterschap. En bedankt voor deze blog!
Line - Maandag 18 juli 2016 19:34
Hee Nouska, super knap dat je zo open en eerlijk altijd bent, zeker als het goed maar ook als het gewoon *** gaat. Ik denk niet dat veel mensen het zouden durven te delen en dat maakt het des te knapper!

Wel echt heel vervelend van die pijn, hopelijk vinden ze gauw wat het is en de daar bijbehorende behandeling/medicatie.

Sterkte!

En inderdaad geniet van de fijne dingen die er wel zijn!
LittleElf - Maandag 18 juli 2016 19:37
Hey Nouska,

Ik vind het heel goed dat je eerlijk bent in deze plog, dat toont ook aan dat niet alle weken alleen maar fijn zijn en dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet ;-)
Heel veel beterschap met je rug, ik hoop oprecht dat er een oplossing voor komt!
Evy - Maandag 18 juli 2016 19:51
Stoer dat je je kwetsbaarheden deelt! (Pijn) lijden is ook een onderdeel van het leven. We willen het graag allemaal fijn en goed hebben en de vervelende zaken in het leven negeren, maar het hoort er ook bij vind ik. Knap dat je die kant ook laat zien en dat je probeert met je leven door te gaan ondanks de pijn en dat je positieve punten blijft benoemen! Ongevraagde tips en adviezen vind ik zelf altijd erg vervelend, maar ik heb veel gehad aan het boekje leven met pijn van Martine Veehof. Wie weet jij ook ;-)
Avp - Maandag 18 juli 2016 20:14
Hé nouska,

Ze hebben er vast al naar gekeken, maar toch voor de zekerheid even deze tip. Zelf heb ik jarenlang met onverklaarbare rugpijn gelopen.. Ik ben naar een podoloog geweest en heb zolen in mijn schoenen gekregen. Het heeft niet alles verholpen, maar wel een heel stuk verlicht!

Hopelijk vinden ze snel de oorzaak! Knap hoe je ermee omgaat en inderdaad soms mag het ook allemaal zo *** zijn zoals het is! Sterkte
Nelle - Maandag 18 juli 2016 20:16
Heel moedig van je om die blog te plaatsen! Ik wens je heel veel beterschap toe!!

Dikke knuffel
D. - Maandag 18 juli 2016 20:24
Knap dat je toch foto's hebt gemaakt en hebt opgeschreven hoe klote het soms ook allemaal kan zijn. Mocht je er niet uitkomen met jouw rug, kan ik echt een goede manueel arts aanraden om je rug eens na te kijken. Misschien sta je wel scheef en zit er iets klem, bijvoorbeeld. Dat had ik en dat wordt op een MRI / CT of foto niet gezien. Ik was na 8 behandelingen pijnvrij. Veel sterkte in ieder geval!!
L - Maandag 18 juli 2016 20:29
Fijn dat je deze plog geplaatst hebt, wat inderdaad ook bij het leven hoort (helaas) en juist ook laat zien hoe sterk je bent. Heel veel sterkte met je rug!
LerenLeven - Maandag 18 juli 2016 20:51
Ik waardeer het echt dat je deze blog toch geplaatst hebt, helaas hoort dit ook bij het leven, en dat hoeft niet mooier gemaakt te worden dan het is, daar kan ik juist van leren. Ik vind het erg knap dat je toch fijne dingetjes voor jezelf blijft doen, ondanks dat je zoveel pijn hebt en je, je zo rot voelt. Ik hoop echt dat je rug snel weer hersteld, ook al is daar nu misschien nog niet zo'n zicht op.
X - Maandag 18 juli 2016 21:04
Beterschap en super fijn dat je dit durfde te delen.
Fee - Maandag 18 juli 2016 21:09
Ik vond dit een van de mooiste en meest herkenbare dingen die ik hier ooit heb gelezen, denk ik. Ik loop al jaren rond met rugklachten, variërend van storend tot "ik kan niet meer lopen" en of ik het nou wil of niet, het beïnvloed nu al bijna m'n halve leven. Soms vind ik het zo vreselijk vermoeiend en wil ik het liefst helemaal niets meer, maar dan is het toch goed om aan leuke dingen te denken. En ook ik had geen diagnose, tenminste, de eerste vier jaar.

