Ploggen: De week van Laura 22

 

In mijn vorige plog hebben jullie kunnen zien hoe mijn vakantie in Thailand was. Inmiddels ben ik alweer een tijdje terug en kunnen jullie weer een normaal werkweekje van mij bekijken. Natuurlijk heb ik niet alleen gewerkt maar heb ik ook andere leuke dingen gedaan. De afgelopen week ben ik bijvoorbeeld weer veel onderweg geweest, heb ik voor mijn zieke vriend gezorgd, heb ik tijd door gebracht en bijgekletst met vriendinnen, etc.  Ook ben ik in het weekend een dagje naar Amsterdam geweest. Een van mijn favoriete steden in Nederland. Ben je benieuwd? Bekijk dan de foto's hieronder. ♥

ploggen

♥ Maandag 
Maandag was mijn vriend nog ziek en was ik vrij dus ben ik naar hem toe gegaan om een beetje voor hem te zorgen. Ik heb kippensoep met veel groenten voor hem gemaakt. Verder heb ik natuurlijk veel met hem geknuffeld in de hoop dat dat een beetje helpt.  

soep

Daarna ben ik naar Delft gegaan omdat ik een lunchafspraak had met een vriendin die ik al heel lang niet heb gezien. Ik ken haar van de middelbare school. Het is zo'n vriendin die ik dan niet vaak zie of spreek, maar als dat wel zo is, dan is het altijd goed. We zijn naar één van onze favoriete plekjes in Delft geweest. Namelijk Kek. Ik heb hier vaker over geschreven. Je kunt hier heerlijk eten en ze verkopen ook allerlei superleuke interieur spulletjes.

kek

We hadden bij de lunch allebei een vers sapje met groente en fruit en zij koos voor de carpaccio en ik had een broodje BLT, met dus bacon, sla, tomaat maar er zat ook avocado op, zonnebloempitjes en een heerlijk truffel sausje. Ik krijg er alweer helemaal trek in als ik er alleen al over schrijf. ♥

lunch

Daarna zijn wij nog even snel de stad in geweest. Ik moest nog een cadeautje kopen en zij moest ook nog naar wat dingen kijken. Toen kwam ik erachter dat Flying Tiger een vestiging heeft geopend in Delft! Super leuk, want ik hou van die winkel! Het allerleukste vond ik dat ik dingen tegen kwam waar ik vroeger mee speelde. De meeste mensen van mijn leeftijd kennen de twisty wel. Dit was een soort rupsje waar een dun visdraadje aan vast zat waarmee je hem bijvoorbeeld over je hand kon trekken. Het lijkt dan net alsof het beestje zelf beweegt. Ik vond dat vroeger zo leuk. Verder had ik die specht die je naast de grote flamingo ziet op de foto ook. Ik dacht vroeger echt dat ik de enige was die die had. haha!

flying tiger

♥ Dinsdag 
Dinsdag heb ik eerst gewerkt en daarna ben ik bij een vriendin gaan eten. We hadden allebei veel zin in poffertjes dus die hebben we zelf gemaakt. Ze had nog veel groente en fruit in huis dus we hebben er een salade bij gemaakt en appel gebakken met een beetje kaneel. Jammie! ♥ Daarna hebben we nog samen naar een serie gekeken en ben ik later op de avond nog naar mijn vriend gegaan.

poffertjes

♥ Woensdag 
Goodmorning! Woensdag werkten wij op kantoor en moest ik eerst een lange treinreis maken. Ik was ontzettend moe en kon maar moeilijk wakker blijven. Halverwege kwam ik een vriendin tegen en hebben wij verder samen gereisd. Dat was natuurlijk wel gezellig en het zorgt er ook voor dat de tijd wat sneller gaat.

trein

Op het station zag ik Scarlet en zijn wij samen naar het station gelopen. Ze heeft trouwens haar haar heeeeeel kort! Gewaagd maar het staat super mooi. Voor mij is het alweer wat weekjes geleden maar ik heb inmiddels donkerbruin haar! Was het al opgevallen? ;)

onderweg naar kantoor

We hebben lekker op kantoor gewerkt en we hebben ook weer een vlog voor jullie binnenkort! Hier was ik met Nouska door het gebouw aan het wandelen en waren we nog wat aan het filmen.

filmen

Donderdag
Donderdag werkte ik bij mijn vriend thuis en heeft hij mij verrast met..... Bionina! Dit (en vooral deze smaak) vind ik echt super lekker. Het is een biologische frisdrank met de smaak bloedsinaasappel. Dat is dus mijn favoriet maar ze hebben ze ook met de smaken cranberry, lemon en grapefruit. Je kunt ze weleens in restaurant bestellen maar ze zijn (voor zover ik weet) niet in 'normale' supermarkten te koop. Hij heeft het online voor mij besteld omdat hij weet dat ik dit zo lekker vindt.

bionina

's Avonds heeft hij zich uitgesloofd in de keuken. Hij heeft een heerlijke salade gemaakt met rucola, tomaatjes, avocado, komkommer en geroosterde pijnboompitjes met een balsamico dressing. Verder aten we pompoen blokjes uit de oven en gevulde paprika met tonijn, kappertjes, zongedroogde tomaatjes en gesmolten kaas. 

