Ploggen: De week van Daphne 9

 

Zoals gewoonlijk vloog ook deze week weer voorbij. Het was een drukke week waarin leuke en verdrietige dingen zich in rap tempo afwisselde, gevolgd door een heerlijk ontspannen weekend. Het was trouwens ook een week waarin ik het ineens heel erg koud vond! Ondanks dat was ik toch veel buiten te vinden en dat was ontzettend fijn. Benieuwd hoe mijn week er door mijn ogen uitzag? Lees dan snel verder!

♥ Maandag
We starten de week weer rustig op. Zo heb ik het graag. Na een ochtendje werken heb ik eigenlijk alleen maar relaxte en gezellige dingen op de planning staan. Het Lange Voorhout in Den Haag vind ik er in de zomer altijd al mooi bijstaan, maar in de herfst vind ik het stiekem nog veel geweldiger! Er ligt dan een soort tapijt aan mooie gekleurde bladeren en vandaag neem ik mij voor hier elke dag even overheen te lopen. Die middag heb ik als eerste afgesproken met een vriendin, die na jaren in Australië gewoond te hebben, nu weer terug is in Nederland! Er gaan heel wat theetjes doorheen om elkaar bij te praten, maar tegelijkertijd is er gelukkig ook niets veranderd. 

Over het bladertapijt loop ik door naar het tweede gezellige afspraakje, met mijn vader! Als hij in de buurt aan het werk is, plannen we soms spontaan een koffietje in met wat lekkers. Hoe is werk? Hoe gaat de huizenjacht? Wat voor lekkers neem jij erbij vandaag? Al is het maar kort, even bijkletsen is dan altijd fijn. 

♥ Dinsdag
Kantoordag! In leiden hebben we weer fijn de hele dag samen gewerkt. Tussen het bloggen door hebben we even de tijd genomen om naar buiten te gaan en wat foto's te maken. Want ja, het is echt koud, maar dat zonnetje is wel prachtig! Met een koud neusje is het na een fijne dag weer tijd om naar mijn moeder te gaan. Te racen eigenlijk, ik kom altijd het laatste aan.. Daar staan de pannen met pasta's en sauzen al weer op mij te wachten en ik geniet er elke week net zo veel van! Als we een toetje hebben, is het bijna altijd iets nostalgisch, wat we bijvoorbeeld lang geleden ook al aten thuis. Dit keer geen sprinkels, maar bolletjesvla! Nomnomnom..

♥ Woensdag
Met goede bak-zin ben ik deze dag opgestaan. Met periodes heb ik heel erg de behoefte om thuis verse dingen te maken en vandaag is dus zo'n dag. Al vroeg ben ik aan het bakken geslagen en is het gelukt om best lekkere ontbijtmuffins te fabriceren! Het moet vooral niet te moeilijk, gewoon alle ingerdiënten door elkaar prakken en dan de oven in, anders vind ik het vaak al snel niet meer leuk.. De komende dagen hebben we banaan-havermout-muffins als ontbijt! 

Die avond is er een herdenking van de tante van mijn vriend. Het is bijna een jaar geleden dat ze is overleden en vanuit het uitvaartcentrum werd een herdenking georganiseert. Verdrietig en pijnlijk, maar ergens ook heel mooi om met z'n alle even bij stil te staan. Op dit soort momenten kan ik mij ook heel erg dankbaar voelen voor het feit dat we zo veel liefde kunnen voelen. Zo veel dat het helaas ook pijn kan doen, maar we het ondanks dat nooit zouden willen missen. Er waren hele lieve hartjeskoekjes en we kregen een roos en een hartje mee naar huis. Met het kampvuurgeur in mijn haren, opgedroogde tranen en een glimlach zijn we terug naar huis gegaan. "Ik wil heel gelukkig oud worden," zeg ik dan vaak onderweg naar huis.

♥ Donderdag
Op naar Leiden! Ik heb de hele dag het gevoel gehad dat het vrijdag was, omdat we normaal natuurlijk op vrijdag in Leiden werken, maar deze week was het een keertje omgedraaid. Vandaag zien we elkaar niet eerst op kantoor, maar beginnen we de dag bij Starbucks! Dat is opzich al geen straf, maar nog fijner is het dat we deze ochtend de nieuwe winter specials gaan uitproberen. Binnenkort kunnen jullie deze proefsensatie natuurlijk weer zien in een video!

Na een lekkere ochtend werken met z'n alle blijft het nog steeds donderdag en dat betekent dat ik 's avonds weer klaarzat voor de chat! Gelukkig was mijn lieve vriend daar om tijdens het werken een goed gevulde salade onder mijn neus te schuiven! 

♥ Vrijdag
Omdat we gister Leiden al gezien hadden, bleven we vandaag allemaal thuis werken. Dat betekende ook een Instalive vanaf mijn eigen bank. Lekker knus en ook wel eens leuk voor de afwisseling! 

Totaal ongepland ben ik die avond toch ineens in Leiden te vinden... 
Mijn vriend werkt daar ook en belde na z'n werk op met het plan om daar wat te eten en te drinken, veel meer was er ook niet nodig om mij spontaan weer in de trein te krijgen. Op twee leenfietsen zijn we 's avonds op zoek gegaan naar een fijn cafe met lekkere drankjes en burgers. Heerlijk om zo de werkweek af te sluiten. 