Hoe dan ook, heel veel sterkte! Echt waar. Ik hoop dat het beter met je gaat of dat je in ieder geval misschien uiteindelijk te horen krijgt wat er daadwerkelijk is. Soms moet je inderdaad even doorzetten en second opinions kunnen ook heel waardevol zijn! :)

En weet dat je met deze blog in ieder geval iemand met een vreselijke k*tdag hebt laten voelen dat ze niet alleen is
jeanne - Maandag 18 juli 2016 21:21
Dank voor je fijne blog!
En ook herkenbaar voor mij, een 'bedligger'' (overigens niet vanwege rugklachten).
Een idee om een eigen blog bij te gaan houden?
Heel veel sterkte. De moed nog niet opgeven!
RM - Maandag 18 juli 2016 21:24
Wat stoer dat je deze blogpost toch hebt geplaatst! Je bent een mooi mens, dat deze nare pijn echt niet heeft verdiend. Heel veel sterkte en beterschap!
miri - Maandag 18 juli 2016 21:26
Ik vind het juist mooi dat je een blog schrijft waarin je je naar voelt. Juist dit helpt, hoe zeer ik het je ook zeker niet gun die vreselijke pijn, omdat het leven gewoon los of met een eetstoornis zorg en pijn heeft. In die zin dus een realistische blog, en aangezien ik veel pijn ken door andere dingen erg helpend en bemoedigend. Sterkte nouska.. heel naar voor je...
*** - Maandag 18 juli 2016 21:45
Juist goed dat je dit post! Is voor mij in ieder geval helpend. - Ondanks dat ik je uiteraard geen pijnlijke rug of een slechte dag toewens. - Maar dit is iets waar ik soms nog mee worstel: een dag waarop ik me niet top voel en mezelf naar buiten moet sleuren of een moment waarop ik liever zou beginnen wenen. En dat dan proberen wegsteken want hé alles moet tegenwoordig mooi en positief en leuk zijn! Terwijl het toestaan van die rotmomentjes juist helpt om de mooie dingen beter te zien en te appreciëren. En laat ons eerlijk zijn: niemand die genezen is van een eetstoornis is elke dag happy. Het leven is niet plots gemakkelijker en er zullen altijd tegenslagen zijn. Maar zoals in deze plog wordt gezegd: je leert andere manieren om er mee om te gaan. En ik denk dat negatieve gevoelens toelaten en eens uithuilen juist een goede manier kan zijn. Even alles er uit laten komen om daarna terug oog te kunnen hebben voor de lichtpuntjes.
Anne - Maandag 18 juli 2016 21:49
Ik wens je heeeel veel sterkte en beterschap!!
Amber - Maandag 18 juli 2016 22:02
Wat stom dat je zoveel pijn hebt de hele tijd.

Maar wat de anders reacties ook al laten blijken de blogs blijven leuk om te lezen en alle social media doet ons soms geloven dat andermans leven altijd perfect is maar zo zie je maar weer. Een foto van een heerlijk ontbijtje, wandeling op het strand of creatieve bezigheid betekend niet dat er niks aan de hand is met diegene.

Heel veel sterkte!
Maxi - Maandag 18 juli 2016 22:16
Top dat je dit deelt. Je voelt je slecht maar gaat gewoon door, terwijl je goed voor jezelf zorgt. Hoop dit op een dag ook te kunnen!
MJLove - Maandag 18 juli 2016 22:25
Lieve Nouska,
Wat rot dat je zoveel last hebt van je rug! :( Knap hoe je toch vaak oplossingen kan verzinnen of er op een goede manier mee om kunt gaan.
Heel fijn dat het weer beter gaat met Knor :)
Veel beterschap & ik hoop dat dit een betere week wordt!
Liefs x
Hope26 - Maandag 18 juli 2016 22:31
Wat goed dat je dit gedeelt heb met ons..Fijn om te horen hoe jij met je tegenslag om gaat zonder terug te grijpen naar de es. Sterkte met je rug.
Lara - Maandag 18 juli 2016 22:54
Wat mooi dat je ook de rot momenten durft te laten zien aan ons. Ik denk regelmatig nog aan jou en je rugpijn als ik je langs zie komen op deze site. Ik herinner me nog heel goed de periode dat ik last had van mijn rug, dat viel gelukkig nog mee vergeleken dat van jou aangezien ik er na 3 weken vanaf was maar ik herinner me nog goed de ellendige pijn waardoor je op een gegeven moment wanhopig wordt en niet meer weet waar je het moet zoeken. Elke houding doet pijn, elke beweging. Bij mij was het toen mijn SI-gewricht waar ik last van heb, maar waarschijnlijk zeg ik dan niks nieuws en heb je daar alles al over gehoord... Gelukkig heb je lieve mensen om je heen die je steunen. Heel veel sterkte, hoop dat ze snel iets kunnen vinden, hoe dubbel het ook klinkt. Liefs!
Lisa - Maandag 18 juli 2016 23:02
Knuffel voor jou :)

