Ploggen: De week van Daphne 4

 

Wat was dit een fijne en relaxte week voor mij. Door het mooie weer voelde het bijna als zomervakantie en heb ik vooral zo veel mogelijk van de zon genoten. Nieuwe, spontane dingen wisselde zich af met wat rustigere dagen. Een fijne balans vind ik dat altijd. Ben je benieuwd naar wat ik allemaal heb beleefd de afgelopen week? Lees dan snel verder!

♥ Maandag
Als verlaat verjaardagcadeuatje nam mijn beste vriendin mij mee naar de Vlindertuin in Leidschendam. Zij komt hier heel vaak en ik was hier nog nooit geweest, maar wilde altijd al een keertje met haar mee. Wat een ongelofelijk fijne plek zeg! Bijna de hele middag hebben we hier rondgelopen en als ik ooit een verdrietige dag heb, ga ik weer terug! Ik werd zo zen van de omgeving, de mooie vlinders en andere dieren. Het was er wel erg warm, dus we waren door ons enthousaisme al snel helemaal nat en klam, maar zelfs dat maakte niet uit. 

Echt als een kind zo blij zijn we weer naar huis gegaan. Ik kreeg als souverniertje nog een vlinder-mood-ring; 'Als het even tegenzit, kun je altijd nog die ring om doen', zei mijn vriendin. Ik geloof niet echt in mood-ringen, maar ik vond het zo'n schattige kinderlijke ring met zo'n fijne ervaring eraan vast, dat ik er super blij mee ben! Het was een mega fijne dag. Sinds het zo lekker weer is zorg ik er altijd voor dat ik perenijsjes in huis heb, om dit soort mooie zomerse dagen mee af te sluiten. 

♥ Dinsdag
Vandaag lekker een ochtendje werken in Leiden. Lotte heeft een weekje vakantie en vanavond zou ik haar chat-avond overnemen, dus had ik de middag nog even voor mijzelf. Dit gaf mij de gelegenheid om weer eens langs mijn oude werk in Leiden te gaan. Daar heb ik genoten van een koffietje aan de gracht, om daarna weer naar Den Haag te reizen.  

Na de chat 's avonds was het nog zulk lekker weer buiten, dat ik een stukje ben gaan wandelen. Soms vind ik het leuk om door mijn eigen stad op 'safari' te gaan, langs allemaal plekjes die ik nog niet ken. Onderweg even een lekkere snack gehaald, iets dat ik nog niet kende maar wel al eens had zien liggen. Cashew Cacao Bites, echt super lekker! Echt een aanrader als tussendoortje of toetje! 

♥ Woensdag
Vandaag begon ik met een middagje werken en tijdens werk werd ik eigenlijk al overspoeld door mijn eigen online aankopen. Ik had wat nieuwe kleding en een nieuwe tas besteld en die kwamen toevallig allemaal tegelijk binnen. Echt een fijn cadeautje van mijzelf vind ik dat altijd. Uiteindelijk gaat er soms nog wel wat terug, maar online kan ik soms beter dingen vinden dan in de winkel. Daar vind ik dan soms veel te warm en te chaotisch dat ik niet goed meer weet wat ik wil, dus dit vind ik dan ideaal! Het werd echt één grote uitpak bende bij mij thuis. Vooral met de tas ben ik mega blij! 

's Middags ben ik weer even naar de sportschool gegaan, waar het deze dagen trouwens ontzettend warm is. Daarom doe ik het liefst al mijn oefeningetjes bij het raam, zodat ik af en toe mij hoofd eruit kan steken en lekker de straat in kan kijken. Mijn sportschool staat midden in de winkelstraat en het is heel leuk om stiekem mensen van bovenaf te bekijken dan, haha. Doordat het zo warm is kom ik er wel wat minder in de zomer. Het liefst ga ik dan buiten iets actiefs doen.

Mijn vriend mag morgen draaien op de radio! Samen met een dj-collektief mogen ze draaien op DenHaagFM en hoewel het niet zo heel groot en bijzonder schijnt te zijn, ben ik echt apetrots. Omdat er geen publiek aanwezig kan zijn en ik hem daarvoor niet meer zou zien, had ik bedacht om hem te verassen met een kaartje. Ik heb al een tijdje hele leuke DIY-kraskaarten van de Hema liggen en daar besloot ik een lief berichtje op te zetten. 's Avonds laat ben ik nog langs z'n huis gereden om het in de brievenbus te doen, zodat hij het de volgende ochtend vroeg zou zien. Zelfs als we elkaar best vaak zien, vind ik dit soort verrassinkjes leuk om te doen. 

♥ Donderdag
Vandaag werkte ik de ochtend in het huis van mijn zus. Er werd die dag een kast bij haar bezorgd en omdat zij voor de klas staat kon ze niet even vanuit huis werken. Voor mij was dit geen probleem, ze heeft een heel fijn huis en ik merk dat ik soms veel productiever ben in een andere omgeving, kennen jullie dat? Tussen het werken door kon ik ook nog even knuffelen met haar katten.

Na werk ben ik gelijk even door de wasstraat gegaan met mijn auto. Ik had kortingsbonnen gekregen en omdat ik het eigenlijk te weinig doe, moest het echt vandaag gebeuren van mijzelf. Ik zet hem op de één of andere manier altijd onder de verkeerde boom, waar veel vogels wonen..

