Ploggen: De week van Nouska 22

 

Het is al een hele tijd geleden dat ik heb geplogd. Het laatste Plog dat vanaf mijn computer kwam, was het Plog van Knor op dierendag. Dat was in oktober 2015. Zoals een aantal van jullie misschien al weten werk ik de laatste tijd wat minder dan gewoonlijk, vanwege rugklachten. Dit schreef ik vorige week in een blog over onzichtbare pijn en heb ik ook een keer laten weten op het forum. Omdat ik betere pijnstillers heb, kan ik iets langer zittend werk doen en daarom dus ook weer een Plog van mij. Ik hoop dat je het leuk vindt!

wandelen

Eerst laat ik je wat foto's zien van de wandelingen en weekendjes Texel die ik ook heb gehad de afgelopen maanden. Mijn ouders hebben daar een huisje, dus ik kan er heen wanneer ik dat wil. Ik ben er een keer geweest met mijn vriend en een weekendje met mijn vrienden en vriend erbij. Het is fijn om daar te wandelen en tot rust te komen. Hieronder zie je dus eerst even wat natuurfoto's van de afgelopen tijd. 

natuur

In deze Plog, of dit Plog, geen idee hoe je dat zegt bij zo'n gek woord, neem ik jullie mee in een weekje van de afgelopen tijd. Ik laat jullie zien wat ik zoals heb meegemaakt en gedaan. Hieronder beginnen die foto's. 

vrieskou

♥ Maandag
Vandaag werkte ik een aantal uurtjes in de ochtend voor Proud2Bme. Daarna had ik een afspraak bij het rugcentrum waar ik train voor mijn rug en word begeleid in mijn herstel. Ik moet wachten op onderzoek, dus doe er niet hele zware, maar toch uitdagende oefeningen voor mijn rug. Dit is een snelle foto van de kleedkamer. Ik kom hier nu al twee maanden twee keer per week.  

sporten

Daarna maakte ik een wandeling in een bos vlakbij, totdat mijn vriendin met haar brommertje in de buurt was voor een drankje bij Bagels & Beans. Ik wandel namelijk veel, omdat stilzitten of stilstaan pijn veroorzaakt en ik dat daardoor dus maar kort volhoud. Liggen kan ik gelukkig wel, en wandelen dus. Die twee dingen wissel ik dan ook veel af. Ik nam bij Bagels & Beans een Groene Energie en zij een cappuccino.

Wandelen

Die avond keek ik een film. Ik kijk veel films de laatste tijd, omdat ik dan lekker kan rusten en toch iets te doen heb. Ik heb Side Effects gekeken. Een super spannende film over een vrouw die bijwerkingen heeft van een hele bijzondere nieuwe soort anti-depressiva en daardoor haar man vermoord. Onzin natuurlijk, want het is een film. Maar het was een hele spannende en vermakelijke thriller.

♥ Dinsdag
Vandaag werkte ik weer heel even voor Proud2Bme, zolang ik het volhield. Ik heb ook nog een video opgenomen voor het Youtubekanaal van Proud2Bme. Dat doe ik de laatste tijd elke week en is fijn om te doen, omdat ik nu wat minder kan bloggen. Deze video gaat over het vergroten van je eigenwaarde en positief zelfbeeld. Mocht jij nog een leuk idee hebben voor een video, dan hoor ik dat ook graag!

proud2bme

Die avond ging ik zwemmen met mijn schoonzusje. Dit schijnt goed te zijn voor je rug en is ook gewoon lekker om te doen. We kunnen dan meteen gezellig bijkletsen. Daarna heb ik nog even geskyped met Sim. Omdat ik een washi-tapeje op mijn camera van m'n laptop heb, begon Knor daar ineens mee te spelen. Ik moest er heel erg om lachen, omdat het net leek of ik niet met Sim mocht skypen van Knor. Uiteindelijk wilde Knor het tapeje opeten, dus heb ik het weggehaald, zodat hij dat niet kon doen. 

plog

♥ Woensdag
Vandaag werkte ik eerst weer even voor Proud2Bme vanuit huis. Samen met Knor natuurlijk, die dan het liefst de hele tijd op schoot zit, maar dat kan natuurlijk niet. Dus heb ik hem daarna maar even lekker geknuffeld. Die middag ben ik even gaan liggen en daarna vertrokken richting het rugcentrum. Ik heb daar weer lekker gesport en oefeningen gedaan. Het gaat nog steeds niet beter, maar het is altijd goed om je rug te sterken en een goede houding aan te leren.