Woon je aan het strand? Dat lijkt mij echt heerlijk.
Altijd al een beetje een droom van mij Geweest
onlymy - Dinsdag 19 juli 2016 00:44
Ik vind het echt super mooi, stoer en knap dat je zo eerlijk bent! Hoe raar het misschien ook klinkt ik vind het fijn dat je zo eerlijk durft te zijn. Heel naar dat je zo'n last van je rug hebt waardoor je wordt beperkt in dingen maar ondanks dat blijf je positief wat ik heel knap vind! en ook zeker een helpende motiverende instelling. Echt top! Blijf sterk lieve Nouska :) en geniet van alle mooie dingen met de mensen die je liefhebt :)
vanAnaarB - Dinsdag 19 juli 2016 03:05
Wat vervelend dat je zoveel last hebt van je rug. Helaas is het heel herkenbaar voor mij... Hopelijk levert de second opinion je wat op.
Je eerlijkheid en kwetsbaarheid vind ik sterk om te lezen.
Alvast een fijne vakantie met de camper gewenst!
Anne - Dinsdag 19 juli 2016 08:30
Lieve Nouska,
Wat super dapper dat je deze plog toch erop zet! Wat fijn dat je eerlijk bent. Het leven is nou eenmaal niet altijd een groot feest. En eigenlijk is het fijn om te lezen dat ook jij net als ieder ander je vervelende daagjes hebt, want dat is de realiteit. Wel zou ik het je heel erg gunnen om een leven te hebben wat een groot feest is natuurlijk ;) Super fijn dat je zo'n lieve man hebt waar je mee kan praten en voor je zorgt! (> met ontbijt op bed bijv.) Ik hoop dat je je snel beter voelt en de pijn minder wordt. Veel knuffels en bedankt voor het delen!♡♡♡
Simone - Dinsdag 19 juli 2016 09:26
Nouska,
Ik heb zelf ook lange tijd enorm last gehad van mijn rug, geen enkele dokter wist wat het was en er kon dus ook niks tegen gedaan worden. Bij mij komt het en gaat het en gelukkig heb ik de afgelopen maanden nauwelijks pijn gehad.
Ik heb wel een tip voor je, qua zitten/liggen etc.:
Een "TERAPY" zitzak, van ergonomic living. Duur, 199,-, maar het geeft zoveel verlichting! Het ondersteunt je lichaam op de manier waarop het nodig is, hij vormt zich letterlijk naar jouw houding waardoor je het comfort van liggen in kussens hebt maar wel de steun van rechtop zitten.
Ik vind het heel fijn om als ik rugpijn heb daarin te zitten, zowel voor uitrusten als werken (op een laptop).
Daarnaast vind ik het ontzettend knap dat je dit toch deelt, ook om te laten zien dat het leven soms rot is maar dat dat niet betekent dat het voorbij is!
Hopelijk heb je wat aan mijn "tip", want voor mij was het echt een uitkomst!
Al met al, heel veel succes en zorg goed voor jezelf ;)
Simone - Dinsdag 19 juli 2016 09:27
De zitzak waar ik het over heb is "maar" 129,- en geen 199 ;)
Rain - Dinsdag 19 juli 2016 09:30
Ik heb het nog niet helemaal gelezen maar wilden even reageren op het feit dat je die rug zo zatbent. Ik kan erover meepraten en idd het frustreert enorm dat de pijn maar niet overgaat. Ik heb osteoporose en (ernstig) ondergewicht en doordat mijn spieren snel moe zijn heb ik altijd enorme rugpijn en kan ik zelfs vaak rond een uur of 5 niet meer rechtop zitten. Door de pijn wordt ik gedwongen te liggen en dat frustreert
Yud - Dinsdag 19 juli 2016 10:01
Lieve Nouska,

Ik heb zoveel bewondering voor je. Juist dat je deze blog plaatst toont aan dat je heel eerlijk bent, en ook heel menselijk. Het leven kan niet altijd perfect zijn, dat maakt juist dat je de fijne momenten extra waardeert. We krijgen aan de hand van blogs soms het idee dat jullie leven maar zo perfect is terwijl mijn (en veel van de anderen) hun leven verre van perfect is. Dit is een fijne realistische blog...ookal zit het niet altijd mee, dat is het leven helaas!