Nadat ik 's avonds weer een paar uurtjes had gewerkt, vond ik het wel weer eens tijd voor een maskertje. Ik doe dat bijna nooit, terwijl ik hele fijne maskertjes van Lush heb staan. Zonde eigenlijk. De Rosy Cheeks is echt heel fijn en het is ook al best leuk om een paar minuten een lichtroze gezicht te hebben. 

Die avond, heel laat pas, was mijn vriend dan dus echt op de radio te horen. Met mijn laptop in bed heb ik heel enthousiast mee gedanst. Ik werd op een gegeven moment wel ontzettend moe en uiteindelijk ben ik halverwege de set in slaap gevallen.

♥ Vrijdag
Op naar Leiden voor weer een dagje werken op de redactie. Zoals elke vrijdag hebben we natuurlijk weer een Instalive gedaan en ook de rest van de dag hebben we lekker gewerkt. Met dit mooie weer maken we meestal ook van de gelegenheid gebruik om weer wat mooie foto's te maken voor bij onze blogs. 

Na werk zijn we langs SLA gefietst, echt onze favoriete saladebar. Ik heb nu al voor de twee keer de Bumi Tempeh Bowl gehaald en hij blijft super lekker. Zo kleurrijk ook! Toen ik die avond wat laatjes aan het opruimen was, vond ik een oude cadeaubon voor een tijdschrift. Die heb ik heel lang geleden gehad, maar omdat ik veel verhuisde steeds vond ik dat lastig met het adres doorgeven. Gelukkig was hij onbeperkt geldig en heb ik mijzelf nu een abbonement op de Linda Meiden cadeau gedaan. 

♥ Zaterdag
Op deze super mooie, warme dag had ik weer met mijn beste vriendin afgesproken. Zij heeft een dakterras en hier kunnen wij op dit soort dagen makkelijk uren vertoeven. Met lekkere hapjes, altijd veel gespreksstof en een muziekje erbij was dit echt een heerlijke middag! Iet wat verbrand, maar helemaal voldaan ben ik daar tegen de avond pas weer vertrokken.

Dit weekend was ook Sniester Festival, een festivalletje in Den Haag met allerlei bekende en onbekendere bandjes. Het is daar altijd een hele gezellige drukte en samen met mijn vriend heb ik daar onder het genot van een drankje en een vegan kapsalon heerlijk gezeten. Midden op de Grote Markt stond een podium waar de bandjes aan- en afgekondigd werden door niemand minder dan onze eigen Irene! Die had ik even gespot en ze deed het mega goed! Zo leuk om te zien! 

Overigens is mijn fiets kapot en mag ik nu overal achterop de fiets mee naartoe. Daar geniet ik zo van dat ik stiekem overweeg om mijn fiets nooit meer te laten maken.

♥ Zondag
Vandaag lekker helemaal niets op de planning. Dat kan zo fijn zijn. Na het wakker worden schoten we gelijk in onze kleren om lekker een rondje te wandelen en een koffietje te halen. Ook trakteren we onzelf af en toe op een lekker ontbijtje van de Yoghurt Barn. Zijn jullie daar wel eens geweest? Echt een aanrader! 

Met deze joekel van een salade en een hele mooie documentaire sluit ik de week weer af. De documentaire Fishpeople gaat over zes mensen en de band die ze hebben met de zee. Docu's over de oceaan vind ik altijd zo mooi en indrukwekkend. Heerlijk luierend val ik een beetje in slaap op de bank en geniet ik nog even na van deze fijne week. 

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn week in foto's terug te zien en ik hoop vooral dat jullie net zo hebben genoten als ik!

Liefs,

Daphne

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rosa - Maandag 28 mei 2018 13:39
Waar kun je die fishpeople documentaire op kijken?
* - Maandag 28 mei 2018 13:56
Netflix! :)
x - Maandag 28 mei 2018 15:00
prachtige week, wat een schitterende foto's!
je moet eens een shoplog doen, lijkt me echt leuk
Floor - Maandag 28 mei 2018 19:03
Hoi Daphne,

Leuke blog! Zou je misschien ook een x een blog kunnen schrijven over jou (niet) afgeronde opleidingen? In je voorstelblog schreef je daar iets over. Zelf heb ik Havo heel goed afgerond, maar helaas door omstandigheden heb ik nooit een hbo opleiding af kunnen ronden. Dat doet best pijn, zeker omdat ik zie dat de mensen van de Havo inmiddels wel een hbo opleiding hebben afgerond, terwijl ik qua cijfers toen beter was dan hen. Zou je dan ook iets kunnen zeggen over de banen die je hebt gehad?
Hallodoeileuk - Maandag 28 mei 2018 22:27
Zo frustrerend he? Heb ik ook!
Daphne - TeamProud2Bme - Donderdag 21 juni 2018 09:25
Hi Floor,

Wat naar dat dit best pijn doet. Kan mij ook echt voorstellen dat dit aan je knaagt soms. Heel goed idee van je, bedankt voor de tip!

Ik ga ermee aan de slag :)

Liefs,
Daphne
Dagmar - Maandag 28 mei 2018 22:36
Ik herken me ook heel erg in wat jij omschrijft Floor en vind dit ook heel moeilijk.
Hoe pijnlijk ook, vind ik het wel fijn om te lezen dat ik hier niet alleen in ben. Liefs
xdiedev - Dinsdag 29 mei 2018 12:39
Je bent een aanwinst voor Proud!