sportschoenen

♥ Donderdag
In de ochtend had ik een afspraak in het ziekenhuis voor een MRI. Helaas ging dit niet zoals ik had gehoopt en wilde. Onverwacht kreeg ik een heftige claustrofobische reactie op het ding, waardoor het uiteindelijk zelfs niet gelukt is. Ik was daar erg van geschrokken en heb volgende week een Open MRI in een ander centrum, speciaal waar ook mensen terecht kunnen met claustrofobie. Het was een nare ervaring en ik baalde er ook heel erg van, omdat het nu allemaal nog langer duurt voordat ik weet wat er aan de hand is. Maargoed, ik kon er niets aan doen en leg me daar maar bij neer. 

ziekenhuis

Die middag heb ik verder niet zoveel gedaan, behalve lekker gekookt. Dat vrolijkte me ook weer een beetje op. Ik heb die avond verder op bed gelegen en een klein beetje werk gedaan. Sim kwam ook langs om gezellig met mij te eten. Dit zijn gevulde Romana Sla bladeren met drie verschillende vullingen. Een was met houmous, bloemkool, gegrilde aubergine en cayennepeper, een ander was met mozzarella, pesto en tomaat en weer een ander met avocado, citroensap, tomaat en peper en zout. Het was leuk om dat eens uit te proberen en erg simpel. Voor mij heeft die met houmous het gewonnen!

eten

♥ Vrijdag
De kaart die je hieronder ziet vond ik (eerder deze maand) in mijn postvakje op kantoor. Ik kreeg hem van een van jullie en ik vind dat echt super lief. Ik wil je naam niet noemen, omdat je dat misschien niet fijn vindt, maar ik wil je wel bedanken, mocht je dit lezen!  

plog

Vandaag werkte ik, zoals ik al zei, op de redactie samen met Sandra en Laura. Ik werkte hier een paar uurtjes en dat was wel weer even fijn en gezellig. Het is zo lang geleden dat ik hier twee hele dagen per week aanwezig was. Ik hoop dat dat weer snel zo is!

♥ Zaterdag
Vanmorgen ben ik de dag weer eens rustig begonnen met 'Morning Pages'. Mochten jullie het leuk vinden, dan kan ik daar wel een keer over bloggen. Ik heb lekker geschreven met een kop thee en mijn ontbijtje, voordat ik naar de kapper ging. Ik moest even een foto maken van hoe on-charmant ik mij altijd voel met die cape om. Mijn haar is weer even een beetje in laagjes geknipt, maar je ziet het niet heel opvallend en dat wilde ik ook juist. Ik wil mijn haar steeds langer laten groeien. Daarna ben ik thuis even op de bank gaan liggen en heb ik video's van A Slower Life, Lavendaire en BonColor gekeken. Die laatste vind ik sinds kort erg leuk. Bonnie is een leuke, oprechte vlogger en ik vind de video's vermakelijk als ik even moet rusten. Ze had nu een leuke BonTipt over shoppen op de markt.

plog

Zelf heb ik die avond niet geshopt op de markt. Sim hielp me met boodschappen bij de Lidl, omdat hij met de auto was en gezellig bij me kwam eten. Ik had lekker veel fruit gehaald en veel andere boodschappen. Ook kreeg ik een gratis bosje bloemen, omdat deze aan het einde van de zaterdagavond anders niet meer verkocht zouden worden. Ik was er heel blij mee!

bloemen

Die avond had ik lekker gekookt voor Sim. Hij had de hele dag geklust, dus een lekker maaltje had hij wel verdiend. Ik maakte frietjes uit de oven van zoete en gewone aardappel, gegrilde aubergine en een lekkere gevulde salade met groenten, avocado, noten en zaden. We hebben een gezellige avond samen gehad. 

eten

♥ Zondag
Vandaag heb ik na een ontbijt met Sim, die daarna weer ging klussen, een grote opruiming gehouden en tussendoor even gewandeld, gelezen en weer de nieuwe vlog van BonColor gekeken. Wat een rommel vergaart een mens toch in zijn leven. Ik wilde dan ook van heel wat spullen af en heb twee dozen en een zak met spullen gevuld om weg te gooien of naar de kringloop te brengen. Ook vond ik nog een lieve kaart in de brievenbus van een vriendin. De tekst erop vind ik heel grappig natuurlijk.

poes

Omdat ik de laatste twee weken een beetje te enthousiast was geweest door de betere pijnstillers en meer rust moest inplannen, heb ik weer even een prioriteitenlijstje gemaakt. Ik zou dit eigenlijk elke dag moeten doen, dat werkt heel goed voor mij. Ik maak het de avond van te voren en pak het er dan 'smorgens bij. Zo heb ik toch wat meer structuur en een richtlijn en daar doe ik het goed op. Het is geen to-do-list, maar een lijstje met dingen die je voor de volgende dag belangrijk vindt om na te streven. 

to do list

Zo, dat was dan mijn Plog weer eens! Dat was lang geleden zeg. Ik hoop dat het leuk vindt om te lezen en te bekijken en er misschien wat ideetjes uit haalt of gewoon wat afleiding hebt. Laat gerust je reactie achter, dat vind ik leuk om te lezen. 