Ik wens je heel veel sterkte en beterschap met je rug, en dat je maar de mooie momenten elke dag blijft inzien!

Liefs, Yud
Sparkle1991 - Dinsdag 19 juli 2016 12:08
Wat mooi om te zien, dat je toch deze blog post. Hoe naar je week ook was.
Dankjewel dat je ook daarvan een stukje van je leven deelt, met ons.
En ik hoop oprecht, dat deze week wat beter mag zijn. Dat de zonnestralen goed mogen doen en dat je even weer wat kunt genieten zonder intense pijn.
Liefs
n - Dinsdag 19 juli 2016 12:35
hey Nouska, wat K-- dat je zo'n last hebt van je rug. ik hoop dat het snel weer beter met je gaat en dat de second opinion iets goeds oplevert!
Miku - Dinsdag 19 juli 2016 13:59
Ooohhh.. ben eerlijk gezegd blij dat je dit zo eerlijk deelt! Gun je helemaal geen rugpijn, maar vind ondanks dat je het echt rot hebt, wel mooi om te zien dat je dan niet terug grijpt naar je eetstoornis, maar dat je er over praat en wandelingetjes maakt en zoekt naar manieren om toch je hobby's te kunnen doen. Ik blijf maar meer respect voor je krijgen. Een krachtige vrouw ben je. Nog steeds mijn voorbeeld:-)
abx - Dinsdag 19 juli 2016 17:09
Dag Nouska,

Ik vind dit een "prachtige" blog omdat je je zo kwetsbaar, puur en eerlijk durft op te stellen. (alhoewel je dat zelfs helemaal niet verplicht ben tegenover ons!).

Ondanks je bijzonder erge situatie probeer je kleine lichtpuntjes uit het leven te halen en te genieten van de kleine zaken.

Ik word soms nogal onzeker van deze wekelijkse blogjes omdat iedereen zo een perfect, leuk en positief leven heeft (wat ik ze ook gun hoor ;)) zonder enige tegenslag.

Hopelijk vinden ze snel een oplossing voor je rugpijn.
Pijn of een ziekte hebben is één ding maar het ergste is pijn hebben zonder dat je weet wat de oorzaak is.
Daardoor kan je de pijnen niet plaatsen en nog erger: zonder een oorzaak te vinden kan je het probleem niet oplossen.
Toch heb ik er alle vertrouwen in dat ook jij hier door zal geraken!

Jij bent echt een voorbeeld voor velen, ook voor mij. En dat zeg ik niet gauw.
Je bent een bijzonder mooi persoon zowel uiterlijk als innerlijk.

Ik wens je het beste!

fmloverx - Dinsdag 19 juli 2016 19:55
Ik hoop dat het snel beter gat met je rug Nouska!!
fmloverx - Dinsdag 19 juli 2016 19:55
Ik hoop dat het snel beter gat met je rug Nouska!!
romy - Dinsdag 19 juli 2016 20:54
super, nouska. of nouja, helemaal niet. maar we willen denk ik allemaal de échte nouska, niet eentje waarmee het al-tijd alleen maar top gaat. erg fijn dat je je gevoelens deelt hier.

heel veel sterkte. ik zal voor je duimen, liefs
romy - Dinsdag 19 juli 2016 20:56
Ik word soms nogal onzeker van deze wekelijkse blogjes omdat iedereen zo een perfect, leuk en positief leven heeft (wat ik ze ook gun hoor ;)) zonder enige tegenslag.


ik las deze quote hierboven. ik vond dit een goede peiler. ik denk dat dit zeker voor velen geldt! nogmaals heel veel sterkte nouska, en ik heb desondanks de pijn genoten van je leuke/mooie plog :)
Hartje - Dinsdag 19 juli 2016 20:58
Heel knap dat je deze blog geplaatst hebt en eerlijk bent! Natuurlijk is het inspirerend als het goed gaat met iemand en je hier motivatie uit kunt halen. Maar ook hier kunnen we van leren, dat het leven niet altijd makkelijk is en je juist van de kleine dingen mag genieten. Veel sterkte met je rug!
S - Dinsdag 19 juli 2016 21:42
Dag Nouska,

