Ploggen: De ups en downs van Irene 5

 

Soms heb je van die momentjes dat er niet per se iets bijzonders aan de hand is, maar dat alles gewoon klopt. Ken je dat? Ik vind dat zo'n fijn gevoel. Juist omdat het bewijst dat het leven niet altijd groots en meeslepend hoeft te zijn om echt te kunnen genieten. In deze plog benoem ik twee van die momentjes, maar ook de andere ups en downs van afgelopen week.

Up op maandag
Vandaag was echt een fijne dag. Ja, ik weet niet wat het is, soms is dat gewoon zo. Dan klopt het ineens helemaal wanneer je met een muziekje op en het zonnetje in je gezicht over straat loopt. Ik luisterde trouwens naar het album Love Angel Music Baby van Gwen Stefani. Ik krijg altijd een mega zomer gevoel van dat album, omdat ik het in de zomer van 2005 onwijs veel heb geluisterd. Grappig hoe die ervaring dan aan bepaalde muziek blijft kleven. Als ik dit album opzet is het gewoon zomer, klaar!

In de avond had ik bezoek van een vriendin van me. Ze gaat over een maandje emigreren naar Australië met haar verloofde. Heel bizar, maar zo'n goede en stoere keuze. Wraps eten en Frozen kijken is een beetje een ding van ons. Intussen hebben we die film wel 100 keer gezien, haha, maar nu ze nog in Nederland is, moesten we het toch nog een keertje doen. Haar verloofde kwam ook gezellig mee. Het was een mega fijne avond en heb met een vette glimlach de afwas staan doen.

Down op dinsdag
Laat ik er niet al te veel woorden aan vuil maken: Ik heb de halve dag met chocoladevlekken op mijn broek rondgelopen. En nog op een ongemakkelijke plek ook! Op kantoor zat ik nog veilig achter mijn bureau, maar onderweg naar huis vond ik het toch een beetje lastig om mezelf een houding te geven.

Up op woensdag
Daar was weer zo'n momentje. Een heel simpel momentje, die toch even opvalt in het geheel van de dag. Dit keer regende het, waardoor je de geur van de vlinderbloemen in de straat extra goed rook. Al de halve dag had ik hetzelfde nummer van My Baby op repeat staan. Heerlijke band trouwens, vind ik. 

Ook ben ik vandaag even langs de Lush geweest. Ik had een extraatje verdiend met m'n tekeningen. Ik verkoop niet zo vaak werk, maar als ik iets verkoop, vind ik het een uitgelezen moment om mezelf iets extra's te gunnen. Ik wilde sowieso al een nieuwe shampoo. Ik ga dan echt af op de geur. In dit geval kaneel en kruidnagel. Ook kocht ik een massagebar met kaneel en pepermunt. Je kan de bar over je lichaam wrijven en door je lichaamswarmte komt er dan wat creme vanaf. Hmmm. De rest van de dag roken mijn handen nog naar de producten die ik in de Lush had getest. Ik kan daar echt van genieten!

Down op donderdag
Ik werd wakker met brandende ogen en een kriebelende neus. Een snelle blik op de hooikoortsradar en ik kreeg bevestigd dat er redelijk veel pollen in de lucht zaten vandaag. Bleh. Al met al was het niet helemaal mijn ochtend. Ik vond m'n kleren allemaal niet leuk. Op de fiets had ik het te warm en dan weer te koud. Jas aan, jas uit, trui uit, trui aan. Bij het gesprek met m'n adhd-coach wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik nou eigenlijk wilde vertellen. Dat voelde een beetje nutteloos. Ik miste wat balans in m'n motoriek en gleed bíjna uit over een tuinslang. Ook liep ik tijdens het boodschappen doen bijna weg zonder te betalen. Te veel watten in m'n hoofd denk ik, haha. 