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ziva - Maandag 1 februari 2016 13:30
Ik wil je een grote knuffel geven!! Ik kan mij voorstellen dat het voortdurend pijn hebben en misschien het gevoel van niet gezien of onvoldoende gezien worden met je klachten, erg moeilijk is. Dat begrijp ik maar al te goed..

Je moet je inderdaad niet schuldig voelen over de MRI. Het zijn nogal wat voor machines.. Ik weet nog de keren dat ik MRI's moest hebben.. Wel gelukt maar zo klein en al dat geluid en nee…niet voor herhaling vatbaar.

Ik hoop enorm dat de pijn in de komende tijd gaat verminderen. En dat je blijft doen zoals je bezig bent, want ondanks alles, vind ik wel dat je het goed aanpakt!
dancer! - Maandag 1 februari 2016 13:53
Zo knap hoe jij ondanks je pijn en de moeilijke tijd de positieve momentjes blijft waarderen! Je bent een prachtig mens volgens mij!
Quirine - Maandag 1 februari 2016 13:56
Lieve Nouska,

Ook ik zou je een hele dikke knuffel willen geven - want wat vind ik je een krachtig persoon.
De voordurende pijn die je hebt en niet weten waar het vandaan komt is enorm naar. En als in dan zie hoe je dit allemaal doet en volhoudt, ik kan daar alleen maar eindeloos respect voor hebben.
En ik hoop dan ook dat er snel duidelijkheid komt voor je, zodat je snel van je rugklachten af komt!

Heel veel liefs.
Dominique - Maandag 1 februari 2016 15:19
Leuke plog weer. Heel veel sterkte met je rug Nouska!

Ik heb nog wel een idee voor een plog. Iets over het onderwerp blijven doorgaan met eten of meer naar gevoel gaan eten als je behandeling klaar is. Ik merk nu ik geen dietist meer heb die op de achtergrond mee kijk ik het gevoel heb dat ik het niet goed doe met eten. Met als gevolg dat ik eenzijdig ga eten.
Ikke - Maandag 1 februari 2016 15:30
vraag me ook elke keer dat ik dat woord zie, af hoe je eraan refereert xD
mire - Maandag 1 februari 2016 15:34
ha nouska, dankjewel voor je plog ondanks de moeite die het kost. Leuk om te zien, mooie foto's maar ook minder fijne natuurlijk want.. wat een gedoe met je rug, de mri, bah!!! laat je niet kisten, sterkte en wees lief voor jezelf en mild! Dat verdien je nu al helemaal in deze zware tijd.
Heidi - Maandag 1 februari 2016 16:22
Fijne plog Nouska, bedankt!
dailydaisy - Maandag 1 februari 2016 16:30
Ik vind het heel vervelend voor je dat je rugpijn maar niet beter wordt! Hopelijk verandert dat snel. Toch vond ik het een leuke plog. En wat is Knor toch ongelooflijk schattig! Enne ik ben ook dol op de vlogs van bonnie en nick! Haha. Nou ja, veel beterschap en neem je rust! ♥
rennertje - Maandag 1 februari 2016 16:59
Sterkte met je rug! Ik heb zojuist mijn vijfde rugoperatie "achter de rug" dus kan me helemaal indenken hoe opgesloten je je voelt in je lijf. Sterkte met de komende mri, hopelijk heb je daarna meer duidelijkheid.
Anoniem - Maandag 1 februari 2016 17:17
Wat ben je een sterk persoon Nouska.
Sterk hoe je doorzet en van alles het beste maakt terwijl je pijn hebt.
Melissa Otterman - Maandag 1 februari 2016 17:44
Ik vind het erg leuk om te Lezen, jou plogs! Super! Veel sterkte nog met je rug..😘
Mootje - Maandag 1 februari 2016 17:45
Heel veel Beterschap met je Rug, hopelijk weten ze snel wat er aan de hand is, en hopelijk kunnen ze je dan ook van de klachten af helpen! En knap hoe je met de situatie omgaat! Leuke en mooie Blog! Houd vol he!
Aine - Maandag 1 februari 2016 19:04
Leuke plog weer Nouska! Ik vind altijd je gerechtjes zo leuk om te zien. Ik hoop echt dat het snel beter met je gaat. Rugpijn is killing. Ik heb ook een tijd ermee gelopen na een auto ongeluk. Ik was aangereden door een auto en vloog door de lucht met fiets en belande op mijn onderrug. Heel veel sterkte meis, denk aan je!
eefpeef - Maandag 1 februari 2016 19:40
Eerst en vooral veel beterschap gewenst met je rug! Tijdens het lezen van je blog werd mijn nieuwsgierigheis naar het begrip 'morning pages' zo groot dat ik het niet kon laten om eens te googlen wat het inhoudt. Het lijkt me dus leuk om op proud2bme dus misschien eens wat meer toelichting te geven over morning pages en jouw ervaringen hiermee. Groetjes, Eefpeef
peanutbutter - Maandag 1 februari 2016 20:10
Hey Nouska, wat vervelend van je rug. Lees nu net pas het verhaal erachter in die andere blog. Veel beterschap!
xxxm - Maandag 1 februari 2016 21:09
Altijd erg leuk om te lezen!! Enkele foto's erbij:)
Bonnie - Maandag 1 februari 2016 21:23
Heeee! ik hoorde van een van m'n kijkers dat ik benoemd was op deze site! Wat leuk om te lezen dat je m'n vlogs zo leuk vindt :) En sowieso, wat een toffe/goede site is dit! Keep up the good work :) x
A - Maandag 1 februari 2016 21:45
Wat balen van de MRI maar wat goed dat er nog ren mogelijkheid is!
Bij je beschrijven van dat lopen en liggen het prettigst is moest ik meteen aan een hernia denken.. Kan natuurlijk ook goed wat anders zijn maar heb zelf een hernia gehad en dit veroorzaakt enorm veel pijn. Even afwachten dus nog, hopelijk valt het mee!
Veel sterkte!
N. - Maandag 1 februari 2016 22:12
Wat ziet Knor er lief uit!