Mijn tip voor jou: wacht geen seconde opinion in Nederland af maar ga naar België. Ik weet niet precies welk ziekenhuis voor jou dichtbij is maar ik heb goede ervaringen met Antwerpen. Vaak kun je dezelfde week nog terecht al moet je natuurlijk wel met je verzekering afstemmen bij welk ziekenhuis zij zijn aangesloten. Na jaren lang zoeken naar een diagnose ben ik naar België gegaan en had ik binnen een maand een diagnose en oplossing. Geen artsen in opleiding voor je neus maar de geneesheren die naast arts ook doorlopend bezig zijn met onderzoek en daardoor vaak vooruit lopen op de Nederlandse artsen. 1 hele dag naar het ZH voor onderzoeken en vaak de week erop al uitslagen. Ze zijn niet van medicijn maar zoeken vaak naar andere oplossingen die minst ingrijpend zijn. Volgens mij sluit dat wel bij jou aan, zoals ik je "ken". Denk er eens over na en doe er je voordeel mee. Hoop dat je dan snel duidelijkheid en bovenal een goede oplossing krijgt!

Groetjes S.
bikkeltje - Dinsdag 19 juli 2016 22:11
Echt heel erg goed dat je dit blogt. Wens je veel sterkte en kracht toe met je rug. Ik weet zeker dat het goed komt. Houd moed.
Anne-Maria - Dinsdag 19 juli 2016 22:15
Ik vind het júist tof dat je deelt hoe rot het kan zijn. Het leven is niet altijd leuk, voor ons, voor mijn niet, en net zo goed heb jij ook ***tijden. Dankjewel voor je openheid. En ik hoop zo dat het weer wat beter gaat, gun het je zo!
Mar - Dinsdag 19 juli 2016 23:32
Joh Nouska,daar hoef je je toch helemaal niet voor te verontschuldigen. Ik vind het juist fijn dat zulke stukken ook online komen. Dat is helaas het leven. Soms is het enorm klote. Ik kan niet begrijpen wat zulke lichamelijke klachten met je doen, gezien ik deze nog nooit heb gehad. Ik probeer me echter wel enigszins voor te stellen wat die constante pijn doet en dat lijkt me totaal niet fijn (wat nog een understatement is). Ik hoop dat je gauw een second opinion een een goede behandeling kan krijgen. Veel sterkte! Je bent een dappere vrouw waar ik veel bewondering voor heb.
Heidi - Woensdag 20 juli 2016 10:44
Wat een stoere plog Nouska. Juist omdat je zo eerlijk bent en omdat een week als deze de realiteit van het leven zo goed weergeeft. Het is niet altijd leuk en gezond en gezellig. Dankjewel voor die eerlijkheid, daar kan ik persoonlijk meer mee.

Al gun ik je de pijn absoluut niet en hoop ik dat er duidelijkheid voor je mag komen. Heel veel succes Nouska!
Golden princess - Woensdag 20 juli 2016 10:50
Ik wil je heel veel beterschap wensen met je rug! Voor mij is het wel een beetje herkenbaar. Ik heb heel veel last van vermoeidheid en gewoon super weinig energie, waardoor ik heel veel dingen die ik zou willen doen gewoon niet kan doen. Laatst was ik een dagje naar de Efteling geweest en daarvan moest ik een week lang bijkomen. Heel erg frustrerend is dat. Bij mij kunnen ze ook geen oorzaak vinden. Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt over je rug en dat er wat aan gedaan kan worden!
Anne - Woensdag 20 juli 2016 11:19
Ik hoop dat deze week beter voor je is qua gezondheid.Ik heb ook chronische pijn, het gaat nu eenmaal zo, de ene week of dag lijkt het goed te gaan en de andere week is het weer mis.Maar je weet op de slechte dagen dat het ook weer minder erg wordt.This too shall pass....
Het is fijn dat je ook de moeilijke dingen deelt.Het leven is nu eenmaal geen dans op rozen(in ieder geval niet altijd) ,voor niemand
.Ik zoek ook natuur op wanneer ik mij ongelukkig voel, het geeft zoveel ,maar vraagt niets !