♥ Zaterdag
Hallo Lange Voorhout, wat sta je er weer mooi bij vandaag! 
Het is weekend, dus tijd om uit te slapen en daarna goed ingepakt te wandelen door de stad. Eigenlijk bestaat deze hele dag uit veel frisse lucht, hapjes en drankjes. Iets wat echt aan ons besteed is! Onze eerste stop is bij de Yoghurt Barn, daar waren we al een tijdje niet meer geweest. We nemen uitgebreid de tijd om hier te lunchen, koffie te drinken en mensen te kijken. Nu al een geslaagd weekend. 

Daarma wandelen we wat door de (overigens veel te drukke) stad op zoek naar wat Sinterklaas cadeaus, maar eenmaal in de winkel hadden we daar eigenlijk totaal geen zin meer in. Hup, naar buiten! We zoeken een fijn dakterras op, waar we onder een dekentje wat warme drankjes bestellen en lekkere snacks. Al maanden heb ik in mijn hoofd dat ik een Spanish Coffee wil drinken, soms zit dat ineens in je hoofd en vandaag kwam het er dan eindelijk van. Behoorlijk heftig drankje wel, maar wel heel erg lekker! Meteen opgewarmd ook. 

♥ Zondag
Nóg zo'n fijne dag! Na een rustige ochtend hebben we afgesproken om bij vrienden te lunchen. Gezellig met z'n alle aan tafel, broodjes erbij en bijkletsen. Altijd als ik aan zo'n gedekte tafel zit neem ik mij voor dit ook vaker te doen.. geeft zo veel rust en gezelligheid vind ik.

Daarna ga ik vrijwel gelijk door naar het volgende leuke uitje, op naar Rotterdam! Daar heb ik namelijk weer afgesproken met mijn vader, dit keer voor zijn verlate verjaardagcadeau. Voor zijn verjaardag had ik voor ons beide kaartjes gekocht voor het concert van Wende Snijders, een zangeres die we beiden erg goed vinden! Uiteraard wordt het vooral gezocht naar een lekker tentje om te eten. De Witte de Withstraat is onze lievelingsstraat in Rotterdam. Veel leuke café's en heerlijke restaurantjes!

Vanavond treed Wende op in Rotterdam, tijdens het Cross Comix Festival. Een kunstfestival met een aantal andere exposities, lezingen en optredens. Eén van die exposities was een tentoontelling in het donker! Voor de ingang kon je een zaklampje pakken, om zo in het donker alle tekeningen te kunnen bekijken. Ontzettend leuk en ik ben verliefd geworden op de roze tekening. Stiekem overweeg ik nog steeds om hem te kopen.. 

Daarna begon het concert. Wauw! Wat was dat goed! Ik probeer sinds het afgelopen is al de juiste woorden te vinden, maar alles lijkt een beetje tekort te schieten. Het was zo ontzettend intens en heeft mij een aantal keren echt geraakt. Persoonlijk vind ik ook niets fijner dan tijdens een concert te kunnen huilen of schaterlachen, omdat iets zo veel met je doet. Serieuze, donkere liedjes wisselde zich af met hele krachtige en kwetsbare nummers. Een geweldige show met vaak ook bizarre visuals op de achtergrond. Zeker een optreden dat ons lang bij gaat blijven. Als ik opzij keek zag ik mijn vader net zo hard genieten als ik, dus dit was een mooie afsluiter van een mooie week. 

Hoe is jouw week geweest? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

A. - Maandag 19 november 2018 19:38
Hmm, wat zit er in die salade die je vriend voor je maakte? Ziet er heerlijk uit!
Natasja - Dinsdag 20 november 2018 17:04
Dat wilde ik ook gelijk vragen, volgens mij kan je vriend goed koken! :)
Hele leuke plog, volgens mij zorg je goed voor jezelf, inspirerend om te zien!
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 28 november 2018 12:51
Hi A. en Natasja,

Bedankt voor jullie reacties! De salade was inderdaad heerlijk! Dit keer was het een mix van tomaat, komkommer, avocado, tofu reepjes, pijnboompitten, ei en feta. Altijd goed!

Liefs.
Maya - Maandag 19 november 2018 21:30
Wat een leuke gevarieerde week!!
Ik merk dat ik de letters klein vind, dus zoom in zodat het makkelijker te lezen is. Herkent iemand dit, of ligt dit echt aan mij?

Daarnaast heb ik een brutale vraag; Als jullie producten testen die jullie zelf kopen, kunnen jullie dit dan declareren of delen jullie de kosten onderling? Daar ben ik eigenlijk nieuwsgierig naar. Als jullie dit niet willen vertellen om wat voor reden dan ook, dan is dat natuurlijk oke.

Liefs Maya
britneyangel - Dinsdag 20 november 2018 09:04
leuke week heb je gehad, behalve die herdenking
Mirjam - Dinsdag 20 november 2018 10:18
Je bent een lieverd, Daphne, xxx
b - Donderdag 22 november 2018 13:15
hoe gaat het samenwonen nu met je vriend? zou je daar eens een follow-up blog over willen schrijven? als ik dat vragen mag? ik snap het ook als dat te prive is hoor, maar het is zo'n drempel en het zou mij erg kunnen helpen