Heel veel beterschap met je rug! Ik kan me op dit moment enigszins voorstellen hoe jij je moet voelen. Vooral dat lang zitten en staan pijn doet, herken ik heel erg. Hopelijk weet je snel wat er aan de hand is en kan je gericht behandeld worden!

Heel veel liefs en een dikke knuffel (ook voor Knor! :))
Maanmeisje - Maandag 1 februari 2016 23:18
Sterkte met je rug!
Bakker - Maandag 1 februari 2016 23:23
Sterkte met je rug, mogelijk zenuwbeknelli/ hernia? Hoop dat je iig snel duidelijkheid hebt, dan kun je van daaruit weer verder met actie bepalen.
Erna - Dinsdag 2 februari 2016 07:05
Nouska, wat een leuke ploeg !
Wel erg naar dat je zo veel last heb van de pijn.
Ik heb ook een open MRI gekregen toen ik te angstig werd om door de gewone MRI scan te gaan.Het was de moeite waard om daarop te wachten ,het was veel minder eng.
Kan het zijn dat je pijn is ontstaan door bepaalde yogahoudingen? Zelf kreeg ik ontzettende pijn in en om het stuitbot en in mijn rug door simpele houdingen als de forward fold ,downward dog en de cobra.Toch ben ik heel lenig van mijzelf.Gelukkig ging het bij mij na een tijd vanzelf over, maar ik wist toen ook niet hoe ik het had van de pijn.
Ik hoop dat je binnenkort te weten komt wat er aan de hand is en vooral dat je gauw weer beter bent.
Erna - Dinsdag 2 februari 2016 07:06
Plog .
Roos_ - Dinsdag 2 februari 2016 22:53
Nogmaals heel veel sterkte en succes met je rug nouska! Lijkt me heel erg vervelend.. Ik kijk uit naar je vlog over een positief zelfbeeld en eigenwaarde! :)
barbara - Woensdag 3 februari 2016 19:10
Veel beterschap
Sofia - Vrijdag 5 februari 2016 19:29
Lieve Nouska,

Heel veel sterkte met je rug! Je bent zo'n krachtig persoon, ondanks dit alles blijf je positief. Je stimuleert en adviseert iedereen zo goed! Ik wil je daar heel erg voor bedanken! Ik hoop dat je je snel beter gaat voelen en dat je een duidelijke uitslag krijgt over je rug.

Liefs en zonnetjes van Sofia:)