eten

's Avonds zijn wij lekker op de bank een film gaan kijken. Hij stond op mijn laptop, dus de grote tv erachter was een beetje overbodig. We hebben gekeken naar The Maze Runner. Een hele goede en indrukwekkende film. Als je wilt, kun je hieronder de trailer zien.

film kijken

♥ Vrijdag 
Vrijdag ben ik met mijn vriend naar de sauna geweest. We doen dit regelmatig en gaan ook weleens zonder elkaar. Ik vind het heerlijk om hier regelmatig heen te gaan om even te ontspannen en lekker een uur in een bubbelbad te zitten als ik daar zin in heb.. haha! De meeste sauna's zijn tot 23:00 uur open dus prima te doen na een dagje werken. 

sauna

♥ Zaterdag
De binnenstad van Delft is eigenlijk heel historisch. Heel mooi! Toen ik nog een klein meisje was kwam ik hier weleens met mijn moeder. Dit is een heel klein snoepwinkeltje die er echt al zo lang zit en nog helemaal authentiek is. Ze verkopen ook allemaal Oud Hollands snoep. Ik kwam er zaterdag langs en toen besloot ik om weer eens binnen te kijken en wat lekkere snoepjes te halen.

snoepwinkel

In de middag ben ik naar mijn vriend gegaan en bij zijn huis in de buurt staat dit schattige kastje. Misschien ken je het wel, het is een free library waar iedereen boeken uit kan lenen en andere boeken in terug kan leggen die andere mensen weer kunnen lezen. Ik vind het zo'n leuk concept en ben van plan zeker zelf een keer wat boeken er in te leggen. Heb jij dit weleens gedaan?

bieb

♥ Zondag  
Zondag ben ik een dagje naar Amsterdam geweest met mijn vriend. Ik vind het een heerlijke stad om te winkelen, lekker te eten maar ook om gewoon lekker rond te lopen. Dit hebben we ook alledrie gedaan. Tegenwoordig sla ik de kalverstraat eigenlijk altijd over en ik ga dan meestal direct naar de Leidsestraat en de 9 straatjes. Hier vind ik het een stuk leuker!

amsterdam

's Middags hebben we nog even geluncht bij de Drie Graefjes. Dit zit wel in het centrum bij de Dam in de buurt. Hier hebben ze heerlijke Red Velvet cake en die wilde ik graag, dus we zijn daar even naartoe gegaan. In de avond zijn we een lekkere salade gaan eten bij SLA. Je kunt hier zelf helemaal je salade samenstellen. Echt super lekker en een heel leuk concept.

sla

Dit was 'm weer! Mijn weekje in foto's. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer even een kijkje achter de schermen te nemen. Natuurlijk ben ik ook benieuwd hoe jullie week is geweest. Dus vertel het ons hieronder in de comments. ♥

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

G. - Maandag 12 oktober 2015 15:32
Super blog weer!

Sauna: heerlijk!

En zo'n bieb-vogelhuisje.. heb ook eens gezien : heel leuk :)
sabine - Maandag 12 oktober 2015 16:46
Ik heb gewandelt,tv gekeken en achter de computer gezeten.Ik lees 2 boeken waarvan 1 over het geloof gaat.Ik verdiep me daar alweer een paar maanden in.Het andere boek is een roman die over vertrouwen draait.Ik heb een klein voorraad in de kast,dus de winter zal ik wel goed door komen.Ik maak het zo gezellig mogelijk.En natuurlijk luister ik veel muziek.Verder schrijf ik graag,vind ik ik het leuk te knutselen.En verder zorg ik steeds beter voor mezelf.
Naomi - Maandag 12 oktober 2015 17:03
Wat een leuk weekje. Ik vind Bionina ook heel lekker
Maanmeisje - Maandag 12 oktober 2015 18:26
Ja, dat je haar geverfd is viel me gelijk op. Mooi!
Eline - Maandag 12 oktober 2015 19:54
Leuke plog!
Bionina wordt wel verkocht bij winkels zoals Marqt en Stach hier in Amsterdam.
Ik denk ook wel bij andere vestigingen van Marqt. Misschien daar nog eens kijken?
Miku - Maandag 12 oktober 2015 20:38
Leuke plog! Ik heb toevallig twee weken terug met mijn vriend ook the maze runner gekeken en we zijn begonnen met deel 2 alleen waren we allebei erg moe, dus die moeten we nog een keer verder kijken haha. Maar idd goede films! Vraag me af of er boeken van zijn, want lijken me typische films die als boek ook heel leuk zijn om te lezen.
dancer! - Maandag 12 oktober 2015 21:18
Ik werk bij Marqt en daar verkopen we bionina! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Verder heb ik zaterdag ook gebruik gemaakt van zo'n free library hihi. Echt een leuk concept!
*** - Dinsdag 13 oktober 2015 07:50
Ahzo ... die leuke sokken van op Instagram zijn dus van jou! :-)
yoyootje - Dinsdag 13 oktober 2015 08:30
Leuk leuk! Ik vind het idee heel erg leuk van de free library, ik moet eens gaan kijken of ik die hier in de buurt nog kan vinden, heb nog best wat boeken staan die er in kunnen! En kan ik gelijk kijken of er wat leuks tussen zit.
Lamp - Dinsdag 13 oktober 2015 22:30
Haha, ik zag Scarlet op de foto en dacht: 'wat zit haar haar leuk', en toen las ik het pas ;) Dus bij dezen: geslaagd!