Up op donderdag
Ondanks mijn gebrek aan balans en hoofd vol watten ben ik toch naar roller derby training gegaan. Uhhhh... Roller derby training? Daar was ik inderdaad al ruim een jaar mee gestopt. Dat ik m'n rolschaatsen weer aan zou trekken had ik zelf ook niet helemaal zien aankomen. Toen m'n teamgenoten drie weken geleden nog vroegen of ik ooit weer zou gaan skaten, riep ik heel stellig: "Nee joh!" Drie dagen later stuurde ik een mailtje met de vraag of ik een strippenkaart kon kopen, hahaha. Ik heb op dit moment niet het doel om mee te doen met wedstrijden of zo iets. Ik wil gewoon lekker rustig mee doen met de trainingen. Just for fun! En later zien we wel weer verder. Het is nu vooral heel gezellig. Een dikke, vette lach op m'n glimmende, rode gezicht dus. Shine bright like a diamond

Niet per se iets op vrijdag
Op kantoor zei ik tegen Daphne: "Ik moet nog een up of down hebben voor vandaag..." Maar ik kon niet echt iets specifieks bedenken. Het was gewoon een prima dag. Tja, als je aan het begin van een week met zo'n plog begint, weet je nog niet precies hoe het gaat lopen. Ik kan wel echt duidelijke ups en downs hebben, maar vaak heb je ook gewoon neurtale dagen. Al moet ik zeggen dat neutraal vaak wel overwegend positief is hoor, maar ik had niet echt een idee van wat ik uit zou kunnen lichten. Het was een prima dag op kantoor en in de avond heb ik lekker rustig aan gedaan, want het zou een druk weekend worden. Sowieso heb ik deze week wel weinig downs gehad. Alleen maar fijn voor mij natuurlijk. Hier dus toch nog een foto van mijn zonnebloemen in vaas en bloeiende Chineze rozen (hibiscus) in pot. Erg blij mee, want het zijn twee van mijn lievelingsbloemen. :-)

Up op zaterdag
Vandaag had ik een vrijgezellenfeestje van een vriendin van mij! Het was de eerste keer dat ik zoiets deed. We hadden een lijst met opdrachten verzonnen die zij in de stad moest uitvoeren. Normaal gesproken moet ik altijd een beetje lachen als ik mensen zie die dit doen, maar als je er zo middenin zit is het wel echt heel leuk. Daarna zijn we met z'n allen gaan eten en natuurlijk kwam er een stripper. Die zal ik maar niet in m'n plog zetten, want dat vind ik niet zo gepast. ;-)

Up op Zondag
Op zondag was Werfpop in Leiden. Vorig jaar deed ik hier voor het eerst vrijwilligerswerk en dat vond ik zo gezellig dat ik dit jaar ook graag weer van de partij was. In de middag stond ik bij de kinderactiviteiten, waar de glitters in mijn cola dreven, en in de avond stond ik achter de bar, waar ik vrolijk begroet werd door aangeschoten mensen. Een lang dagje wel, dus met moeie voetjes weer terug naar huis, maar ik haal hier onwijs veel voldoening uit! De glitters zitten nog op mijn gezicht. 

Dit was mijn weekje! Een week met overwegend veel ups, wat hartstikke fijn is. Nog altijd kriebelt mijn neus van de hooikoorst, maar we doen het er maar mee. Het is maandag, dus tijd voor een nieuw weekje. Je weet nooit hoe het loopt, maar ik ga m'n best doen om er weer iets moois van te maken.

Jij ook? ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anniietjuh - Maandag 15 juli 2019 16:36
Fijn om iets positiefs te lezen !! Lees dat je nog in therapie ben voor je adhd. Hoe bevalt dit je ?' Helpt het je? Leuk geschreven verder !' Succes
britneyangel - Maandag 15 juli 2019 19:36
leuke plog met veel positieve dingen
Saskia - Dinsdag 16 juli 2019 18:09
Blijf leuk om te lezen! En dat met glitters, herkenbaar haha